Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Kisfiam 14hós, szeretném lassan bilihez szoktatni, kevés sikerrel...írna nekem valaki? fórum

Kisfiam 14hós, szeretném lassan bilihez szoktatni, kevés sikerrel...írna nekem valaki? (tudásbázis kérdés)


1 2
2009. febr. 24. 14:51
Ne erőltesd majd magától elhagyja kislányom 2és fél éves és kb 1hónapja szobatiszta nem engedi hogy pelust tegyek még éjjszakára se és nem pisil be!Már pelus nélkülutazunk is!Én is probáltam előbb de nem ment most meg magától leszokott!
2009. febr. 24. 14:47
Még korai 14 hónapos gyermeket bilire szoktatni. Többek között azért, mert nem tudja még akaratlagosan működtetni a záróizmokat.
2009. febr. 24. 09:09
Nekem a nagyobbik fiam nyugodt természet volt mi mesekönyvet nézegettünk és nagyon örültünk mikor sikerült valami a bilibe.De az Én véleményem az,hogy nyáron próbálkozz akkor többnyire csak egy kis bugyi van rajtuk és sokkal könnyebb bilire ültetni és az sem baj ha becsúszik valami mert nem fázik meg.Nekem mind a kettő fiam nyáron lett szobatiszta.
2009. febr. 18. 21:01

Általában így szoktak reagálni a fórumozók, hogy valaki szépen, valaki kevésbé nyilvánítja ki a véleményét, de attól nyugodtan kérdezz, és fogunk rá válaszolni ;)

Az elsőnél sokat görcsöltem, mert hát "a többi gyerek már csinálta". Most már nem érdekel.

Mindennek eljön a maga ideje, minden gyerek más.

Nem tudom az enyém mikor lesz szobatiszta, de abban bízok, hamarabb mint az első :P Ha nem az sem a világ vége ;)

2009. febr. 17. 22:05
kivárjuk türelmesen a bilzést. eddig se eröltettem, csak azért irtam mert ugye elsö manóm, és kiváncsi voltam tapastztaltabb anyukák véleményére...köszike..
2009. febr. 17. 21:04
Hagyjad még a nyár is korai csak azt mondhatom hogy napközben adj rá ksgatyát és ne legyen rajta pelus nagyon kicsi még a bilihez !!!!
39. pemete
2009. febr. 17. 21:02
Szia! Az én kislánom 16 hónapos múlt, és még esze ágában sincs bilizni. Ruhában ráül szépen, azon csücsülve majszolgat, de pelus nélkül hiába teszem rá, csak nevtgél, aztán elszalad, bebújik az asztal mögé, és ott bepisil. Már megpróbáltam a fürdőben rátenni a bilire mielőtt megy a kádba, de nem marad meg rajta, mert nagyon szeret fürödni, és mászna bele a vízba. Szóval nálunk még nem érett meg ez a dolog, nem is erőltetem. Majd a nyáron. Szerintem te se erőltesd. Ha pelus nélkül össze-vissza pisil, akkor nem kell még anélkül mászkálnia, ennyire egyszerű. Majd ha kicsit idősebb lesz próbáld meg újra.
38. Serry
2009. febr. 17. 21:00

Te jó ég néhánya versenyt csináltok ebből. Meg kell értsd kedves fórum indító,hogy a te kisfiad még nem érett rá. Majd a nyár meghozza ha nem ez akkor a következő. 2 éves korig általában sem a lányok sem a fiúk nem érettek rá. Nem tudják tudatosan érzékelni a záróizmot ezért csurog, mag folyik minden felé.

Gratuláció a türelmes és nyugodt anyuka társaimnak.

2009. febr. 17. 20:57
Nálunk pont azt mondták, hogy a bili ne legyen játék. Mint ahogy az evés sem. Ha fél, nem kell erőltetni. Ha meg nem fél, akkor úgy is érdeklődni fog iránta, mint ahogy más iránt is. A fél siker Rajtad áll. Ha Te nem görcsölsz, meg nem morogsz, amikor a pisiket törlöd fel, akkor ő sem fogja azt érezni, hogy rosszat tesz. Alakulni fog magától. De Kleo 30-as hozzászólása nagyon-nagyon igaz, abszolút egyetértek vele. De majd egy év múlva.
2009. febr. 17. 20:57

helloka! én inditottam hasonló fórumot...

ajánlották,hogy már lehet vele próbálkozni..


NEkünk ment egy héten keresztül,hogy ő futott a wc-re és ráült és pisilt,aztán amilyen hirtelen jött nála,úgy hagyta abba.

Azóta rá sem tudom ültetni,vagy csak nagyon ritkán.NEm erőltettük sem akkor,sem most! majd ha úgy gondolja akkor ráül és használni fogja..


De hallottam olyat,aki azt mondta,hogy 12 hósan szobatiszta volt a kislánya...állitólag én is másfél évesen az voltam...

2009. febr. 17. 20:45
Szia! Az én fiam tegnap volt 2 éves és még ő sem bilizik igaz a lányom 15 hósan már egyedül leszokot a pelenkáról. Én nem is erőltetem a fiamnak majd rá szokik még 3 éveskoráig.
34. Mocori
2009. febr. 17. 20:38

Szia! A kislányom most töltötte be a két évet. Először 18 hónaposan próbáltam meg a bilizést. Nem jártam sikerrel, ősszel annyi volt, hogy reggelete a bilibe pisilt, és ennyi. Ráadásul ő mindig elbújt kakinál is...

23 hónaposan tettem megint bilire, ég és föld a különbség!!! Megértette egyből és 1 hónap alatt ott tartunk, hogy csak azért nincs rajta egész nap bugyi, mert megyünk a mamához, meg ide-oda és hideg van. De itthon már nincs rajta pelus és abszolút megérti a dolgot.

Annyit tudok mondani, hogy én biztos nem erőltetném a dolgokat. Mondják, hogy a második gyereknél már lazább az ember, már el tudom képzelni! :)))

2009. febr. 17. 20:32
Az én fiam két hónap múlva 3 évesTavaly nyáron születetta testvére és mikor látta,hogy a kicsinek lehet,akkor ő is visszakérte a pelust.Nem csináltam ügyet belőle,inkább fokozatosan ébresztem rá,hogy mennyivel jobb anélkül.Van egy megszokott rendszer:egész nap pelus,de csak a pisinek,ivel este ha kell,ha nem egy kicsit ücsörög a wc-n,mint a nagyok,fürdés előtt s ilyenkor mindig kakil is
2009. febr. 17. 20:28

A nagy fiam 3.5 éves volt mire szobatiszta lett, egyáltalán nem akarta, utána pedig két hét alatt szobatiszta lett.

A kicsi most 23 hónapos, nyár végén érdekelte volna, akkor nem biztattam, abba is maradt az érdeklődése.

Mostanában érdekli, ha van kedve pisil a bilibe, bízom benne, hogy nyáron szobatiszta lesz, de ha nem az sem baj ;)

Én másfél évesen lettem szobatiszta, és még évekig nem voltam ágytiszta. Magam is emlékszem rá, hogy anya egy kartonra írta a piros és fekete pontokat, mikor pisiltem be és mikor nem.

31. _kleo_
2009. febr. 17. 20:28
Mégegy tipp, ami segíthet. Nálunk ez mindkét gyereknél bevált. Este fürdés előtt ráültetni a bilire, és megnyitni a csapot. A víz csorgásának a hangja általában rögtön pisilésre ösztönzi őket. Ha sikerül a bilibe beletalálnia, akkor nagyon alaposan megdícsérni. Ha nem hajlandó ráülni a bilire, akkor alá tartani, hogy abba csorogjon a pisi, s megdícsérni, hogy milyen ügyesen a bilibe pisilt. S utána elmesélni a gyerek jelenlétében nagyszülőknek, szomszéd néninek, bárkinek, akinél számíthatunk elismerésre.
2009. febr. 17. 20:27
de soxor már annyira erölteti a pisit, hogy bekakál.
29. böbe83 (válaszként erre: 6. - 901c5389fe)
2009. febr. 17. 20:22

nálunk is ilyen

de épp ma beszéltem a gyerekorvosunkat. azt mondta, először legyen a bili játék, és amikor már ruhástul ráül, nem fél tőle, akkor pelenkázások után kínáljuk fel, h. üljön rá

aztán, ha megszokja, és magától ül rá, és véletlen belepisil, nagyon dícsérjük meg, vigyük ki együtt a bilit... és akkor megszereti.

meg azt mondta, hogy, ha kakil ne pelenkázzam át rögtön, hogy érezze, h. az rossz.

28. _kleo_
2009. febr. 17. 20:22

Én úgy szoktattam bilire a kisebbik fiamat, hogy nyár elejétől, kb. 15 hós korától egy-egy órára levettem róla a pelust esténként. Persze csorgott a pisi ide is, oda is. Egy idő után azt vettük észre, hogy elkezd pisilni, és megfogja. Aztán megint elfelejtkezett magáról, megint elkezdett csorgatni, de megint megfogta. Augusztus utolsó hetében (még nem volt 1.5 éves) egyszercsak megjelent a bilivel a kezében, hogy "pisi". 3 hét alatt szobatiszta lett, 2 hónap múlva (21 hósan) ágytiszta. Most lesz 2 éves.


Szóval én azt tanácsolnám, hogy ne a bilit magyarázd, hanem inkább arra biztosíts neki lehetőséget, hogy felfedezze a saját folyamatait. Lássa, hogy hogy és hol jön a pisi, előbb-utóbb ráébred, hogy tudja szabályozni a csorgást. Onnan pedig már csak egy lépés a bili.


Még annyit hozzáteszek, hogy nálunk van tesó, aki még épp bilizett, úgyhogy a kicsinek volt kitől ellesni.

27. Serry (válaszként erre: 12. - 901c5389fe)
2009. febr. 17. 20:22

Nem érett rá! Anatómiailag kb 2 éves korra lesznek értettek. Azért pisil mindenhová mint egy kiskutya. Nem kell,hogy kibontva szaladgáljon ilyen időben a lakásban, mert csak te fogsz bele őrülni.

Tudom miről beszélek két fiam van.

2009. febr. 17. 20:21
Nagyon fontos tudni, hogy másfél éves koruk körül kezdik azt érezni, hogy befolyással vannak a saját testükre. Tehát, ha összeszorítja, akkor picit vissza tudja tartani, vagy egyáltalán azt érezni, hogy ott valami történik. Manapság, ha négy éves koráig nem teljesen szoba, meg ágytiszta (éjjel sem pisil már be), akkor nem is foglalkoznak vele. A lényeg, hogy ne legyen részedről elvárás, mert a pici mindig Neked akar megfelelni és akkor már frusztrálódik. Hidd el, még ha most olyan reménytelen is (ami nem lehet, hiszen még nagyon pici), a legtöbbször egyik hónapról a másikra leszoknak a pelusról, biliről, stb. Gyermeke válogatja.
2009. febr. 17. 20:20
anyáméknál voltunk vidéken mikor, persze anyámék kinevették ezért, én nem akartam elpoénkodni, mert igy nekem lesz nehezebb a kicsivel.
24. zani (válaszként erre: 12. - 901c5389fe)
2009. febr. 17. 20:18

természetes hogy kicsomagoláskor pisil, mert a hideginger mindig megindítja. nem úgy értem, hogy hideg van nálatok de azért a pelenka elég jól melegít.

14 hónaposan már nagyon ravaszak, próbálgatja a határait, hogy meddig mehet el. amikor ide-oda pisil kivált belőletek valami reakciót, az tetszik neki és még inkább csinálja.

2009. febr. 17. 20:17
kisfiam van...:-)
2009. febr. 17. 20:16
én sem szeretném, ha rosszul sülne el a dolog,
2009. febr. 17. 20:14

Sztem ez nektek még túl korai. 2 éves kor alatt a gyerekorvosok és pszichológusok sem ajánlják a szobatisztaságra szoktatást. Bőven ráérsz még egy évet ezzel.


Az én fiammal 2.5 évesen kezdtük el, mert megvártuk a nyarat. 3 évesen mikor oviba ment nagyjából! szobatiszta lett, de még mindig sok baleset előfordult. Ma 3.5 éves és éjjel még mindig van pelusa, nappal nagyon ügyes szépen szobatiszta így járhat oviba. Az éjjeli pelusa még mindig totál tele van pisivel reggelre és a gyerekorvosunk azt mondta hogy fiúknál akár 4.5 és fél éves korig is teljesen normális ez.


Nem tudom fiad van-e vagy lányod, de sztem bőven ráérsz még egy évet várni ezzel. Van egy lányom is, ő 13 hónapos eszembe se jutott hogy még ilyennel próbálkozzak. Majd jövőre.

20. katic (válaszként erre: 12. - 901c5389fe)
2009. febr. 17. 20:14
Szerintem amint levetkőzteted, azonnal tedd a kádba! :)
19. katic
2009. febr. 17. 20:12

Az én lányom 9 hónapos korától bilibe, majd wc-be végzi a nagydolgát - magától mondta, hogy lesz, úgy látszik zavarta, ha bekakilt - pisi ügyben viszont mindig kudarcot vallottunk. Ha nem tettem alá pelust, simán bepisilt (bárhová) :s. Tavaly nyáron (októberben töltötte be a két évet) aztán már bekeményítettem, nem tettem pelust és gyakran kérdezgettem. Erre úgy reagált, hogy vagy nem is válaszolt, vagy azt mondta, nem lesz, s a köv. percben bepisilt. :( Betöltötte a második évét, s azt mondta, neki ne adjak pelust (októberben). Attól kezdve szól, éjszakára sem kell már - éjjel azért néha még becsurog. :s - s szépen leszokott magától.

Szerintem ültetgesd rá a bilire, de ne erőltesd, ha ellenkezik, még nincs kész rá! Én több dolgot próbáltam sürgetni - mert a más gyereke már tudta(mászás, bilizés, pohárból ivás) és mindegyiket akkor hagyta el, tanulta meg, amikor eljött az ideje.

Sok sikert! :)

2009. febr. 17. 20:12
ha ki is bontom, jó pisiljen be egyszer-kétszer, de ez igy nem jó, hogy ide is csorgat, elszalad, oda is csorgat, elszalad...
17. McKenzi (válaszként erre: 12. - 901c5389fe)
2009. febr. 17. 20:11
akkor kezd megérni rá, ha már visszatartja a pisit olyankor amikor nincs rajta pelus.
2009. febr. 17. 20:10
a 11-es hozzászólásomra irnátok nekem vmi okosat, hogy tudnám erröl leszoktatni?
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook