A kamasz dolga nem más, mint hogy lusta és elviselhetetlen legyen. (beszélgetés)
Köszönöm az együttérzésedet. Az volt mindig a szerencsém, hogy olyan vagyok mint egy keljeljancsi.
Nem lett semmi bajom csak a lelkem nyomorodott meg egy életre. Igyekszem a jobb dolgokat előtérbe helyezni.
Neked is minden jót!🙂
Nagyon klassz, hogy ilyen könnyen élted meg a kamaszkorod.☺️
De különbözőek vagyunk.
Mindkét gyerekem nagyon szeret, tisztelettel vannak felém, pont úgy, ahogy én feléjük.
A fiam könnyebben élte meg, a lányom nehezebben.. de már nála is látom a végét.
Vannak morcolások, van mikor lusta, és bizony vannak szemforgatások, hangos zene, stb, stb. És van mikor csak gubbaszt a szobájában, aztán kijön, bújik hozzám, és megbeszéljük a világ fájdalmát.
Van vége!😽
Volt/van kamasz gyerekem, bevallom van mikor elviselhetetlen. De tudom miért az, tudom kezelni, elfogadom, és nagyon szeretem.
A serdülés testileg( hormonálisan), és lelkileg is nagyon fárasztó időszak, a szülőknek/ családnak is🙃
A serdülés megélése egyénileg változó lehet, van aki könnyebben éli meg.
Nagyon örülök, hogy a te családodban nem voltatok soha egymás számára elviselhetetlen kamaszok. 👍
Vagy fáradt fizikailag.
Én vérszegény voltam. Hiába kakaltam feketét a vastol, nem javult a verkepem.
Most mar okes, de amikor növésben voltam, sápadt, lassu, almatag voltam.
Elaludtam a padon.
Meg van egy rakás jó ötletük, amihez pénzt kell adni.
Nekem nincs gyerekem. Én az egyik tesóm "madodik anyja" voltam. Sokkal szigorubb voltam egy rakás dologban. Sokkal meg nem.
Teret kell adni nekik, de mindig ott lenni a háttérben.
Nem könnyű időszak nekik se, nekünk se.
Kell jó adag humor és elfogadás.
Talán lányoknál nehezebben kezelhető a folyamat, legalábbis én ezt tapasztalom.
Szerintem így van. A kamasz keresi önmagát, a határait, a felnőtt világ határait. Kismillió hormonális változás zajlik a testében, folyamatosan fejlődik, +iszonyú gyorsan változik a körülötte a világ, amihez valamilyen módon alkalmazkodni szeretne/ nem szeretne. Szóval lehet fáradt, mert valóban fárasztó, ami benne/vele/körülötte történik.
És aki fáradt, az elviselhetetlen is…
Természetesen ez egyénenként nagy különbségeket mutathat, nem minden kamasz egyforma, de ezen az úton mindenki végigmegy.
További ajánlott fórumok:
- Honnan tudom, h jósló vagy igazi fájásom van? Kb 10 perces rendszerességgel jönnek de egyáltalán nem elviselhetetlen. Menjek a kórházba?
- Akiknek az Anyosa elviselhetetlen!!
- Egy bizonyos IQ felett tényleg elviselhetetlen az élet?
- Zajongó szomszéd elviselhetetlen
- Anyum viselkedése elviselhetetlen.
- Segítsük egymást kreatív ötletekkel! Ki hogy rendszerezi a dolgait otthon, hogy praktikus legyen? Minden megoldás érdekel!