TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
Szia!
Bár én németen voltam, de mi 15-20 percet kaptunk (amikor már kevés idő volt hátra, akkor mondta a teremfelügyelő, h. 3 perc van hátra, majd 1 perc, s vége...)
Iza
Szia!
Én úgy tudom, h. pótdíj nélkül be lehet adni a jelentkezést...legalábbis a márc. vizsga előtt úgy volt fent a Telc honlapján...de reménykedjünk, h. mindenkinek sikerült!!!!
Iza
Sziasztok! ti mennyi időt kaptatok szóbelinél a felkészülésre ? mert nekünk a párommal kb 10 percet sem adtak , én a szöveget nem tudtam, a társam meg a 3.részt elolvasni -.-
egyébként nekem a readingnél volt a leading the way, a faster and better,happy end ,és a remake a person ...
a nyelvhelyesség szerintem nagyon nehéz volt , nagyon sok ismeretlen szó volt benne...
Írásbeli:
szövegértésnél: az első cikkhez én a treat the customert írtam, mert nem a letelepedésükról volt szó...hanem h a kormány h kezeli a helyzetet. A repülősnél a leading the way-t írtam....az elvisesnél a remake a persont, a fáraó aki szereti a bortnál meg a personal matter-t. A chipesnél meg a faster bettert.
Itt a többire nem emlékszem.
A karikázósnál az 1 nél a c, vagyis hogy az utolsó évét vagy mit fejezi be az egyetemen. Akkor azért választotta a sulit mert a professors vagyis c, az utána lévőnél meg a nagy távolság... és az utolsónál meg visszament a későbbi élete során még az egyetemre.
A 3. résznél nekem egy x volt..a süteményes.
a nyelvtan nehéz volt...
a levél elment, én az egészséges ételeset választottam.
Listeningnél az első résznél, mi volt a válasz az elsőre és az utolsóra?
és a Listening utolsójánál ( 3. rész, karikázós) hova ment a repülőjárat? ez az első feladat volt..New yorkba (a válasz) vagy több járat (b) a terméknél meg pontosan 180 pound, vagy több vagy kevesebb volt?
ÉS EGY FŐ KÉRDÉS: sajnos én félreértelmeztem a szóbelinél a témám, és véltlen egy élő híres emberről beszéltem, nem egy halottról (from the past). Ugye ezért nem fogják lepontozni az egész első részem 0-ra????????????????
KÉRLEK ÍRJATOK, KÖSZÖNÖM.
ÉS JÓ PIHENÉST MINDENKINEK.
A szóbeli
- Nem értékelt rész: Ki vagy, mi vagy, hobby etc...
Prezentation: Friendship vs. nem tudom mi
- Barátságot választottam, itt elmentem egészen hogy van sok barátom, mit csinálunk, mondtam egy hátrányt is a barátságról, hogy az embereknek nincs sok idejük, és még kontráztam hogy az idős barátság megbízhatóbb. (azt hogy mennyire érthetően jól azt nem tudom)
Disscussion: Cikk a munkahelyi dopingszerekről.
cikket nem olvastam el teljesen, csak úgy felületesen, prót, és kontrát. Abból következtettem hogy előny és hátrányok lesznek ott
Itt a társam dumált, kb. elmondta a szöveget, hogy miről szól. Én meg mondtam hogy én diák vagyok nem találkoztam vele, de hallattam híradót róla. De itt be is fejeződött kb.
Nem volt megoldva ez ezzel sztem :(
Candidates:
New zoo
Nem vagyok tisztában, itt már felment a pumpa bennem, és ideges is voltam, a nő meg csak satírozgatott.
A társam meg valami hatósági állatkertet akart
Én meg végig abban voltam, hogy mi szervezünk.
Azon kivül hogy szereti-e az állatokat, és hogy mit fogunk csinálni az nem volt valami értelmes.
Úgyhogy szóbeli, szóbeli miatt necces, hiába jó a listeningem.
Írásbeli a levél miatt.
:(
Sziasztok!
Megjöttem, hát sokmindenre nem emlékszem, nekem szóbeli is volt, ugye ami el is húzódott.
áááá, de már a hallott szövegél problémák voltak, konkrétan HÁROMSZOR kezdtük el hallgatni. Először lement a part1, nyökögve... utána szóltunk hogy valamit csináljanak már mert ez így nudli... ekkor ki küldtek a teremből, várakozás, amíg lesz másik teremből szabad magnó... ami megint csak rossz volt... végülis a lemez volt gond vagy mindkettőlvel az már nem derül ki soha. Ettől függetlnül egész érthető jó feledatok voltak
Kettőre emlékszem is még talán:
-mobil robot 1-es gombon van a informatió - tehát please press 1
-a másik valami alarm system ára - az az oda írt ár fix ár volt, tehát sem more, sem less, hanem of
(az összegre nem emlékszem)
Na de érjünk az elejére
Reading 1
Huh, itt nem sokra emlékszem... talán volt egy olyan hogy Happy End amikor borral kapcslatos dolog volt, és a New teqnology - az szerintem beugratós volt, Gyorsabb és jobb (Better and faster-t írtam)
jaa, volt még a Reading 1 -első szövege, huh azt tudom hogy alig tudtam hova kötni, elolvastam a végén újra, de akkor is tipp volt amire nem emlékszem már...
Reading 2-3 sokra nem emlékszem, talán ha valaki ír beugrik valami.... utóbbinál volt X nekem is.
Language... huh, na itt nem emlékszem, elég nehezek voltak szerintem, talán a második része jobb volt.
Levél
Elsőt választottam, hát kapkodás volt nem is kell mondanom...
A levél az a saját egyetemeden megjelent kajás cikk volt, ami egy 2 hetes egészségügyi verseny volt, a győztest kihírdetik majd.
Infót kellett kérni mondjuk a versenyről, közben bemutatva saját egyetemedet... ilyen tagolással, kevés hellyel, tényleg érdekes...
Jajj, és felírtam hogy Ref.: de nem írtam oda semmit :( :(
sziasztok, én annyira lefáradtam, hogy nem emlékszem így a válaszokra, ahogy Ti. A levélen megdöbbentem, hogy ennyire kevés a hely, pedig itt írtátok, de mégis többre számítottam. Szerintem ennyike helyen nem lehet megfelelően tagolni, vagy meg kell tanulnom hangya betűkkel írni.
Szerintem az egész nem volt egyszerű.
én is 3 szempontot választottam de az egyik kérdés ugye az volt hogy mi volt még az oka hogy ezt a túrát választottam én félreértettem arra hogy mi volt a célja hogy ezt választottam és leirtam még 1x h az évfordulójukra h egy "amazing holiday"-jük legyen.tehát végülis csak 2 szempontot dolgoztam ki :S
akkor írtam azt h említették a hirdetésbe hogy first class accomodation lesz és amikor megérkeztek akkor egy undorító koszos hotel fogadta őket. meg h a kaja is hideg volt meg apám talált egy bogarat a tányérba és h a pincérnő bunko volt és nem segített. meg h a kirándulás egyáltalán nem volt megfelelő nekik mert nyugdíjasok és nem tudnak olyan gyorsan sétálni és h az idegenvezető egy darab szünetet se tartott az egész túra alatt. a végére meg kártérítést is írtam meg ezt a sablon szöveget hogy: "if you dont take the matters seriously, i will be forced to take further legal actions. nem tudom mennyire fogják lehúzni :S
az leső feladat nagyon rossz lett :\ azon csodálkoztam mert picit kétértelmű címek voltak,vagy hogy mondjam. nem is várok sokat tőle...a 2. reményeim szerint jó lett és sok volt a b, valamint ha jól emlékszem nekem lett c.
a 3.nál én is benéztem a szeszes dolgot.a dokis nálam x lett.de csak mert kifejezettem orvot keresett nem terméket vagy vmi ... :\
Sziasztok! Volt valaki esetleg ma Telc német szóbelin?
Én ma voltam, jó lenne egy kis vélemény csere.
Én 3 szempontot választottam azok közül, amik lent voltak. Írtam h a hirdetésben azt írták h angol nyelvű idegenvezetés lesz, ehelyett valójában német nyelvű volt és a szüleim semmit sem értettek az idegenvezető előadásából. (ez a panaszkodás a helyi idegenvezetésre vagy mi)
Aztán h a kirándulás tempója(persze ez a szó kimaradt...:/) gyors volt és anyám megvágta a lábát miközben sétáltak (az is kimaradt h egy kővel :/) és h a szüleimhez hasonló idős embereknek egy ilyen kirándulás során komolyabb baja is eshet.( ez a miért nem való a szüleim korosztályának, de már utolsó 5 percben kapartam és kissé zavaros lett.)
A másik meg h miért választottam. Azt írtam h a szüleim nem csak a természetet szeretik, hanem szeretnek utazni is, így úgy gondoltam, hogy ez egy jó lehetőség lesz a számukra.
A végére azt írtam h örülnék ha egy válaszlevélben megírná a saját nézeteit. És elköszönés meg aláírás.
Szóval elég kacifántos.. talán 2 szempont lehet igazán tiszta a 3. kissé zavaros lett a kapkodás miatt. És tudtam volna még kártérítést követelni, meg bele tudtam volna még azt is írni h min változtassanak, de a hely miatt örülök ha ez is kifért. A Yours faithfully meg a nevem már ki is csúszott az utolsó vonal alá. Így csak reménykedek h beleszámolják. :S
énis a salesmant irtam először aztán átjavítottam retailers-re :S
sajna erre a feladatra nem nagyon emlékszek mert kapkodva csináltam nem nagyon maradt időm szóval kb az full sz*r lett. :(
További ajánlott fórumok:
- ECL középfokú nyelvvizsga
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- Melyik angol középfokú nyelvvizsga könnyebb: Euro, TELC vagy ECL?
- Mennyi idő alatt lehet felkészülni a TELC középfokú nyelvvizsgára?
- Telc - középfokú német nyelvvizsga
- TELC középfokú szóbeli nyelvvizsgádon milyen témakörökről kellett beszélgetni?