Walk aerobic (beszélgetés)
Én általában este szoktam tornázni, de a múltkor reggel csináltam, és azt hittem elájulok... Lehet, hogy alacsony a vérnyomásom, vagy ilyesmi. Mindenesetre inkább estére programozom!
Jó módszer:) Bár nekem most van az este, mert én éjszaka dolgozom:)De csak ma kezdem az első éjszakát,aztán holnap mégegy, szóval holnap tornában pihenőnap lesz. Aztán megint "walk,walk,walk,walk power walk" :)
Még dolgozom....én esténként szoktam. És megmondjam miért? Mert olyankor ha éhesnek érzem magam vacsi időben, akkor gyorsan neki állok tornázni, és elveszi az étvágyam. Inkább már csak szomjas vagyok utána, max. egy joghurt csúszik még le. Előtte viszont baromi éhes voltam..Hát ezért....:)
Na és te, sétáltál már ma?:)
:D Lehet, hogy az lesz a vége:) Tudom,hogy mind a kettő jót akar, de...:D
ültesd szét őket az összeférhetetlen magaviseletük miatt, tanár néni :D
Abból a megfontolásból csináltam a pilatest először, hogy kipihenten pontosabban tudom majd kivitelezni a gyakorlatokat, mint ahogy sok helyen tanácsolják is. Na ez nekem nem jött be:) Bár abban sem vagyok biztos, hogy az ellenkező sorrend tökéletes lesz, de kipróbálom:) Ha nem megy, akkor nincs más hátra, szét kell választanom Rael bátyót Leslietől:)
Bizony..:) Fordítva szerintem is szerencsésebb..:) Az a lényeg, hogy ne hajtsd túl magad, mert elmegy akkor a kedved :P
Sziasztok!
Na legyalogoltam a 3Fast Miles-t, az egyetlen bibi az volt, hogy előtte csináltam egy kis pilatest, ami ugye nagyon jó a gerincemnek és ellazit, viszont utána elég nehéz volt felvennem Leslie pörgős stilusát. Szóval legközelebb kipróbálom forditott sorrendben. Azért jó volt, és Leslie szavaival élve ma is sikerült egy kicsit jobb formábba és egészségesebbé sétálnom magam:) Kivánom ugyanezt mindenkinek!
"Egyébként a Leslie tornája az egyedüli, amit végigbirok csinálni és jól meg is izzadok."- na ezzel így vagyok én is...sokáig kerestem a megfelelő mozgást és hát nekem ez az..:)
A héten hanyagolom a tornát, mert a változatosság kedvéért most nekem fáj a lábam. Szerencsére ma már jobb de a mai és a holnapi napot még kihagyom.
Nekem a rendszeresség a gyenge pontom sajnos. A kezdeti nagy lelkesedés után jön a lassu eltunyulás. Most azzal próbálom magam motiválni, hogy kitüztem egy időpontot, 1 hónap, ameddig feltétlenül ki kell tartanom:) Aztán meg reménykedem, hogy ugy megszokom, hogy aztán sem hagyom abba:) Egyébként a Leslie tornája az egyedüli, amit végigbirok csinálni és jól meg is izzadok. Szóval pont a kondiciómnak megfelelő.
Tudsz angolul? Mert akkor még jobb, ha érted is. Mellesleg tök mindegy kire tornázol, előbb-utóbb úgyis megunnád. Ezért kell a fokozatosság és a rendszeresség...anélkül szerintem csak az van, mint a diétánál: jojó effektus :P
Aha, én is váltogatni fogom. Kipróbáltam már több anyagát és én sokakkal ellentétben azt is szeretem,hogy végig csacsog, csak eddig a rendszeresség hiányzott. Na de majd most...:D
Én azért nem unom, mert váltogatom őket....attól függ milyen kondiban vagyok...és szerintem egy félóra nem lehet unalmas...vagy csak én vagyok elfogult? Nekem ez a nő maga a vitalitás, és élvezem a tornáit...ha meguntam, letöltök tőle valami mást :P
Igen, arra ügyelek, meg a nyujtást se hagyom ki. Ugyanis amikor még anno kipróbáltam ugy féléve,akkor nagy lelkesedésemben az valahogy kimaradt.Akkoriban a 3 mérföldest csináltam, kellemesen elfáradtam,leizzadtam és ennyi.Viszont másnapra ettől a lájtosnak hitt gyaloglástól ugy beálltak az izmaim, mint még soha.Na azóta megtanultam mi a fokozatosság és a nyujtás lényege:) Te nem untál rá egyébként a 2 hónap alatt? Mert nekem az egyedüli aggályom, hogy 2 hét mulva borsózni fog tőle a hátam.
Arra ügyelj, hogy legyen 5-6 perc bemelegítés, és a végén se hirtelen hagyd abba ha megunod, hanem fokozatosan lassulj le.
Ahogy korábban írtam is, nem igazán a kg-kban mutatkozott meg,az mindössze 2-3 kg mínusz lett, hanem inkább centikben. És ennek ellenére is azt kérdezték, mennyit fogytam.:)
És mennyi az annyi fogyás terén?
Hát én is elég nyögvenyelősen birom, jobb napokon megy, kevésbé jobbakon meg kevesebbet csinálok. Ezért is gondoltam, hogy ha fáradtabb vagyok vagy nincs tul sok időm, lehet ez is müködik talán kevesebb mérfölddel is, ha a koncepció ugyanaz:)
Köszi a biztatást neked meg csak igy tovább! :)
Ugye? Persze,hogy a 4 mérföld is tökéletes, ha bírod. Én nem bírom még, nekem elég a 2-es...igazából a lényeg annyi, amit írtam is, hogy fokozatosan legyen hirtelen növelve a pulzusszám...meg persze a rendszeresség....tervezd meg hányszor tudod csinálni hetente, és próbáld tartani....meg fogsz lepődni!:) Sok szerencsét!
Szia Eddit! Én nem ismerem az általad emlitett videót, viszont a 4 Big Fast miles az nekem is meg van. Abban is váltakozik a megszokott gyaloglás és van benne azt hiszem 5 jogging rész.Akkor szerinted ez is jó mint interval training? Gondolom hasonló lehet a két anyag felépitése csak a hossza különbözik, vagy nem jól gondolom?:) Nekem is jól jönne egy pár centi lefaragása innen-onnan, ugyhogy adok neki egy hónap próbaidőt,müködik-e :)
Egyébként az oldal, amit ajánlottál tényleg érdekes, szinte hihetetlen,hogy átalakult az a pasi 4-5 hónap alatt.
akkor teljes az öröm...:)
örülök neki:) én is majd meghaltam, amíg nem volt jó a tv-m...
Megcsinálták a gépem. Szépen jönnek le a tornák!!!!!!!!!!!!!!!!
Sziasztok! az angolul tudóknak üzenem, hogy találtam egy nagyon jó cikket az interval training hatásáról( [link] Érdemes elolvasni, mert ebben pont az van leírva,hogy nem az edzés hosszúsága eredményez változást és pláne nem az egyenletes intenzitású edzés. Pont a rövidebb, de váltakozó pulzusszámú edzés a hatásos, tehát ahogy a 2 mérföldesben is csinálja Leslie, hogy pár perc bemelegítés, utána a szokásos Leslie-s lépések és közbeiktat 3x 2 perces futást...ez az általa is említett INTERVAL TRAINING...Megnyugodtam :) Hát ezért működnek nálam a centik, lányok! Ajánlom nektek is hogy próbáljátok ki (Leslie Sansone
The Big Burn 2 Miles of Intervals )...a cikket pedig fussátok át, tényleg érdemes.
Én kb. 2 hónapja csinálom, hetente 4x, és hol a 3 mérföldet, hol a 2 mérföld intervalst (jogging-os)csinálom....mostanában inkább az utóbbit mert az csak félóra :P
Sima walkawaythepounds link
További ajánlott fórumok: