TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
20 perc van elvileg mind a 3 szóbeli téma elolvasásra, kidolgozására, jegyzetelésére. De nem beszélgethetsz senkivel.
Ahogy hallottam szoktak kialakulni csuszások, fél-egy órányi is.
De nem tudom hogy akkor már elolvastad-e és gondolkozol közben is, szenvedsz hogy bejuss, vagy mit csinálsz addig.
Valaki írhat erről igen :)
Sziasztok!
Ma kaptam levelet hogy a Szent Imre Gimnáziumban lesz a vizsga (angol B2) valaki jön oda? Vagy van aki volt már ott?
Amúgy abban tudtok segíteni hogy a szóbelinél mennyit kell várni mire bejut az ember? És tényleg van felkészülési idő a szóbeli előtt is?
Köszi a válaszokat előre is!
szép estét! Üdv mindnekinek!
fogyatkozunk, angolosok jelentkezzetek márc. 3-asok.
Tudna valaki küldeni angolból kidolgozott tételeket(B2)?
Előre is köszönöm a segítséget!
jimmy05@freemail.hu
Van valakinek kidolgozott szóbeli témái középszintre? (B2)
Ha igen, megköszönném, ha elküldené őket emailben.
Köszönöm.
molnargergo4 kukac gmail.com
Levélíráshoz egy kis segítség:
A levélnél: ez konkrétan le van írva mindig a feladatban, hogy milyen szempontokat kell figyelembe venned és az alapján kell írnod. Általában azt adják meg, hogy vagy 3 megadott szempontot kell választanod, vagy kettőt és egy saját szempont. Ha utóbbi nincs odaírva, akkor értelem szerűen csak a megadottak közül lehet választani. (Az a biztos, ha több szempontról írsz mint a megadott -én írtam mind a 4-hez és saját gondolatot is belevettem- mert ha egyiket nem fogadják el akkor segíthet a plusszba leírt.)
A nyelvtannál nincs minimum pontszám, % amit meg kellene szerezned.
Sziasztok!
Tudom, hogy ez nagyon hülye kérdés. De látom, hogy milyen magas pontszámokat értek el a levélírásnál.És irigykedek :)
Szóval hogy lehet jó levelet írni? Mi a titka: a szókincs, a nyelvtan?
Eddig kétszer voltam, az októberi azért nem lett meg, mert 15 pontos lett a levelem, így nem érte el a készséghatárt, a novemberinél 21 pontos lett a levelem. Most az áprilisi vizsgára készülök (német), és szeretnék néhány tippet kérni.
Gratulálok azoknak, akiknek sikerült, a többieknek kitartást!
sziasztok!
egy kérdésem lenne. Mi történik akkor, ha a nyelvvizsga két részben lesz meg? vagyis külön a szóbeli és külön az írásbeli? olyankor nem is kapok nemzetközileg elismert papírt? mert a komlexhez jár egy dombornyomott papír, de én nem kaptam olyan mert két részben sikerült...
Én kaptam egy e-mail Telc-től feb. 13-án már, ami csak általános ismertető jellegű volt szerintem még jön majd valami üzenet, mert ez tartalmazott egy visszaigazoló linket. Ezzel ellenőrizték hogy valós-e a címed.
És a következőben lesz, a valós vizsga beosztási rend. Mert úgy hallottam hogy szóbelit megírják időpontra, hogy mikorra kell menni, persze késés számítható...
Azt még én is várom...
Szia!
Más nyelvvizsgával az a tapsztalatom, hogy még fél pontot se adnak meg, hiába fizeted be a fellebbezést. Nem tudom, hogy ennél a nyelvvizsgánál hogyan működik, de mint ha pár oldallal korábban hasonló tapasztalatokat olvastam volna :/
Sziasztok!
Az előző levelemre tudna valaki válaszolni:
"Gratula mindenkinek aki sikerrel járt.
Én írásbelizni voltam és 3 pont híja lett. Szerintetek van rá esély, hogy fellebbezés után a 33 pontos levelemre kapok plusz pontot?"
Esetleg van-e valakinek ilyen téren tapasztalata?
Szia!
Kösziiiii :D! A "hosszú" levelet láttam én is, de az angol, én meg németre megyek...az egyik gyakorlófeladatban van olyan, h. egy újságcikk jelenik meg, s arra kell referálnom, hogy oda jártam a suliba, s milyen rossz volt a tanfolyam, nem tanultunk semmit...a hirdetés végén csak egy név van, s telefonszám...
I
ui: előre is sok sikert magunknak :D!!!!
Language Elements 1- az még nagy eséllyel eltalálható, és vannak visszatérő részek! nem tudom vizsgán is így van-e...
Language Elements 2- na ide kell már komoly szókincs, nem is az inkább nyelvérzék... hiába értem a szavakat, és hiába tudom hogy most oda ige, vagy melléknév kell, akkor is van hogy nem jó amit írok.
Akkor ez tuti 40% mentes??? plus pont szerzési lehetőség a többi feladatrészhez
Cím kitalálással tuti nem kell foglalkoznod!
Egyedül a nevet és helységet tuti kihámozod a cikkből, hirdetésből..., de az általában az alján van és vastagon (legalábbis könyvben így van)
Hogyha nem adták meg akkor gyanús lehet, hogy baráti levél féle, vagy e-mail üzenet is lehet, akkor csak [from: to: subject: és dátum] kell.
4-5 oldal itt visszafele Ercsi01 -írt egy teljes nagy levelet ide.
Én is 3-án megyek vizsgára először.... ;(
Szia!
Egy jó levélforma engem is érdekelne...én is a márc. 3-ai vizsgára megyek.
Én abban kérnék segítséget még, hogy ha a levélben nincs pontos cím megadva, akinek írnunk kell, akkor nekem kell valamit kitalálni hozzá?????
Köszi minden választ előre is!
Iza
Ha a lyukas szövegre gondolsz, akkor azt a tippet tudom adni, hogy nézd meg a mondat szerkezetét, és próbáld betenni hogy mi hiányozhat: alany, állítmány, tárgy..
(Nekem ez a feladatrész nem igazán sikerült jól. Nem értettem a behelyettesítendő szavak egy részét. Dehát ez már szókincs..)
És ez kint lesz a honlapon, hogy mikor lehet érte menni?
Csak egy bizonyos napon lehet átvenni?
Na szóval: nincs a nyelvtani tesztrésznél 40 %os határ, az előző hozzászólásomban próbáltam belinkelni.
Nekem csak 39 pont lett a levelem, de felkészítőn azt javasolta a tanár hogy inkább válasszunk hármat, ne magunk találjuk ki a harmadik szempontot. (Én ezt a tanácsot megfogadtam)
További ajánlott fórumok:
- ECL középfokú nyelvvizsga
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- Melyik angol középfokú nyelvvizsga könnyebb: Euro, TELC vagy ECL?
- Mennyi idő alatt lehet felkészülni a TELC középfokú nyelvvizsgára?
- Telc - középfokú német nyelvvizsga
- TELC középfokú szóbeli nyelvvizsgádon milyen témakörökről kellett beszélgetni?