Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Töltött káposzta ... és egyebek fórum

Töltött káposzta ... és egyebek (beszélgetés)


❮❮ ... 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 ... ❯❯
1688. Anyagi (válaszként erre: 1591. - 7454c77428)
2021. jún. 6. 18:26

Na ez az!

Mennyi ízlés, szokás és elnevezés!

1687. Anyagi (válaszként erre: 1588. - Fórumnyitó (anonim))
2021. jún. 6. 18:25

A lucskos káposzta felénk nem paradicsomos!

Ami az, azt egyszerűen paradicsomos káposztának hívjuk! És szeretjük azt is!

1686. Anyagi (válaszként erre: 1585. - Fórumnyitó (anonim))
2021. jún. 6. 18:23
Szerintem a savanyó káposzta adja az alapízt ebben a felállásban. Csak kissé kevésbé intenzíven.
1685. Anyagi (válaszként erre: 1582. - Tuttuka)
2021. jún. 6. 18:21
Én biztos vagyok benne, hogy finom lett - volt!! :)
1684. Anyagi (válaszként erre: 1578. - Fórumnyitó (anonim))
2021. jún. 6. 18:20

Mennyi most az egészségügyben az éves kamarai tagdíj?

Csak nagyságrendileg érdekelne! Kb.!

1683. tuttuka (válaszként erre: 1677. - Anyagi)
2021. jún. 6. 18:08
Igen. Sajnos a tyúkhúrról lekéstem. A sok eső miatt, mire kiértem a kertbe már lelapult gyom lett
1682. tuttuka (válaszként erre: 1678. - Anyagi)
2021. jún. 6. 18:04

Gyere! Szívesen látlak!

A 3 kg húshoz én 2 szál sárgarépát, 2 szárzellert, 1 nagyobb vöröshagymát, 2 gerezd fokhagymát és két kanál saját készítésű pestot adok. 2 dl saját paradicsomlé. A titok, hogy ahány kg a hús annyi óráig kell lassú tűzön főzni.

1681. Anyagi (válaszként erre: 1571. - Bulikázós)
2021. jún. 6. 18:00

"tegnap megszabadultam a gipszemtől."


Hurrá!!!! Remélem jól működsz!!!

1680. Anyagi (válaszként erre: 1566. - Fórumnyitó (anonim))
2021. jún. 6. 17:58

Ma egyszerűen hülyének nézik aki az első munkahelyéről megy nyugdíjba...

Más idők.

1679. Anyagi (válaszként erre: 1565. - Fórumnyitó (anonim))
2021. jún. 6. 17:57

"Húshiány?? Lehet, de akkor én azt úgy értelmezem, hogy fehérje hiányt jelez a szervezet."


Elég sok fehérjét eszem. Két kifli meg egy pohár tejföl remek reggeli nekem. Még enyhén megsózott újhagymát is szívesen eszem hozzá!


De egy nagy joghurt is gyakran szerepel az étlapomon! Magában vagy akár egy kanál lekvárral.

De a túró kikavarva némi tejföllel (édesen vagy sósan) is finom a pirítóshoz.


És hüvelyesek is szerepelnek az étlapomon.

De néha így is megkívánom a husit!!!

1678. Anyagi (válaszként erre: 1669. - Tuttuka)
2021. jún. 6. 17:51

Befizethetnék hozzád ebédre??? :))


Nálunk a bolognai kb. annyi zöldséget tartalmaz, mint húst. 3 kg. hús + 3 kiló zöldség... Na az már valami lenne! :)

1677. Anyagi (válaszként erre: 1673. - Tuttuka)
2021. jún. 6. 17:48

"hogy ez bizony repce"


Mármint az a repce amiből az olajat sajtolják????


Egyébként tavasszal nagyon finom a tyúkhúr salátának!

1676. Anyagi
2021. jún. 6. 17:42

Tegnap meg lecsós rizs került az asztalra!

De szeretem!!!


És holnap (lecsós) csirkepaprikás lesz valamival. :)

1675. Anyagi
2021. jún. 6. 17:41

Az Aldi nyári, grillezős újságjában olvastam egy grillezett padlizsán saláta receptjét. Ma megcsináltam és nagyon finom!

Dacára annak, hogy kesudió helyett pirított-sós napraforgó magot használtam és a zöld színt nem a bazsalikom hanem az apróra vágott újhagyma zöldje képviselte a tálon! És az öntet sem tartalmazott már + olajat csak mustárt és lime levét.

De tényleg finom! És krumplipüré volt hozzá.

A húsevőknek meg csirkemáj, sütve. :))

1674. Anyagi
2021. jún. 6. 17:36

Sziasztok Lányok!

Egy nagy bögre (koffein mentes)jeges kávéval ücsörögtem az előbb. Vanília fagyival, tejszínhabbal és csoki öntettel a tetején.

Hiába! Élni tudni kell!!!!! :)))

1673. tuttuka
2021. jún. 6. 16:23

A mai ebédhez a salátát a kertből szedtem. Még múlt évben vettem egy vegyes-saláta magot, volt benne 3 kisebb zacskó. Akkor szépen külön vetettem, idén a maradék magocskákat összeöntöttem és egy 30 db-os tojástartóval nyomtam lukakat a földbe, ebbe szórtam. Aztán kikelt belőle egy csomó szabdalt levelű zöld, kicsit hasonlított a rukkolára, de az kesernyés és az emelt ágyás másik sarkában van. Ebből csináltam a saláta zömét és mivel az egyik már magzani kezdett, rájöttem, hogy ez bizony repce. Nagyon finom!

Fogok is megint szórni, a tépősaliknak még a nyomát sem látom, pedig sokat vetettem, a szalagos előkészítésű fejesből egy sem bújt ki

1672. tuttuka (válaszként erre: 1671. - Bulikázós)
2021. jún. 6. 16:09
Én azért szerettem meg, mert valahogy könnyebbnek éreztem, mint a vízzel készültet. Hamar feljön a víz tetejéte én akkor már kiszedem, pár csepp olajat teszek rá. Nekem olyan a szaggatóm, hogy az egyik felén akár almát is reszelhetek, a másik kicsit teknősebb és azon a hozzá járó lapáttal szaggatom. Ez elég apró így de a deszkáról késsel vágottról kellemetlen emlékeim vannak. Úgy érzem mindig, hogy a vizes nokedli összeáll a gyomromban. De ez biztos egyéni dili. A családom meg kezdettől ezt ismeri
2021. jún. 6. 13:15
Kipróbáltam a Pernye nokedlit. Ízlett nekem, de nem sok különbséget érzek a másikkal szemben. Mindenesetre majd a fehérlisztes változatot is kipróbálom a családon, de nem ma. Érdekes, hogy sok mindent elfogadnak már tk-ből, de a galuskát nem!
1670. bulikázós (válaszként erre: 1669. - Tuttuka)
2021. jún. 6. 10:29
Jól beosztottátok! A csevapcsicsa nálunk is nyerő kaja! De elég ritkán kerül sorra.
1669. tuttuka
2021. jún. 6. 09:22

Főzzunk is egy kicsit! Elkészült a nagy adag (3 kg hús) ragu, tegnap kihült, most porciózom a fagyóba 20-30-40 dkg-os csomagokba. Otthondolgozós családtagjaim számára készült, mert munka, babazás mellett, vagy 12 órás oltópontozás közben nem nagyon van idő főzőcskézni, a bolognai meg mindig hamar megvan.

Nászasszonyom szalonbelsőségeket, pacalt és sztrapacskát főz nagy tételben, és cserélgetünk. Remek módszernek érezzük!

Mai ebéd meg csevapcsicsa lesz tárcsán sütve sok salátával. Előtte csészés húsleves

1668. tuttuka (válaszként erre: 1665. - Tuttuka)
2021. jún. 6. 09:11
A mostani munkáimban viszont a kisebbik lányom a mesterem, Ő segít, magyaráz, informatikus könyvtáros-kommunikáció szakot végzett. Szeretek vele együtt dolgozni!
1667. 7454c77428 (válaszként erre: 1656. - Guruljka)
2021. jún. 6. 09:07
én,mint régi úttörő,az úttörőgombócot szeretem. amit házi jellegűnek árulnak,azt nemigen.
1666. 7454c77428 (válaszként erre: 1658. - Guruljka)
2021. jún. 6. 09:02
én viszont igen,vannak 40 évesek is.akkor még nem voltak tele reklámmal,meg nem vastag papírból csinálták.
1665. tuttuka (válaszként erre: 1664. - Bulikázós)
2021. jún. 6. 08:43
Egy véletlen terelt a könyvtárosság felé. Apám jogászt szeretett volna belőlem faragni, (Ő az volt), nagyon szerettem a történelmet, jól is tanultam nagyjából, sokat olvastam, szóval nem ezzel volt baj. Én újságíró akartam lenni. De a felvételi döntött, hiába volt meg a pontszámom, egyetlen "segítő körülménynek" sem feleltem meh. Így érettségi után már augusztusban elmentem dolgozni az akkor költöző városi könyvtárba, hogy a következő felvételiig is csináljak valamit a tanulás mellett. És beleszerettem a szakmába. A többi már történelem. Tanulás volt egy életen keresztül. Mióta nyugdíjas vagyok már a szakirodalomkeresés modern technikáját is begyakoroltam, adatbáziskezelést, szakindexálást, cikkek feltöltését különféle helyekre, folyóiratok, MTMT (Magyar Tudományos Művek Tára) stb. Máig imádom csinálni. Apám álmát a nagyobbik lányom teljesítette be, de ezt Ő már nem érte meg sajnos!☹
1664. bulikázós (válaszként erre: 1662. - Tuttuka)
2021. jún. 6. 06:51
13 évig én is könyvtáros voltam. Bár semmit nem szabad megbánni, de a mai fejemmel nem hagytam volna el a pályát.
1663. Guruljka (válaszként erre: 1662. - Tuttuka)
2021. jún. 5. 23:34

Már magában a szakkönyvtári tanfolyamban is szerencsés voltál. :D

Fogalmam sincs, miért nem tanultam könyvtár szakon. Talán egyszerűen nem jutott eszembe, pedig egy könyvtárnál nem nagyon van normálisabb hely

1662. tuttuka (válaszként erre: 1661. - Guruljka)
2021. jún. 5. 21:49
Ebben is nagyon szerencsés voltam, amikor szakkönyvtári tanfolyamra jártam, első évben Pernye András, második évben Földes Imre voltak a zenetörténet tanáraim
1661. Guruljka (válaszként erre: 1660. - Tuttuka)
2021. jún. 5. 21:02
Emlékszem rá, kedveltem, de csak a tévéből ismertem.
1660. tuttuka (válaszként erre: 1658. - Guruljka)
2021. jún. 5. 20:54
Ő mindig irónikus volt, fanyar humorát sokan megismerték a Ki mit tud? zsűritagjaként is.
1659. tuttuka (válaszként erre: 1658. - Guruljka)
2021. jún. 5. 20:50
A húslevest nyilván vízzel! 😊Azért az óráin zenetörténetet tanított zömmel. De ezt a nokedli receptet sokan kipróbáltuk akkoriban és bejött!
❮❮ ... 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook