Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Segítség! Képtelen vagyok lefogyni! fórum

Segítség! Képtelen vagyok lefogyni! (beszélgetős fórum)


1 2 3
79. angelic smile (válaszként erre: 71. - Nefaria)
2014. júl. 31. 13:57

163 cm-emhez 51 kg vagyok. :D Jó, 1,5 hete még 49 voltam, 52-ről indultam és a reggeli hányinger kicsit alám vágott. De már hízok vissza. :)


És igen, igazad van, meg lehet csinálni. Nem szabad hinni a mesékbe, mindenféle bogyókban, úgy kell étkezni, hogy ne legyünk éhesek és emellett tudni kell, hogy mit ehetsz. :)

78. 7e137d638c (válaszként erre: 77. - Nefaria)
2014. júl. 30. 13:59

No nem azért nem csinálom,mert nincs, nem lenne hozzá partner, hanem mert közben elszálltak az évek.

Most eszembe jutott, kb. 20-25 évvel ezelőtt szóltak, hogy az újonnan épült sport-csarnokban ismét beindítanák az asztali-tenisz klubot, gyerekeknek kedvcsinálóként először csinálnánk egy ilyen "öreg fiúk-lányok" versenyt. El is mentem egy edzésre, és nem láttam a labdát!!! Hát úgy bizony nehéz pin-pongozni! Pedig akkor a térdeimmel még semmi baj sem volt!! :)))

77. nefaria (válaszként erre: 76. - 7e137d638c)
2014. júl. 30. 13:21

Na a régi idős sportjaiddal egy gond van: egyedül kevés vagy hozzá :D

Mondjuk én is a mászáshoz, hiszen kell hozzá egy pár, egyik biztosít, másik mászik. Nekem ez a férjem :) így duplán jó, mert közös hobbi, és sport.

76. 7e137d638c (válaszként erre: 75. - Nefaria)
2014. júl. 30. 11:53

Tudod, amikor olvastam, hogy te miket sportolsz, eszembe jutottak "a régi szép idők", télen versenyszerűen, igazolt játékosként pin-pong, nyáron hobbi-szinten tenisz. Középiskolás koromban kézilabda.

Ma már több x évvel ezek után, a napi gyaloglás, + lakásban a helyben-járás stb. stb. egy kis kar, váll, nyak, derék mozgatás-forgatás. Ezt igyekszem, hogy naponta egyre többet és többet, majd megy ez is, csak gyakorolni kell! :)))

75. nefaria (válaszként erre: 74. - 7e137d638c)
2014. júl. 30. 11:33

Nincs mit :) Remélem sikerrel jársz, én drukkolok!

Te megtaláltad már a sportodat egyébként?

74. 7e137d638c (válaszként erre: 73. - Nefaria)
2014. júl. 30. 11:23

Nagyon-nagyon köszönöm!

Valóban ez egy siker-sztori, és szinte hihetetlen, hogy valójában minden erőlködés, kényszer nélkül, szinte csak spontán... persze a testmozgás, az rengeteget segített, ez a falmászás...

Örülök, hogy végre van rajtam kívül más is, aki azt mondja, hogy a testmozgáson kívül nem kell feltétlenül ilyen-olyan megszorításokkal terhelt, kordában tartott étkezési rendszert betartani. Én is azt mondom, hogy csak arra kell odafigyelni, hogy a napnak melyik szakában, mit, és főleg mennyit együnk.

Én egyébként kb egy év alatt szeretnék olyan 20-23 kg-tól megszabadulni, ez olyan heti fél kg-os fogyás!


Nagyon köszönöm a siker-sztoridat! Köszönöm a megerősítést, kb. én is ezen az úton szeretnék haladni. (Nálam még a reggeli sajnos hiányzik, egyszerűen nem vagyok éhes, így eszembe sem jut!)

Valamit kitalálok, hogy ez változzon!!! :)))

73. nefaria (válaszként erre: 72. - 7e137d638c)
2014. júl. 30. 11:06

Ja, én is kb így számoltam. + még a 68 kilós mérlegelés du 5 körül volt, ugye bennem volt az aznapi kaja + folyadék, a 66 kilós meg dél korül, de aznap nem sokat ettem, mert rendezvényen voltunk délelőtt :) Szóval igaziból nem fogytam ám akkor :)


Én egyébként nem fogyózok, az elmúlt másfél évben sem tettem, mármint nem így, hogy kitűzöm a célt, kiválasztom, csinálom, mérem stb stb.


A másfél év alatt ami történt: kicsit korábban kiderült a pm alulműködésem, amitől azért kaptam ajándékba pár kilót, és ahogy elkezdtem szedni a gyógyszert, szépen le is szaladt vele kb 6 kiló. Aztán tavaly január körül elkezdtem sportolni, ezt sem tudatosan, csak valaki elvitt falmászó klubba, és ott ragadtam. Nyáron meg sziklán másztunk, az még jobban ette a kilókat, és építette a szép lábakat. Kb hetente jártunk. Ősszel "visszakényszerültünk" terembe, akkor hetente 2* jártam, így januárra lement kb összesen 10-11 kiló. Ahogy kisütött a nap, mentünk ismét sziklára, így eldobtam a maradék felesleget :)

Nem kifejezetten a mínuszkilóknak örülök, hanem hogy sokkal formásabb vagyok. Nekem a combom+csípőm volt a kritikus hely mindig, a mászás meg arra nagyon jó alakformáló. A 42-44es méretű nadrágok helyett most 38-ast hordok, szoknyából van hogy 36-ost. Meg persze a karom, vállam is szép vékony, izmos lett :)


emellett (szintén más okból, nem fogyási céllal) át kellett alakítani az étkezésünket, családilag. Így most a következők szerint étkezem:

reggeli fél7 körül, bőségesen kenyér, zsemle, pirítós (leginkább ez utóbbi, imádom), felvágottak, kencék, rengeteg zöldséggel

ebéd délben, nem óriás adag, de bármi (rendelősből általában fél adagot tudok megenni), leginkább főzelékek, zöldségköretes húsok, rakottak. Néha becsúszik egy szénhidrátbomba, általában mikor előző nap egész nap sziklán voltunk, olyankor nagyon tudom kívánni másnap a nehéz kaját.

Uzsonna hazafelé menet egy-két keksz, vagy alma, fornetti (mondjuk 3-4 pogácsára kell gondolni)

vacsora: itt már nincs kenyér, csak abonett, pufirizs, kétszersült, WASA kenyér, hozzá rengeteg zöldség, illetve felvágott, joghurt, kefír, nagyjából ezekből áll össze.


Ezen kívül semmit nem eszem, tehát nem nassolok rendszeresen. Persze van, hogy filmezéshez jön a pufikuki, vagy ropi, de inkább alma, répa, gyümölcs.


Nem tagadok meg magamtól semmit, "csak" odafigyelek, és a sport nagyon fontos. Én egyébként mindig hadilábon álltam a sportokkal, próbáltam több mindent, de egy idő után minden kín, kényszer lett, és kifogásokat kerestem, hogy miért is nem kéne most úszni, futni, kondiba menni stb. Aztán mikor jött a mászás, megszállott lettem :) imádom, hogy úgy sportolok, hogy szeretem csinálni, és nem úgy tekintek rá, hogy menni kell, mert még ennyi meg ennyi kiló/centi/méret van hátra, hanem azért megyek, hogy másszak.


Ez az én sikersztorim :)

72. 7e137d638c (válaszként erre: 70. - Nefaria)
2014. júl. 30. 10:52

A farmer + (gondolom) valami kötöttebb blúz + zokni = kb. 80 dkg. Tehát az 1 kg fogyás tűnik reálisnak szerintem.

Egyébként te milyen módszerrel fogyózol, hogyan csinálod?

71. nefaria (válaszként erre: 70. - Nefaria)
2014. júl. 30. 10:26
Ezt persze nem azért mondtam, hogy irigykedjetek, hanem hogy biztasson mindenkit, hogy igenis meg lehet csinálni!!!!!!
70. nefaria (válaszként erre: 69. - 7e137d638c)
2014. júl. 30. 10:25

Én nemrégiben álltam mérlegre kb fél év után először. Na nem vagyok ennyire kitartó, egyszerűen nincs mérlegem :)

DE amit akartam ezzel mondani: szerdán ráálltam anyunál, hűvösebb nap volt, farmerben voltam - 68 kiló (172 cmhez, 35 évesen, csak miheztartás végett :) ). Szombaton ismét mentem hozzá, meleg nyári nap, lennadrág, top - 66 kiló :) Ilyen gyorsan két kilót még sose fogytam pár nap alatt ;)


Én az adatok szerint is tök normál BMIbe tartozom, ilyen szerintem még sose volt az életemben. Kb. másfél éve még kb 14 kilóval több voltam, már a 80-at ütöttem.

