Szerintetek mikor aratják a tarhonyát? (tudásbázis)
" Annyira el vagyok foglalava a betakarítással,"
Örülj, hogy van termés és nem verte el a jégeső !
:DDDDDDDD
Kis munkamániás:))))))
Csatlakozom hozzád! Remélem olvassa az akit László napon köszöntünk:)
Boldog névnapot!
"Ha Gyurki hamisít, főbenjáró bűnt követ el!"
Én csak kipróbáltam és csak saját részemre nem eladásra. Jobb volt mint amit a boltban vettem,de valószinű,hogy az is hamissitvány volt.Sajnos nem tudom százszázalékosan megkülönböztetni a hamissitványt a termesztettől.Nagyon kicsi a nyugdijam ezért próbálkoztam az olcsóbb megoldással de azóta is lelkifúrdalásom van. Többé nem hamissitok megigérem.Viszont ki garantálja,hogy amit veszek az nem hamissitvány lesz ?
Igazad van! A csomagoláson feltüntetjük, hogy "A tarhonyahamisítást a törvény bünteti!" Soha nem hamisítanék. Már az üknagyanyám is tarhonyatermesztő volt. Még a boltban sem veszek tarhonyát, inkább én adom el,a többi termelő társammal együtt.
Ha Gyurki hamisít, főbenjáró bűnt követ el!
Kedves Gyurki.
Komolyan mondom, neked az olvasottak megértésével problémád lehet. Ide írom a topic címét a kedvedért:
Szerintetek mikor aratják a tarhonyát?
Látsz ebbe valahol a tarhonyahamísítókhoz szóló kérdés feltevést. Nem. Mit gondolsz miért? Mert a tarhonyahamísítókat a törvény úgyan olyan szigorral bübteti, mint a pénzhamísítókat.
Ezzel a mentalitásoddal légyszíves egy másik topikot keresni.
Mint fiúnak mondom, azaz személyesen neked. Vedd figyelembe ez egy NŐI portál, itt a fiúk csak megtürt személyek. Ez a portál azért van üzemeltetve, hogy a hölgyek kibeszélgethessék magukat, az Őket érintő problémákról. Természetesen vannak olyan topicok, ami szigorúan nem erről szól, mint például ez is, amelyben jelenleg vagyunk. Ehhez empátia kell, hogy valaki tarhonyatermesztésre adja a fejét. Az ilyen topicot, csak azok értik meg, akik ezzel a képességgel rendelkeznek és az életbe megpróbálják jól érezni magukat.
Azt érzékelem, hogy Te sajnos nem ezek közé az emberek közé tartozol. A kötekedés az alkotó része az életednek.
Ezért kérlek szépen, ne zavarjad az igazi tarhonyatermesztők életét holmi hamisítványok előállításának leírásával. NEM ÉRDEKEL BENNÜNKET.
Nyissál egy hamisítással foglakozó topikot és megtapasztalhatod, hogy hányan mutatnak hozzá érdeklődést.
Elnézést kérek a tarhonyatermesztők közösségétől, de a kommentem nem azért íródott mert vissza tértem a Hoxára, hanem úgy érzékelem, hogy a "godotravarva" és "PAGI" női niktársaink, fiús változata "Gyurki", akik nem tudnak egy közösségbe beilleszkedni. Egyszerűen nem értem, hogy emberek közé miért is járnak ezzel a mentalitással.
További jó tarhonyatermesztést és "szulákolást" kívánok a topicon.
" Én elküldtem."
Sajnálom de akkor sem kaptam meg de nem baj mert tanulmányoztam a tarhonya hamissitvány készitését mert itt az erkélyen körülményes lenne a termesztéssel foglalkozni.A hamistarhonyát meg a konyhában is elő tudom állitani és nem is tudnátok megkülönböztetni a valódi termesztett tarhonyától.
" olvassd el a szakírodalmat hozzá. 2
Ez az ez kellene nekem mert igen ellentmondásos
a tarhony fsjták listája itt a fórumon.
Mert először a földi tarhonyáról olvastam ami a földimogyoróhoz hasonlóan a gyökereken terem a földben mint a krümpli csak apróbb. Azután a tarhony aratás azt sugalja,hogy felszini termésü trhonyáról van szó mintha kalászos növény lenne.
Nálunk meg a legjobban bevált a fántermő változat.Én eddig csak ezt ismertem.Ezért hasonlitottam a földit a földi mogyoróhoz a fán termő tarhonyát meg a sósmogyoróhoz ami szintén fán terem.
Kedves Gyurki!
Sok mindent állíthatsz, de azt, hogy "kattyus" nem küldte néked az igért palántát azt nem.
Előfordulhat, hogy rossz címet adtál, azt elfogadom.
Nagyon nagyon sajnálom, hogy nem olvastad el a fórumot az elejétől, így aztán vaktába lövöldözöl.
Egyet elárulhatnál, miért szólsz olyanhoz hozzá, ahol csak kötekedni akarsz?
Keress magadnak más szórakozást légyszíves.
Irgum-burgum.
Amennyiben, meg komolyan szeretnél foglalkozni a tarhonya termesztéssel, akkor olvassd el a szakírodalmat hozzá.
A tarhony termesztés az egyedüli olyan növény termesztés, amelyet egész évben, bármilyen időjárás mellett lehet végezni, ezt talán már az ovodások is tudják.
A többieknek üdvözlet a tarhonyásba.
"Nyisd az ablakot. Fénypostával küldöm....."
Nem érkezett meg,ami nem is baj mert szerintem juniusban már késő palántázni. Viszont az "igéret szépszó"
Most megpróbálkozom a hamissitvány készitésével.
Én csak a TV-ben láttam hogy milyen pusztítást végzett. Még látni is rossz volt.
De remélem a tarhonyásodban nem tett kárt:)
Hát itt biztos nem. Akkora jégeső volt. :(
Most komolyra fordítva a szót, akinek volt egy kis konyhakertje, annak betett rendesen. Nekünk csak a szilvafák alatt és a tuják mögött egy sorban van paradicsom, paprika, annak csak egy-egy ága tört le. Szerencsénk volt. Az ablakban lévő muskátlik levele is megsérült, sok virágot letört, de örülünk, hogy ennyivel megúsztuk és a házban nem tett kárt.
További ajánlott fórumok:
- 160, -Ft=1 CHF Szerintetek lesz ebből valami? És mikor?
- Ettetek már rakott tarhonyát?
- Hogyan készíted a tarhonyát?
- Tudnátok abban segíteni, hogy hogyan kell tarhonyát csinálni? Olyat szeretnék amilyen az éttermekben van, sötét barna.
- Hogy készítsem a - Virslis tarhonyát -?
- Rakott tarhonyát szeretnék csinálni, bele tehetem a tegnapról maradt pörköltet?