Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » TELC középfokú nyelvvizsga fórum

TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)

11484. Ercsi01 (válaszként erre: 11481. - Kittti91)
2012. márc. 3. 15:44
Igen az volt az :) Nekem a fele kiesett, mert egész éjjel nem aludtam, reggel meg úgy indultam el, hogy nagyon rosszul voltam. :/ Így örülök h ennyire is sikerült.
11483. kittti91
2012. márc. 3. 15:43

utolsó feladatom is nagyon sz*r lett. még a levélben reménykedek h az felviszi a pontot :S mert sztem az nem lett rossz. én a panasz levelet választottam.

de dear sir\madam -ot irtatok vagy dear ann ... (vezetéknevére nem emlékszek) mert nem tudtam eldönteni h most melyiket irjam így végül dear sir\madam-ot irtam :S az szerintetek gáz?nagyon lehúzza?

11482. Ercsi01
2012. márc. 3. 15:42
A nyelvtanos lyukas szövegre emlékeztek? Nekem oda lett az elején a main-hoz a source; aztán ahol a sorolja h vissza lehet vinni a cuccokat oda a salesmen-t írtam de oda sztem a másik szó volt. Írtam még a one of the popular-hoz a version-t; a forced elé a powerfull-t (amikor a természetvédőkről vagy miről ír);h a boltok vagy mik ingyen adják a táskákat oda a distribute-ot;a többire sajnos nem emlékszem, de tuti eszembe jut, ha Ti is írjátok h mik voltak még :)
11481. kittti91 (válaszként erre: 11480. - Ercsi01)
2012. márc. 3. 15:36
én is azt h vmi quite long distance from the university v ilyesmi... mert h nem a koliba volt szállása hanem vmi családnál vagy hol és h busszal járt az egyetemre meg sokszor a központba maradt a nagy távolság miatt.
11480. Ercsi01 (válaszként erre: 11477. - Kittti91)
2012. márc. 3. 15:32

Én is a c-t írtam az elsőre, bár engem intend és attend összezavart. Mert ugye volt egy olyan is h előtte Amerikába járt egy "régi" suliba. A másik hülyeség volt h már befejezte ott a tanulmányait. És mivel before-ra kérdezett, így lehetett az amerikai sulis megoldás is, így utólag visszagondolva.

A well estabilished-et írtam én is, meg volt egy olyan is ami a szállásáról szólt. Oda volt h a koliban lakik, vagy h csak sétányi távolságra a sulitól, de oda azt jelöltem, ami a távolságról szólt. Nem tudom már hogy volt megfogalmazva. Mert benne volt a szövegben h busszal jár suliba. Az utolsóra én is azt jelöltem h még visszatért a suliba.

11479. Ercsi01 (válaszként erre: 11476. - Kittti91)
2012. márc. 3. 15:26

Szerintem is elég nehéz volt. A fáraósra én is a personal matter-t írtam, mert benne volt h mindenkit azzal temettek el, amit életében nagyon szeretett és h nála borra utaló nyomokat találtak. Amúgy amikor elkezdtem olvasni, akkor rögtön beugrott h a piros-kék könyvben volt egy ehhez hasonló cikk x)

Én is a remaking a star-t meg a leading the way-t írtam. A többi teljesen rossz lett ebből.

11478. Debora112 (válaszként erre: 11451. - Ercsi01)
2012. márc. 3. 15:22
Bocsi, a késői válaszért, de úgy tudom email nem szokott lenni, meg válaszlevélről se halottam még nagyon. Legalábbis az angoltanár mondta, hogy a 3 fő típus van, és tényleg nem találkoztam más típussal.
11477. kittti91
2012. márc. 3. 15:16
és ti a második feladatra az egyetemesre emlékeztek? első kérdésre c-t irtam. aztán a hely miatt ment sussex-be mert hogy ott az van legdélebbre azok közül amit választhatott és h ott talán nincs olyan rossz idő és nem lesz depis.. mert h ő kaliforniából jött és h ott ugye meleg van.. a tutorial system kérdésre mit adtatok? én azt h well established.. v vmi ilyesmi az a c volt asszem. meg az utcsóra h később visszatért sussexbe
11476. kittti91
2012. márc. 3. 15:06
én kiakadtam az első feladaton, sztem eléggé nehéz volt. a 2.ra énis a leading the wayt irtam, 3.ra faster and better-t de sztem is a new technique a jó. fáraósra azta personal mattert vagymit de sztem nem jó, Elvisre szintén énis a remaking start irtam.
11475. jouly
2012. márc. 3. 14:45
nem tudom lehet igazatok van a 3.kal kapcs én azért írtam a faster and better-t mert h azt írták h new design vagyis a kivitelezés új de maga a termék nem csak gyorsabb meg takarékosabb... de mondom h szubjektív....
11474. feketehajnal (válaszként erre: 11468. - Jouly)
2012. márc. 3. 14:38
hát igen wiskis volt, nem tudtam, hogy azt jelenti
11473. zvolen
2012. márc. 3. 14:35

fáraó: passz, nem emlékszem, de nem a happy end

elvisre remaking star

11472. zvolen
2012. márc. 3. 14:34

sztem nekem 1. reading:

-costumer

-leading way

-new technika

11471. jouly
2012. márc. 3. 14:27

az 1. reading feladatnál nekem az első kettő nagyon bizonytalan azt csak betippeltem

az 1.re vmi costumerseset írtam a 2.ra én is a leading the wayt

3.ra én a faster and better-t írtam

a fáraósra a happy end sztem a jó de azt elrontottam mert gondoltam csak nem lehet olyan egyszerűxD

5. az az elvises volt én arra a remake a star-t írtam

11470. zvolen (válaszként erre: 11468. - Jouly)
2012. márc. 3. 14:27

Első readingre nem emlékszel?

nekem az volt "nehéz"

írtam a new technikát,a leading way,sajnos nem emlékszem mik voltak még

11469. zvolen
2012. márc. 3. 14:24
3 reading. X a desszert, a spirit ajándékra én a piás választ írtam, spirit jelenti a szeszes italt is. lett még 1 X de nem tom melyik
11468. jouly
2012. márc. 3. 14:24
spirits=szeszes italok... engem is megzavart de vhogy emlékeztem h alkoholt is jelent---> én az első hirdetést írtam hozzá ami egy könyvet ajánlott a whiskeykről
2012. márc. 3. 14:19

1- Way to forward de ez nem jó

2- reptereshez leading way....

3. new technik

4. meg fáraóshoz már nem tudom

5.re nem is emlékszem

2résznél 1. b

2.b

3.b

nem pont sorrendbe mondom de ezek szerint nekem is sok volt a b

3 résznél visszonylag nem volt nehéz szerintem

bár nekem 3db xem lett az elsőnél meg a végefelé

konkrétan mikor magánsulit kerestek, meg valami spirituális ajándékot, meg olyat se találtam ami jó lett volna ahhoz, hogy desertet vigyek a buliba

levél írásnál, én az elsőt választottam. de nem lett túl jó

11466. jouly (válaszként erre: 11464. - Ercsi01)
2012. márc. 3. 14:08

én is ezt választottam épp h kifért... nem értem h miért raktak ennyi mindent bele és miért adnak ilyen kevés helyet hozzá... nem ismerek olyat aki max pontot kapott volna a levelére....

remélem elfogadják amit beleraktam mert elég rövidre sikeredett pont a hely hiánya miatt a kifejtése a problémának... én a 2+1 saját szempontos megoldást választottam mert a sajátot röviden meg tudtam fogalmazni míg pl azt h az egyik hüllő megharapta anyukámat és ezért neki kórházba kellett mennie stb stb az hosszú lett volna

11465. jouly
2012. márc. 3. 14:03

Sziasztok!

Ti milyen válaszokat írtatok? Ki mire emlékszik?

nem hagy nyugodni az 1. reading feladat annyira szubjektív! milyen címet adtatok az 1. ill 2. cikknek? (az első az a betelepülők szokásairól szólt amik szemben állnak az ottélőkével a 2. a replülőterek sorrendjéről volt szó)

a 2. olvasási feladatnál nekem sok volt a b...

az 1. nyelvtaninál meg a c-k

11464. Ercsi01
2012. márc. 3. 12:49

Sziasztok!

Hát nem fűzök sok reményt hozzá :/

Gyorsan a levél, amíg emlékszem rá:

PANASZLEVÉL :)

Szüleid évfordulójára lefoglaltál egy 10 napos üdülést Ecuadorba.

Volt egy hirdetés utána, vmi fotós túráról. Benne volt h az állatokat lehet közelről fotózni,mert a hüllők barátságosak. Meg benne volt h angol nyelvű idegenvezetés, meg szállás is benne van az árban, meg h egyéni és csoportos túrák is vannak.

SZEMPONTOK:

-Írd le a javaslatod h min kellene változtatniuk

-Írd le h a szüleid miért voltak csalódottak a helyi idegenvezetés miatt

-Írd le h miért nem jó ez a túra a szüleid korosztályának

-Írd le h eredetileg miért ezt foglaltad le a szüleidnek

Ebből kellett 3 szempontot kifejteni, vagy ha végképp nem ment, akkor 2+1 sajátot.

Hely az persze nem volt h mindent bőven kifejts :)

A másik levél talán szerkesztői levélre válasz (ha jól emlékszem).

2012. márc. 2. 23:42

Fél nap múlva mindenki túl lesz az írásbelin és már a szóbelin toporzékolunk már.

Csak ügyesen mindenkinek! Kitartást! Egy kalappal mindenkinek!

Good luck!!

11462. KRics
2012. márc. 2. 23:02
Köszi:)
2012. márc. 2. 20:00
Én ugyan nem megyek holnap, de sok sikert Mindenkinek! Olyan feladatokat kívánok, amelyekkel könnyű boldogulni, s meghozzák a sikereket! ;)
11460. Older Student (válaszként erre: 11415. - Dida90)
2012. márc. 2. 19:59
Tavaly augusztusban az egyik téma 2 kirándulásról információkérés (kettő közül egyet kellett kiválasztani, a másik pedig állás jelentkezés. Egy igen hosszú álláshirdetés volt igen apró betűkkel, számomra nem volt egyértelmű. Egy személyi asszisztenst kerestek egy mozgássérült férfi mellé, plusz valami holisztikus módszerekről is volt szó benne. A tavaly májusi vizsgán az egyik levél az volt, hogy örökbe akarsz fogadni egy állatot egy barátodnak ajándékba.
11459. Older Student (válaszként erre: 11418. - Ziti86)
2012. márc. 2. 19:55
5? Én 34-ről tudok!
11458. mmiattad (válaszként erre: 11448. - Debora112)
2012. márc. 2. 19:34
Szerintem nem írják be konkrétan hogy a Te címed legyen, vagy hogy írjál címet, azt írják, hogy használd a hivatalos levélformát, és abban kell a címzett címe és a feladó címe is...
11457. 88888888 (válaszként erre: 11447. - Debora112)
2012. márc. 2. 19:29
Mi volt a két szóbeli témád?
11456. Steven7602
2012. márc. 2. 19:20
A legjobbakat mindenkinek holnapra!
11455. Ercsi01
2012. márc. 2. 19:16
Holnapra sok sikert mindenkinek és ne izguljatok!(Írom én, aki már halálra izgulta magát x))

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook