Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » TELC középfokú nyelvvizsga fórum

TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)

2012. márc. 3. 21:42
Ugy látszik félre értettem a levélírást. Én máshogy értelmeztem, de szerintetek adnak pontot ha olyat írtam hogy ki vagyok, melyik egyetemről írok, leírtam hogy nálunk minden rendben van ilyen téren, széles a választék, mindent megkapok amire szükségem van. Írtam arról nekem miért fontos az egészséges életmód 2 szempontot is (vagy ez nem passzol bele?) és hogy szerintem nagyon fontos h foglalkozzunk ezzel a területtel és szeretnék én is minél több embernek infot megosztani erről. szerintetek fogok pontot kapni?:(
11513. Steven7602
2012. márc. 3. 21:09
Szorítok mindenkinek mert baromira nem volt egyszerű ma a történet.I.
11512. kemenyne1 (válaszként erre: 11510. - Húsospöcök)
2012. márc. 3. 20:37

Szia!

Bár én németen voltam, de mi 15-20 percet kaptunk (amikor már kevés idő volt hátra, akkor mondta a teremfelügyelő, h. 3 perc van hátra, majd 1 perc, s vége...)

Iza

11511. kemenyne1 (válaszként erre: 11507. - Kamarapa)
2012. márc. 3. 20:35

Szia!

Én úgy tudom, h. pótdíj nélkül be lehet adni a jelentkezést...legalábbis a márc. vizsga előtt úgy volt fent a Telc honlapján...de reménykedjünk, h. mindenkinek sikerült!!!!

Iza

2012. márc. 3. 20:28

Sziasztok! ti mennyi időt kaptatok szóbelinél a felkészülésre ? mert nekünk a párommal kb 10 percet sem adtak , én a szöveget nem tudtam, a társam meg a 3.részt elolvasni -.-

egyébként nekem a readingnél volt a leading the way, a faster and better,happy end ,és a remake a person ...

a nyelvhelyesség szerintem nagyon nehéz volt , nagyon sok ismeretlen szó volt benne...

11509. kittti91 (válaszként erre: 11507. - Kamarapa)
2012. márc. 3. 20:25
ez egy jó kérdés de sztem igen csak plusz 10ezer ft ellenében... elég "jók" :S mert ha nekem most nem sikerül muszáj mennem a következőre mert a továbbtanulásom múlik rajta. ja egyébként március 12 a határidő nem 15.
11508. Viki880512
2012. márc. 3. 20:17

Írásbeli:

szövegértésnél: az első cikkhez én a treat the customert írtam, mert nem a letelepedésükról volt szó...hanem h a kormány h kezeli a helyzetet. A repülősnél a leading the way-t írtam....az elvisesnél a remake a persont, a fáraó aki szereti a bortnál meg a personal matter-t. A chipesnél meg a faster bettert.

Itt a többire nem emlékszem.

A karikázósnál az 1 nél a c, vagyis hogy az utolsó évét vagy mit fejezi be az egyetemen. Akkor azért választotta a sulit mert a professors vagyis c, az utána lévőnél meg a nagy távolság... és az utolsónál meg visszament a későbbi élete során még az egyetemre.

A 3. résznél nekem egy x volt..a süteményes.

a nyelvtan nehéz volt...

a levél elment, én az egészséges ételeset választottam.

Listeningnél az első résznél, mi volt a válasz az elsőre és az utolsóra?

és a Listening utolsójánál ( 3. rész, karikázós) hova ment a repülőjárat? ez az első feladat volt..New yorkba (a válasz) vagy több járat (b) a terméknél meg pontosan 180 pound, vagy több vagy kevesebb volt?

ÉS EGY FŐ KÉRDÉS: sajnos én félreértelmeztem a szóbelinél a témám, és véltlen egy élő híres emberről beszéltem, nem egy halottról (from the past). Ugye ezért nem fogják lepontozni az egész első részem 0-ra????????????????

KÉRLEK ÍRJATOK, KÖSZÖNÖM.

ÉS JÓ PIHENÉST MINDENKINEK.

11507. kamarapa
2012. márc. 3. 20:14
Azt nem tudjátok véletlen ha esetleg valamelyik rész nem sikerül akkor az áprilisi vizsgára tudok még menni? 15-ig van határiőd de 30.-án lesz csak eredmény. Akkor vissza lehet mondani ha esetleg mégis sikerült mindegyik rész vagy csak 10 ezer ft ellenében?
11506. kamarapa (válaszként erre: 11503. - Ansandor007)
2012. márc. 3. 19:47
Akkor te is Győrben voltál abban a bizonyos teremben :D Hát körülbelül mint valami komédia úgy nézett ki a listening. :) Szerintem ha nem szólunk a felügyelő néni simán tovább engedi az egészet pedig angolos volt mint kiderült. Röhej. Egyébként 3 cd és 2 magnó kellett hogy sikeresen meghallgassuk. A második cd-nél konkrétan leállt minden és az olvasófej egyfolytában kerregett de aztán feladta a küzdelmet :D Annyi vigasztal hogy elég egyszerűek voltak, a szóbeli pedig nagyon jól ment. A 2 topic: Ki lenne az a halott híresember akivel találkoznál, mit kérdeznél tőle, miért vele stb. A másik a környezetvédelemről szólt, megujuló energiaforrások stb. Én a másodikat választottam beszéltem az üvegház hatásról, széndioxid kibocsátásáról az autóknak, hibrid autókról, napelemes vízmelegítésről, passziv házról, üzemanyagárakról, energiatakarékos égőkről stb sztem elég jó téma volt. A cikk vitatós dolog az egy vonaton történt dologról szólt hogy egy hapsi nekiesett a másiknak kalapáccsal ha jól emlékszem :) és nem tettek a többiek semmit. A közös téma pedig az volt hogy egy fitnesz wellness termet nyitnak a közelünkben és ötletelni kellett hogy milyen szolgáltatások legyenek stb.. Az írásbelire sajnos újból kell mennem, az első feladatból hiányzik 15 pontom sajnos és az nem fog beleférni
11505. ansandor007 (válaszként erre: 11502. - Heppencs)
2012. márc. 3. 19:18
Milyen betű volt az? tudom hogy ezen sokat filóztam, és egy másikon.
2012. márc. 3. 18:41

A szóbeli

- Nem értékelt rész: Ki vagy, mi vagy, hobby etc...

Prezentation: Friendship vs. nem tudom mi

- Barátságot választottam, itt elmentem egészen hogy van sok barátom, mit csinálunk, mondtam egy hátrányt is a barátságról, hogy az embereknek nincs sok idejük, és még kontráztam hogy az idős barátság megbízhatóbb. (azt hogy mennyire érthetően jól azt nem tudom)

Disscussion: Cikk a munkahelyi dopingszerekről.

cikket nem olvastam el teljesen, csak úgy felületesen, prót, és kontrát. Abból következtettem hogy előny és hátrányok lesznek ott

Itt a társam dumált, kb. elmondta a szöveget, hogy miről szól. Én meg mondtam hogy én diák vagyok nem találkoztam vele, de hallattam híradót róla. De itt be is fejeződött kb.

Nem volt megoldva ez ezzel sztem :(

Candidates:

New zoo

Nem vagyok tisztában, itt már felment a pumpa bennem, és ideges is voltam, a nő meg csak satírozgatott.

A társam meg valami hatósági állatkertet akart

Én meg végig abban voltam, hogy mi szervezünk.

Azon kivül hogy szereti-e az állatokat, és hogy mit fogunk csinálni az nem volt valami értelmes.

Úgyhogy szóbeli, szóbeli miatt necces, hiába jó a listeningem.

Írásbeli a levél miatt.

:(

2012. márc. 3. 18:22

Sziasztok!

Megjöttem, hát sokmindenre nem emlékszem, nekem szóbeli is volt, ugye ami el is húzódott.

áááá, de már a hallott szövegél problémák voltak, konkrétan HÁROMSZOR kezdtük el hallgatni. Először lement a part1, nyökögve... utána szóltunk hogy valamit csináljanak már mert ez így nudli... ekkor ki küldtek a teremből, várakozás, amíg lesz másik teremből szabad magnó... ami megint csak rossz volt... végülis a lemez volt gond vagy mindkettőlvel az már nem derül ki soha. Ettől függetlnül egész érthető jó feledatok voltak

Kettőre emlékszem is még talán:

-mobil robot 1-es gombon van a informatió - tehát please press 1

-a másik valami alarm system ára - az az oda írt ár fix ár volt, tehát sem more, sem less, hanem of

(az összegre nem emlékszem)

Na de érjünk az elejére

Reading 1

Huh, itt nem sokra emlékszem... talán volt egy olyan hogy Happy End amikor borral kapcslatos dolog volt, és a New teqnology - az szerintem beugratós volt, Gyorsabb és jobb (Better and faster-t írtam)

jaa, volt még a Reading 1 -első szövege, huh azt tudom hogy alig tudtam hova kötni, elolvastam a végén újra, de akkor is tipp volt amire nem emlékszem már...

Reading 2-3 sokra nem emlékszem, talán ha valaki ír beugrik valami.... utóbbinál volt X nekem is.

Language... huh, na itt nem emlékszem, elég nehezek voltak szerintem, talán a második része jobb volt.

Levél

Elsőt választottam, hát kapkodás volt nem is kell mondanom...

A levél az a saját egyetemeden megjelent kajás cikk volt, ami egy 2 hetes egészségügyi verseny volt, a győztest kihírdetik majd.

Infót kellett kérni mondjuk a versenyről, közben bemutatva saját egyetemedet... ilyen tagolással, kevés hellyel, tényleg érdekes...

Jajj, és felírtam hogy Ref.: de nem írtam oda semmit :( :(

11502. heppencs
2012. márc. 3. 18:16
Sziasztok az első feladat elsőjére ki írt még settling down-t?:D
11501. 88888888
2012. márc. 3. 17:43

sziasztok, én annyira lefáradtam, hogy nem emlékszem így a válaszokra, ahogy Ti. A levélen megdöbbentem, hogy ennyire kevés a hely, pedig itt írtátok, de mégis többre számítottam. Szerintem ennyike helyen nem lehet megfelelően tagolni, vagy meg kell tanulnom hangya betűkkel írni.

Szerintem az egész nem volt egyszerű.

11500. d500 (válaszként erre: 11499. - Moonic)
2012. márc. 3. 17:00
Én a levélen töprengek, szerintem azon múlik az írásbelim, félek hogy nulla pontot adnak. Az első témát írtam, aminél minden pontra írtam valamit, de nem tudom meg van-e a 150 szó, mert szépen kifért minden, mondjuk nem írok nagy betűkkel.
11499. Moonic
2012. márc. 3. 16:54
Németesek? hogy ment a mai? Ki mire emlékszik ?:)
11498. Ercsi01 (válaszként erre: 11496. - Kittti91)
2012. márc. 3. 16:19
Nekem a passzív szókincs jött elő. Utoljára ált suli 4-ben hallottam a spenótot. Itt csak annyi jutott eszembe h az tuti egy zöldség :D
11497. kittti91 (válaszként erre: 11492. - Ercsi01)
2012. márc. 3. 16:19

én is 3 szempontot választottam de az egyik kérdés ugye az volt hogy mi volt még az oka hogy ezt a túrát választottam én félreértettem arra hogy mi volt a célja hogy ezt választottam és leirtam még 1x h az évfordulójukra h egy "amazing holiday"-jük legyen.tehát végülis csak 2 szempontot dolgoztam ki :S

akkor írtam azt h említették a hirdetésbe hogy first class accomodation lesz és amikor megérkeztek akkor egy undorító koszos hotel fogadta őket. meg h a kaja is hideg volt meg apám talált egy bogarat a tányérba és h a pincérnő bunko volt és nem segített. meg h a kirándulás egyáltalán nem volt megfelelő nekik mert nyugdíjasok és nem tudnak olyan gyorsan sétálni és h az idegenvezető egy darab szünetet se tartott az egész túra alatt. a végére meg kártérítést is írtam meg ezt a sablon szöveget hogy: "if you dont take the matters seriously, i will be forced to take further legal actions. nem tudom mennyire fogják lehúzni :S

11496. kittti91 (válaszként erre: 11489. - Ercsi01)
2012. márc. 3. 16:04
meg most jut eszembe h spinach krém volt vagyis spenót krém -.- szóval tuti nem jó
11495. Ercsi01 (válaszként erre: 11488. - Jouly)
Meg a gyakorló könyvekbe is beleírják h kérjük xy-nak írjon. Itt meg semmi ilyesmi nem volt
11494. blackdiary

az leső feladat nagyon rossz lett :\ azon csodálkoztam mert picit kétértelmű címek voltak,vagy hogy mondjam. nem is várok sokat tőle...a 2. reményeim szerint jó lett és sok volt a b, valamint ha jól emlékszem nekem lett c.

a 3.nál én is benéztem a szeszes dolgot.a dokis nálam x lett.de csak mert kifejezettem orvot keresett nem terméket vagy vmi ... :\

11493. vaneo
2012. márc. 3. 16:03

Sziasztok! Volt valaki esetleg ma Telc német szóbelin?

Én ma voltam, jó lenne egy kis vélemény csere.

11492. Ercsi01 (válaszként erre: 11483. - Kittti91)
2012. márc. 3. 16:02

Én 3 szempontot választottam azok közül, amik lent voltak. Írtam h a hirdetésben azt írták h angol nyelvű idegenvezetés lesz, ehelyett valójában német nyelvű volt és a szüleim semmit sem értettek az idegenvezető előadásából. (ez a panaszkodás a helyi idegenvezetésre vagy mi)

Aztán h a kirándulás tempója(persze ez a szó kimaradt...:/) gyors volt és anyám megvágta a lábát miközben sétáltak (az is kimaradt h egy kővel :/) és h a szüleimhez hasonló idős embereknek egy ilyen kirándulás során komolyabb baja is eshet.( ez a miért nem való a szüleim korosztályának, de már utolsó 5 percben kapartam és kissé zavaros lett.)

A másik meg h miért választottam. Azt írtam h a szüleim nem csak a természetet szeretik, hanem szeretnek utazni is, így úgy gondoltam, hogy ez egy jó lehetőség lesz a számukra.

A végére azt írtam h örülnék ha egy válaszlevélben megírná a saját nézeteit. És elköszönés meg aláírás.

Szóval elég kacifántos.. talán 2 szempont lehet igazán tiszta a 3. kissé zavaros lett a kapkodás miatt. És tudtam volna még kártérítést követelni, meg bele tudtam volna még azt is írni h min változtassanak, de a hely miatt örülök ha ez is kifért. A Yours faithfully meg a nevem már ki is csúszott az utolsó vonal alá. Így csak reménykedek h beleszámolják. :S

11491. kittti91 (válaszként erre: 11489. - Ercsi01)
2012. márc. 3. 16:02
nekem a whiskey-s jo lett, először nem értettem h mire érti a spiritet. aztán ebből indultam ki hogty a nagybácsi biztos szereti a whiskey-t :D szoval az jó lett. a fogdokihoz én x-et irtam mert valóban fogimplantátumos hirdetés volt és a mondatban meg az volt h fájt a foga, sztem a private schoolt jol csináltad,mert én oda x-et irtam. de én meg a desszerteset rontottam el mert ahhoz g-t irtam abból kiindulva h volt vmi cream a szövegbe gondoltam akkor biztos lehet ott desszertet is kapni :D
11490. Amysrenta
2012. márc. 3. 16:01
Sziasztok valaki mesélne milyen volt a szóbeli?
11489. Ercsi01 (válaszként erre: 11486. - Kittti91)
2012. márc. 3. 15:53
szerintem ide a retailers volt a jó és én írtam rosszul. :) Én az elejét kapkodtam el. A párosítósnál sem hallgattam a megérzéseimre. A könyvet simán beírtam a spirit-hez, de kiradíroztam és x-eltem. :S A fogdokihoz mit írtál? És a private schoool-hoz? Mert én oda beírtam a sulit, de csak azért mert kis létszámú, private kampusz stb, de nem találtam mást, ami arra utalna h magánsuli. A fogdokis meg visszagondolva talán x, mert egy fogimplatátumos hirdetés volt ott. Én beírtam a fogfájást oda, de az nem jó sztem. A desszert-es az egyértelműen x.
11488. jouly
2012. márc. 3. 15:53
sztem is az Ann vmi az az utca neve volt, nem az akinek írod... meg ha az is lett volna akkor mi az utca?
11487. kittti91 (válaszként erre: 11485. - Ercsi01)
2012. márc. 3. 15:50
igen xD én nem kockáztattam, h a csaj nevére irom még arra is gondoltam h az egy városnak a neve xD :D:D mondom inkább dear sir madam aza biztos.
11486. kittti91 (válaszként erre: 11482. - Ercsi01)
2012. márc. 3. 15:47

énis a salesmant irtam először aztán átjavítottam retailers-re :S

sajna erre a feladatra nem nagyon emlékszek mert kapkodva csináltam nem nagyon maradt időm szóval kb az full sz*r lett. :(

11485. Ercsi01 (válaszként erre: 11483. - Kittti91)
2012. márc. 3. 15:45
Én is Dear Sir os Madam-ot írtam mert az Ann izé után még voltak betűk meg számok, ami nem igen a telefonszám. Így úgy gondoltam h cseles és a csaj nevű úton lakik :D

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook