Pocakosok és Pocaklakók topik (beszélgetés)
Norahhh: én halálra rémültem.. Most már nevetek, de akkor nem.
Felültem az ágyban, megböktem a férjem majd kijelentettem: "Te, én most majdnem meghaltam" Ő meg: Mi van?!?!?!?!?!?!!
Szia Ekka!
Eléggé ijesztő, amit írtál. Nem lehet, hogy a fáradtságtól van? Próbálj meg kicsit többet aludni. Ez akkor szokott jeletkezni, amikor nagyon mélyen alszik valaki.
Jó reggelt Mandyke!
Hát megmondom őszintén nem irígyellek!
Az már elég gáz, amikor az embernek úgy kell visszakönyörögni valakitől a saját cuccait.
Elhiszem, hogy még pici a baba és nagyon nehéz időt szakítani a kisrucik különválogatátra, de azért én midíg figyeltem rá, hogy kitől mit kaptam és ha már a baba kinőtte, automatikusan adogattam vissza mindent.
Én biztos felhívnám, és óvatosan rávezetném, hogy lassan ideje a kicsi ruhákat elkészíteni a baba fogadására, mert Neked is véges az időd.
Sziasztok Pocisok:)
Itt akkora, de akkora szélvihar van....:(((
Éjjel nem tudom mi volt, de halálra rémültem:(((
Arra ébredtem, hogy hanyatt fekszem, a nyelvem hátra csúszva (mint mikor elájul az ember) és nem kapok levegőt csak hörgök mint egy hülye... Rémísztő volt..!!!! Nem tudom mi a fenétől volt ez. Amúgy az egész éjszaka pocsék volt 5 óra alatt 4x voltam pisilni...
Valahol láttam jó áron kókuszpólyát, ha megtalálom hol "szólok":)))))
Sziasztok!
A babahazahozós ruhákkal kapcsolatban: én a Domival úgy jártam, hogy összekészítettem a ruhákat, de mivel nem tudtam, hogy mit kell ráadni (én is a nővérekre bíztam), beraktam többféle vastagságot.
Beadtuk a ruhákat a csecsemősöknek, ők meg kiadták a gyereket úgy, hogy mindent, amit találtak ráadtak.
Szegény gyerek úgy nézett ki, mint egy Michlein figura, moccanni se bírt. Otthon aztán nem győztem hámozgatni a gyerekről a rengeteg ruhát.
Valószínű szólni kellett volna, hogy döntsék el melyiket kell ráadni :)
Igen-igen, én ugyanezeket a kis ruhákat hozattam be Klaunál mint Nóri, igaz az is már 8 éve volt, de ez szerintem nem változott azóta sem. Na jó, én csak egy pelust hozattam :)))
Az ügyintézés meg....erre van apuci és az apa-szabadság, nem? ;-)
Hát nem egyszerű, nagyon időjárás függő. Régen csak pólyába adták ki a babákat, de azt hiszem ez a baromság mára megszűnt.
Én anno a hazajövős csomagba ezeket tettem:
Liberó pelus, hosszúujjú kisbody, rugdalózó, overál, kispléd, és kettő db. tiszta textil
pelenka. Egy pelus a baba feje alá, egy meg a mózeskosárban az kicsi arcának a letakarására. Mert azért az újszülöttet végigcipelni a kórházon nem semmi mutatvány. Azt hiszem mindenképpen kell valami hordozó, v. mózes, v. pólya, amiben biztonságosan haza tudod vinni. De az osztályon úgyis mondanni fogják. Én is utánakérdezek majd újra, mert hát ugye sokat váltohatott a rendszer 6 év alatt.
Nekem a dokival könnyű dolgom van ,mert egyébként is hozzá járunk a két nagyobbal. Amikor először mentem, akor bizony kértem időpontot, és megkérdeztem, hogy elvállal-e minket. Akkor Ő mindent elmondott, mi hogyan működik.
Amikor hazamentünk, még aznap telefonálni kellett a dokinak is meg a védőnőnek is. Másnap mind a kettő kijött. A doki megvizsgálta, feljegyzett mindent és felírta a szükséges dolgokat mint pl. testápoló, d-vit. cseppek, és mindent elmondott hogy mit hogyan kell csinálni.
Amire viszont nagyon oda kell figyelni és már előre borsózik tőle a hátam, az az ügyintézés lesz. Családi pótlék, gyes, gyed stb. Kell egy családtag, aki segít ügyet intézni, mert babval elég gáz elindulni. És minél előbb be vannak adva a papírok, annál hamarabb küldik a pénzt. A védőnőtől a párodnak kell kérnie egy igazolást, hogy megvan a szükséges mennyiségű pecsét, ehez kell a kismama könyv. Ez alapján adják ki az igazolást. A Csp, gyes v. gyed papírokat is érdemes előre beszerezni, kiölteni, aláírni és egy meghatalmazást is csatolni kell, miszerint nem személyesen intézed az ügyedet. És még akkor sem biztos, hogy mindent rendben fognak találni.
Egész napos ügyintézésre kell számítani, úgyhogy nyugtató bevétele indokolt.
Az időpont jó, addíg még majd beszélünk.
Jó reggelt mindenkinek :)
Azért csak most jövök, mert annak örömére, hogy meggyógyultunk Klauval (ő ma már ment is iskolába), most a férjem robbant le, így itthon van. Ennek persze örülök, csak annak nem, hogy fáj a torka.
Pitypang, ne érezd magad sóhernek, én is sajnálnék/sajnáltam volna 15 ezret egy zenélő forgókáért. Tutira kapható olcsóbban is! Persze a mi kis tündérkéink megérdemlik, de ha ugyanazt megkaphatod feleannyiért is, akkor miért is ne? Annyi helye lenne a pénznek, szerintem nálatok is. Nálunk tutira!
Nóri, Vandancsi én is szeretnék már mosni. :(( Képzeljétek a férjem féltesójának szeptemberben született kislánya és mindenünk náluk van. Azóta a kislány már rég kinőtte az 56-os és 62-es ruhácskákat, de valahogy nem sietik el a visszaküldést :( Egyelőre húztam az időt, nem akartam szólni, nehogy 'b@sztatásnak' vegyék, de mostmár lassan ideje lenne, nem? Csak mindig reménykedem, hogy esetleg maguktól is eszükbe jut, hogy lassan nekem is szükségem lenne rá :(((
Nem tudom, ki mennyire hisz a horoszkópokban, van aki egyenesen hülyeségnek tartja. Én azért szeretném tudni, hogy kb. mire lehet számítani.
Bika
Csecsemő: A kiságyából ránk mosolygó, elégedett, az étkezéseket lelkesen fogadó baba minden valószínűséggel a Bika jegyében született. A Bika-bébi imádnivaló. Nagyon fontos, hogy babusgassák, dédelgessék, erős legyen a biztonságérzete és a családi kötelék. Szereti a hasát, igényli a jó ételeket. Fontos számára a preciz időbeosztás, az, hogy tudja, a dolgok mindig a meghatározott időben történnek. Kis arcán fények gyúlnak ki, ha valaki törődik vele, de egyedül is nagyon szeret üldögélni, játszani. Makacs, konok természet, s ha kiborul, nehezen lehet megnyugtatni. Nem szereti, ha hangosan szólnak hozzá, ő ugyanis az igazi csendes, nyugodt családi harmóniát kedveli. A családi atmoszféra megadhatja neki az érzelmi biztonságot, kielégítheti szeretetéhségét. Kényes a ruháira, az ágyára, a játékaira. Meglehet, kissé késve tanul meg járni, ám ennek nincs más oka, mint hogy túl kényelmes; lusta mászni, nem beszélve a járásról. Ennek ellenére a Bika kisbaba gondozása csupa öröm és élvezet. A lassú fejlődés alapjában még nem ok az aggodalomra, ha tanul valamit, azt alaposan teszi, és egyszer és mindenkorra elsajátítja.
Gyermek: Igényli a gyengédséget, ne fukarkodjunk a kedveskedéssel, cirógatással, mert ezeknek a hiányát nehezen viseli. Minden kedvessége ellenére fontos a fegyelem, mert ebben a jegyben született gyermeknek szüksége van arra, hogy szervezett keretek között éljen, mivel alapvetően konvencionális természet. Ezt különösen azok a szülők tartsák szem előtt, akik boldogabban élnének liberálisabb családi légkörben. Amikor egyedül szeretne maradni, ne zavarjuk meg, időnként szüksége lehet egy kis magányra.
Kamasz:Könnyen irányítható, kezelhető, tökéletes összhangra törekszik. A nagyon erős alapon álló kapcsolatokat kedveli. Szereti a finom ételeket, a nagy baráti összejöveteleket.
Tanulás: Ha kitűz egy célt maga elé, ahhoz tartja magát. Ám ösztönzés vagy célkitűzés hiányában hanyag, nemtörődöm lesz. Nagyon fogékony a művészet és az esztétika iránt. Vásároljunk neki ilyen témájú könyveket és gyakran vigyük múzeumba.
Pozitív személyiségvonások:
Türelmes és megbízható
Melegszívű és odaadó
Kitartó és céltudatos
Higgadt és becsületes
Harmóniára törekszik
Negatív személyiségvonások:
Féltékeny és kisajátító
Haragtartó és merev
Önmagával szemben elnéző
Fél kockázatot vállalni
Túlságosan szereti a biztonságot
Hajlamos a konokságra és besüppedni a megszokásba
A Bika jelképvilága:
Uralkodó bolygó: Vénusz
Eleme: föld
Fém: réz
Drágakő: a zöld smaragd
Kedvenc színei általában a pasztellszínek, különösen a rózsaszín, a halványkék és a zöld
Virágok: gyűszűvirág, rózsa (különösen a rózsaszín fajták), pipacs, harangvirág, százszorszép, ibolya
Szia Nóri!
Én vagyok, csak telcsizek, meg netezek, meg pakolgatok, de azért be-be nézek ide is.
Örülök, hogy jól aludtál. Nekem a tegnap esti babaruha pakolás után egész este járt az agyam, és nem aludtam valami nagyon jól. De majd délután! :)
Hát, nálunk sincs hiány kisrugikból, főleg 62-es méretből. Összekészítettem apucinak is, hogy melyik ruhákat hozza majd be a kórházba (56 és 62-es méretből is készülve...). Mit kell egy újszülöttre adni, mikor hozod haza? mennyire sok ruhát? Elég egy hosszú ujjú body, arra egy vastagabb és arra az overál, vagy kell még rá réteg? A gyerekorvoshoz már most bejelentkezhetek, vagy ez hogy működik?
Mi az lányok? Zuhan a topoic?
Én azért elírogatok itt magamnak.
Ismét fergetegeset aludtunk apukával idillien összebújva. Annira rossz így hét vége után, hogy amikor felkelek reggel nincs mellettem. Hiányzik!
Képzeljétek! Babaruha lázban égek! Pedíg baromira ráérek még erre, de tegnap előkaptam a kisrugikat.
Leltározok, hogy miből mennyi van. Hát a kezdő készletben nincs hiány. Még egy-két szép kis hálózsákot vennem kel, mert azokat eléggé szétnyagázták a gyermekeim. És hát a pizsi, az pizsi. Lassan neki is állok kimosni, bár még egyáltalán nincs szándékomban szülni, nem árt, ha a két SOS csomag kéznél van. És egyébként is! Annyira jó nézegetni és álmodozni, vajon milyen is lesz majd az életünk, immáron ötösben.
Jó reggelt minden kedves kimaminak és kisbabinak!
Vandancsi! Ti tiszteletbeli asztalosokká lesztek avatva kicsi párocskáddal! A kiságyat sem piskóta türelemmel összerakni, de egy konyhabútort! Ez igen!
Boo Drága! Nehogy nekem beteg legyél itt a fináléba! Nagyon szorítok, hogy ez a csúnya betegség ne döntsön le a lábadról!
Annak meg külön örülök, hogy nem mentek át a másik topicba és bevártok bennünket, így mindíg képben leszünk, hogy mi történik Veletek!
Tudod mit Vandancsi! Indíts egy új topicot, az is a szíved csücske lesz és mi "kisebbek" majd ahhoz a jól összeszokott csapathoz csatlakozunk.Vagy együtt cuccolunk át.
Emőke drága!
Későn olvastam vissza, hogy Te is belátogattál ide! Annyira idilli, amikor egy kis család együtt szuszog egy hatalmas ágyon, kéz a kézben.
Örülök, hogy boldogok vagytok!
Jaj, Boo! Én nagyon drukkolok Neked, mert elég friss az "élmény" és nagyon szar. Nyomasd a forró teát ezerrel!!!! Az talán segít.
Puszi, jó éjt! Én is lépek.
Jó éjszakát, szép álmokat! Bae..semmi kedvem betegnek lenni..:-(( Drukkoljatok, hogy ne lázasodjam be! És hogy ki ne "köhögjem" még a kis Zümikémet!
PUSZI
Gratulálok, barkácsbajnok-kismama!
Különben én sem nagyon vágyok át másik topikba, de majd ha megyünk is, azért bekukkantunk ide, hogy mi újság a "kicsikkel" igaz? Ha lesz egy kis időnk, hadd "zaklassanak" minket, gyakorló anyukákat! De fura... :-))
Szia Ezti!
Igen, én használtam, bár nem az első 3 hónapban, hanem később. Sztem a doki biztosan tudja, hogy mit csinál, hiszen a terhesség egyik alapvető jelensége a folyás (sajnos!), amire általában klion vagy canesten kúpot adnak. de azért kérdezz rá, hogy megnyugodj!
Josey! Az AFP-nél elég "tág" a határérték, és ne izgulj, biztos nincs semmi baj! Nekünk laikus és aggódó kismamáknak ezek az értékek, vizsgálatok csak arra jók, hogy legyen min rágódni!De teljesen fölösleges, mert úgysem értünk hozzá! Szóval nyugi! Amíg a doki azt mondja, hogy nincs gáz, addig biztos nincs is, sőt volt már rá precedens, hogy ők is tévedtek! Ld.: a mizéria a kevés magzatvíz miatt...Aztán naná, hogy minden rendben a babákkal, élnek és virulnak, a tiéddel sem lesz másképp! :-))
Pitypang!
Ma voltunk a Tescoban és néztük a párásítót, nem volt valami nagy választék, valami nagyon gagyi, egy ismeretlen márka 30e-ért és a Dyras. Én persze a Solac-ot kerestem ;-))
Eladó több km-es körzetben nem volt, és a Dyras-ra nem volt ráírva, hogy UH-os, vagy sem, deszt.vízzel működik vagy sem...Én így nem tudok vásárolni, nekem el kell, hogy mondjanak róla dolgokat, mielőtt eldöntöm, hogy megveszem-e...szóval lehet, hogy mégiscsak a Tefal lesz, drágább, de azért az biztos egy megbízható dolog!?
Voltunk moziban!!! :-)) Talán utoljára...
És úgy örültem, hogy megúsztam eddig a betegséget, de úgy látszik én is áldozatul esek, ahogy itt majdnem mindenki. Fáj a torkom, aúúú!
:-((
Kata!
Sztem én nem megyek át másik topikba, nekem nagyon bejön ez a társaság. Persze nem tudok majd biztosan olyan sűrűn jönni, de azért jövök. tuti. Ráadásul nekem különösen a szívem csücske ez a topik, mert én indítottam anno. :)))
Hoho Boo!
látom, egyszerre kezdtünk visszaolvasni, és reagálni is!!! :))))
Képzeld, kész a kiságy! nem is volt olyan vészes, meg nyáron már elég sok mindent ketten szereltünk össze a férjemmel a szegedi lakásba, így volt már rutinunk a közös munkában. Emlékszem a legdurvább a konyhabútor volt, aminek 8 eleme volt és nem volt hozzá abszolúte semmi útmutató, csak egy rajz, hogy hogy kellene kinéznie. 1 napig szereltük, de kész lett!!!
Szal ez a kiságy már nem volt olyan nehéz, és azóta már be is rendezgettem, felszereltem rá a zenélő-forgót, meg elrendeztem méret szerint a ruhácskákat. Majdnem tele van a komód része, és a tesómtól még csak most kapom meg a cuccait. lehet, hogy túllőttem volna a célon a vásárlás terén???? :))
Amúgy addig beszéltetek itt a párásítóról, hogy eszembe jutott, hogy anyuméknak van is egy, és nem használják. Hogy miért nem jutott ez eszembe eddig?? Szal ma elhoztuk és ki is próbálom. Ez valami GET-es cucc (olyasmi, mint az Amway volt régen), és állítólag elég, ha napi 1-2 órát megy. Majd beszámolok az eredményről. De jó lenne, ha nem dugulna be minden éjszaka az orrom!!! :))
Na, megyek, olvasom tovább a mai termést. Van mit!
Emőke!
Jó, hogy benéztél és hogy jól vagytok! Te sem nagyon mozdultál ki eddig, vagy már vagy olyan jól fizikailag, hogy megszöktél egy-egy órára? Vagy ilyenkor nincs is ambíciója "ugrálni" az ember lányának, örül, hogy él? Olyan kiváncsi vagyok már, de egyben félek is picit, hogy mi lesz...
Szia Mianó!
nekem is sokat fájt, és nekem is csak a bal. Lábelemlgetéseket sem végezhetsz? Kismamatornán mi sokat csinálunk, és arra a lábamra mindig próbáltam jobban dolgozni, többet nyújtani. Volt úgy, hogy séta közben görcsölt be, vagyis annyira nem volt vészes, mert nem fájt, csak olyan hülyén tudtam menni, kicsit bicegve. Nagyjából mára elmúlt, kb. a 30. hét környékén. Azt nem tudom, hogy mitől volt, én a löttyedt fenekemre fogtam!!! :))) (bár, hogy miért csak a bal?!?!?)
Szia Mianó!
Nekem is volt ilyesmi, és itt még másnak is, ha jól emlékszem...Nagyon vacak tud lenni, vízszintesből felkelni volt igen fájdalmas, de néha járás közben is szinte lebénultam. Nem tudom, ugyanezt érzed-e, ha igen, próbálj ne sokáig egy pózban hanyatt feküdni, mást nagyon nem tehetsz. Szerintem attól van, hogy tágul az egész "altesti szerkezetünk", de elmúlik majd idővel, felváltja a fincsi csípőgörcs! ;-))