Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Hogyan készíted a tarhonyát? fórum

Hogyan készíted a tarhonyát? (beszélgetős fórum)


1 2
43. 5236d12e25 (válaszként erre: 42. - Kristo_f)
2021. jan. 21. 14:03
Attól még elfogy 🤣 csak nem komálom mikor megáll a kanál benne. 🙈
42. kristo_f (válaszként erre: 1. - 5236d12e25)
2021. jan. 17. 16:32
Ha legközelebb elszúrod , ide nekem azonnal :)
41. tumbo2 (válaszként erre: 40. - Tumbo2)
2021. jan. 17. 15:25
csak rajta ne felejtsem a fakanalat,mert olyan is volt már.
40. tumbo2 (válaszként erre: 39. - Andilaci)
2021. jan. 17. 15:24
és is ,utána be a sütőbe,lefedve,kétszer,háromszor megkeverem,aztán kész.
2021. jan. 17. 15:19
Elöször megpirítom olajba picit megsózom aztán felöntöm vízzel.
38. Babi11 (válaszként erre: 18. - 55Judit)
2021. jan. 13. 16:20
és egészségesebb
37. 346cfad937 (válaszként erre: 20. - 5236d12e25)
2021. jan. 12. 16:50

Pontosan méred ki a vizet?

Nem lehet, hogy túlfőzöd? A szemek egyben vannak?

El nem tudom képzelni, mitől lehet ragacsos. 🤔🧐

36. globus (válaszként erre: 32. - A97b9a4e4e)
2021. jan. 12. 16:47
Két dologról beszélünk. Véleményem szerint a tarhonyát, mint köretet kérdezte FI, nem a kanalas verziót. Nálunk villával esszük, mert inkább tésztás főétel, nem levestészta :) Tényleg, láttam levesbetétként felhasználni, pl. ilyen: [link]
35. Epresturmix (válaszként erre: 20. - 5236d12e25)
2021. jan. 12. 16:45
Nekem az ezredikre sikerült először! Ne add fel! 😂
34. Bless the child (válaszként erre: 27. - 5236d12e25)
2021. jan. 12. 16:42
Jo az edényed, úgy csinálod, ahogy itt írják, akkor a tarhonyát összeragasztó manók a hibásak
2021. jan. 12. 16:10
Jah hogy tarhonyas husrol van szo, akkor elneztem, oke bocsi! 🙂🙃
32. a97b9a4e4e (válaszként erre: 30. - Globus)
2021. jan. 12. 16:08
Hol van ezen a paprikas lé, lötyi? :D
31. a97b9a4e4e (válaszként erre: 30. - Globus)
2021. jan. 12. 16:07
Ez olyan mint a rizs amikor meg van főzve. Igy biztos nem ennem meg. Ez nekem mar szaraz. :) Egyebkent most jut eszembe hogy en krumplit is szoktam belerakni.
30. globus (válaszként erre: 29. - A97b9a4e4e)
2021. jan. 12. 15:50

Nálunk ilyen: [link]

Nem recept, hanem kép miatt hoztam csak.

29. a97b9a4e4e (válaszként erre: 28. - Globus)
2021. jan. 12. 14:53
Nem, nalunk olyan levesszerű. Mert en nem szeretem ha szaraz. Akkor tenyleg osszeall egy ido utan egy tömbbé. Az iskolamenzan is mindig olyan volt, aztan mintha követ nyelt volna az ember. Na, azutan tenyleg kellett a pohar viz.
28. globus (válaszként erre: 11. - A97b9a4e4e)
2021. jan. 12. 14:50
Hogy érted a tarhonyát, hosszú lével? 1 pohárnyi vízzel?
27. 5236d12e25 (válaszként erre: 26. - Bless the child)
2021. jan. 12. 14:37
Rozsdamentes dupla aljú fém
26. Bless the child (válaszként erre: 23. - 5236d12e25)
2021. jan. 12. 14:34
Nem tudom, hogy milyen a lábosod, az enyémben nem ég le, meg se kell kevernem
25. Alessandro (válaszként erre: 1. - 5236d12e25)
2021. jan. 12. 14:33
Én mindig vegyes zsiradékon - kb. 3 ek. étolaj és 1 ek. libazsír (esetleg vaj) - szoktam megpirítani a rizst is és a tarhonyát is. Amikor lesz egy kis színe, akkor adok hozzá kb. 2 szeres mennyiségű hideg csapvizet, de sohasem méricskélem. Miután felforrt a víz, utána a legkisebb fokozatra (nálunk ez a 0,5-ös fokozat a kerámialapos villanytűzhelyen) állítom és lefedem fedővel. Érdemes néha megnézni és kicsit átkeverni, mert elég hamar le tud égni az alja. Ha kell még öntök egy kis vizet utána. Ha már megpuhult elzárom a hőforrást és hagyom fedő alatt még gőzölődni kb. 15-20 percig. Mindig "gurulós" lesz a végeredmény. Hasonlóan készítem a bulgurt és a hajdinát is.
24. 5236d12e25 (válaszként erre: 22. - A97b9a4e4e)
2021. jan. 12. 14:21

Meg igen.


Nem lehet túlzásba vinni egyiket sem, a zsírt pláne. (bélgyulladásos vagyok, férjem meg szintén nehezen tolerálja a túl zsíros ételeket)

23. 5236d12e25 (válaszként erre: 21. - Bless the child)
2021. jan. 12. 14:20

Rizst csak zacskósat 😅



Nem gagyi lábosban készítem 🤷‍♀️

22. a97b9a4e4e (válaszként erre: 20. - 5236d12e25)
2021. jan. 12. 14:11
Megpiritod eléggé? Lehet több zsir vagy olaj kell ala. Nem kell sajnalni tole, ugyis elfővi.
2021. jan. 12. 14:11
Azóta tökéletes a tarhonyám, rizsem, mióta szuper edényben készítem
2021. jan. 12. 14:07
Hát nekem ma is ragacsos lett 🤷‍♀️
19. 5236d12e25 (válaszként erre: 18. - 55Judit)
2021. jan. 12. 14:07
Rajtam kívűl nem eszik meg a család.
2021. jan. 12. 10:15
A legegyszerűbb ha tarhonya helyett bulgurt használsz. Majdnem olyannak tűnik csak finomabb, e mellett sokkal egészségesebb. Én már évek óta használom.
2021. jan. 12. 10:13
A tarhonyát egy lábasban kevés olajon megpirítom, majd felöntöm kétszeres mennyiségű fűszeres vízzel (Delikát, bors). Folyamatosan kevergetni kell, mert elkezd leragadni. Mikor már pufog (mert magába szívja a víz nagy részét), kikapcsolom alatta a gázt (esetleg még egy dl vizet öntök hozzá), lefedem és egy fél óra múlva kész.
2021. jan. 11. 21:49

Hát akkor nem értem nekem miért nem lesz pergős. 🤷‍♀️

Holnapra tarhonyás húst tervezek.


Kollégistaként ettem a legfinomabb tarhonyás húst, igaz, hogy majd megfulladtunk olyan száraz volt 😅 de pergett rendesen

15. 5236d12e25 (válaszként erre: 2. - 346cfad937)
2021. jan. 11. 21:45
Én ugyan így készítem, még is mindig egyben marad az egész. 🤔😅
14. Oneday (válaszként erre: 2. - 346cfad937)
2021. jan. 11. 21:43
Én szinte pontosan így csinálom. Mint a pergős rizst. Kevés olajon megpirítom rendesen, dupla bögre, de forró vízzel felöntöm, előtte só, egyet keverek rajta és lefedem. Már nem keverem, nem nyitogatom, hagyom, hogy a víz elfőjjön róla. Ha ez megvan, lekapcsolom és pluszban a fedőre egy konyharuhát teszek (a fedőn van egy lyuk, így nem távozik a gőz). 15 perc múlva megkeverem. Akkor még forrón tűnhet "nyunyásnak", de pergős lesz. A rízsnél anno nem hittem el, hogy ennyi a titka pedig mennyi receptben benne volt és mennyire szerettem a menzás, "száraz" rizst. Aztán egyszer kipróbáltam és működik. Azt viszont észrevettem, hogy nem minden lábasban lesz ilyen, csak abban a szürkében.. Nem is tudom, az milyen anyagból van.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook