Van itt olyan, akinek nincs megkeresztelve a gyereke és nem is akarja? Miért döntöttél így? (beszélgetés)
Ja:)
Megkeresztelem a gyerekeim, ha lesznek
Elkepeszto hogy milyenek a mai divatos felfogasok.
Szeretnem alahuzni, hogy en sem gyakorlom a vallasomat, de azert megertem a lenyeget.
Egyaltalan nem hiszek vakon a Bibliaban es templomba se jarok.
Hiszek az altalanos joban, es erre tanit mindegyik vallas.
Vilagi szemmel nezve, az egyhaz is egy intezmeny es fenn kell tartani. Es valamit valamiert. Leegyszerusitve: egy szolgaltatas, amiert fizetni kell.(termeszetesen sokkal tobb ennel)
Nem azert kell megkeresztelni valakit, hogy legyen megkeresztelve. Ha hiszitek ha nem, ez is a szulokert van. Ez egy bensoseges erzes lehet, mikor elhatarozod magad, hogy a gyereket a szeretet "szabalyai" altal neveled. Kapcsolat szuletik a szulo-keresztszulo-gyerek kozott, amit majd taplalni kell az elkovetkezokben, mindezt a gyerek erdekeben. Megint egy tulzottan leegyszerusitett hasonlat: mint mikor ujevkor fogadalmakat teszel, olyan a keresztelo. Feleloseggel jar, nem azon kell fennakadni, hogy most mivel cimkeztek meg a gyereket (ertsd: milyen vallasu lett)
Nem kell felvallrol venni a vallast, es nem kell azon fennakadni, hogy Adam es Eva az elso emberpar, sem pedig piszkalodni es szoszerint elemezni a vallasos szovegeket...mert az egy mas korszak, mar felfogas, amikor a Biblia irodott, nagyon nehez egy mai embernek megerteni.
Egyet kell tudni: az egyhazak es a vallas lenyege az emberbarati szeretet, az alazat, a josag.
Ha mindenki eszerint nevelne a gyerekeit jobb lenne a vilag
Sziasztok!
Örömmel olvastam, hogy itt senki nem kereszteltette meg a gyermekét. Már kezdtem azt hinni, hogy csak én vagyok olyan hülye, hogy nem kereszteltetem meg a fiaimat:D
Én és a párom megvagyunk, de úgy gondoltam én is mint itt a többiek. Majd ők eldöntik nagy korukban, hogy meg akarnak e vagy sem.
na hát ha velünk így lett volna tuti mi sem, ki nem állhatom az iylen papokat a férjem meg pláne. de szerencsére a mi lelkészünk nagyon jó fej, fiatal és laza. Úgy kezdte, hogy akár ejtőernyővel is kiugrik és összead minket.
És hiába eröltettük, semmi pénzt nem volt hajandó elfogadni sem a keresztelőért sem az esküvőért.
ÉS templomba se mondta, hogy menjünk.. néha eljött hozzánk, hogy legyen fogalmunk a keresztelőről és ennyi. :)
Mi sem akartunk a párommal, de a családi béke érdekében megléptük. Amikkor elmentünk a templomba, hogy időpontot kérjünk, a legfontosabb probléma az volt, hogy melyikőnk mennyi egyházadót fizetett be eddig. Gusztustalan.
Lehet ha ezt előre tudom, nem biztos hogy lett volna a gyereknek keresztelője.
Sziasztok! Nálunk sincs megkeresztelve a gyerek, és nem is áll szándékomban megkereszteltetni. Én megrögzött ateista vagyok, és a gyermekemet is így szeretném nevelni. Persze ha ő úgy dönt majd, hogy valamilyen vallást fel akar venni, akkor
megteheti. De semmi értelmét nem látom a csecsemők halálra rémísztésének.
Ez nem a vallás miatt lett kitalálva annak idején, hanem azért választottak a gyereknek keresztszülőket, hogy azok neveljék fel őket ha a szülőkkel valami történne. Ez lenne eredetileg az értelme.
Én személy szerint nyitott vagyok más vallásokra is. Keresztény családba születtem, de ez csak egyfajta hagyomány, örökség. Nincs sok jelentősége azon kívül, hogy tiszteljük magát a vallást.
De vallás és hit két külön dolog. Én személy szerint nem azt hiszem amit a Biblia mond.. de attól még lehet belőle tanulni.
Megkereszteltük a fiúnkat, elvittük a Pilisbe, a Föld szívébe és megkereszteltük. Miért? Mert ez egy Áldás, ami ha hiszünk benne akkor körülvesz minket. Az az Ő döntése lesz jelen-t majd neki valamit, de mi ezzel csak megünnepeltük őt és hálát adtunk ez életnek, Istennek érte, valamint kértük, hogy vigyázzon rá. És lett két ember az életében a rokonain kívül akik talán fontosak lesznek neki, akiktől tanulhat.
Szerintem ez szép, szeretem a tradíciókat és hiszek a szertartésok erejében, ahogy a felépült házunkat is szertném ha megáldaná a lelkész. Jó érzés így megpecsételni ha valami nagyszerű elkészül.. olyan ez mint a díszítősor kicsik füzetében. :D
.. de ennek ellenére én nem járok templomba sőt egyáltalán nem gyakorlom a vallásom. Nekem az nincs.
Nekem csak örökségem van a szüleimtől és a hazámtól, valamint hitem.
Sziasztok, en HIVO vagyok. Kiskoromban megkereszteltek, de aztan a megteresem utan en bemeritkeztem vagyis baptizaltak. A gyermek keresztseget, egyebkent 'gyermek bemutatasnak' nevezik hivo korben. A gyermek ilyenkor altalaban tul kicsi, hogy sajat maga dontson a hiterol.
Ha majd nagyobb lesz, es majd hitre jut vagyis megter, akkor neki is ott a lehetoseg hogy bemeritkezzen.
En is igy fogok eljarni a gyermekemnel.
Én is egyetértek! Köszi a válaszokat!
A fiam 2 éves, és valahogy eszembe se jutott megkeresztelni.Nem vagyunk vallásosak, semmi értelmét nem látom.
Másrészt pedig én keresztszülő vagyok, de vagy 3 éve nem láttam a keresztlányomat, -olyan kellemetlen, de sosem jártunk össze előttte sem.Olyan rossz , ha valamki ilyen helyzetbe kerül.
Az én lányom sincs megkeresztelve és nem is lesz, csak ha ő dönt arról, hogy melyik valláshoz akar majd tartozni, persze felnőttkorában.
Amúgy férjem és én meg voltunk keresztelve.
szia,
nalunk az ocsem nincs meg keresztelve,es a lanyom sincs,mivel ra bizom,hogy ha felno milyen vallasu szeretne lenni vagy akar-e valamilyen vallast felvenni
Ebből a válaszból is látszik, hogy semmi értelme a csecsemőkori keresztségnek, mert nem ad hitet, nem ad hívő életet.
Először kell dönteni a hívő élet mellett, utána jöhet a keresztség.
Szia!
Nekem egyik gyerekem sincs megkeresztelve, mert nem látom értelmét a csecsemő "nyakon öntésének."
A keresztségnem DÖNTÉSEN, méghozzá saját döntésen kell alapulni, nem megszokásokon.
Majd ha a gyerekem nagyobb korában vagy felnőttként úgy dönt, hogy ezzel is kifejezi Istenhez tartozását, megteszi. A Bibliában az Újszövetségben mindenhol felnőttek saját döntésén alapuló keresztségről írnak, akik maguk döntöttek így.
További ajánlott fórumok:
- Miért vállal 5 gyerek mellé még gyereket akinek se munka se pénz?
- Szerintetek szégyen, hogy nincsenek megkeresztelve a gyerekeim? Miért lényeges, hogy meg legyenek?
- Ki vállalt 3. gyereket ebben a vírus helyzetben? Akinek van 3 gyerkőce hogy bírja anyagilag lelkileg stb
- Megcsalt a párom. 4 hete szültem neki gyereket, akit mindketten akartunk. Van valakinek valami ötlete, hogyan hódíthatnám vissza?
- Igaz az, hogy akinek RH-negatívos a vére nem szül egészséges gyereket?
- Miért kell megkeresztelni a gyereket?