Cserépedényt használat előtt be kell áztatni? (tudásbázis)
14. semleges
jún. 9. 06:35
igen
13. Lady Lavender (válaszként erre: 6. - Fenevigye)
jún. 9. 00:43
A "legaljan" soha nem mazas semmi, mert a talpa odaragadna a kemencehez.
Ha a belseje mazas, nem kell aztatni. Amugy azert kell, mert a hajszalcsovesseg miatt mindent felszippantana, amit az eletben nem mosnal ki. Ha egyszer bemegy a zsir es megavasodik, minden budos lenne benne.
Ami a feluleten kepzodik, azt a reteget kesobb is lehet mosni.
12. Lady Lavender (válaszként erre: 11. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 9. 00:35
Kezi mosassal suroloszer, dorzsi nelkul.
jún. 8. 19:39
Köszönöm a válaszaitokat! Nem áztattam be, nagyon jól sikerült. Még egy kérdés: Hogy mossátok el?
10. 1c1dc372e1 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 7. 17:35
Az én egyik mázasomnak a fedele belül nem mázas, azt a fedelet szoktam áztatni használat előtt.
9. K-né Zsóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 7. 16:16
Az én cserépedényem is mázas, de csak kívül, belül nem. Be szoktam áztatni.
8. Tai (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 7. 16:00
Nekem van mázas és soha nem áztatom be, tökéletes benne minden.
7. Tai (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 7. 16:00
Nekem van mázas és soha nem áztatom be, tökéletes benne minden.
6. fenevigye (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 7. 15:58
Láttam már olyat is, ami mázas, de a legalján nem. Talán ott tud magába venni vizet, ha áztatják.
jún. 7. 15:54
A rómait én is beáztatom mindig. Pont azért vagyok dilemmában, mert a mázas hogy is venné fel a folyadékot? És tényleg, minden vélemény más...
4. fenevigye
jún. 7. 15:52
Talán ki lehet találni, hogy vesz-e magába vizet/folydékot. Mérd meg a súlyát áztatás előtt, és utána. Ha nehezebb lett áztatás után, akkor vett magába.
3. fenevigye (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 7. 15:49
A mázasat nem kell beáztatni, nem is lehet, mert nem veszi magába a folyadékot. Nagyon óvatosan kell melegíteni, mert könnyen eltörhet a tágulástól. Óvatosan hűteni is. Tisztítani/mosogatni pl. könnyebb.
2. Felhőcske**
jún. 7. 15:47
Szerintem az első használat előtt biztosan, legalább 1 óra hosszát hideg vízben álljon. Én biztos beáztatnám, mert a római tálat is beszoktam , ettől nem lesz a készítendő étel száraz, értem a húsos ételek készítésére
jún. 7. 15:31
Kaptam egy mázas cserépedényt, szeretném kipróbálni, de nem tudom, be kell-e áztatni. Ha igen, mennyi ideig? Úgy tudtam eddig, csak a máz nélkülit kell, de különböző útmutatókat olvastam. Akinek van, legyen szíves, segítsen! :)
További ajánlott fórumok:
- Háztartási eszközök és tárgyak, háztartásban használatos dolgok ABC-ben!
- Kinél milyen mellékhatások jelentkeztek asztma elleni (szteroidtartalmú) spray használata miatt?
- A lencsét mindenképp be kell áztatni főzés előtt?
- Első használat előtt a rózsakvarc karkötőt meg kell tisztítani vagy meg kell mosni?
- Az új törölközőt beszoktátok áztatni mielőtt használjátok?
- Arcmosás elég krém használat előtt?