TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
utolsó feladatom is nagyon sz*r lett. még a levélben reménykedek h az felviszi a pontot :S mert sztem az nem lett rossz. én a panasz levelet választottam.
de dear sir\madam -ot irtatok vagy dear ann ... (vezetéknevére nem emlékszek) mert nem tudtam eldönteni h most melyiket irjam így végül dear sir\madam-ot irtam :S az szerintetek gáz?nagyon lehúzza?
Én is a c-t írtam az elsőre, bár engem intend és attend összezavart. Mert ugye volt egy olyan is h előtte Amerikába járt egy "régi" suliba. A másik hülyeség volt h már befejezte ott a tanulmányait. És mivel before-ra kérdezett, így lehetett az amerikai sulis megoldás is, így utólag visszagondolva.
A well estabilished-et írtam én is, meg volt egy olyan is ami a szállásáról szólt. Oda volt h a koliban lakik, vagy h csak sétányi távolságra a sulitól, de oda azt jelöltem, ami a távolságról szólt. Nem tudom már hogy volt megfogalmazva. Mert benne volt a szövegben h busszal jár suliba. Az utolsóra én is azt jelöltem h még visszatért a suliba.
Szerintem is elég nehéz volt. A fáraósra én is a personal matter-t írtam, mert benne volt h mindenkit azzal temettek el, amit életében nagyon szeretett és h nála borra utaló nyomokat találtak. Amúgy amikor elkezdtem olvasni, akkor rögtön beugrott h a piros-kék könyvben volt egy ehhez hasonló cikk x)
Én is a remaking a star-t meg a leading the way-t írtam. A többi teljesen rossz lett ebből.
fáraó: passz, nem emlékszem, de nem a happy end
elvisre remaking star
sztem nekem 1. reading:
-costumer
-leading way
-new technika
az 1. reading feladatnál nekem az első kettő nagyon bizonytalan azt csak betippeltem
az 1.re vmi costumerseset írtam a 2.ra én is a leading the wayt
3.ra én a faster and better-t írtam
a fáraósra a happy end sztem a jó de azt elrontottam mert gondoltam csak nem lehet olyan egyszerűxD
5. az az elvises volt én arra a remake a star-t írtam
Első readingre nem emlékszel?
nekem az volt "nehéz"
írtam a new technikát,a leading way,sajnos nem emlékszem mik voltak még
1- Way to forward de ez nem jó
2- reptereshez leading way....
3. new technik
4. meg fáraóshoz már nem tudom
5.re nem is emlékszem
2résznél 1. b
2.b
3.b
nem pont sorrendbe mondom de ezek szerint nekem is sok volt a b
3 résznél visszonylag nem volt nehéz szerintem
bár nekem 3db xem lett az elsőnél meg a végefelé
konkrétan mikor magánsulit kerestek, meg valami spirituális ajándékot, meg olyat se találtam ami jó lett volna ahhoz, hogy desertet vigyek a buliba
levél írásnál, én az elsőt választottam. de nem lett túl jó
én is ezt választottam épp h kifért... nem értem h miért raktak ennyi mindent bele és miért adnak ilyen kevés helyet hozzá... nem ismerek olyat aki max pontot kapott volna a levelére....
remélem elfogadják amit beleraktam mert elég rövidre sikeredett pont a hely hiánya miatt a kifejtése a problémának... én a 2+1 saját szempontos megoldást választottam mert a sajátot röviden meg tudtam fogalmazni míg pl azt h az egyik hüllő megharapta anyukámat és ezért neki kórházba kellett mennie stb stb az hosszú lett volna
Sziasztok!
Ti milyen válaszokat írtatok? Ki mire emlékszik?
nem hagy nyugodni az 1. reading feladat annyira szubjektív! milyen címet adtatok az 1. ill 2. cikknek? (az első az a betelepülők szokásairól szólt amik szemben állnak az ottélőkével a 2. a replülőterek sorrendjéről volt szó)
a 2. olvasási feladatnál nekem sok volt a b...
az 1. nyelvtaninál meg a c-k
Sziasztok!
Hát nem fűzök sok reményt hozzá :/
Gyorsan a levél, amíg emlékszem rá:
PANASZLEVÉL :)
Szüleid évfordulójára lefoglaltál egy 10 napos üdülést Ecuadorba.
Volt egy hirdetés utána, vmi fotós túráról. Benne volt h az állatokat lehet közelről fotózni,mert a hüllők barátságosak. Meg benne volt h angol nyelvű idegenvezetés, meg szállás is benne van az árban, meg h egyéni és csoportos túrák is vannak.
SZEMPONTOK:
-Írd le a javaslatod h min kellene változtatniuk
-Írd le h a szüleid miért voltak csalódottak a helyi idegenvezetés miatt
-Írd le h miért nem jó ez a túra a szüleid korosztályának
-Írd le h eredetileg miért ezt foglaltad le a szüleidnek
Ebből kellett 3 szempontot kifejteni, vagy ha végképp nem ment, akkor 2+1 sajátot.
Hely az persze nem volt h mindent bőven kifejts :)
A másik levél talán szerkesztői levélre válasz (ha jól emlékszem).
Fél nap múlva mindenki túl lesz az írásbelin és már a szóbelin toporzékolunk már.
Csak ügyesen mindenkinek! Kitartást! Egy kalappal mindenkinek!
Good luck!!
További ajánlott fórumok:
- ECL középfokú nyelvvizsga
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- Melyik angol középfokú nyelvvizsga könnyebb: Euro, TELC vagy ECL?
- Mennyi idő alatt lehet felkészülni a TELC középfokú nyelvvizsgára?
- Telc - középfokú német nyelvvizsga
- TELC középfokú szóbeli nyelvvizsgádon milyen témakörökről kellett beszélgetni?