TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
Sziasztok!
Nekem lenne egy apró kérdésem a levéllel kapcsolatban, hogy a címzettnek és a feladónak egy sorban kell lennie, vagy a címzettnek lejjebb, és jobb felső sarokban a feladónak?
Sziasztok!
Én március 3-án megyek vizsgázni telc szóbeli angol középfokon a Hősök terére(XVI. ker. ).
16. 15-re szól a szóbeli időpontom, de nagyon fontos lenne, hogy hamarabb le tudjak vizsgázni. Nem cserélné el valaki az időpontot?Fizetek is érte.
Köszi előre is
Sziasztok!
Angolból melyik az az 5 téma amelyek lehetnek?
Sziasztok!
Régebben voltam már itt:) és hát megint elcsusztam 1 kis apróságon, mi máson mint a levélen:S:S
Valaki tudna nekem segíteni??? Panasz levél és információ kérő mintát szeretnék kérni valakitől. A munkára jelentkezés az jól megy, sajnos a másik 2-vel van a gond! Fontos lenne:S
Köszönöm előre is aki tud segíteni!
Szerintem nem fognak leállni megszámolni a leveledet, hogy most 169 vagy 171 szót írtál.
Az látszatra megy, látják hogy 15 sorod van és átlag 10 szó/sor akkor írj még egy-két sort legalább!!!
A címet, stb. megértem hogy nem számolják bele, az valamilyen szinten csak másolás. A megszólítások, elköszönések pedig inkább nyelvhelyességi téma, mint szószámba tartozik.
Egy kérdés: általában a két levél különbözik témában egymástól ugye?
Tehát pl.:
infó kérés - panasz
jelentkezés - érdeklődés
...
(legutóbb mi volt? :) )
Üdv mindenki és kitartást, közeleg a szombat...
Szia!
Igen, ceruzával kell írni mindent.
Én úgy tudom, hogy csak a levél törzse számít bele a 150-200 szóba, tehát nem számít bele a címzés, megszólítás stb.
A reference line olyan, mint a magyar hivatalos leveleknél a tárgy. Tehát a ref. line-ba írhatod h : Ref.: Application/Complaint/Inquiry ( jelentkezés, panasz, érdeklődés). Szerintem a "letter of complaint" és hasonlók azért nem a legjobbak, mert a magyar leveleknél sem azt írjuk, hogy tárgy: panaszlevél. Tehát nem a levél típusát kell feltüntetni, hanem hogy miért írsz.
Köszi,
Szóra gondoltam, véletlen írtam karaktert...
Helló,
Nekem olyan kérdéseim lennének hogy:
A levél hosszába (150-200 karakter) bele tartozik a megszólítás stb is?
Ceruzával kell írni tényleg?
Levélnél a reference line egy egyszerű tárgy a megszólítás után?
Március 3-án megyek vizsgázni, angol középfokból a Szent Imre Gimnázium.
Köszi
Szia!
Nekem olyan mondta h mindig fiktív címet és nevet kell írni, ha a sajátodról van szó, aki a sikeres nyelvvizsgákat iktatta be :)
Sziasztok.Eddig biztos voltam benne,hogy Telc német írásbelire megyek,de teljesen elbizonytalanodtam:(
Szinte senkinek nem sikerül elsőre..Szerintetek mit csináljak?ECL VAGY Telc? Nekem csak írásbeli kell.Köszi a válaszokat előre is.
Sziasztok!
Én március 3-án megyek vizsgázni telc szóbeli angol középfokon a Hősök terére(XVI.ker.).
16.15-re szól a szóbeli időpontom,de nagyon fontos lenne,hogy hamarabb le tudjak vizsgázni.Nem cserélné el valaki az időpontot?Fizetek is érte.
Köszi előre is
Sziasztok, nyelvvizsgára készülök, s szeretnék segítséget kérni prezentációs témák ügyében, mint pl.egy olvasott könyv, egy látott film, mozi, utazás, legrosszabb/legjobb nyaralás, koncert, sportesemény, ideál (énekes, színész, sportoló), akivel szeretnél találkozni, ideál, akire felnézel (ez egy már nem élő személy, pl. Rubik és a kockája miatt), városom látványosságai, egy újság, amit olvasok, kedvenc európai nagyvárosom, ételek és receptek, ünnepek közül egy, legjobb, balesetem, emlékezetes napom, színház, filmszerep (karakter), jó és rossz tanárom, országunk, egy dal vagy album, nyelvtanulás, egyik volt iskolám.
Ha esetleg vannak hasonló vagy ép ilyen jellegű kidolgozott anyagai, akkor szívesen venném…akár esetlegesen egy weben fellelhető oldalon, vagy e-mailben.
E-mailem: sandor.tamas82@gmail.com
Előre is köszönöm…
Hali!
Köszi az infókat. Neked "csak" írásbeli lesz??? (nekem komplex...)
Iza
Én is tapasztalatokra vártam itt. :)
Szóbelinél úgy van ahogy írtad is, fel vannak sorolva, és amit betanultál elmondod, és oda-vissza bele kell kérdezni a másikéba. Lényeg, hogy párbeszéd-jellege legyen az összes részfeladatnak szóbelin. Én úgy vettem észre ez jön be a vizsgáztatóknak. (gördülékenység, és hogy ki tudd vágni magad akkor is,ha nem az vagy nem úgy jut eszedbe valami ahogy azt elgondoltuk). Erre jók az előre betanult "sablon"-ok... véleményem szerint/ mit gondolsz erről/úgy gondolom/nem értek veled egyet/...stb stb
...a lényeg, h. sikerüljön :D :D :D!!! (persze, nagyon fontos azért a külalak is...). Én már pár napja cerkával próbálom írni a leveleket, de eddig még nem néztem, h. 2B-e??? Ezután erre is figyelni fogok :D!
Iza
ui: ha jól olvastam, akkor te már voltál vizsgázni...vmi jó kis tanács, tapasztalat??? Ugye a szóbelinél mind az öt téma fel van sorolva, és "csak" elmondom, amit betanultam...
Mert azt már lehetne tollal is, vagy legalább HB-s ceruzával, h lehessen esetleg radírozni is, meg hát szebb lenne.
Sok sikert! :)
Szia!
Fogalmam sincs, h. miért kell azzal írni a levelet...
Én Bp-en vizsgázom...
Sok sikert nekünk :D!
Iza
További ajánlott fórumok:
- ECL középfokú nyelvvizsga
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- Melyik angol középfokú nyelvvizsga könnyebb: Euro, TELC vagy ECL?
- Mennyi idő alatt lehet felkészülni a TELC középfokú nyelvvizsgára?
- Telc - középfokú német nyelvvizsga
- TELC középfokú szóbeli nyelvvizsgádon milyen témakörökről kellett beszélgetni?