Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Székesfehérvári kórház szülészete fórum

Székesfehérvári kórház szülészete (beszélgetés)

❮❮ ... 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 ... ❯❯
842. pemete
2009. dec. 3. 07:59
Mi a palotaiban voltunk, ott nem volt:S De mos már nem is kell, dögöljenek meg! Megsértődtem rájuk!
841. 0f8333367d (válaszként erre: 837. - Pemete)
2009. dec. 2. 19:44

Szia!

Most voltunk a Lild ben,van nagy télapós és karácsonyfás ablakmatrica!

Azt hiszem 1000ft alatt volt és kb 45cmx 80cm .

Szép!

A csóri úti körforgónál.

840. Nikike1988 (válaszként erre: 814. - Azure_)
2009. dec. 2. 19:03

én nem adattam be..

Beakartam de az öcsém az oltás után kórházba kerűlt 40fokos lázzal...

839. Nikike1988 (válaszként erre: 806. - 0f8333367d)
2009. dec. 2. 19:01

igen már tudom..

köszi

838. Nikike1988 (válaszként erre: 804. - Pemete)
2009. dec. 2. 19:01

szia.Kiderült hogy időpontot kell kérni....

december 28-ra kaptam.

Ez is milyen már?:-s időpont....pfff

837. pemete
2009. dec. 2. 18:06

Sajna nem valószínű, mert bemondta az unalmast a fényképezőnk:S

Majd azért megpróbálok még életet lehelni bele, de nem ígérem meg, hogy sikerül!

836. azure_
2009. dec. 2. 16:49
Azért remélem a naplódban lesz fent fotó róla! :)
835. pemete
2009. dec. 2. 15:43
Nekem nincs türelmem az a baj:S De most vagdostam csomó fenyőfát, úgyhogy büszke vagyok magamra!
834. azure_
2009. dec. 2. 15:42
A nagyon aprólékos dologok nekem sem mennek. Ahhoz képest, hogy a szakmám ezt hazudtolja. :)
833. pemete
2009. dec. 2. 12:10

Dana még kicsi ehhez, meg én sem vagyok az a hű de nagyon kreatív:p

Viszont az ablakra már nem kell matrica, csináltam egy csomó fenyőfát, meg 3 naaaagy hópelyhet:)

832. 0f8333367d (válaszként erre: 831. - Pemete)
2009. dec. 2. 11:28

Mi üveg festékezünk,Lili imádja!

Igaz minden festékes lesz,de olyan édesen fogja a pici ujjaival a festéket :)

Vettem gipszkiöntős készletet neki karácsonyra,remélem az is tetszeni fog neki.

Sajnos az oviban semmi ilyesmit nem csinálnak,csak szineznek :(

831. pemete
2009. dec. 2. 11:03

Majd ma megyünk írószerbe, meg ilyen helyekre, tegnap csak a galambos tecsóban voltunk:p

De most vettem a boltban piros ceruzát, úgyhogy majd gyártok valamiket én is. Meg tavaly csináltam hópelyheket, azt hiszem, amíg Dana alszik, gyártok most is:)

830. 0f8333367d (válaszként erre: 824. - Azure_)
2009. dec. 2. 10:56

A mi orvosunk is volt ezen a konferencián!

Mi már előtte megbeszéltük,hogy megyünk,mikor odaértünk nem győzte a rengeteg telefont,a szülők sorba hívták.Úgy emlékszem az ukrajnai események után volt ez közvetlenül.

Az antitestek az anyatejen keresztül átjutnak a picibe.

829. azure_
2009. dec. 2. 10:55
Csuklik a kisfiam. Megyek megitatom...
828. azure_
2009. dec. 2. 10:55
Ja vágom! :) okéééé
827. azure_ (válaszként erre: 825. - 0f8333367d)
2009. dec. 2. 10:54
Mi az az osün? :)
2009. dec. 2. 10:53

Ma nem megy az írás :)

Nem tudok ragozni,meg ismétlek :)

Magyar tanárom jót nevetne!

825. 0f8333367d (válaszként erre: 820. - Pemete)
2009. dec. 2. 10:51

A papír-írószerben nem voltál?

A plaza herlitz ben biztosan lehet találni.

Meg talán a fabódés árusoknál,akik díszeket is árulnak. A hétvégén még láttam az osünben.

Én meg játék baba ágyat nem kapok a csitrinek.

Volt az osünben,de elfogyott.Persze nagy készletben van,horror áron van!

824. azure_
2009. dec. 2. 10:44

Nekünk is a dokinéni javasolja nagyon és úgy tudom elég jó hírben áll. Sokan járnak hozzá még várpalotáról is. Szóval ő először azt mondta nem foglal állást aztán volt egy antsz-es fejtágításon és utána meggyőződéssel ajánlotta mindenkinek. Tegnap ismét javasolta, hogy oltassuk be magunkat és én is úgy voltam vele, hogy eddig ő nem mondott rosszat nekünk + tényleg csak jót hallottam róla.

Magáról az oltóanyagról meg persze hallottam már mindenfélét de Martinkát nagyon féltem.

823. d97b7f1c58 (válaszként erre: 818. - Azure_)
2009. dec. 2. 10:16
Ha be vagy oltva, akkor az anyatejen keresztül ő is kap védettséget. Én is csak emiatt adattam be, magam miatt tuti nem tettem volna.
822. 0f8333367d (válaszként erre: 818. - Azure_)
2009. dec. 2. 10:15

Én a gyerekorvosomban és a tüdőgyógyászunkban 100%-ban megbízok!

HA ő bennük nem bízom meg ,akkor kiben?

Mindig lesznek emberek akik bíznak az orvosukban,lesznek akik bíznak a homeopata orvosságokban,lesznek olyanok akik fényt esznek,mert ők azt tartják helyesnek.

Én így döntök,te úgy, a harmadik másik utat választ.

Hogy mi a helyes,azt majd a "végső" visszatekintéskor meglátjuk.

Mi így vagyunk biztonságban,így érzem és ez nem fog megváltozni míg élek és a gyerekemről feltétel nélkül gondoskodnom kell!

2009. dec. 2. 10:12
Mi férjemmel beadattuk, de nem a fluvalt, amit nem teszteltek le rendesen, hanem egy német gyártmányút, ami már 10éve létezik. Neve: begrivac
820. pemete
2009. dec. 2. 09:59

Ezt itt találtam a Hoxán, olvasd el:)

4417. Black Mamba 2009-12-02 09:01

Sziasztok!

Ezt a levelet ma kaptam , NEM youtube-os és társai, eléggé hosszadalmas, ne haragudjatok:

Vitacell hírlevél

Önnek is joga van az egészséghez!

Néhány mondat a sertésinfluenzáról.

Mindezidáig igyekeztünk magunkat kivonni a H1N1 és az ellene javasolt védőoltás körüli vitákból, és a továbbiakban sem szándékozunk ezen változtatni, de olvasóink részéről egyre sűrűbben merül fel a kérdés, hogy mi a mi véleményünk ezzel kapcsolatosan.

Sokan kérik, így nem lehet kitérni előle.

Miután rengeteg valós, vagy valótlan információ, vélemény kering körülötte, így nagyon nehéz állást foglalni, és talán nem is tűnne hitelesnek, ha ellene beszélnénk, hiszen mondhatnák, hogy persze, mert konkurencia. Megpróbálunk ezért azoknál a tényeknél maradni, amelyek valós voltát nem lehet megkérdőjelezni

Magáról a betegségről:

A járvány kitörésének eredete ma nem határozható meg pontosan. Az első hivatalos bejelentés Mexikóból származik.

A H1N1 vírustörzs maga nem új keletű.

A XX. század elején dúló spanyolnátha több mint ötvenmillió ember életét követelte néhány hónap alatt. A jelenlegi sertésinfluenza vírus ugyanabba a H1N1 vírustörzsbe tartozik, de rögtön hozzá kell tenni, hogy a jelenlegi közegészségügyi helyzetet nem lehet összehasonlítani az akkori, első világháború utáni állapotokkal.

Tünetei:

Hirtelen láz, 38 fok feletti, köhögés, fejfájás, ízületi fájdalom, orrdugulás és általános levertség.

Az eddigi tapasztalatok szerint a betegség gyors lefolyású, az elhalálozottak szinte kivétel nélkül más súlyos betegségben is szenvedtek.

Elsősorban a fiatalabb korosztályt támadja, de a gyakorlatban eddig néhány napos iskolaszünettel is megfékezhető volt a terjedés.

Mint a legtöbb vírus, ez is folyamatosan mutálódik, így kérdéses, hogy a védőoltások hatása meddig tart, ha egyáltalán kialakul.

A hazai járványügyi helyzetről:

Az utóbbi napokban hivatalosan is járványnak minősítették, anélkül, hogy statisztikailag el lehetne különíteni a sertésinfluenza, és a szezonális influenza kozta megbetegedéseket.

Évente 1 milliárd ember betegszik meg a világon szezonális influenzában, közülük 1millióan meghalnak, mégsem hirdették ki soha a világjárványt, mint most.

A jelenlegi statisztikai adatok, elsősorban a halálozási arány, semmivel nem magasabb, mint hagyományos influenza esetén.

Ehhez mérten a hivatalos reakció túlzottnak tűnik, főként az oltás egyoldalú erőltetése, ugyanakkor kevés szó esik a védekezés egyéb módjairól, úgymint megfelelő táplálkozás, vitaminok, alapvető, egyszerű közegészségügyi rendszabályok, pl. sűrűbb kézmosás

Még szembetűnőbb a reakció aránytalansága, ha összevetjük azoknak a halálozási okoknak a hivatalos kezelési módjával, amelyek jelenleg és folyamatosan is sokkal több áldozatot szednek. Gondolok itt elsősorban a rákra, érrendszeri betegségekre, de nem hagyhatom ki a gyógyszer mellékhatások következtében eltávozókat sem. Rákban naponta 80-100 ember hal meg Magyarországon.

Ugyan akkor a hivatalos sertésinfluenza halálozási arány július végén alig 300 fő volt az USA-ban amikor is a fertőzöttek számát több millióra becsülték. Persze ez nem jelenti azt, hogy egy valós járvány miatt ne lehessenek lényegesen rosszabbak a számok.

A betegség legfőbb gócai az iskolák, de szerencsére néhány napos iskolaszünettel eddig elejét lehetett venni a helyi terjedésnek.

Aki megkapta az oltást, az is tudja terjeszteni a H1N1-et, így csak az oltás és a fertőtlenítés együtt tudja megállítani az újinfluenza terjedését. /egyébként maga ez az elnevezés is helytelen/

Az oltást egyre többen kérik, az egészségügyben dolgozók közül viszont sokan nem oltatják be magukat.

Kommunikáció:

A hivatalos kommunikáció meglehetősen egyoldalú. Nagyrészt a járvánnyal való fenyegetőzésből, és a védőoltás reklámozásából áll.

Meglehetősen sok ellentmondással terhelt, még saját berkeken belül is jelentek meg a hivatalossal ellentétes vélemények, elsősorban a terhes nők, és a kisgyermekek oltásával kapcsolatban.

Jelentősen terheli, és nagymértékben nehezíti az elfogadható tájékoztatást az általános bizalmatlanság, amely egyrészt a hivatalos szervekkel, másrészt magával a témával kapcsolatban kialakult.

Egyáltalán nem befolyásolta jó irányba ezt az ellenérzést az egészségügyi miniszter kijelentése, miszerint jogi eszközöket vet be az ellenvéleményüket kifejezőkkel szemben, és az sem, hogy a gyártóval kötött szerződést 10 évre titkosították.

Ennek ellenére, nagyrészt az internetnek köszönhetően, folyamatosan jelennek meg ellenvélemények, amelyek valós tartalmát a tényszerű párbeszéd hiánya miatt, szintén nem könnyű megítélni.

Hogyan lehet ellene védekezni?

Vakcinázás, védőoltás formájában. Nevezhetjük hagyományos módszernek is. Tömegjárványok megakadályozására régóta használják. Mellékhatások felléphetnek.

Hosszú távon nem alkalmas a megelőzésre, mert a vírusok mutálódása miatt rövid idő alatt hatástalanná válhat. Jellemzően ezért kell szinte minden évben újólag kifejleszteni az aktuális védőoltást.

Fertőtlenítés.

Egészségügyi intézményekben rendszeresen használják, de járványveszélyes időszakokban helye van munkahelyeken, tömegforgalmú helyeken, sőt a háztartásokban is. Legismertebb a klór alkalmazása, de ma már nagyon sok hatásos szer kapható. A több ember által használt dolgok rendszeres fertőtlenítését jelenti. Pl. kilincsek, WC, telefon, evőeszközök, számítógép klaviatúra, stb.

Egyszerű fogások amelyeket bárki alkalmazhat, felkészültségtől és anyagi ráfordítástól függetlenül. Ilyen például a rendszeres kézmosás, tartózkodási helyünk, pl. a lakás rendszeres szellőztetése, friss levegőn való tartózkodás, zsúfolt helyek kerülése, torok és orrüreg sósvízzel történő öblögetése, vitamindús étrend, vitaminok pótlása. Kerülni kell a kézfogást, és a puszit! Ide lehetne sorolni talán a szájmaszk, vagy védőkendő alkalmazását is, de ahogy honfitársaimat ismerem, ennek nem lesz nagy keletje nálunk. Pedig például egy orvosi váróteremben igen hasznos lehetne.

Vírus ellenes élelmiszerek.

Alapvetően a megfelelő táplálkozásról is beszélhetünk, de vannak a vírusok ellen is bizonyítottan hatásos élelmiszereink. Ezek közül is kiemelkedik a fokhagyma. Egyetlen hátrányos tulajdonsága a szaga, de ha sokan használjuk, akkor ez sem lesz feltűnő. Vannak, akiknek az epe érzékenysége miatt nem ajánlható. Említésre méltó még a bíbor kasvirág, amelyet alkoholos kivonat formájában szerezhetünk be. A vitaminok pótlására alkalmas élelmiszerek is ide sorolhatók. Általában a C-vitamin pótlására gondolhatunk elsősorban, de egyre nagyobb szerepet tulajdonítanak a D vitamin megfelelő szintjének is. Köztudott, hogy ennek előállításához szervezetünknek napfényre van szüksége, és ez télen a legritkább.

Külön említem a Vitacell cseppeket, amelyeknek a tapasztalatok alapján, és ezt klinikai vizsgálat is igazolja, jelentős vírusellenes hatása is van. Ráadásul ez a hatás nem vírus specifikus, tehát szinte minden vírus esetében jelentkezhet, ebből következően egy vírus mutálódása nem zárja ki ezt a hatást. A cseppek szedése nem befolyásolja az influenza elleni védőoltás hatásmechanizmusát, más módon hat, ezért együttes alkalmazása sem kizárt. Sőt, a feltételezések szerint, akár az oltás esetleges mellékhatásait is csökkentheti.

Védőoltás:

Hatásosságát sokan megkérdőjelezik, erre a gyártó, és az egészségügyi vezetés sem ad garanciát.

Kifejlesztéséhez nem a jelenlegi vírust vették alapul, hanem egy 1936-ben elkülönített változatát.

A bevezetés rohamszerűen történt, rengeteg ellentmondásos információ közepette.

A bevezetést igen rövid tesztidőszak előzte meg, és kisszámú alanyon lett kipróbálva.

Az eddigi gyakorlatnak ellentmondó alkalmazás terheseknél és három éven aluliaknál.

Igaz viszont, hogy a hagyományos influenza vírusának azonosítása, és egy járvány várható kialakulása között is meglehetősen rövid idő áll rendelkezésre az oltóanyag kifejlesztéséhez.

A védőoltás mellékhatásai:

Közvetlen, rövidtávon jelentkező mellékhatásai az eddigi tapasztalatok szerint nem általánosak, és nem súlyosak.

A rövid tesztidőszak miatt az esetleges hosszabb távon jelentkező mellékhatások nem ismertek.

Sem a gyártó, sem a hivatalos szervek nem adnak garanciát, sem hatásosság, sem káros mellékhatások tekintetében. Probléma esetén a felelősség a betegre és az oltást beadó orvosra hárul. Ugyan akkor egyik sem rendelkezik megfelelő információval.

A modernkor legnagyobb védőoltással kapcsolatos fiaskójának az 1976-ban Amerikában történteket tekintik az ellenzők. Ekkor egy laktanyában történt vírusfertőzés reakciójaként elrendelték a kötelező oltást.

Az 1976 októberében megkezdett oltási kampányt tíz héttel annak indulása után le kellett állítani, mert kiderült, hogy a vakcina miatt több mint 500 embernél jelentkezett egy egyébként igen ritka tünet együttes, amit az orvostudomány Guillain-Barré szindróma (GBS) néven ismer.

Bár az ügy kapcsán szennyezett oltóanyagról beszélnek, az eredeti okot a mai napig nem sikerült tisztázni

Amit a gyártóról tudni lehet:

Eddigi készítményeivel nem volt probléma, több éves tapasztalattal rendelkezik ezen a területen, ráadásul gyakorlatilag az egyetlen gyártó Magyarországon.

Azt nem mondhatjuk, hogy hazai gyártó, mert nem ellenőrzött információk szerint tulajdonosi köre nem magyar, és a cég Cipruson van bejegyezve.

Ha ez igaz, akkor érdekes kérdést vet fel, hogy hogyan kaphatott a cég többmilliárdos, vissza nem térítendő állami támogatást.

Akkor a várható hatalmas üzleti lehetőségre hivatkoztak, most viszont még a jelenlegi szerződést is 10 évre titkosították, mindenféle magyarázat nélkül.

Egyértelmű következtetés a rendelkezésre álló információkból mi nem tudunk levonni. Mindenkinek a saját körülményeit, és a rendelkezésére álló információt kell mérlegelnie. A döntés esetleges következményeit saját magának kell viselnie, pro és kontra egyaránt. Mi ehhez teljes bizonyossággal csak annyit tehetünk hozzá, hogy a Vitacell cseppeket mindenféle káros mellékhatás veszélye nélkül, bárki használhatja, hogy növelje esélyét a betegség elkerülésére, de teljes garanciát ez sem jelent, és nem helyettesítheti a hivatalos gyógymódokat, és szükség esetén a megfelelő orvosi kezelést.

819. azure_ (válaszként erre: 816. - Pemete)
2009. dec. 2. 09:58
Háááát nem tudom milyen ragasztóval lehet rögzíteni de rizikós....
818. azure_ (válaszként erre: 817. - 0f8333367d)
2009. dec. 2. 09:58

Van egy kismami akivel sétálgatni szoktunk. Egy hónappal idősebb a babája. Ő is beadatta már korábban és azt mondja semmi mellékhatása nem volt neki. Én megmondom őszintén azért félek mert sógornőmnek három gyereke van. Egyik iskolás, másik ovis és elég nagy a rizikó faktor. A másik, hogy bárhol el lehet kapni és itt a városban már van megbetegedés. :( Anyósom egyik ismerősének a fia.

Én is úgy voltam, mint Bogi, ugyanazon a véleményen de ránézek a kisfiamra és pánikolok.

Egyébként az anyatejjel együtt ő is kapja a védettséget?! Mert alapvetően én inkább őt féltem mint magamat...

817. 0f8333367d (válaszként erre: 814. - Azure_)
2009. dec. 2. 09:45

Szia!

Nálunk mindenki be van oltva már 1 hónapja.

Én is és a leányom is asztmás,így nálunk nem volt kérdés hogy mi legyen.

A hagyományost is minden évben megkapjuk,mióta gyerekünk van.Ő most 5és fél éves.

Semmi bajunk tőle,az elmúlt években sem volt.

És nem voltunk influsok,a többi vírusos nyavalyát meg az oviban a csitri mindig benyalja,de már sokkal jobb ,mint mikor kiscsoportos volt.Erősödik az évek során.

Remélem tudtam megnyugtató választ adni!

816. pemete
2009. dec. 2. 09:45
Ezek a nagy falraragasztható mikulásos, meg hóemberes díszek tetszenek, csak az a baj, hogy azt ragasztani kell, és mi van, ha nem jön le, csak a festékkel együtt...
815. pemete
2009. dec. 2. 09:44

Én tuti nem adatom be! Kizárt dolog!!!

Nem tesztelték ezt annyit, hogy tuti legyen. a másik meg az, hogy ez is csak egy nyomorult influenza, olyan mint a többi, csak felfújják.

Vitamin, fokhagyma, és semmi bajom sem lesz:)

814. azure_
2009. dec. 2. 09:33

Lányok kérdezem mindenkitől:

Ti beadattátok magatoknak a h1n1 oltást?! Én nagyon gondolkozom rajta de tanácstalan is vagyok. Jót és rosszat is hallottam. Már magam sem tudom mit tegyek.

Szerintetek?

813. azure_ (válaszként erre: 811. - Pemete)
2009. dec. 2. 09:32

Én ugyanígy vagyok vele ne aggódj. Főként mert egy csomó dologgal megjártam amit online rendeltem.... De azért van egy-két webáruház amiben nem csalódtam mert az kaptam amit elvártam. MOndjuk ezek babás cuccos dolgok de akkor is.

A partiáruházban nem fogsz csalódni. A jövőben meg kiválasztod amit akarsz és tesóm lehozza. Ha szól csütörtökig pénteken már itt van mert általában akkor jön le, vagy szombaton. :) Akkor meg nincs postaköltség sem.

❮❮ ... 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook