Szerintetek mikor aratják a tarhonyát? (tudásbázis)
Dicséret érte.
Tarhonyás epret, készített már valaki?:-)))
Szerbusztok kedves tarhonyatermesztő barátaim!
Ezer éve nem jártam erre. Valahogy nem ment a termesztés, meg is sínylették szegény növénykéim. De most itt vagyok, és még egy recepttel is szolgálok nektek. Az előbb akadtam rá. Igazából egy csirkemellből készült receptet ajánlottak a Kapun, és megláttam ezt: „Tarhonya bécsi szelet"
Elkészítés: A tarhonyát tejben kifőzzük, adunk hozzá egy darabka vajat, késhegynyi vaníliát, egy szeletke citromot és ízlés szerint porcukrot. Ha a tarhonya kb. 20perc multával puhára főtt, edénybe öntjük, hogy lehűljön. Külön edénybe elhelyezünk vaníliát, citromhajat, mazsolát, másfél deka vajat, egy tojássárgáját és kevés porcukrot.
Ezeket jól kikavarjuk, a kihűlt tarhonyával összekeverjük, s ujjnyi vastagságban tepsibe kiöntjük, és téglalap alakokra felvágjuk, ezután bepanírozzuk és a szeleteket forróvajban szép pirosra sütjük. Málnaszörppel vagy csokoládé öntettel tálaljuk. A kísérletező kedvű háziasszonyok feltétlenül próbálják ki.
Na, mit szóltok hozzá? Meglepő. bár, lehet, hogy nem is lehet rossz. Kipróbáljuk?
Emberek!
Mi ez a nagyfokú érdektelenség? Tarhonyáztok?
JA!!!!!! :DDDD
Foglalkozok vele! Locsolgatom, ellenőrzöm, hogy kikelt-e. ;)
Júúúúj, de szégyelem magam, de arra felé vonultak a felhők.
Pedig itt annnnnnyi volt belölle, hogy mire reggel a későn kelők feltápászkodtak, nem is vették észre a nyomát sem.:-))
Lehet, hogy a prüszkölős módszerrel, több "csapadékhoz" juttatnám a növénykéidet.:-)))
Megismétlem, mert az ismétlés a tudás Anyja:
A második mondat a tanácsom:-))), csak gondolom akkor nem figyeltél fel rá.:-D
Most viszont azt érzékelem, hogy "kicsivel" próbálkozol.:-)))
837. oszlej 2009-05-08 10:00
Mivel esővízzel locsolgatod, -amiből nekem is küldtél egy dézsával, köszönöm, - biztos szépen fog fejlődni.
Azt azért tudjad, -minek is hívom fel erre külön a figyelmedet, - hogy a tökkel foglalkozni kell ám minden nap rendszeresen. :-)))
(válasz Babu Lee 832. hozzászólására)
További ajánlott fórumok:
- 160, -Ft=1 CHF Szerintetek lesz ebből valami? És mikor?
- Ettetek már rakott tarhonyát?
- Hogyan készíted a tarhonyát?
- Tudnátok abban segíteni, hogy hogyan kell tarhonyát csinálni? Olyat szeretnék amilyen az éttermekben van, sötét barna.
- Hogy készítsem a - Virslis tarhonyát -?
- Rakott tarhonyát szeretnék csinálni, bele tehetem a tegnapról maradt pörköltet?