Van itt olyan, akinek nincs megkeresztelve a gyereke és nem is akarja? Miért döntöttél így? (beszélgetés)
Persze nem szabad vesztükre hagynia a felekezet tagjainak ,akik ebben hisznek és ebben a hitben élnek.
Akik semmilyen egyháznak nem a tagjai ,azok miért is tartanának be egy olyan hagyományt,ami nem az ő hagyományuk?
Ez kb olyan ,mint ha minden esküvőn a házasulók földhöz vágnák a poharat,pedig nem is görögök.
Jo reggelt! :)
Az elkovetett bunok semmisse tehetoek!!! Szerencsere!!! :)
Abban egyeteretunk Alfoldi-vel, hogy minden bun megbocsajthato, de az igazi megbocsatast csakis Isten tudja adni, es csakis akkor ha hiszunk az O egyszulott Fianak neveben Jezus Krisztusban:
"Mert ugy szerette Isten a vilagot, hogy egyszulott Fiat adta, hogy aki hisz obenne, az el ne vesszen, hanem orok elete legyen!" (Janos 3:16)
Tehat nem attol fogjuk megnyerni Isten bocsanatat, ha jo emberek vagyunk, vagy pl: segitokeszek, stb. O nem a cselekedetek alapjan itel meg majd minket, hanem csakis arra a dologra kivancsi, hogy elfogadtuk-e az evangeliumot, az O Fianak neveben hiszunk-e!
Az egesz Uj Szovetsegi resz errol szol!!!
(egyebkent sok egyhaz azt hirdeti hogy a jo cselekedetek altal fogsz udvozulni, tevesen!)
Nem vagyok en se lokott. Hasznalom az agyam, tudok gondolkozni. De sosem erdekelt hogy vajon igazan atvaltozott a viz borra vagy tenyleg szetvalasztotta a tengert...
Nem vagyok szorszalhasogato, es nem is akarok firtatni bizonyos dolgokat a bibliabol.
Mas szempontvol vilagitottam meg a kereszteles szertartasat: egy igen is humanitarius szemszogbol, amiben a kozeppontjaban az ember all, aki a jora, szepre torekszik, es arra hogy az egyetemes ertekeket, hagyomanyokat megorizze es tovabbadja. Aki megerti es aterzi a kereszteles unnepi hangulatat -ami igenis a csalad javara szolgal - es eltekint attol hogy feszitgesse, hogy hogy most rasoz valamit a gyerekere...es jaj istenem megserti valamilyen jogaban, privat szferajaban.
Mondvacsinalt ok: "divatbol nem keresztelunk".
Nem szeretnek senkire raeroltetni semmit vagy meggyozni valakit barmirol is. Mindenkinek szive joga eldonteni. Megis azt hiszem, hogy itt olyan dolgokrol van szo, olyan szertartasokrol, szokasokrol, amiket nem szabad vesztukre hagyni.
Biztos kenyelmesebb az, ha egyszeruen elsiklunk egyes dolgok felett.
Szokasainkhoz, szellemi hagyomanyainkhoz, kulturankhoz ragaszkodnunk kell, meg kell orizni es tovabb kell adni.
Akinek ez fel van talalva, csak ki kell nyujtania a kezet erte, az nem is tudja megerteni, mekkora kincs ez.
megnéztem az adatlapod....
remélem, a gyermekeidet a gondolkodás szabadságában nem korlátoztad...
Sok boldogságot kívánok Neked egy ekkora családhoz, jó szelet, jó vitorlákat!
Továbbra is fenntartom: az elkövetett bűnök nem tehetők semmissé.
Te komolyan azt gondolod, hogy földi pályafutásod szemétségei semmissé lesznek azáltal, hogy bizonyos egyház híve vagy?
Nem lett volna jobb úgy élni életed, hogy ne legyen restaciád, amit most az istenedre/egyházadra testálsz?
"Szerintem ennek a felfogasnak koze van a kommunizmushoz, mikor nem volt szabad vallasi szertartasokon reszt venni, vagy pedig egyeb okokbol. . ."
:DDD
Az egyéb okok alatt szellemi szabadságra és vallás szabadságra gondolsz?Amibe az is beletartozik,hogy kössz szépen nem kérek az egyházakból,felekezetekből...stb,stb?
Vedd észre: erőszakosan téríteni már nem lehet.
Az emberek iskolába járnak, kémiát, biológiát, fizikát tanulnak, szkeptikusok és kétkednek.
Senki sem kötelezhető már rá, hogy elhigyje szóról-szóra, ami pl. a bibliában áll.
Engem nem tudsz meggyőzni, hogy hinnem kell, én sem tudlak, hogy nézd másképp a dolgokat.
Én nem vagyok "hitetlen"
:)
viszont az Istenről alkotott nézeteimben a keresztelőnek semmilyen jelentősége nincsen, ezért nem tervezem, hogy lesz.
Ugyanakkor ha a gyermekem rálép a keresztény egyház által megszabott útra, tiszteletbe fogom tartani.
Dettó!
Semmi köze az én vallásellenességemnek a szocializmushoz, meg semmiféle ideológiához. Én egyszerűen hitetlen kutya vagyok, és igyekszem a gyerekemből is azt nevelni!
Nagyon sajnalom, hogy sokan foloslegesnek, sot ertelmetlennek tartjatok a keresztelest, mindenfele mondvacsinalt okbol.
Szerintem ennek a felfogasnak koze van a kommunizmushoz, mikor nem volt szabad vallasi szertartasokon reszt venni, vagy pedig egyeb okokbol...
További ajánlott fórumok:
- Miért vállal 5 gyerek mellé még gyereket akinek se munka se pénz?
- Szerintetek szégyen, hogy nincsenek megkeresztelve a gyerekeim? Miért lényeges, hogy meg legyenek?
- Ki vállalt 3. gyereket ebben a vírus helyzetben? Akinek van 3 gyerkőce hogy bírja anyagilag lelkileg stb
- Megcsalt a párom. 4 hete szültem neki gyereket, akit mindketten akartunk. Van valakinek valami ötlete, hogyan hódíthatnám vissza?
- Igaz az, hogy akinek RH-negatívos a vére nem szül egészséges gyereket?
- Miért kell megkeresztelni a gyereket?