Reg-enor TAPASZTALATOK megosztása (nem vitakör!) (beszélgetés)
A fogam nem lett jó, úgyhogy hazajöttem enni :) túl magas lett, most másik mintát kellett "harapnom" majd telefonálnak ha kész lesz puff. Erre nem gondoltam de még a doktornő sem, hogy nem lett jó a harapáslenyomatom. Pedig már úgy vártam hogy végre kész legyen, már múlt hétfő óta készül.
Bánatomban benyomtam 6 töltött káposztát. (piciket csináltam) a tejföl az nagyon hiányzik hozzá, de így is elégedett vagyok az ízével :)
igyekszem inni, de 3 litert nem bírok, 2 liter körül van a vízfogyasztásom.
Holnap már megyek dolgozni, na akkor még kevesebb lesz, mert csak 3 után érek haza, de előtte reggel is és 2-kor is egy órát buszozok és nem tudok pisilni szaladgálni, hát csak mértékkel tudok inni ilyenkor. majd délután próbálok kicsit többet.
De jó volt visszaolvasni :)
Jót nevettem a régi magamon :D
1929. asparagus 2012-11-11 06:56
Ezt nem értem én sem, mi ez a csend? Elfoglaltak? Feladták?
*
Az ízületeim nekem is fájnak azóta is, úgy jövök le reggel, mint a saját öreganyám, elég fura, remélem, nem tart örökké. Ráfogtam az öregedésre, aztán olvastam, hogy ennél a kúránál természetesek ezek a fájdalmak, mert az ízületekből is takarítja a savakat a Reg-Enor. Úgy legyen.
*
A héten újabb kilótól vettem búcsút, így még tartom az "egy hét - egy kiló" mínusz ritmust.
*
Ma nálunk is kacsaebéd lesz, a falumban búcsú van, anyu már egy hete a kacsákkal vív közelharcot. Főz mellé egy kis marhapörköltet is, ha valaki nem lakna jól a kacsával :)))
Szép vasárnapot nektek is!
Küldjetek egy kis napsütést, mert a búcsúi forgatag úgy az igazi ;))
Az időjósok 15 fokot ígérnek mára, használjátok ki, lehet, hogy az utolsó melengető, napsütéses vasárnap lesz ez a mai!
..és tessék!
itt vagyok 3 és fél év múlva makk egészségesen és szinte ugyanannyi kilóval, mint az akkori kúra végén!
Mi ez, ha nem bizonyíték, hogy a REG-ENOR egy csodálatos találmány!
ez a régi idézet a koleszterinről:
Nagy a csend, hoztam egy kis olvasnivalót:
"Dr. Lenkei Gábor
Koleszterin hisztéria elleni kampány
Az alábbi felvezető szöveget minden válasz elé feltettem, alatta olvasható a sorszámmal jelölt kollégától idézett szöveg.
Bevezető:
2011-ben a koleszterin átverést leleplező könyvem elküldtem 5000 orvosnak.
A tőlük kapott válaszokból állítottam össze egy kis ízelítőt.
(A kollégák nevét szándékosan nem írtam ki, a helyére kitalált monogramot tettem. Nem szeretném őket semmiféle kellemetlenségnek kitenni.)
Csak egy olyan választ kaptam, amelyben a kolléga – aki ma már orvosprofesszor, és akivel még együtt jártam az egyetemre annak idején – védte a mundér becsületét. Nem túl hevesen, de védte.
Azt azért ő is elismerte, hogy a koleszterinszint csökkentők forgalmazása nagy biznisz.
(Ezt a választ nem teszem közzé, mert teljesen szakmai, és a laikus közönség számára nem igazán érthető.)
A többi válasz azt mutatja, hogy az orvosok nagyon is józanul látják ezt a kérdést, de a rájuk kényszerített kötelező eljárás miatt nem túl sok döntési szabadságuk maradt.
Függetlenül attól, hogy egyetértenek-e a hivatalos állásponttal, vagy sem.
(A *-al jelzett szavak meghatározást a lap alján találja.)
„Kedves Gábor!
Köszönöm a könyvet a cholesterin* kérdésről, azonnal el is olvastam.
Azt hiszem, hasonló a véleményünk.
A régi időkben, amikor nem is tudták, hogy van cholesterin, és nem is diétáztak, alig ismerték az infarktust.
25 éve egy Eger környéki faluban, ahol hagyományos paraszti életet éltek, azaz évente 1-2x disznót vágtak, de sok mezőgazdasági, fizikai tevékenységet végeztek, ritka volt az infarktus, a mért cholesterin értékek kissé magasabbak voltak, de nem extrém mértékben. Persze volt néhány 8 körüli cholesterin is, de visszagondolva, ők sem lettek hamarabb érbetegek, illetve tudomásom szerint most is élnek.
Ezek után meglepett az is, hogy akik a falusi szokás szerint rendszeresen szalonnát és hurkát reggeliznek, sokszor alacsonyabb cholesterin értéket produkáltak, mint pl. én, aki éppen fogyókúráztam.
Tény, hogy a statinok* jelentik manapság a legnagyobb profitot.
A gyógyszergyári látogatók meglehetősen agresszívak.
Már majdnem minden magyar állampolgár-50 felett – ilyen-olyan okból – statint* szed, és ez nem elég, állandóan a célértéket* kérik számon, ami egyre lejjebb megy.
Amikor rákérdeztem, hol a végső határ, azt válaszolták: az újszülöttnek 0.
Kedves Gábor!
Amikor statint* írunk, a szakmai irányelveknek megfelelően tesszük. A klinikai vizsgálatokat* világszerte a gyógyszercégek finanszírozzák. Magyarul, amit a gyógyszercégek finanszíroznak, sokszor és rendesen, abból akár szakmai irányelv is lehet.
Ha abból a pénzből, amit statinra fordítanak, sportlétesítmények épülnének, egészségesebb lenne a világ.
De ez kinek az érdeke?
Üdvözlettel:”
Dr. E. F., Belgyógyász háziorvos
*Cholesterin: Koleszterin, csak orvosi nyelven írva.
*Statinok: a „statin” egy hatóanyagféleség neve. A legtöbb koleszterinszint csökkentő gyógyszerben ezt a hatóanyagot alkalmazzák.
*Célérték: Az a koleszterinszint, amit a gyógyszermaffia nyomására a befolyásuk alatt álló bizottságok „normális” koleszterinszintként meghatároztak.
*Klinikai vizsgálatok: Azok a vizsgálatok, amelyeket betegeken végeznek el, és amelyek alapján eldöntik, hogy egy gyógyszer elég hatékonynak és elég biztonságosnak tekinthető-e ahhoz, hogy forgalomba lehessen hozni.
Ha a vizsgálatot az adott gyógyszert forgalmazni kívánó cég finanszírozza, akkor akár kérdések is felmerülhetnek az érvényességét illetően."
*
„…az általam korábban említett másik két Kollégának is pozitív véleménye van a könyvről, valójában ők is azt nehezményezték, hogy sajnos már alaposan átmosták a nép – mi több, az orvosok agyát is – az ismert bolondsággal, így nem egykönnyen megy a betegek meggyőzése.
Összegezve, itt nálunk (a kisváros neve) mindegyik Kollégának pozitív véleménye van a könyvről.
Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy valahogyan egy nagyobb, pontosabban egy nagy ellenkampányt kellene indítani, hogy minél szélesebb körben legyen ismert mindaz, amit a könyv, amit a józan paraszti ész és a logika diktál ebben a kérdésben!”
*
„Tisztelt Dr. Lenkei Gábor Kollegám!
Küldeményét köszönöm!
A leírtakkal magam is, mint háziorvos szembesülök. Véleményét osztom!
Az előttünk járó orvosok, annak idején, sok mindent önkísérlettel ellenőriztek (Pettenkoffer, Röntgen stb.).
A koleszterincsökkentőket magamon is kipróbáltam, már néhány éve.
Sortist* szedtem 1 hónapig.
Észlelt mellékhatások: totális* impotencia*, libidó* csökkenés, myalgia*, hátfájás, rossz közérzet.
Ezek után a pacienseket kérdezve, sok mellékhatást észleltem. Ezek a 34 féle koleszterinkészítmény majdnem mindenikénél előjöttek (csak rákérdezés folytán!).
Sajnos sok gyógyszert szakorvosi javaslatra fel kell írnunk, annyit tehetünk, hogy a paciensek figyelmét erre felhívjuk.
Hogy ez egy nagy "biznisz"? Kétségtelen.
Marad a dogma? Egyelőre igen, hiszen, már tudományosan javasolják a koleszterincsökkentők minél alacsonyabb életkorban való szedését, s a normál értékeket folyamatosan lejjebb viszik!
Üdvözlettel:”
Reggeli: 1 sz. bajor rozskenyér kacsazsírral + uborka.
Ebéd: 1 közepes sárgarépa reszelve + kb. 3-4 dkg kacsatöpörtyű.
Vacsora: töltött káposzta lesz :) persze tejföl nélkül, pedig azzal imádom :)
Szép napot és jó fogyogatást nektek :)
Megyek a fogamért :)
Ó szegény lányod, nem csodálom hogy majdnem sírt, de úgy látom azért adsz neki erőt a folytatáshoz.
Én a kukorica tejport teszem a kávémba, de ma elgondolkodtam, vajon nem az a ludas? Napi 3-4-5 kávét is iszom, és mindegyikbe teszek egy csapott mokkáskanál tejport. Lehet csökkentenem kellene. Nem hiszem hogy a tegnapi zöldség + sült oldalas miatt jött fel ez a többlet.
Ma vettem megint kacsahájat, mert már fogytán a kacsazsírom. Már ki is sütöttem. Töpörtyű nem sok lett, most meg is ettem, de zsír lett belőle egy fél kilós vajas dobozzal :)
Na mennem kell, most telefonált a fogorvosom hogy kész a fogam, mehetek ragasztásra. Lehet akkor ma már nem fogok tudni enni :) pedig fő a fincsi töltött káposztám, csak úgy "szabolcsiasan" hiszen az vagyok :)
Nekem szerencsére körömgombám nincs és még soha nem is volt és nagyon remélem nem is lesz.
Én is vettem egy pár szilikonos lábujj vagyis inkább bütyök védőt? nem is tudom minek nevezzem. Be kell akasztani a nagylábujj és a második lábujj közé, és a nagylábujj külső oldalához oda simul egy kis védő szárny:) nem tudom jobban leírni. Na az egyik az első használat után elszakadt, így 1 db-al próbálkozom, de az szerintem inkább arra való hogy a már kialakult bütyköt védje amikor be van gyulladva.
Én most e miatt kaptam fizikoterápiát, mármint hogy fájta alábujjam és a talpam vagyis még mindig + a hüvelykujjam párnácskája, szerintem ínhüvelygyulladás, de ezt nem látom papíron :)
További ajánlott fórumok:
- Költségek megosztása élettársi viszony alatt
- Internetmegosztás routerrel. Van valakinek tapasztalata róla?
- Eskövői tapasztalatok megosztása!!
- Ajaktetoválás tapasztalatok megosztása
- Családjogban nagy tapasztalattal rendelkező ügyvédet keresek. Vagyonmegosztás bonyolult! Segítsetek!
- Lupus (SLE) tapasztalatok megosztása