TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
Szia!
Bár én nem szóbelizek, de a TELC oldalán fent vannak a B2 prezentációs témakörök:
Hátha tudok ezzel is segíteni :)
Sziasztok!
Én is március 3-án megyek vizsgázni és nekem is az lenne a kérdésem,hogy szóbelin a prezentáció témáját azt honnan veszik? Mivel nekem van a kék-piros Telc könyvem abban 5 téma van az nekem végig ki van dolgozva és ismerősöm mondta,hogy azok közül amik közül választhatok 1 tuti téma benne lesz.Vagy pedig kombinálnak a neten lévő sok téma közül egy vadi újat? remélem értitek:D Köszi előre is
Nem tudom mi okból, nekem azt mondták, hogy hivatalos levélbe a Dear Sir or Madam - után nincs vessző, de egyébként sem alkalmazunk vesszőt mivel az hivatalos, összevont alakoknál egyértelmű hogy nem alkalmazunk, ebből kifolyólag hajszálnyi esélyt látok erre is. De egyébként én is ki teszem a vesszőt mindig :s
fura dolog vesszőkről dumálunk, de ahogy írod a pontozásba nagyot számíthat és 6 pontos lépcső lefele...
mivel itt nem lehet szerkesztőt használni, ezért megjegyzésként le volt írva hogy a saját név és a dátum jobbra, a címzett balra megy, ha jól emlékszem.
Én hallottam olyat is, hogy hivatalos levélben nem kell vessző sem a megszólítás sem a búcsúzásnál. Erről valaki valamit?
Aki jó pontokat kapott az elmúlt vizsgán egy pár gondolat erejéig írhatna :)
Én Győrbe megyek, szintén márc. 3 Valaki?
Sziasztok!
Én is március 3-án megyek vizsgára és az a kérdeésem, hogy van-e itt olyan aki járt tanfolyamra is? Ercsi01 a levelek nem jók mert meg kell címezni ( jobb sarok a te cimed bal sarok annak a címe akinek küldöd) kell alá dátum majd egy reference line és utána kezdheted a levelet!
És ezt a három részt összesen a 150 pontból kell szerezned 90-et (60%-ot).
Skacok én is félek, egyre jobban napról, napra...
Szövegértésből 3 feladat. Mindegyik 25 pontos, így összesen ez a rész 75 pont és ebből minimum 30 pontot(40%)-ot kell teljesíteni.
A nyelvhelyesség és szókincs összesen 30 pont, ennél nincs minimum pontszám ( nincs min. 40%).
A levél összesen 45 pontos, amiből 18 pont kell,hogy meglegyen a 40%.
Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni,hogy angol középfokon (írásbeli)hogy megy a pontozás?Mik azok a minimum pontszámok amiket el kell érnem részfeladatonként,hogy meglegyen a vizsgám?Március 3.-án megyek és eléggé félek.
Előre is köszi a választ!
Jól értem, hogy előre megadott prezentációs témák vannak? Azt hittem ott kell húzni valamit. Szóval erre lehet előre készülni konkrétan? Hol lehet megtalálni a prezentációs témákat? Angol.
Köszi
köszönöm! igen angolból több van :D de sebaj :D én mondjuk akkor sztem a vége felé leszek :) szupiii :( majd várhatok sokat na sebaj csak menjen!
köszi mégegyszer
Sziasztok Angolosok!
Ezen az oldalon találtam egy pár mintalevelet magyarázatokkal.
Esetleg aki már volt angolon meg tudná nézni, hogy megfelelnek-e a TELC-es levélnek?
És mennyi időtök volt megbeszélni a másik két lánnyal? "a legutóbb az utolsó 3 emberben voltam bennne, összeültünk a másik két lánnyal, megbeszéltük, hogy kinek mi a prezentációja, milyen kérdéseket tegyünk fel,"Ezt kicsit kifejtenéd bővebben? :)mármint hogy mikor kaptátok meg a témákat meg ilyeneket?
Köszi a választ előre is!
kicsit sokallom és láthatatlanba, mindenkinek más a nyelvérzéke kicsit, van aki present perfictesen van aki kötőszavasa szavasan összetett mondatokban szeret beszélni.
Attól függetlenül én is bele olvasnék egy ilyenbe aki már túl van ilyenen.
És lassan itt a vizsgaaaa......
15 oldal, help valaki
Bármi hasznosat én is elfogadok, bár igazából levelemen tudok majd javítani úgy érzem (ha nem értelmezek félre valamit), de a nyelvtan 2. feladata annyira nem ment , hogy most nem tudom mennyire sikerül majd elrontanom. :/
Esetleg nyelvtan-os feladathoz valami okos gondolat/tanács/átnéznivaló anyag?
Köszönöm előre is :$
Ez engem is érdekelne, mert ha minden igaz nálam is a "2 részes" dolog fog játszani.
Egyébként én is márc. 3-án megyek B2 német írásbelizni (Kecskemétre) .:) ( ha már kértétek, hogy jelentkezzünk. :)
További ajánlott fórumok:
- ECL középfokú nyelvvizsga
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- Melyik angol középfokú nyelvvizsga könnyebb: Euro, TELC vagy ECL?
- Mennyi idő alatt lehet felkészülni a TELC középfokú nyelvvizsgára?
- Telc - középfokú német nyelvvizsga
- TELC középfokú szóbeli nyelvvizsgádon milyen témakörökről kellett beszélgetni?