2014. júl. 30. 10:07

Végre van már valaki, aki azt mondja, hogy ezt + azt jól csinálom! Köszönöm! :)))


Nem iszom sok kávét. A kétszemélyes Kotyogómból kb. másfél normál adag kávé jön le, azt osztom 2 felé, és kis idő-különbséggel kortyolgatom el. Egész napra kávéból ennyi! :)))


Szóval érdekes megfigyelni, hogy azok a bizonyos dekák a mérlegen hogyan is változnak, még akár napközben is: még szórakozásból is, ...

Persze én is azt lőttem be, hogy a hétfő reggel egyrészt a mérvadó = az esetleges hétvégi kilengések figyelése nem árt, ill. amit reggel mérek, éppen azért, amit írsz.

Most érzem azt, hogy jó úton járok, és ne adjam fel!

Köszi a biztatást, köszi a megerősítést!

68. angelic smile (válaszként erre: 66. - 7e137d638c)
2014. júl. 30. 09:47

Én annak idején, amikor fogyóztam mindig felkelés és pisilés után mértem meg egy szál bugyiban.

Biztos 1 dl kávét iszol. :D

Nem baj, ha nem fogysz minden nap, sőt van, hogy kicsit többet is mutathat az a fránya mérleg. Én mindig a hétfő reggelt lőttem be magamnak viszonyítási alapnak.

Van, aki azt mondja, nem szabad minden nap méricskélni magunkat. Szerintem az elején igenis kell, hiszen ez alapján fogod tudni belőni, hogy jól haladsz-e a diétádban. Látod, hogy amit megeszel, hogy hat a súlyodra. Nekem bevált. :)

2014. júl. 30. 07:27

Szevasztok!

Van itt még valaki?

66. 7e137d638c (válaszként erre: 65. - Angelic smile)
2014. júl. 29. 07:18

No igen, ez a digitális mérleg, valóban a dekákat is mutatja.

No meg külön jó, hogy pl. lemérem magam egy szál pendelyben, azután ha magamra veszek ilyen, vagy olyan ruhát, és ismét, akkor már azt is tudni, hogy önmagában az a ruha mennyit nyom...

... érdekes, pl. a reggeli kávét megiszom, utána már 10 dkg-val többet mutat a mérleg!!! ... hogy ez igaz-e, mindegy... erre mondják, hogy olcsó játék... ami még pénzbe sem kerül! :)))


Ma reggelre egyébként nincs változás tegnaphoz képest, no de nem is lehet minden nap! Majd igazodik, csak ne felejtsük el csinálni a dolgokat tovább!!!

65. angelic smile (válaszként erre: 64. - 7e137d638c)
2014. júl. 28. 23:09
Így van, biztos, hogy sikerülni fog. Én azért is javaslom az elején a többszöri mérlegelést, mert kifejezetten jót tesz az ember lelkének, nem? :) Pláne, ha tizedes értéket is mér az a mérleg! :D
2014. júl. 28. 08:21

Szevasztok!

Szép jó reggelt mindenkinek, aki itt van, vagy ide-jön!

Ismét csak 20 dkg mínuszom lett tegnaphoz képest, majd csak elfogy, és utána én is csinos leszek, könnyebben fogok tudni mozogni, és sokkal fiatalabbnak is fogom magam érezni, mint amilyen valójában vagyok!

Nem adom fel, "csakazértismegcsinálom"!

Nekem is megy ez, ha annyi más embernek sikerül!

2014. júl. 27. 12:10
Rendben, köszönöm a válaszokat.
62. angelic smile (válaszként erre: 58. - Guruljka)
2014. júl. 27. 09:09
El is felejtettem mondani! Igaza van Guruljkának! L-Carnitint én is szedtem, hol kapszula, hol folyékony formában. Izületvédőt mindenképpen javaslok, ha elkezdesz mozogni, a kezdeti időszakban mindenképpen!
2014. júl. 27. 08:19

Nem vagyunk egyformák!

Az egyik ember a feléje nyújtott, segítő kézbe kapaszkodik, és iparkodik kimászni a bajából, a másiknál az lehet hatásos, ha ostorral végigverne rajta, és annak hatására mozdul meg.

Aki pedig nem akar megmozdulni, az se így, se úgy nem fog!!

Most már kaptál egyikből is, másikból is, a többi rajtad áll!!

60. 388b941089 (válaszként erre: 55. - 0433c4fc5f)
2014. júl. 27. 07:50
Hogy basszus, vajon hogy?? Alkj fel es menj el mozogni, a kajara meg figyelj. Egyaltalan nem akarod ezt akkor viszont azon dolgozz fejben h fogadd el magad.
59. 7e137d638c (válaszként erre: 50. - Angelic smile)
2014. júl. 27. 07:34

Valóban nemcsak a napi étkezést kell megreformálni, de a napi testmozgást is rendszeressé kell tenni. Ennek nemcsak az izomzat megőrzése-helyreállítása szempontjából van szerepe, hanem ezáltal további kcal = kilók mennek le, tehát a túlsúly ezzel is csökken.

Kettő legyet egy csapásra!!!

58. Guruljka (válaszként erre: 25. - Pink habroló)
2014. júl. 26. 17:00

Ez így nagyon okos.

Nekem a fehérje kevésbé jön össze, úgyhogy néha muszáj porral pótolni. Az íze elég rémes, de gyorsan lenyelem és kész.


Mivel már nem annyira vagyok fiatal (56 éves), másképpen kell edzenem, de kitartó vagyok, mert érzem és látom a hasznát.

A 26 kilónyi túlsúly idején jócskán megindult az izom-leépülés is, mostanra azért már szépen vissza tudtam hozni magamat. :D

Én a szívemet is támogatom napi kis adag L-karnitinnel. Szükség esetén még egyet beveszek. Ízületvédőre nem futja, de kurkuma fűszer és néha zselatin szedésével elértem, hogy nincs fájdalom, és nagyobb kopást a röntgen sem látott. Jó multivitamint szedek (Scitec Mega)Szerintem az kell, mert a mostani zöldségek és gyümölcsök beltartalma már igazán nem a régi, és a csökkentett bevitel miatt muszáj valahogy pótolni a vitaminokat és ásványi anyagokat.

57. unom (válaszként erre: 55. - 0433c4fc5f)
2014. júl. 26. 16:29

Ha elkezded készülj fel rá, hogy hosszú lesz. Azt mondják, a kezdet nehéz, de az a legkönnyebb, kitartani a célig az igazi nehézség. Még nekem is van pár kiló hátra, de most már csökken a motiváció.

80 kiló felett erős volt, az nagyon nem tetszett. Most ott tarttok, hogy lehetne jobb is, de elvagyok.

56. 7e137d638c (válaszként erre: 55. - 0433c4fc5f)
2014. júl. 26. 16:16

Oké, köszi, hogy leírtad nekünk a jelenlegi helyzetet, megosztottad velünk gondolataidat. Majd ha eléggé sűrűn látogatsz a hoxára,olvasgatod a különböző fórumokat, majd elindulsz valamerre. Az biztos, hogy amikor valaki már valamennyi eredményt elért, az rengeteg erőt, hitet ad ahhoz, hogy ne hagyja abba, és a továbbiakban is csinálja.

Tudod: minden kezdet nehéz... de csak a kezdet. Utána már lendületbe jövünk, mint egy fogaskerék, és csak csináljuk-csináljuk, és az eredmények csak jönnek, a kilók pedig mennek! :)))

2014. júl. 26. 16:09

Na csak nem bírtam ki estig, akadt most egy kis időm, itt vagyok, végigolvastam a hozzászólásaitokat. Először is: köszönöm a sok gondolatot, mindegyik nagyon hasznos volt számomra. Igen, sokféle módszer létezik, szinte mindet ismerem, sokkal próbálkoztam is már, hisz sosem voltam egy nádszál alkat és ez mindig is zavart.

Egészségügyi háttér:

Pajzsmirigy alulműködésem van, gyógyszert szedek rá. A legutóbbi vérvételem alkalmával a doktor úgy látta, hogy rendben van minden, megfelelő szinten tartja a pm hormont a gyógyszer (csak egy kis calcium hiányom volt), tehát elméletileg a pajzsmirigyem nem kéne, hogy bezavarjon a fogyásba.

Pszichés háttér:

Az elhatározás fejben számtalanszor eldőlt már, egy-két alkalommal sikerült is már fogynom, de aztán valahogy mindig visszaszedem 10-15 kg felesleget. Alapvetően aktív életmódot élek, kerékpározok, jövök-megyek, rohanok a gyermekem után, tehát nem úgy kell elképzelni engem, mint aki fotelban, ágyikóban tölti reggeltől-estig a napját. Itt a háztartás és emellett dolgozom is már. Jóformán egy kapkodó idegbetegre hasonlítok, aki sosem képes utolérni magát, ráadásul még kövér is, így egyetlen vigasza, hogy este 8-9 óra tájt csendben, nyugodtan megebédel. (borzalom még leírni is...)

Tudom én, hogy ez így nem jó, nagyon jól tudom. Ezen változtatni kell most már, mert tényleg borzalmas lenne azt hallani a gyermekem szájából, hogy nem vagyok olyan csinos, mint x vagy y anyukája.

Mozgás:

Mindig azt mondom: nincs időm rá. Persze jó kifogás, mert ahelyett, hogy most itt ülök, futhatnék mondjuk egy kört a ház körül, mégsem teszem. Nehéz... sosem voltam nagy sportoló. Kerékpározni mondjuk szeretek, de azt is csak akkor, amikor rámjön. Köszönhető ez a súlyfeleslegnek. Szeretném azt a szintet elérni, hogy vágyjon a testem, az agyam, a lelkem a mozgásra. Sóvárogva nézem barátnőim, kolléganőim fb fotóit, amin épp táncórán, zumbán, vagy Rubint Réka-féle roadshow-n széles, elégedett vigyorral feszítenek. Nincs önbizalmam elindulni ilyen helyekre.

Kinézet:

Alapvetően a környezetemben azt tapasztalom, hogy nem tartanak kimondottan kövérnek, mert (gondolom) valahogy úgy oszlik el a zsír rajtam, hogy nem annyira komolyan látványos. Munkahelyemen is sokszor kapok bókokat, amit persze nehezen tudok elfogadni, mert én alapvetően nem érzem jól magam a bőrömben, és kizártnak tartom, hogy ez bárkinek is tetszhet.

"Kell egy csapat":

Igen, tudom, hogy rengeteg fórum van a témában, sokba bele is olvastam, de elég keveset jutok gép elé. A kalóriabázist is nézegettem, de oda is kell egy rendszeresség.


Szóval rengeteg a kifogás, látom én is. Ezen kell változtatnom.

Kérdezitek: sikerült-e döntenem, hogy mitévő leszek? melyik diétát választom?

Ha most erre azt mondanám, hogy igen, akkor nem lennék őszinte. Azzal viszont, hogy most ezeket ki mertem írni magamból, talán elindult valami. Legalábbis remélem.

Agyalok, hogy is induljak neki?!

54. angelic smile (válaszként erre: 51. - Mezei Virág)
2014. júl. 26. 15:38

Tényleg? :OOO


Én is megyek, mert vendégségbe megyünk és készülődnünk kell lassanként.

53. angelic smile (válaszként erre: 49. - Unom)
2014. júl. 26. 15:37
Google képeknél találtam. Biztos van. :)
52. 388b941089 (válaszként erre: 51. - Mezei Virág)
2014. júl. 26. 15:32
??
2014. júl. 26. 15:31

Leszedte a moderátor a képet. Nem tudom mi sértő volt rajta.

Na megyek is, sziasztok! További szép napot nektek!

50. angelic smile (válaszként erre: 46. - Angelic smile)
2014. júl. 26. 15:30

[link]


Ezt kéretik elolvasni. :) Sokan panaszkodnak, hogy fogynak, de ugyanúgy kövérnek érzik magukat. Fogyhatsz, ha nem eszel eleget. Szép kis izomtól szabadítod meg magad. :) Nagyon nem mindegy, hogy fogsz kinézni 20 kg-val kevesebben.

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook