Terhességi cukorbetegség (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Nem, persze en is komolyan veszem, naponta 4x nezem, es irom az eredmenyeket. Azok meg teljesen rendben vannak, igy nincs is semmi gond.:)
Csak ezt a szenhidrat szamolgatast azert nem ertettem meg soha, mert nem minden szenhidrat emeli azonos mertekben a vercukrot. Akkor azokat kevesebbnek kell szamolni?
Nálunk nagyon szigorúan vették a cukrot.Miután kiderült hogy magas a terhelés utáni cukrom rögtön 150gr-os CH-ra fogtak.És onnantól minden héten pénteken vérvétel a diabetológián és nézték a cukor eredményt.Emiatt 1 hetet töltöttem a kórházba a szülés előtt.
Amikor utoljára voltam a diabetológián akkor azt mondták a lányok hogy csak akkor kell visszamennem ha már nem szoptatok.Majd ők akkor megcsinálják a terheléses vérvételt.
Szerencses vagy. A fiamat ugy telenyomtak cukros lotyivel meg tapszerrel, hogy nem tudtam kesobb sem szoptatni, nem indult be a tejem.:(
A lanyomat egybol mellre tudtam rakni szules utan, nem is volt semmi gond a szopival. Raadasul a vercukra is sokkal hamarabb stabilizalodott. Azota mar tudom, hogy szopival lehet a legjobban megelozni, hogy leessen a baba cukra. Ezt szoptatasi tanacsadotol tanultam. A fiammal ezt meg nem tudtam. Ha tudtam volna, biztos nem hagyom magam.
Miert nem csinalnak terhelest 6 hetesen? Nekem akkor csinaltak, es en is szoptattam.
Igen adták neki a cukros vizet,mert nem engedték hogy én próbáljam szoptatni.Sajna így is lekerült a koraszülött osztályra mert leesett a cukra.Miután megitta cukros löttyöt rendbe lett az eredménye.De utána már nem adják ki a koráról,így én 3 óránként jártam hozzá szoptatni.De szerencsére minden oké a babával.Ez a lényeg.
Én annyira szigorúan tartottam a diétát hogy egész terhesség alatt fogytam.És 15kg-val vagyok kevesebb mint ahogy a terhességemet kezdtem.Úgyhogy megérte:)))
Se elotte se utana nem volt semmi gond. Ahogy megszultem, rendesen elkezdtem enni (jottek is fel a kilok, de utana szerencsere a szopival le is mentek), es a hat hetes kontrollkor csinaltak megint terhelest. Ott mar minden ok volt.:D
Nekem szerencsere nagyon sokat nem kellett valtoztatnom az etkezesen, mert mint iratm, az etkezes utani ertekek is mind rendben voltak. Csak a cukrot/csokit/edesseget toroltem, ill. diabetikusra csereltem.
Nem mondtak, hogy lehet, hogy a terhelesed jo es megis van cukor a vizeletben? Ilyenrol meg nem is hallottam.
Nekem naponta 6szor kell ennem. Már nagyjából belerázódtam :))
És neked terhesség előtt volt gondod a cukroddal? Ha nem, szülés után visszaállt? Vagy akkor is tartottál diétát?
Ez erdekes. Pedig a terheles eredmenyei teljesen jonak tunnek.
Nekem pont forditva volt. Soha nem volt a vizeletben, etkezes elott es utan is mindig ok, csak a terheles utani mutatta, az 9.8 volt az elozo ket terhessegnel. Most nem engedtem, hogy terhelest csinaljanak, tartom a dietat es napi 4x nezem.
Szia!
Terheléseskor éhgyomorra volt 4,2 a cukros lötty után 7,4. Aztán voltam már háromszor profilon, kétszer voltak magas értékeim, egyszer volt mind jó. A vizeletemben mindig van cukor vagy aceton :( még a diéta mellett is.
Sziasztok!
Én is cukros kismami lettem :(( most vagyok 36+5 hetes. A 24. hét óta vagyok 180grammos ch diétán. Bevallom kicsit nehezen megy, de tartom :)) Bár még most is sok kérdésem szokott lenni.
Nem, koszi, ez mar a 3. cukros terhessegem, nem igazan maradtak megvalaszolatlan kerdeseim.:)
Csak kivancsi vagyok, ki hogy van, hogy alltok a dietaval, stb.?
Szia!!
Igaz én már megszültem de a 12.héttől 150gr-os CH-ra voltam állítva.Ha kérdezni szeretnél tegyed bátran.Ha tudok segítek.
Szia!
Én itt vagyok, de soha nincs senki ezen a fórumon.
Szia!
Jobban jársz, ha a vércukormérőt és a hozzá való tesztcsíkot is orvossal íratod fel, a gyógyszertárban recept nélkül kapható vércukormérőhöz nem lehet tb által támogatott tesztcsíkor felíratni.
Van egy tesztcsík, DiaPhan a neve, és ezzel tudod nézni a reggeli vizeletben az acetont és a cukrot. Kb. 1200 Ft körül van.
Az előző két terhességemmel nekem sem volt baj.
Kenyérből eddig is mindig barnát ettünk, anyukám nem kis megrökönyödésére.:))
Gondolkodom rajta, hogy megveszek valamiféle tesztet a gyógyszertárba, vagy nem is tudom. Te mivel ellenőrzöd a cukrod?
Szia!
Feltetlen benezek a forumra!
A reggeli 7 folotti eredmeny sajna magas. Es mivel meg csak a terhesseg elejen vagy, szinte biztos, hogy inzulin kell majd. De ne keseredj el, a lenyeg, hogy idoben eszrevettek, igy a babaval nem lesz baj. Terhesseg elott mikor csinaltattal utoljara terhelest?
Te profinak számítasz a cukorbetegség ismeretében?
Most akkor kcal-t számoljak vagy szénhidrátot. És ha az utóbbit, akkor mennyi a megengedett, ha kalóriából 1800-2000-t ehetek?
Köszi a megnyugtatást.
Ma egyébként már számoltam a kaja kalóriáit.
nem eszek többet és kevesebbet sem, mint máskor, csak nem ettem ma kenyérfélét.
Ket ora utan a 7.7 nem sok. Viszont ehgyomorra a 6 hatareset. Ha a terhesseg vegen vannak ezek az eredmenyek, akkor dietaval meg fogod uszni.
Egyebkent azt rendszerint elfelejtik mondani, hogy terheles elotti este 8 utan ne egyel semmit. Ugyhogy lehet, hogy az elozo esti nasi okozta az emelkedett erteket.
Ok. Egyelőre ennyi infó bőven sok. Köszi mindent. Majd még felnézek ide. Kedden megyek a dokinőhöz. Addig saját magam próbálok diétázni.
Most megyek celebezni.
Jó éjt!
További ajánlott fórumok:
- A terhesség jelei a fogantatástól számítva 2 hétig
- Terhesség alatti cukorbetegségnél miket szabad enni?
- Akiknek terhességi cukorbetegsége volt/van, azoktól kérdeznék
- Ingadozó vércukorszint terhesség alatt (inzulinrezisztencia, terhességi cukorbetegség)
- A terhességi cukorbeteg kismamáknak mindenképpen hetekkel a szülés előtt be kell feküdni a kórházba? Részletek lent.
- GDM terhességi cukorbetegség