Töltött káposzta ... és egyebek (beszélgetés)
Na ez az!
Mennyi ízlés, szokás és elnevezés!
A lucskos káposzta felénk nem paradicsomos!
Ami az, azt egyszerűen paradicsomos káposztának hívjuk! És szeretjük azt is!
Mennyi most az egészségügyben az éves kamarai tagdíj?
Csak nagyságrendileg érdekelne! Kb.!
Gyere! Szívesen látlak!
A 3 kg húshoz én 2 szál sárgarépát, 2 szárzellert, 1 nagyobb vöröshagymát, 2 gerezd fokhagymát és két kanál saját készítésű pestot adok. 2 dl saját paradicsomlé. A titok, hogy ahány kg a hús annyi óráig kell lassú tűzön főzni.
"tegnap megszabadultam a gipszemtől."
Hurrá!!!! Remélem jól működsz!!!
Ma egyszerűen hülyének nézik aki az első munkahelyéről megy nyugdíjba...
Más idők.
"Húshiány?? Lehet, de akkor én azt úgy értelmezem, hogy fehérje hiányt jelez a szervezet."
Elég sok fehérjét eszem. Két kifli meg egy pohár tejföl remek reggeli nekem. Még enyhén megsózott újhagymát is szívesen eszem hozzá!
De egy nagy joghurt is gyakran szerepel az étlapomon! Magában vagy akár egy kanál lekvárral.
De a túró kikavarva némi tejföllel (édesen vagy sósan) is finom a pirítóshoz.
És hüvelyesek is szerepelnek az étlapomon.
De néha így is megkívánom a husit!!!
Befizethetnék hozzád ebédre??? :))
Nálunk a bolognai kb. annyi zöldséget tartalmaz, mint húst. 3 kg. hús + 3 kiló zöldség... Na az már valami lenne! :)
"hogy ez bizony repce"
Mármint az a repce amiből az olajat sajtolják????
Egyébként tavasszal nagyon finom a tyúkhúr salátának!
Tegnap meg lecsós rizs került az asztalra!
De szeretem!!!
És holnap (lecsós) csirkepaprikás lesz valamival. :)
Az Aldi nyári, grillezős újságjában olvastam egy grillezett padlizsán saláta receptjét. Ma megcsináltam és nagyon finom!
Dacára annak, hogy kesudió helyett pirított-sós napraforgó magot használtam és a zöld színt nem a bazsalikom hanem az apróra vágott újhagyma zöldje képviselte a tálon! És az öntet sem tartalmazott már + olajat csak mustárt és lime levét.
De tényleg finom! És krumplipüré volt hozzá.
A húsevőknek meg csirkemáj, sütve. :))
Sziasztok Lányok!
Egy nagy bögre (koffein mentes)jeges kávéval ücsörögtem az előbb. Vanília fagyival, tejszínhabbal és csoki öntettel a tetején.
Hiába! Élni tudni kell!!!!! :)))
A mai ebédhez a salátát a kertből szedtem. Még múlt évben vettem egy vegyes-saláta magot, volt benne 3 kisebb zacskó. Akkor szépen külön vetettem, idén a maradék magocskákat összeöntöttem és egy 30 db-os tojástartóval nyomtam lukakat a földbe, ebbe szórtam. Aztán kikelt belőle egy csomó szabdalt levelű zöld, kicsit hasonlított a rukkolára, de az kesernyés és az emelt ágyás másik sarkában van. Ebből csináltam a saláta zömét és mivel az egyik már magzani kezdett, rájöttem, hogy ez bizony repce. Nagyon finom!
Fogok is megint szórni, a tépősaliknak még a nyomát sem látom, pedig sokat vetettem, a szalagos előkészítésű fejesből egy sem bújt ki
Főzzunk is egy kicsit! Elkészült a nagy adag (3 kg hús) ragu, tegnap kihült, most porciózom a fagyóba 20-30-40 dkg-os csomagokba. Otthondolgozós családtagjaim számára készült, mert munka, babazás mellett, vagy 12 órás oltópontozás közben nem nagyon van idő főzőcskézni, a bolognai meg mindig hamar megvan.
Nászasszonyom szalonbelsőségeket, pacalt és sztrapacskát főz nagy tételben, és cserélgetünk. Remek módszernek érezzük!
Mai ebéd meg csevapcsicsa lesz tárcsán sütve sok salátával. Előtte csészés húsleves
Már magában a szakkönyvtári tanfolyamban is szerencsés voltál. :D
Fogalmam sincs, miért nem tanultam könyvtár szakon. Talán egyszerűen nem jutott eszembe, pedig egy könyvtárnál nem nagyon van normálisabb hely
További ajánlott fórumok:
- Hogyan kell töltött káposztát készíteni?
- Mitől kemény a töltött káposzta gombóc? Egy kiló húshoz két tojás. Van valami tippetek?
- Hogy készítitek a töltött káposztát?
- Felmelegített töltött káposzta, de mégsem jó
- A 4 napos töltött káposztát bepaníroztam és forró olajban...
- Töltött káposztát hogyan készítitek?