TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
köszi-köszi, minden tapasztalat jól jön :))
Többféle német levélmintát találtam, a telces könyvekben.. és eltérő volt, hogy a címzett-feladó-dátum stb között hány sor marad ki... valaki, aki biztosan tudja, leírná, hogy pontosan hogy van? Nagy segítség lenne, hogy tudjam, melyik a jó. Köszönöm szépen :)
A remény hal meg utoljára :)
A címzett címét nem kérik minden levélben? Vagy hogy szokták megadni? És nem tudod véletlenül, hogy e-mail meg szerkesztői levélre válasz milyen gyakran szokott lenni?
Tudom. Sajnos, valószínű a dolog, de bennem még mindig van egy halvány remény. Hátha, ó, hátha...
Ne haragudj, tényleg rosszul számoltam. De más nyelvvizsgákkal kapcsolatban tényleg az a tapasztalat, hogy nem adják meg. És itt is olvastam már, hogy TELC-nél sem adták meg nekik. Ha gondolod próbáld meg, de az én korábbi tapasztalatom is az, hogy csak pénzkidobás.
Én eddig kétszer írásbeliztem, de mind a kétszer a saját címet kellett beleírni. A legutolsónál ráadásul a címzetté is kellett az eltűnt tárgy-as levélnél.
Sziasztok! Leírom én hogy vizsgáztam a szóbelin, hátha megnyugtat valakit. Megkaptuk a feladatokat, én pedig azonnal el kezdtem írni a feladat lapra, kb 15 perc után szólt a felügyelő néni, hogy jaaaj ne arra, mert azt nem is vihetem be a vizsgára. Szóval kb. 3 mondattal mentem be a bizottság elé, nekem kellett kezdeni, és alig tudtam hirtelen mit is akartam, de néhány mondat után beugrott a nagyja. Papírról meg amúgy se szabad lesni, mert azt nem szeretik, viszont azt igen, ha jól kommunikálsz a másikkal. Amúgy meg egyfolytában mosolygott az egyik vizsgabiztos. Egyszóval az a lényeg, hogy beszélni, mindent ami eszünkbe jut. :)Ezzel a ballépéssel lett 55 pontom, de a lényeg, hogy sikerült!
Nem egészen 6 pontot kell adniuk, mert ha a levél egyik részénél (nálam a tartalom résznél) megemelik a 3-t 5-re akkor azt még 3-mal szorozva épp 33 lesz az összesített levélpontszám.
Meg hadd legyek már az első kivétel, aki reményt ad a többieknek! Hátha...
Nekem eddig mindenki azt mondta, hogy kitaláltat.
A levélírásnál a saját címünket kell megadni vagy kitaláltat?
Szia!
Máshol fél meg 1 pontokat sem adnak meg. Szerintem ez a 6 pont meg esélytelen :S
Sziasztok!
Mennyi az esély arra, hogy a januári vizsgám felülvizsgálata után a levélírásra adnak még pontot? 27-ből akarok 33-at csináltatni. A tartalom részt nagyon lehúzták, hármat kaptam, pedig mindenről írtam. Volt már olyan vagy ismerőse, aki kapott így plusz pontot? Vagy ez is olyan, hogy egy előre megírt, amolyan sablonszerű elutasító levelet kiküldenek a lakcímre?
Ha nincs megadva cím, akkor találj ki valamit, mert a formaiságra is pontot adnak, de általában a vizsgán van cím, remélem holnap is lesz németből és angolból is:)!
elvileg vizsgán ilyen nem lesz.. :S amúgy engem is érdekelne. . :S
Ha levéltémánál nincs cím megadva, akkor hogy címezzem meg a levelet, mert a német gyakorlókönyvben van egy ilyen.
Sok szerencsét holnap mindekninek! :)
Már para van a köbön!!! Én is kívánok mindenkinek jó nagy kalappal holnapra!
mindenki aki holnap vizsgázik az vonzza be, hogy holnap egy iszonyat könnyű feladatsort kapunk :)
egy kalappal mindenkinek!
rendben, köszi a válaszokat! Sok sikert mindenkinek aki holnap megy! :)
Plusz pontot biztosan nem adnak. Azt hiszem h itt is levonnak, ha többet írsz. ( Más nyelvvizsgán is ez van). De tényleg nem igazán tudsz többet írni, mert a helyes címzés miatt alig marad hely.
Se időd, se helyed nincs többet írni.
Ha levélnél 200 szónál többet írok véletlen akkor azért nem vonnak le/adnak pontot?
Nah, megtanultam a kedvenc könyvem prezentációnak, remélem nem szívatnak meg XD
Szia!
Az egyik az volt, hogy elhagytad egy tárgyadat és megkeresed az erre szakosodott irodát, hogy keresse meg, ezzel kapcsolatban kellett információkat írni, hogy mi volt az, miért fontos számodra, hol, mikor veszítetted el. Szerintem nagyon könnyű volt. A másikra éppen csak rápillantottam, ott valami újsághoz kellett írni, mely a fiatal felnőtteknek szól, talán ötleteket, hogy miről szóljon az újság, de ebben nem vagyok biztos, bocsika.
van ilyen angolba is? egy idő stoppolós kipróbálnék én is :D
visszaszámlálás elindult, és vele együtt a sok belegondolás a sok mindenbe...
Köszi, nagyon kedves vagy, hogy megosztottad velünk ezt a linket. Ezer köszönet :)
A levélírásnál milyen témákat szoktak párosítani? Elég, ha tudom a panasz és az álláshirdetéses levelet?
További ajánlott fórumok: