TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
sziasztok
a Telc szóbeli párosítható ECL írásbelivel??
Értem, köszi! Nálam az 1. lett x, meg még egy, de az nem tudom hanyadik volt, mert lentebb volt..
Olyan jó lenne, ha sikerülne ..
:$
Sziasztok. Én is tegnap voltam vizsgázni. A levélnél tényleg katasztrófa az idő és a hely.
A magnós feladatnál nekem ezek ragadtak meg.
Vonat 13.13
Repülő egyenesen New York.
A számla 3-s gomb.
Brunch vagy lunch itt nem tudom mit választottam.
Valaminek az ára az kereken 180.
Az első résznél volt egy öreg hölgy kimentette a gyereket-unselfish act.
Valami repülőtársaságról volt szó-big project.
Itt a többi kiesett.
Volt clever crime cím azt is választottam valamihez.
Nekem a listening utolsó:
Alarm system 180Ł of, nem volt több vagy kevesebb, pont annyi
Mobil robot azt mondta hogyha több infó kell akkor press 1
Repülős járat: azt én úgy értelmeztem hogy kibővíti a járatait nem csak New York, hanem Latin Amerikát is mondott talán, de nem emlékszem :(
Jajjj remélem igazad lesz! és azért kapok rá pontot... :))
A Listening-re emlékszel miket karikáztál?
az első résznél??? pl amikor valami nagymama volt meg nem tudom talán egy kisfiú...vagy mi ott a unselfish help? és a legutolsónál meg valami pénzről és nem tudodm miről beszélt...az a big property? vagy mi??...
a második résznél : a kutatást egész Britanniában csinálták? (tehát az első állítás igaz volt??)
és a listening harmadik résznél: a New yorkos járatnál mit karikáztál? és a terméknél pontosan annyiba került?? 180 pound? vagy több v kevesebb?
Szia!
Én voltam tegnap német B2-őn, nos nekünk azt mondta aki bent volt vizsgáztató tanár ,h az írásbeli most nem volt nehéz... hát nekem más a véleményem. A címadós feladat ment, ha jól érzem. A második valami "parkolóórákról" szóló szöveg volt. Ott már voltak gondok. A 3. feladat meg már tényleg nehéz volt. Kb 3-3 állítás tök ugyanaz volt.
A nyelvtantól meg tartottam, de jól tettem, mert nehéz volt. A másodiknál állatok/kutyák viselkedéséről/intelligenciájáról volt egy szöveg. Pozitív élményem a levélnél volt, mert volt panaszos levél, és az ment. A másik levéltéma pedig információkérés volt vmi továbbképzésről (de ebben nem vagyok biztos, mert csak rápillantottam egy fél perc erejéig).
Esetleg aki németes és volt tegnap...3. feladatban mit vettetek X-re? (ha emlékeztek)
Hogyha nekünk már. 30-án van eredmény akkor leghamarabb ápr. 2-án hétfőn tudunk jelentkezni nemde?
Akkor még elfogadnák pótdíj nélkül? Pótjelentkezés utolsó napja elvégre...
Szia!
Ajj, kicsi a világ, pedig jó pár teremben voltunk csak Győrben is.
Amúgy meg szerintem meg tudták volna azt csinálni aki komplexre megy azok azonos termekbe, aki csak írásbelire az másik termek, akkor pár magnó felszabadult volna... mert levél írás után a fél terem körülbelül elment.
Hogy érzed, hogy ment?
A pótjelentkezési határidőig díjmentesen jelentkezhettek. Teljesen felesleges jelentkezni, utána visszaigényelni. Benne van a vizsgaszabályzatban, hogy az díjmentesen jelentkezhet a pótjelentkezési időszakban, aki az előző vizsgán részt vett és nem sikerült neki. Én is így csináltam, és semmit nem kellett pluszban fizetnem.
Németesek leírnátok légyszi, hogy milyen volt a tegnapi vizsga? Mennyire volt nehéz (aki pl. volt már korábban, és van viszonyítási alapja), milyen levéltémák voltak? Visszaolvastam az eddigieket, de ahogy láttam, inkább még csak az angolról írtak. Köszönöm.
Szia. szerintem jó, ahogy a leveled írtad. Én is úgy írtam.. :)))
Remélem h nem lesz 0 pontos..bár elvileg egy ismerősöm szerint, aki a BME-n vizsgáztat angolból, azt mondta h itt arra voltak kiváncsiak h a feltételes módot hogyan használom. Úgyhogy remélem....hogy nem lesz gáz. Illetve...azt nem tudjátok h amikor satírozgatnak szóbelin...akkor ha a balról az elsőt és a középsőket satírozták az jót jelent -e ??? :D
Sziasztok!
Én a levelembe leirtam kettő kérdést a programmal kapcsolatban ill. leirtam, hogy mi a helyzet a suliban, azt is hogy szerintem mi az egészséges étel és egy saját ötletet. Szerintetek ez jó így?
Viki8805412. Sjanos a kérdésedre pontos válszt nem tudok, de szerintem nem lesz 0 pontos.
Szia.
Én ahova jártam tanárhoz, azt mondta két szempontot válasszak csak. És a harmadik egy saját szempont legyen, ez a legtöbb esetben a személyes információ magadról. :) Pl. ez a neved, ide jársz erre az egyetemre ilyesmi.... Úgyhogy ha valami hasonlót írtál, plusz még a két megadott szempontot, akkor még akár nagyon jó is lehet a leveled. A tanárom eddigi tanítványai ilyen stratégia alapján majdnem max. pontos leveleket írtak. Hajrá!! és ha esetleg megtennéd írnál az én kérdésemre is??? tegnap este fél 9 kor írtam le a problémám ide...olvasd vissza kérlek. ( csak már nem írnám le megint, mert kicsit hosszú.) köszönöm.
Van egy oylan sor hogy: Vizsga-visszamondási díj
sikeresen teljesített korábbi TELC vizsga esetében 0ft
Szerintem erről lesz szó, ennyire nem hinném h inkorrektek hogy a sikeres vizsgásokon keresnek még. Majd hétfőn megkérdezem a titben azt hiszem.
És ha 2 szemponton kívül nem írtam 3dikat akkor ugye nem nullázák le?
Talán azt lehet beszámítani harmadiknak, hogy fontosnak tartom hogy sok embert megismertessek a helyes életmóddal, mert nem tudják mi a helyes út...nah nah :) de kicsit megnyugodtam hogy szerintetek fogok kapni.
További ajánlott fórumok:
- ECL középfokú nyelvvizsga
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- Melyik angol középfokú nyelvvizsga könnyebb: Euro, TELC vagy ECL?
- Mennyi idő alatt lehet felkészülni a TELC középfokú nyelvvizsgára?
- Telc - középfokú német nyelvvizsga
- TELC középfokú szóbeli nyelvvizsgádon milyen témakörökről kellett beszélgetni?