Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Pocakosok és Pocaklakók topik fórum

Pocakosok és Pocaklakók topik (beszélgetés)

8990. csibebaby
2007. jan. 29. 11:57

Perfi!Neked nagyon szorítunk és vigyázz nagyon magadra az elkövetkezendő időszakban!!

Levendula!Amit már Pitypang is írt,valószínűleg arró lehet szó.Eleinte én is megijedtem,azt hittem valami gond van,de ez a szúrós-fájós időszak is elmúlt már.Most van más,de nemsokára te is megtapasztalod ezeket.

Zazuka!Vatera.hu a másik ilyen oldal.Sok sikert a keresgéléshez.:)

Boo!!Már jobban vagy olvastam,de azért kúrálgasd még magad és ne igyál hideget!!A narancslétől nem fáj a gyomrod??Én az este majd meghülyültem a gyomorsavtól,ananászlevet ittam a vacsi mellé,lehet emiatt??Aztán meg a gyomrom kezdett fújódni,ez meg gondolom a vacsi miatt..brokkoli,karfiol,kukorica..:DD

Pitypang!Mond azt a védőnőnek,hogy levágtad és kész.Húzz a kezére kesztyűt,talán észre sem veszi,ha addigra nem esel túl rajta.Vagy,ha erősködik,mond meg neki,hogy te máshogy szeretnéd.Nm kényszeríthet rá.Ezt a köröm-lerágást már mástól is hallottam,de ő azért rágta le,mert félt használni a körömcsipeszt.:D

Norahhh!Édes a kis együttesed!

Ekka!!Szerintem semmi baja a babónak és ne aggódj folyton,bár biztos nagyon rosz lehetett erre ébredni.Milyen pozitúrában alszol??

Csibe:)

8989. Pitypang (válaszként erre: 8988. - Zazuka)
2007. jan. 29. 11:55

Egyre jobb! :))) Errol a leragasrol meg nem hallottam. :))

A kesztyut nekem is a baratnom mondta, szoval vettunk. Egy kis feher, vekony, pamut kesztyu ez, aminek ugye nincs ujja. Bar hallottam olyant, hogy nem vettek kesztyut kulon, hanem vekony babazoknit huztak a kezere erre a par napra.

8988. zazuka (válaszként erre: 8984. - Pitypang)
2007. jan. 29. 11:47

A mi kórházunkban az egyik csecsemős nővér azt mondta, hogy ne vágjuk, hanem RÁGJUK le a baba körmét. Kis kesztyűt nem adtak rá, így a Domi össze-vissza kaszabolta az arcát. Én meg olyan marha tapasztalt voltam, hogy nem tudtam hogy arra kesztyű kell.

De arra látod már nem emléxem, hogy otthon levágtuk-e, vagy magától esett le...

8987. csibebaby
2007. jan. 29. 11:46

Sziasztok Pocisok!

Annyi mindenről"beszéltetek"ma már itt,hogy mi lesz,ha megszületik,mire lesz szüksége,mit kell vele csinálni,hogy kezdek kétségbe esni,merthogy ezekről nekem még semmi fogalmam nincsen!!

Itt egész másképp mennek a dolgok,erről írtam már,éppen ezért a könyveken,neten és a ti tudásotokon kívűl más infóra nem nagyon tudok támaszkodni.Nálunk 5hónapig adják az anyasági segélyt,aztán csak a családi pótlék jön és 3havonta 250euro,a gyerek 6éves koráig.Erre a kérelmet még a baba születése előtt be kell adni,ami azért is jó,mert nem utána kell szaladgálni és egyszercsak elkezdik folyósítani.A családi pótlékot azt hiszem a kórházban intézik talán,de ennek még utána nézek.Az orvos itt is kijön szülés után,aztán nekünk kell majd menni hozzá.

Jó olvasgatni,hogy ti már mostok,vasaltok a picire..én most pakoltam ki a kisruhákat,amiket otthonról hoztunk,meg amiket már idekint vettem.Olyan jó érzés rájuk nézni,de még kicsit furcsa elképzeli,hogy ezekbe a csöpp kis ruhákba nemsokára a mi kislányunkat fogjuk öltöztetni!!

Gondolom ezzel már ti is így vagytok mind.:DD

Csibe:)

8986. Pitypang (válaszként erre: 8985. - 9c5ea9abb5)
2007. jan. 29. 11:44

Ezek szerint nem mondtak hulyeseget. :)) Na, akkor majd a vedonovel kell megkuzdenem, mert amig magatol le nem valik a korom, addig fog cseszegetni, hogy vagjam mar le neki. :))

Mar ezerszer mondtam, de ez a sok meroben ellentetes velemeny... Plane, ha a sajat vedononk es orvosunk velemenyet kell szembeallitani. Barmelyire hallgatunk, a masik be fog szolni erte... :(

8985. 9c5ea9abb5 (válaszként erre: 8984. - Pitypang)
2007. jan. 29. 11:37
Szia Pitypang! Itt is azt mondják a védőnők hogy nem kell levágni majd leesik. Sőt a kórházban meg egyenesen tilos levágni a körmét a fertőzésveszély miatt...
8984. Pitypang
2007. jan. 29. 11:35

Oooo... Ujabb kerdesem lenne... Ha lehet... :))

A baba kormevel kapcsolatos. Nalunk a korhazban azt az "utasitast" adjak, hogy az elso kormet a babanak tilos levagni, mert a vegenek magatol kell valahogy levalnia. Addig meg kis vekonyka pamut kesztyut kell a kezere huzni, nehogy megkarmolja a kis arcat.

Ezzel szemben az en vedonom szerint meg rogton az elso par napban hazaerkezes utan le kell vagni.

A baratnom mas reszen lakik a varosnak, igy mas vedono korzetebe tartozik... Az o vedonoje szerint sem szabad levagni. Mondjuk ebbol kifolyolag ok nem is vagtak, hanem tenyleg valahogy finoman egyszeruen lejott az a resz, ami tulnott az ujjbegy vegen.

Nekem mindegyik megoldasban van negativ es ertheo is... Mert ugye az sem jo, ha tiszta seb az arca a kis eles kormetol... Meg hat egyelor nem fer a fejembe, hogy fog magatol a korom vege lejonni. nem faj neki az?

A pozitiv pedig hogy ha le van vagva, akkor nem kell kesztyuben lennie. Viszont a koromvagas nem tudom mekkora sokk egy par napos babanak...

Nektek mit mondtak errol? Illetve tapasztalt anyukak, naltok ezt hogy kellett?

8983. norahhh (válaszként erre: 8975. - Perfi)
2007. jan. 29. 11:22

Perfike Drága!

Örülök, hogy belátogattál hozzánk!

Csak azt sajnálom, hogy csütörtökön nem tudunk monitoron keresztül koccintani egy kis alkoholmentes pezsgővel!

Várom a jó híreket!

Puszi Neked!

8982. norahhh (válaszként erre: 8972. - Bubbaboo)
2007. jan. 29. 11:17
Cukikám! Igazad van! A tutyi lemaradt, de nem maradhat el!
8981. Mianó
2007. jan. 29. 11:16
Mindenkinek további szép napot,megyek dolgozom 1-2 órácskát:))Sziasztok:))
8980. zazuka (válaszként erre: 8978. - Mianó)
2007. jan. 29. 11:16
Az legalább biztos :)))
8979. zazuka (válaszként erre: 8972. - Bubbaboo)
2007. jan. 29. 11:15

Szia Boo!

Már kezdtek ám elvonási tüneteim lenni, hogy nem tudtam jönni, de tényleg a család jegyében telt a hétvége.

8978. Mianó
2007. jan. 29. 11:14
Sokszor kérdezik tőlem is,hogy tudod e már hogy mi lesz.én meg mindenkinek annyit mondok csak,hogy gyerek:))
8977. zazuka (válaszként erre: 8975. - Perfi)
2007. jan. 29. 11:14

:)

Nem mondok semmit, nem iszok előre a medve bőrére, csak mosolygok-mosolygok, és majd csütörtökön örülünk! ;)

8976. zazuka
2007. jan. 29. 11:12

Licitőrültek! Segítsetek!

A tv-n kívül van még valamilyen licitoldal, amit használtok? Lecsúsztam a saját hülyeségem (feledékenységem) miatt egy babahordozóról.

Kimondottan az a típus kellett volna, hogy bele tudjam szerelni a babakocsiba, de az a tv-n már csak horribilis összegekért van.

8975. perfi
2007. jan. 29. 11:12

Sziasztok Kismamák!

Norahhh, köszönöm az érdeklődést! :)

Már 4 napot késik a mensim, de egyelőre nem tervezek tesztet csinálni. Úgy gondoltam, hogy majd csütörtökön. Akkor már 1 hetes késésem lesz.Ha pozitív lesz, akkor aznap este megyek a nődokim magánrendelésére. Szívem szerint nem mennék, de muszáj, mert Duphaston-t kell majd szednem. Ha lesz valami hír, megírom!

Puszi mindenkinek!

8974. levendula
2007. jan. 29. 11:11

Kedves Pitypang!

Köszönöm a válaszodat, sokat jelentett.

Levendula

8973. zazuka (válaszként erre: 8970. - Pitypang)
2007. jan. 29. 11:07

Anyukám a napokban találkozott a hátsó szomszédjukkal, pár héttel fiatalabb kislányuk van, mint a Domi. Anyu persze nagy boldogan újságolta, hogy nemsokára kétszeres nagymama lesz, azok meg kérdezték, hogy milyen nemű lesz?

Mesélte, hogy majd megette őket az irígység, amikor mondta, hogy megint fiú.

Nagy csalódás volt nekik, hogy anno nem fiúk született, nekem meg már kettő lesz.

Nem értem, miért érzik úgy emberek, hogy vagy a fiúk, vagy a lányok kevesebbek, mint a másik nem. Gyerek, gyerek, nem mindegy?

8972. Bubbaboo
2007. jan. 29. 11:03

Sziasztok!

Megint kezdődik egy hét...Írtó gyorsan mennek, nem?

Azt hiszem - talán - megúszom, este mézet szopogattam, bekentem a torkom gyógy-balzsammal, puha sál : és reggel nem éreztem torokfájást! Bár most nem tudtam ellenállni és leküldtem egy kis hideg narancslevet...

A mi éjszakánk Majával, keményedősen, 1-2 apróka "fájás"-sal? (gőzöm sincs, hogy ez már az-e, de azt hittem, a hátam, a derekam be/leszakad!) telt, aminek megfelelően óránként fentvoltam. Még szerencse, hogy legtöbbször hamar visszaalszom.

EKKÁCSKA! Nem vagy túl aggódós, rémes érzés lehetett, egy pillanatra elkapja az embert a halálfélelem..Konkrét fuldoklás, igaz? Nekem is volt ilyen már! Lehet, hogy a kimerültség a ludas, tényleg!

ZAZUKÁM! HARCOS ÜDVÖZLET? Hova tüntél napokig? Jaaaa..A "hétvége a családé" mozgalom jegyében tevékenykedtél otthon? Hiányoztál ám!

ANCSI! Mi már bejelentkeztünk a gyermekorvoshoz,(körzeti) a védőnő javasolta, hogy randizzunk vele, és ha nem szimpi, kereshetünk másikat. De nagyon helyes nő, jó lesz a kislányunknak, azt hiszem!

Ha hétköznap engednek haza a kórházból nem túl későn, akkor megpróbálnak még aznap kijönni a védőnővel együtt. Akkor fölírja az összes receptet, mert az új idióta törvény szerint csak akkor lehet kiváltani a babaápoló cuccokat, ha már otthon van a baba. Tehát: Apuci bedob minket babástul a lakásba, az új életbe, (a mélyvízbe? ;-)) és irány a gyógyszertár. És persze a TB! Az én uram rictig meg fog bolondulni, utálja a bürokráciát, nem kicsit.. ;-))

Szerintem Ti is keressétek fel az orvost lassan...ne akkor lássátok először egymást, mikor jön a baba! Így mégsem egy "idegen"-t engedtek be és lesz időtök mást keresni, ha rémes!

A kórházból mi a babakocsi mózesében hozzuk haza a babát, be lehet kötni a kocsiba ülésként!

Én is azokat tervezem ráadni, amiket Nóri írt, de ha jó idő lesz, lehet, hogy elég egy rövid és egy hosszúújjú réteg a bundazsák alá.Azt sem akarom, hogy megfőjön szegény! Ja és sapkák!!!!! Egy vékony pamut és rá a meleg téli sapó!

8971. Pitypang (válaszként erre: 8969. - Levendula)
2007. jan. 29. 11:03

Szia Levendula!

Szakerto nem vagyok, de szerintem a dokidra halgass nyugodtan. Nekem is kicsit gorcsolt, szurt a hasam eleinte es neha meg kesobb is, de idoszakosan. Ez a meh novekedese... Kepzeld el, hogy egy pingponlabdanyi dolog akkorara fog benned noni, hogy egy kb. 3 kg-os, otvenvalahny cm-es baba beleferjen! Ez a folyamat azert erezheto... :)) Nem tudom, hogy mindenkinel elofordul-e, de nalam is igy volt.

Fel a fejjel es nem szabad semmin tulsagosan aggodni! Neked sem jo es a babanak sem. ;)

8970. Pitypang (válaszként erre: 8965. - Mianó)
2007. jan. 29. 10:59

Miano, az elejen mi is meg voltunk gyozodve rola, hogy kislany lesz, de hat ugye 50% volt az esely. :) Persze, kisfiu. :) Viszont egyelten nap alatt teljesen "atrendezodott" az agyam kisfiura es most el sem tudnam mar kepzelni maskepp. Persze, meg erhet meglepetes... Ezzel a sok fiuruhaval, amit vettunk... :)))

Amugy meg lehet, hogy halalra ismetelt mondat, de megis igaz, hogy egyetlen dolog lenyeges, hogy egeszseges legyen! Szerintem azok, akik "mergesek" hogy nem fiuk vagy lanyuk szuletett, nem gondoltak bele, mennyivel nagyobb lenne a banat, keseruseg, ha barmi baja lenne a picurnak. Ezt csak azet mondom, mert epp a hetvegen meselte anyu, hogy a hulye apam (mar bocs), de nagyon fiut vart a hugom szuletesekor es hat ugye kislany lett... Szep es egeszseges es okos es ugyes es minden... Csak nem fiu. Ez nekem tokre felhaborito! Grrrr....

8969. levendula
2007. jan. 29. 10:58

Sziasztok!

11 hetes terhes vagyok és nagyon sokat fáj, görcsöl a pocakom. Az orvosom erre azt mondta, hogy ha nem erős akkor nem baj (kinek mi az erős).

Másnak is fáj görcsöl? A terhesség előrehaladtával ez elfog múlni?

8968. Ekka
2007. jan. 29. 10:57

Bubbaboo: nekem nehogy beteg legyél!!!!! Tea, ágy, pihi!!!

Küldök jó sok gyógypuszit. (remélem segít):P

8967. Pitypang
2007. jan. 29. 10:54

Sziasztok! :)

Elolvastam reggelizgetes kozben az esemenyeket. :)

Bubbaboo, bocsanat a felreinformalasert... Ezek szerint ennyire nem vagyok beszamithato. :)) Solac, Dyras vagy mi... Talan a neten lattam valami Solac-ot? Csak nem ennyiert... Legkozelebb majd pontositok, mielott beirok valamit. (Bar most is azt hittem, hogy ugy van, ahogy irtam. :)))

Legyszi' ne legyel beteg! :) Szinte mindenki itt mar vegigszenvedte ezt, jo lenne egy "kakukktojas" koztunk ezen a teren. :) Viszont annyi "elonyod" van, hogy mar teljesen kireszleteztuk a dolgot es abszolut profin kilabalhatsz belole. :)) Kulonben is te nagy gyogymagus vagy, ugyesen iszod a teakat, ha izlik, ha nem. :) (Ha jol emlekszem, egyszer te irtad meg, hogy maga tudat, hogy hasznal valami, ihatova tesz barmilyen gyogyteat. Ezen vigyorogtam is, mert en is igy vagyok ezzel.)

Vandancsi, tenyleg ugyesek vagytok a szerelessel. :) A babaruhazas miatt pedig irigyellek, mert en is szeretnem mar vegre rendben tudni a dolgokat. Csak a hulye szekrenyre mar ezer eve varok. Igaz, nekem meg tobb idom van, mint neked. Talan erre az idore ideer a mi szekrenyunk is... ;)

A gyerekorvosrol engem kerdezett a vedono, de meg nem kellett konkret valaszt adni. Azt mondta, szules elotti idokben benezhetek a doktornohoz megbeszelni par dolgot. Vagy ha a vartnal elobb szuletik a Baba es nincs ido erre, akkor a korhazbol szoljak neki, mert a hazaerkezest koveto munkanapon hazhoz jon. (Mashol fogalmam sincs, hogy van ez. Talan meg itt Kaposvaron is minden orvos maskepp csinalja.)

Topic... En orulnek is, ha maradnatok meg kicsit! :) Vagy ha atkoltoztok mashova, ugyis megyunk lassan mi is. :) Illetve van egy kisbabas mar, nem? Ha oda atcsoportosulunk, lassan ugyanaz lesz a csapat, mint itt. :))

Nora, jo ez a kis bebihoroszkop. En is a Bika jegyeben szulettem es nagyon igaznak tunik a leiras, szoval kell, hogy legyen benne valami. Kiveve egy dolgot, hogy halkszavu stb. lennek. :)) De ez a szeretetrol valo folyamamatos "ertesites" pl. nagyon igaz. Nem naponta, de nekem sem eleg "csak tudni", hogy szamitok, hanem neha igenis kell ereztetni. :))

Mandy, osztom Nora velemenyet a kolcsonadott ruhakrol. Szerintem is valahogy finoman, de egyertelmuen kellene szolni, hogy keves idod van hatra, szeretned felmerni mi is van es mi kellhet meg stb. Meg hat elokesziteni oket (mosas, vasalas, elpakolas...). Nem hiszem, hogy megsertodnek, ezen nincs mit sertodni. En pl. nagyon szegyellnem magagam, ha nekem szolni kellene mar, hogy adjak valamit vissza.

Zazuka, jot nevettem ezen a bebugyalols sztorin! :) Persze nem tul vicces, hogy igy beoltoztettek szegeny babat. Kicsit "szalagmunka" szeruen intezik a dolgukat a noverek neha ...

8966. Mianó (válaszként erre: 8964. - Ekka)
2007. jan. 29. 10:42
Ne izgulj(mondom én aki pont ugyanilyen vagyok),nem lett a babócádnak semmi baja:))
8965. Mianó (válaszként erre: 8963. - Ekka)
2007. jan. 29. 10:41
Én is jobban hajlok a kisfiú felé,mégis azt érzem hogy kislány lesz:)Végülis csak egészséges legyen:))
8964. Ekka
2007. jan. 29. 10:23
Remélem a babónak nem volt rossz, hogy fulladozott anyuci...:((( Ugye nem lett "baja" tőle? (jó aggódós vagyok, igaz?)
8963. Ekka (válaszként erre: 8959. - Mianó)
2007. jan. 29. 10:22

:)

Remélem megmutatja magát! A doki amúgy nagy mágus, mert az ember, ha kérdezi, ha nem kiböki a baba nemét:))))

Tudod, hogy én kukusra vágyom. Úgy is érzem, hogy kisfiú van a pocimban, de ugye tévedhetek:P ..de végeredményben oly' mindegy. :))))

8962. norahhh (válaszként erre: 8960. - Ekka)
2007. jan. 29. 10:21
Köszi, én is rögtön beleszerettem.
8961. Mianó
2007. jan. 29. 10:20
Na megyek ideje rendbe szedni magam:))Sziasztok

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook