Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » A kamasz dolga nem más, mint hogy lusta és elviselhetetlen legyen. fórum

A kamasz dolga nem más, mint hogy lusta és elviselhetetlen legyen. (beszélgetés)

22. 55Judit (válaszként erre: 20. - Hottie)
ma 16:00

Köszönöm az együttérzésedet. Az volt mindig a szerencsém, hogy olyan vagyok mint egy keljeljancsi.

Nem lett semmi bajom csak a lelkem nyomorodott meg egy életre. Igyekszem a jobb dolgokat előtérbe helyezni.

Neked is minden jót!🙂

21. srcrss (válaszként erre: 19. - Maila)
ma 15:58
Olvasol a sorok között. 😄
20. hottie (válaszként erre: 18. - 55Judit)
ma 15:55
Nagyon sajnálom!😔
19. maila (válaszként erre: 15. - Srcrss)
ma 15:55
Én is ugyanígy tettem. Apám mélységesen fel volt háborodva, amikor visszahülyéztem. :)
18. 55Judit (válaszként erre: 14. - Hottie)
ma 15:53
Két főből állt mindig is a családunk, ezért csak egyes számban tudok nyilatkozni. Amikor én a testvéreimmel kamaszok voltunk, akkor sem hiszem hogy lettek volna velünk gondok, mert kicsi korunktól kezdve ha valami nem úgy történt ahogy az elő volt írva, olyan átszállót kaptunk hogy a faladta a másikat. Hangoskodás, visszaszólás álmunkban se! "A gyereknek hallgass a neve!" Ha nem, durr egy nyakleves!
17. hottie (válaszként erre: 13. - Lady Lavender)
ma 15:47
Ilyen is előfordul, hogy a “lustaság” mögött komoly baj van, figyelni kell a kamaszokra!👍
16. hottie (válaszként erre: 15. - Srcrss)
ma 15:46

Nagyon klassz, hogy ilyen könnyen élted meg a kamaszkorod.☺️

De különbözőek vagyunk.

Mindkét gyerekem nagyon szeret, tisztelettel vannak felém, pont úgy, ahogy én feléjük.

A fiam könnyebben élte meg, a lányom nehezebben.. de már nála is látom a végét.

Vannak morcolások, van mikor lusta, és bizony vannak szemforgatások, hangos zene, stb, stb. És van mikor csak gubbaszt a szobájában, aztán kijön, bújik hozzám, és megbeszéljük a világ fájdalmát.

Van vége!😽

15. srcrss
ma 15:32
Nem voltam lusta, és mindig úgy beszéltem a szüleimmel, a nagyanyámmal, ahogy ők velem. Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten. 👼🏼
14. hottie (válaszként erre: 9. - 55Judit)
ma 15:25

Volt/van kamasz gyerekem, bevallom van mikor elviselhetetlen. De tudom miért az, tudom kezelni, elfogadom, és nagyon szeretem.

A serdülés testileg( hormonálisan), és lelkileg is nagyon fárasztó időszak, a szülőknek/ családnak is🙃

A serdülés megélése egyénileg változó lehet, van aki könnyebben éli meg.

Nagyon örülök, hogy a te családodban nem voltatok soha egymás számára elviselhetetlen kamaszok. 👍

13. Lady Lavender (válaszként erre: 3. - Hottie)
ma 13:42

Vagy fáradt fizikailag.

Én vérszegény voltam. Hiába kakaltam feketét a vastol, nem javult a verkepem.

Most mar okes, de amikor növésben voltam, sápadt, lassu, almatag voltam.

Elaludtam a padon.

12. Lady Lavender (válaszként erre: 1. - Boldogzokni)
ma 13:34

Meg van egy rakás jó ötletük, amihez pénzt kell adni.

Nekem nincs gyerekem. Én az egyik tesóm "madodik anyja" voltam. Sokkal szigorubb voltam egy rakás dologban. Sokkal meg nem.

ma 13:30
Gondolom, ahány család, annyiféle felfogás, nevelési módszer. Minket nem engedtek se lustának, se elviselhetetlennek lenni, se serdülőkorban, se előtte. Már kisebb korunkban is voltak feladataink, amiknek az ideje és a nagysága nőtt. Mire serdülők lettünk, alig volt szabadidőnk, rengeteg kerti munka( is) volt márciustól októberig, és ami vele jár : befőttek, lekvárok, savanyúságok eltevése,stb. És nem volt összkomfort, se automata mosógép, nem unatkoztunk. Az én gyerekeimnek sokkal jobb dolga volt, de igyekeztek pénzt keresni nyáron, hogy évközben ne nagyon kelljen tőlem kérni. Szerintem a lustaság rossz tanácsadó. Persze, kell a pihenés is. Azt nem hagytam, hogy elviselhetetlenek legyenek, bár nagyon nehéz néha a serdülőkkel. Valahogy túléltük. 🙂
10. Lady Lavender (válaszként erre: 1. - Boldogzokni)
ma 13:28
Szerintem a piálás, fuvezesés utalatossag is hozzátartozók.
9. 55Judit (válaszként erre: 3. - Hottie)
ma 13:24
"És aki fáradt, az elviselhetetlen is…" Lehet hogy a te családodban így van, mi nem voltunk/vagyunk egymás számára sosem elviselhetetlenek.
8. 55Judit (válaszként erre: 1. - Boldogzokni)
ma 13:21
Nálunk óvodás és kis iskolás korban voltak "küzdelmek", a kamaszkorral semmi problémám nem volt.
7. tien (válaszként erre: 5. - Semleges)
ma 13:13
Szerintem is.
6. libikóka (válaszként erre: 5. - Semleges)
ma 10:24
Szerintem is.
ma 10:22
Általánosítás.
ma 10:20

Teret kell adni nekik, de mindig ott lenni a háttérben.

Nem könnyű időszak nekik se, nekünk se.

Kell jó adag humor és elfogadás.

Talán lányoknál nehezebben kezelhető a folyamat, legalábbis én ezt tapasztalom.

3. hottie (válaszként erre: 1. - Boldogzokni)
ma 09:16

Szerintem így van. A kamasz keresi önmagát, a határait, a felnőtt világ határait. Kismillió hormonális változás zajlik a testében, folyamatosan fejlődik, +iszonyú gyorsan változik a körülötte a világ, amihez valamilyen módon alkalmazkodni szeretne/ nem szeretne. Szóval lehet fáradt, mert valóban fárasztó, ami benne/vele/körülötte történik.

És aki fáradt, az elviselhetetlen is…

Természetesen ez egyénenként nagy különbségeket mutathat, nem minden kamasz egyforma, de ezen az úton mindenki végigmegy.

ma 08:59
Teljesített feladat
ma 08:52
Vekerdy Tamás mondása ez. Ezek a küzdelmek szükségesek a felnőtté váláshoz. Mi a véleményetek erről?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook