Van itt olyan, akinek nincs megkeresztelve a gyereke és nem is akarja? Miért döntöttél így? (beszélgetés)
Te tudod mit jelent az, hogy hinni?
Az, aki hisz a gyonasban, az nem csinalja azt, hogy egy karomkodas utan azt gondolja "na nem baj, majd meggyonom, aztan kedhetjuk tiszta lappal."
Aki igazan hisz, az nem el vissza a gyonas lehetosegevel, es egy-egy gyonas utan komolyan gondolja hogy bunei megbocsajtatnak, lelke megkonnyebbul, megtoltodik szeretettel.
Nem becsapasrol van itt szo, nem alszentsegeskedesrol. Aki azt hiszi, na egy kis gyonas es minden ok, az nem er semmit.
Olyan nehez felfogni, hogy igazan megkonnyebulest erez a gyono ember ha igazan hisz es nem mese az egesz?
A vallasod nem veszi el senki, ez nem egy targy, amivel kereskedni lehet.
Ugyanakkor az adminisztrativ nyilvantartasban valamikeppen kell szerepeljen, hogy igenyt tartasz az egyhazi szolgalatokra vagy sem.
Nem azt kozoltek h nincs vallasotok (jesszus milyen nehez megerteni) hanem azt hogy nem szerepeltek a nyilvantartasban, tehat nem szamithattok az egyhaz szolgalataira.
"miert nem kapja mindenki meg ugyan azt a banasmodot az egyhaztol"
Azert mert az egyhaz (meg ha meg is vagy keresztelve) nem kenyszeriti ra magat az emberre. Miert kapjal te olyan banasmodot, mint mas egyhazadot fizeto vallasos em,ber, mikor teged nem is erdekel? Akarmennyire is idealistak az egyhaz elvei, foldi intezmeny, tehat penzre van szuksege a fennmaradashoz.
"nagyresze meg mindig ezert megy csak mas "köntösbe öltöztetik" es mar kesz is. "
Nem tudom milyen haborurol beszelsz.. en eroviszonyokrol es koolajrol tudok.
A muszlimoknal normalis a cigizes, normalis hogy nem esznek disznohust... stb.
Ez egy mas kultura, nem szolok bele, a keresztenyseg all hozzam kozelebb.
Ha a muszlimok ertekrendje nem felel meg neked, de mondjuk a kereszteny ertekrend se, akkor tolerald, nem a te dolgod.
Es sajnalom, ha a barataid kozositenek ki a nezeteid miatt, de nem tudom mit zavar ha egy rakas idegen kozosit ki... egyaltalan honnan?
Biztos leteznek alszentek is, nem a Te tiszted megitelni ezt.
Minden ember követ el hibákat("bűnöket").
Nagyon fontos dolog az életben,hogy ezeket belássuk,megbánjuk,vagy épp a velünk szemben vétkezőknél is bele gondoljunk ,hogy ő is csak ember és hibázik,mint mi.
Ha ez megtörténik,akkor talán nem követjük el újra ugyanazt a "bűnt",de ehhez valóban nincs szükség templomra sem papokra.
na latod erre meg nem is gondoltam: templom mint a "bünösök haza" :) de amugy jo gondolat. Mondjuk akkor meg sok embernek nincs ott a helye. Szoval megint santit a dolog.
Egyebkent igen, nekem jo igy es felreertes ne essek, felölem aztan mindenki jarhat. Abban hisz mindenki amiben akar. Amugy nekem konkretan nem az adott hittel van a gondom, hanem a templomokkal es a papokkal. Tisztelet a kivetelnek.
En es a csaladom.
Errefele mindenki, fuggetlenul attol hogy jar-e vagy sem templomba, vallasos embernek erzi magat vagy sem
Egyetertek reszben.
A vallas, azok a szokasok amik a vallassal kapcsolodnak, is egy hagyomanycsoport, amit ugyancsak orizni kell.
Es erre megoldas akkor az, hogy nem keresztelunk, fittyet hanyunk a vallasra?
Akkor szabad inni, veszekedni a gyerek elott?
Az biztos, hogy nehez "jonak" lenni. Az ember gyarlo.
"Miért kell ezt vallási köntösbe bújtatni? "
Nem lesz senki se jo szulo attol, ha megkereszteli a gyereket. Persze h nem.
De ha aterezne a szulo azt az unnepi hangulatot, akkor erdemes megkeresztelni
persze, mindenkinek van hibaja, de ha en vallasosnak mondom magam akkor sok dolgot nem csinalok, "nem követek el" es akkor nincs is mit megyonnom, megbannom vagy mondjuk ahogy akarjuk. Viszont itt arrol beszelünk aki igen fura dolgokat csinal vallasos letere es aztan azt hiszi hogy egy gyonas majd segit rajta es el tovabb mintha mi sem törtent volna.
Amugy meg ha mar ö a mi "atyank" akkor mint egy igazi szülö ugyis megbocsajt mert mint "szülönk" ismer minket es nem a templomba jaras vagy gyonsa utan iteli meg hogy vetkes vagyok-e vagy nem, hanem hogy mi van a lelkemben. Ahhoz pedig nem kell se templom se pap hogy banjam amit tettem, vagy jol eljek.
Ezt nagyon osztom...
A férjem anyjának olyan mocskos a szája, hogy egy egész élet kevés lenne arra, hogy sikerüljön neki kimosni. Káromkodik állandóan, minden vasárnap meg ott ül a templomban. Hát nem röhej??? Annyi van már a számláján nem csupán a káromkodásaira gondolok, hogy azt sose tudja meggyónni....
Elhagyom a fórumot, ha ennyire zavarok.
Leírtam a véleményemet.
Nem csak ez fáj... fáj még egy csomó igazságtalanság, álszentség, gonoszság...
És az fáj, hogy ismerek templomba járó embereket, akiknél gonoszabbat, kicsinyesebbet nemigen találni.
Akkor így mondom: elhatárolódás. :o))
Miért fáj Neked annyira, hogy az egyház ezt csinálja? A legtöbb ember legyint erre. Tudod ... akinek nem inge ....
További ajánlott fórumok:
- Miért vállal 5 gyerek mellé még gyereket akinek se munka se pénz?
- Szerintetek szégyen, hogy nincsenek megkeresztelve a gyerekeim? Miért lényeges, hogy meg legyenek?
- Ki vállalt 3. gyereket ebben a vírus helyzetben? Akinek van 3 gyerkőce hogy bírja anyagilag lelkileg stb
- Megcsalt a párom. 4 hete szültem neki gyereket, akit mindketten akartunk. Van valakinek valami ötlete, hogyan hódíthatnám vissza?
- Igaz az, hogy akinek RH-negatívos a vére nem szül egészséges gyereket?
- Miért kell megkeresztelni a gyereket?