Szerintetek mikor aratják a tarhonyát? (tudásbázis)
A csendestárs befektetés jelleggel jól kifizetődik, ha az ember jó helyre teszi a tőkét.
Konklúzió: Valami ígéretes dolog lehet a háttérben!
Lehet, hogy a génkezelésben valami áttörés történt volna?
Miért csinálsz úgy, mintha most kezdenéd a tarhonya termesztést?
Az egyik legszebb tarhonyásod van, vagy így akarsz néki még nagyobb reklámot?:-)))
Timikém, a termesztésbe, vagy az evésbe?:-)))
A termesztésbe a szulákok egyáltalán nem monhatók csendesnek, az evésbe meg én csámcsogok.:-)
Egyébként csendestársnak beszálhatsz, de bármikor hangoskodhatsz is, ennek ellenére, nem fog rád szólni senki.
Tudod, hogy a cseresznye szedéskor miért kellett énekelnünk a cseresznyefán? Hogy fel ne zabáljuk a termést, mert enni és fütyülni egyszerre nem lehet. Ki van ez találva.:-)))
Köszi, tényleg ízletessebb, mint az eddig ismert fajták.
Az ültetéshez kérek alapot és elkezdem a termesztését.
A műszaki leírás szerint, minden feltételt teljesíteni tudok.
Köszönöm.:-)
oszlej, kattyus ment a kóstoló a kamraablakba fénypostávaé ahogy szoktuk!
kattyus a műszaki leírás elég nagy méretű, ezért feltöltöttem a központi szerverre [link]
A jelszót is küldtem fénypostán!
Légy üdvözölve.
Aki a tarhonyát szereti, rossz ember nem lehet.
Be kell vallanom, hogy ennél a topiknál is, túl tesznek létszámilag a Hölgyek bennünket, meg persze a tarhonya előállításban is sokkal jobbak nálunk, ezért mi kénytelenek vagyunk szövegelni, hogy el ne "nyomjanak" bennünket véglegesen.:-)))
Tehát jelöld be kedvencednek, így hamar vissza találsz hozzánk.
Amennyiben kedvet kapsz a tarhonya termesztéshez, csak szólj, ellátunk vetőtarhonyával, illetve még más meglepetés is szóba jön, de arról egyedül nem dönthetek, mert itt csak közösen elhatározott dolgok történhetnek.:-)))
Azt kell mondanom, mint korábban, olvassd vissza az eddigi kommenteket és minden kérdésedre választ "találsz".:-)))
Nem szégyen semmi, csak az olvasással önképzed is magad egyidőben, a tarhonya termesztés területén.:-)))
Ne dölj be minden hiresztelésnek, csak szenzáció hajhászok mondanak ilyet.:-)))
Az ilyen pletykák a tarhonyások között szeretnének versengést elindítani, mondván ott nincs termés a jég hatására és lehet piacot az ottaniaktól megszerezni, jelszóval. Ez a "tarhony termelőknél" nem így működik, mi sokkal összetartóbbak vagyunk ennél.:-)))
Ahol bogáncsoló szulák van a tarhonyásba, ott kártékony "állatkák" nem jelnnek meg, se kettő, se "valahány" lábuak.:-@@@
Szégyenlem, hogy ilyen tudatlan vagyok de mondjátok már meg, hogy a tarhonya az kopasz honya? Azt tudom, hogy a tarló az nem kopasz ló de a tar fejű ember az kopasz ember.
Ha a tarhonyát learatják utána tarló marad?
Lenne még néhány kérdésem de azokat már fel sem merem vetni.
Nálunk is bőséges a termés és a fákról is elkezdtük a termés lerázását próbaképp.
Azt gondoltam nehezebb lesz, de hozattam kínából egy kezelt fóliát, aminek olyan furi színe van, de állítólag pergésre készeteti az érett szemeket. És tényleg reggelre ott várakorzatk a gyönyörű szemek a főlián. Most azon dolgozunk, hogy a fák alá tegyünk egy ferde állványt, hogy egyrészt nem essen olyan nagyot a honya, másrészt legurulhasson egyenesen az állvány mellé szerelt szalagra. Kézzel nagyon oda kell figyelni a fahonya termésére, géppel könyebb lesz. Pár nap és küldök mindenkinek egy nagy kondérra valót!
Ugyan úgy kell elkészíteni, mint a töltött paprikát, csak ehhez a nagyobbszemű tarhonyát kell használni. A szomszéd Asszonyom, ha átjön, /elég gyakori nálunk/ mindig kérdezi, hogy nincs-e éppen készen, mert valamiért nagyon ízlik néki.
Pedig semmi különlegesség nincs a töltelékbe se.
A másik ilyen töltött, amikor gyömölccsel van megtöltve, hidegen, tejszínhabbal nyakonöntve fogyasztjuk.
Kösz szépen, megjött! Azóta sugdolóznak és nevetgélnek, már majdnem rájuk szóltam, hogy ejnye, gyerekek! De mivel újra vidáman nevet a szulákom, nem bánom, sőt! Úgy látszik, egyedül érezte magát. Nem nagyon volt időm foglalkozni vele, a hajashonyám meg túl rátarti ahhoz, hogy szóba álljon vele. Majd beszélek is vele, hogy nálam ilyen honyának nincs helye. Egész nap csak a haját fésülgeti, a szulákra pedig rá se hederít, pedig milyen vidám kis jószág! De ha lenézik, az még egy vidám természetű szulák gyomrát is megfekszi.
Egyébként virágzik az egyik fajta tarhonyám! Világoslila, világoskék, világoszöld és rózsaszín meg fehér virágai vannak. Nagyon szép. Gondolom, már nem fog beérni, de nagyon szép látvány így késő nyáron. És a szulákoknak is van hol bujkálniuk, játszaniuk.
Máris küldöm a kicsit "túlpörgött" bogáncsoló szulákomat, ez majd helyre hozza a meglévő kedvét is.:-))
Igazad van, nagyon lehangoló, ha nincs jókedv, kacagás a tarhonyásba.:-)))
Sziasztok, én is olvasom néha a fórumot. Csak mostanában nincs hozzászólnivalóm.
A szulákom kezd csendesedni és unatkozni. Kénytelen leszek pajtást szerezni neki, mert egy szomorú szulák nagyon szomorú látvány...
További ajánlott fórumok:
- 160, -Ft=1 CHF Szerintetek lesz ebből valami? És mikor?
- Ettetek már rakott tarhonyát?
- Hogyan készíted a tarhonyát?
- Tudnátok abban segíteni, hogy hogyan kell tarhonyát csinálni? Olyat szeretnék amilyen az éttermekben van, sötét barna.
- Hogy készítsem a - Virslis tarhonyát -?
- Rakott tarhonyát szeretnék csinálni, bele tehetem a tegnapról maradt pörköltet?