Felcseréli a nappalt (beszélgetés)
Ne aludjon nappal!
Hamar átszokik, ha elfoglalod 1 napra, hogy ne tudjon aludni.
Nem válaszoltál, hogy hány éves.
Kezdődik az iskola azt is jelentheti, hogy most kezdi az általános és azt is, hogy már 16 éves.
Ha picike, akkor nem értem, hogy miért ő dönti el, hogy mikor feküdjön le aludni.
Ha nagyobb, akkor gondolom már nem is lehet nagyon terelgetni. Majd a suliban elfárad és talán alszik éjjel...
Gondolom nem a könyvek a mániája és olvas reggelig.
Mivel tölti a gyerek az éjszakákat? Hány éves?
Az internetre is tudsz időpont és hozzáférés szabályozókat beállítani.
Ha már elég nagy az éjszakázáshoz, akkor elég nagy ahhoz is, hogy otthon feladatokat kapjon (ha már szünetben nem volt lehetőség valami foglalkoztatóba küldeni (tábor, nyári munka))
Ennyi.
Én is voltam bagoly a nyariszunetben, aztán azt mondták, takarodó.
Beszéljétek meg,,de ha nem megy akkor sem kell nagyon aggódni.Hamar átszoknak(általában)pár nap,, és persze ha a saját kárán tanul talán nem is felejti el olyan nehezen:)
Legalábbis talán kevésbé ,mintha te próbálnád meggyőzni.
Ha idáig nem tette, akkor a sport tudná lefárasztani nappal, éjszaka már nem lenne kedve, energiája játszani.
Gondolom akkor játszik a haverokkal valami netes játékot.
Majd visszaáll szeptemberben, ha kezdődik az iskola, mert kelni kell neki reggel.
Esetleg elmondhatod neki, hogy a saját érdekében mondod, ha nem alszik, nem fog jól fejlődni, az éjszakai mélyalvás során termelődik a növekedési hormon, főleg az éjszaka első felében.
Ha a gyerek rendszeresen ébren van ilyenkor, a hormontermelés csökkenhet, hosszú távon lassíthatja a testi fejlődést.
Kérd meg, hogy mindig ua. időben veled vacsorázzon, mosson fogat, fürödjön, kapcsoljátok ki a TV-t, sz.gépet, telefont. Esetleg kapcsold ki a WIFI-t, akár a tudta nélkül is.
Ha bagolytípus a gyereked, akkor meg nem tudsz mit kezdeni vele, éb is éjszaka tudtam a legjobban tanulni, olvasni stb.
A fiam is ezt örökölte.
Tehát napközben sport, és esti tutin,
Sok sikert!
Kérdezem, mióta csinálja, és mivel tölti az éjszakákat!
Mit csinál amikor a szülő otthon van, ha napközben alszik, fel kell kelteni, így ő lesz az erősebb!
További ajánlott fórumok:
- Excel táblázatban hogyan lehet sorokat felcserélni (nem beilleszteni)?
- 2 hetes babám felcseréli a nappalt az éjszakával. Hogy lehetne átszoktatni?
- Ha a 2 hónapos kisfiam felcseréli a nappalt az éjszakàval, hogy tudom én visszacserélni?
- 6 hónapos kisfiam felcserélte a nappalt az éjszakával!
- Mit tegyek ha felcseréli a nappalt az éjszakával?
- Mit tegyek, ha az 5 hónapos gyermekem felcserélte a nappalt az éjszakával?