Szerintetek mikor aratják a tarhonyát? (tudásbázis)
" hajashonyát kellett újrafésülnöm,
Azt hallottam,hogy kinai tudósok keresztezik a tarhonyát a kukoricával és ebből lessz a hajashonya.Nem tudom igaz-e ?
Ja, bocs, most nézem, hogy a meleg már megtette a magáét, akkor a vihar már nem árthatott. Még jó, hogy a tarhonyát bármikor el lehet ültetni, és újratelepítheted. Remélem, azok a magok, amiket kapsz, jobban bírják a hőséget.
A barátaidnak üzenem, hogy óvatosak legyenek, mert mostanában kezdik kiképezni a tarhonyakereső kutyákat a határállomásokra, hogy lefüleljék a csempészeket.
Szia, kattyus! Az én szulákom félősebb. Mikor hazaértem, a nyakamba ugrott és ott reszketett. Mondjuk én is, mert az utcán voltam a vihar kitörésekor. De amint meglátta az első napsugarat, megint felhangzott a vidám kacagása.
Álomszuszék, jó, hogy újra jöttél! Nem tette tönkre a vihar a palántáidat? Nekem szerencsém volt, csak a hajashonyát kellett újrafésülnöm, mert megázott a haja az esőben. Baja viszont nem lett neki sem.
Halihó! Szép napot mindenkinek. Én ma kénytelen voltam elmenni a boltba, mert pásztortarhonyát akartam készíteni ebédre, de mert mint írtam tönkrement a termés, így vennem kellett. Hát, ami azt illeti, finom lett, de azért a házi termesztésű az jobb szokott lenni. Mondta is a fiam, hogy na én ebből nem eszek, és nem is evett. :-((
A héten jönnek a barátaim, és remélhetőleg hozzák a magokat.
Már megint jól eltűntem. Ennek már megint több oka is van. A tarhókáim nem bírták ezt az őrült meleget, mint ahogyan én sem, és kidőltünk a sorból.
Már megrendeltem a magokat. A jövő héten jönnek a barátaim Ausztráliából, ha sikerül átcsempészniük a határon, akkor lesz utánpótlás.
A túlzott tarhonyatermelést a törvény münteti!
Csak mondanám, hogy a
2007. évi CYL. törvény
A tarhonyatermesztés és a tarhonyahozam megállapítása a nemzetközi gazdasághoz való igazodás terén
törvény II. RÉSZ 9. § (9) pontja kimondja, hogy:
A túlzott termeléssé nyilvánítási eljárás (a továbbiakban: eljárás) hivatalból indul. A tarhonya mennyiségének a szabályozására a javak tulajdonosa és bárki más tehet javaslatot.
" Annyi a tarhonyám,"
Csak nagyon kell vigyázni mert állitólag már a tarhonyákban is találtak valamiféle toxikus, egészségre ártalmas anyagot. Persze lehet,hogy csak a csomagoló anyag a hibás.
További ajánlott fórumok:
- 160, -Ft=1 CHF Szerintetek lesz ebből valami? És mikor?
- Ettetek már rakott tarhonyát?
- Hogyan készíted a tarhonyát?
- Tudnátok abban segíteni, hogy hogyan kell tarhonyát csinálni? Olyat szeretnék amilyen az éttermekben van, sötét barna.
- Hogy készítsem a - Virslis tarhonyát -?
- Rakott tarhonyát szeretnék csinálni, bele tehetem a tegnapról maradt pörköltet?