Próbálta már valaki az INSUmed diétás port? Ha igen, milyen sikerrel? (beszélgetés)
Szia!
Ez egy orvosi diétaterápia. A kezdés előtt egy részletes konzultáción veszel részt. Ahol különféle dolgokról fog érdeklődni az orvosod.
Van- e valamilyen betegséged. Szedsz- e gyógyszereket. Ha igen akkor arról tájékoztatni kell őt. Az étkezési és életmódbeli szokásaidról fog kérdezni. És, hogy próbáltál- e már fogyni és milyen sikerrel. Ha tudsz vinni egy labor eredményt az nagyon hasznos tud lenni. Ha szedsz gyógyszereket akkor azt is tudasd vele. Utána magasság, súly és BIA mérés (testösszetétel) lesz.
Ezen adatokból meghatározza az alapanyagcserédet. És elkészíti a diétás tervezetet. Vagyis, hogy mekkora kalóriatartalmú ételt kell enned naponta és az milyen arányban tartalmazza a 3 tápanyagot: zsír, szénhidrát, fehérje.
Az alapelv az, hogy naponta csak 3 étkezés megengedett: reggeli- ebéd- vacsora. Ezeken kívül SEMMI!!
És a 3 étkezés között is be kell tartani egy bizonyos időt.
A reggeli és vacsora egy speciális turmix ( folyékony táplálék) amit a tanácsadó orvosodtól tudsz venni.
Az ebéd pedig egy teljes értékű főétel.
Csak nagyon kevés tiltott étel van. PL: finomított szénhidrátok, gyümölcs csak főétkezéskor és keveset belőle. Alkohol.
Ha nincs hormonális betegséged vagy egyéb a fogyást zavaró tényező nem áll fenn, és mindent betartasz, akkor működni fog.
Folytatom.
Kedves Betti, még Én is új vagyok a témában, egy hete volt tegnap, hogy el kezdtem fogyasztani AZ insumed termékeit, ez egy módszer, ami nagyon drága , de állítólag hatásos, ha bírod és fejben eldöntötted, hogy le akarsz fogyni és nem utolsósorban nagyon drága.
Elsőre vedd alapul nem vagy e érzékeny szójára, mert minden termékben benne van, ha az vagy ezt felejtsd el, mert megkeseríti az életed, ha elkezded. Én így jártam, Sajnos nem is ihatom, de ez Én vagyok
Ára az doktortól függ, mert minden orvos maga dönti el mennyit kér el a tanácsadásért. Én dokim 10000 Ft tanácsadás + mérés/ alkalom, elvileg 2 hetente kell, az 20000 Ft.
Porok 1 doboz ára 11500-14000 Ft között van orvosa válogatja. Ebből havonta 2 kell legalább, azt mondták.
Mindenképp mérlegelni kell, ha Neked megfelel az ár minden , tudod e vállalni ,csak akkor kezdd el.
Reggel reggelire 2-3 kanállal kell a porból tejbe tenni és ezt meginni- Délig semmit sem lehet enni, csak inni. Délben ebédelhetsz a megadott kalóriátáblázat szerint, amit majd az orvosod ad,amely az 500-600 kalóriát ne haladja meg, de ez mindenkinél változó. Nem ehetsz szénhidrátot, burgonyát rizset, gyümölcsök közül tilos a banán, szóló és magas cukortartalmúak.
Én mérlegeltem , józan ésszel ha átgondolod, normális napi 3* étkezéssel ezeket betartva magas fehérjetartalmú kevés kalóriát tartalmazó ételeket fogyasztva is fogsz fogyni , Én ezt teszem.
A tanácsadó orvos is egy hálózat tagja és az az érdeke, hogy minél többet keressen, ha probléma van mossa kezeit, mert aláírtad a belépéskor hogy beleegyezel a terápiába. Nekem ma azt mondta egy máik orvos, akit el tudtam érni, hogy ritka a szójaallergia, de ez mindegyik tápszerbe benne van,aki érzékeny rá az nem fogyaszthatja . Ennyit az orvosi ellenőrzésről. Csak annyit ellenőríz 1000 Ft ért hogy mennyit fogytál és milyen arányban, Zsírból vagy hogyan, de ha probléma van közben nem elérhető, Tisztelet a kivételnek, mert azért van rendes orvos is, erre az én példám. Egy hete kezdtem el,de akinél elkezdtem Ő elérhetetlen, csak a marketingesével lehet kommunikálni, aki nem orvos. Kénytelen voltam mást keresni, ugyebár vele csak mailen értekeztem de készségesen válaszolt és a javaslatára elmegyek hozzá egy vizsgálatra ,addig felfüggesztem . Egy hét alatt -2,7 kg. de nem tudok enni ételt sem mert nálam minden kijön. Ez az Én tapasztalatom. Remélem segítettem. Szép estét! Üdvözlettel manna23
Jó reggelt!
Gratulálok, nagyon jól haladsz! :)
És hogy bírod? Mennyi folyadékot kell innod?
Szoktál mozogni a diéta mellett?
Csak így tovább :)
Sziasztok!
Tegnap voltam a dokinál! -7,2kg 😊
6,2 zsír 1 víz 😊 ez szuper! Hétfőn lesz négy hete hogy csinálom!
Ti hogy haladtok!
Szuper!Gratulálok! Nagyon jól haladsz. Nem rossz ez a diétaterápia. Vállalható komolyabb lemondások nélkül is. Az meg, hogy esetleg drága, ez egy befektetés saját magadba és az mindig megtérül.
Ma próbáltam először az epres port és nagyon jó :)
Eddig ez jött be a legjobban. Intenzív az íze és az állaga is sűrűbb.
Jó hétvégét!
Szia!!
Képzeld el,hogy a Melinda felhívott kedden délelőtt,hogy nem tud fogadni mert,elromlott a gépe..😢😢 és majd ha meghozzák neki az újat csak akkor fog mejd telefonálni egy új időpont miatt...egyébként sokan járnak hozzá??
Pussz
Köszönöm szépen!
Ezek az apróságok nagy erőt adnak!
Te hogy állsz?
Jó reggelt mindenkinek!
A héten csütörtökön voltam mérésen. Újabb fogyás csak zsírból: -2.8 kg. Izomból semmi, sőt 0.3 kg plusz izom :).
Ti hogy haladtok?
Szia!
Igen, mindenki szervezete kicsit máshogy reagál(hat).
Te eseted így elmondás alapján kicsit komplikáltabb úgy látom.
Eddig volt rendesen étvágyad?
Szerintem nem jó dolog, ha a főétkezés nagy része kimarad és a reggeli-esti turmix is fontos.
Mert, ha te nem is érzed éhesnek magad a szervezeted sejtszinten éhezik. Kellenek neki a tápanyagok és ha nem kapja meg, akkor máshonnan próbálja pótolni. És mivel nem viszed be a megfelelő kalóriamennyiséget az anyagcsere is lelassul rövid idő alatt és az nem jó.
Az új orvosoddal feltétlenül beszéld meg ezeket a problémákat. Szerintem tuti volt már hasonló esete és tud segíteni. És azt is mondd el neki, hogy a turmixot sem tudod mind meginni.
Persze a mérés után sok minden ki fog derülni.
Kívánom neked a legjobbakat!
Kellemes hétvégét!
Lehet csak neked is hozzá kell szoknod a porhoz. De rá is kérdezhetsz az orvosnál, hogy mi lehet a gond, ha addig nem múlna el.
Örülök neki, hogy találtál egy jó dokit :)
Akihez én járok nagyon rendes és lelkiismeretes.
Mindent elmagyarázott részletesen. Adott tájékoztató anyagot is. A mérési eredményeket mindig átbeszéljük és nyomtatott formában is megkapom. Minden találkozásnál érdeklődik, hogy mennek a dolgok, nincs-e valami gond stb. Úgyhogy én maximálisan elégedett vagyok :)
Mikor mész legközelebb a dokihoz?
Helló!
Nálam volt az első másfél hétben hasmenés. Miután megittam a reggeli por adagomat, úgy 1-2 óra múltán. Érdekes, hogy az esti adag után meg nem volt. De másfél hét után teljesen elmúlt. Azóta semmi gond :)
Az ár sokban függ az orvostól meg gondolom a porok között is van árkülönbség és emiatt.
Ha ennyire nem jön be lehet érdemes lenne mással próbálkozni.
További ajánlott fórumok:
- PCOS, szőrösödés. Vank aki sikerrel kezeltette?
- Kisfiam 14hós, szeretném lassan bilihez szoktatni, kevés sikerrel...írna nekem valaki?
- Ti melyik zsírégető/karcsúsító/feszesítő krémet használjátok? Hogyan és milyen sikerrel?
- Egy éve próbálkozunk babával a párommal, de semmi sikerrel -orvosok szerint nincs semmilyen problémánk- szerintetek mi lehet az oka?
- Ti hogyan fogytok!Több-kevesebb sikerrel?Tornával?Segédeszközzel?Koplalással?Osszuk meg egymással :-)
- Lejárt szavatosságú diétás italport meg lehet még inni?