Pocakosok és Pocaklakók topik (beszélgetés)
Na helloka!
Most találtam egy jó kis boltot, a neten is lehet belőle rendelni, de még nem néztem utána, hogy hogy és mennyiért. De!!! Más-más árak vannak a neten, mint a Kismama újságban megjelent hirdetések között:
Solac ultrahangos párásító 12.290 Ft (neten), 14.490 Ft (újságban)
Solac digitális fülhőmérő 7.390Ft (net), 6.380 Ft (újság)
Műanyag zenélő forgók kiságyra 2.490 Ft-tól
ja, www.bebibolt.hu
Jó nézelődést!!!!
Puszi
Pitypang!
tegyél fel képet a szuper hordozódról!!!!!
De mi van, ha totál tönkretette őket?
Csak próbálok rájönni, hogy miért nem jut eszébe visszaadni nektek, amit kapott tőletek. Esetleg még megtoldhatná azokkal, amiket ő vett a saját gyerekének, és már nem használja őket.
Kozben en is elgondolkodtam, hogy mi is volt ezzel a parasitoval... En ugy emlekzetem, hogy ultrahangos, de pl. nem tudtam, milyen viz kell bele. Ezt talaltam, ennel reszletesebben sehol a vilagon nem lesz leirva. :))
Akinek nincs kedve olvasgatni, gyorsan elmondom, hogy ultrahangos, sima csapviz toltheto bele. Vizkoteleniteni kell hetente 1x kb., de tilos vizkooldoval! Eteleccettel kell atmosni, kiobliteni, majd szarazra torolni.
A weboldal szerint az Auchanban 6990 Ft volt decemberben, most nem tudom, ott mennyi, de a Tesco-ban 9990 Ft.
Termekleiras:
Kezelesi utmutato:
Köszi Pitypang :) Úgy szeretem kiönteni nektek a lelkem!
Én is kímélő programmal mostam, de ennek a gépnek meg úgy látom, az a kímélő program, hogy nagyon kis fordulaton centrifugál :) Na nem baj, szépen mindent kiteregettem. Holnap fehéreket mosok, már alig várom!!
Zazuka, ennyire hülye nem lehet a csaj, tudja hogy babát várunk.... na mindegy :-/
Puszi nektek, most megyek a nagyért!
Mandy, szerinted tudatosult a sógornődben, hogy kölcsön kapta a cuccokat, és neked szükséged lesz még rájuk? De még ha te nem is mondtad egyértelműen, neki akkor is gondolnia kéne rá, hogy talán valamit hasznosíthatnál abból, amit adtál nekik.
Megtartotta egyáltalán azokat a holmikat?
Szerintem semmi szégyelnivalód nincs abban, ha rákérdezel, hogy nem adná-e vissza, amit már nem használ, ha már egyszer a saját kút fejéből nem jön rá, a gyagyása.
Ne szomorkodj, Mandy! Lehet, hogy ma eleve ilyen napod van es rosszul jott ki az idozites. Talan egy masik napon fel sem venned. A ferjed sem akart teged bantani szerintem, csak talan neki is rossz a hugaval valo viszony miatt. Ja, meg hat ne hagyd figyelmen kivul, hogy ha beteg, akkor talan ingerultebb is. Plane a pasik nagyon tudnak szenvedni es nyugoskodni. :)) Nem akarom am elbagatelizalni a dolgot, csak ne felj, ez meg nem a vilag vege! :) Epp mondtad, hogy nagyon ritkan ingerult veled, gondolj arra, hogy ez milyen jo, hogy csak a betegseg miatt jott ki ma is rajta valami "beszolosdi". :)
A ruhakkal kapcsolatban meg tenyleg azt lehet tenni, hogy kedvesen, finoman szolj a sogornodnek, hogy naptar szerint is kozleg az ido es te is ugy erzed, hogy meg van erod es idod ezzel foglalkozni, szeretned leletarba venni a Baboka ruhatarat.
Talan amig te aggodsz a kerdesen, o csak egyszeruen elfelejtette az egeszet. (Ez nem igazolas neki, de mindegy.)
Ugy latszik, ma ilyen mosos nap van. :) En mondjuk csak az "uj" hordozo huzatat mosom, de alig varom az eredmenyt! :) Meg mivel koltozeskor (Oktoberben) lett veve a mosogep, olyant valasztottam, amin epp volt bebiruhahoz mosoprogram. Ma tesztelem ezen a huzaton. ;) Szerintem annyi a kulonbseg, hogy 2x oblit; oblitovel, majd sima vizzel, hogy ne maradjon semmi a ruhaban. Viszont 100 perc a mosas igy! Az nagyon sok ido, nem?? Bar en raerek, a gep mossa ... :))
A licitálás ténlyeg ilyen, kell hozzá egy kis stratégia is. Én pl csak Bp-i dolgokra szoktam licitálni, így a postaköltség se olyan sok (mint ha pl az ország másik feléből jönne), és esetleg személyesen is össze lehet futni az eladóval.
De úgy látszik ez egy ilyen nap, Zazuka, én is lemaradtam ma reggel egy licit végéről.....
Sziasztok lányok :) vagy inkább :(
Olyan világvége hangulatom van. Még mindig a reggeli téma (hogyan kérjük vissza a férj féltestvérétől a kisruhákat). Miután itt voltam reggel, megemlítettem a férjemnek, hogy visszakérhetné, mégiscsak az ő huga a csaj. Erre kijelentette, hogy ő ugyan nem kéri vissza, tudom jól, hogy nincsenek jóban, és különben is MINEK ADTAM KÖLCSÖN!!!! Igen, tényleg nincsenek valami jóban, én barom éppen ezért is akartam odaadni a kis cuccokat, hogy olvadjon a jég. Már megbántam, de nem tudom visszacsinálni :(
Hogy jobb legyen a lelkemnek, betettem egy adag kisruhát a mosógépbe. (Ezeket mind liciten nyertem, ezért vannak itt.) Egy picit jobb is lett.
Na bocsi hogy most meg én sírtam, de nagyon ritkán szól hozzám ilyen ingerülten, nem vagyok hozzászokva, ezért most ki tudnék szaladni a világból :´-(
Postai dijak a 2007. evben
Belfoldi levelkent:
30 g-ig 62.- (242.- ajanlottan)
50 g-ig 90.- (270.- ajanlottan)
100 g-ig 107.- (287.- ajanlottan)
250 g-ig 137.- (317.- ajanlottan)
500 g-ig 250.- (430.- ajanlottan)
750 g-ig 400.- (580.- ajanlottan)
Standrad csomagkent
2kg-20kg-ig 730.-
Nem standard csomagkent
2kg-20kg-ig 1270.-
(Ezt nem tudom, mi alapjan dol el, mehet-e standard vagy nem standard csomagkent... Talan a formaja szerint? Ugy ertem, ha rendes doboz, akkor standard, ha pl. egy hordozo, akkor az mas meret, tehat nem standard? Vagy ez hulyeseg?)
:) Nem utanvettel, hanem utaltam a penzt a szamlamrol. Na, ugy volt, hogy a hordozot vettem 1900 Ft-ert, egy kis kabatot 800 Ft-ert (Ami kicsit nagy, de majd kesobb jo lesz, viszont szep nagyon.) A postakoltseg volt erre 1270 Ft. Igy fizettem osszesen 3970 Ft-ot, de ebbol meg ugye egy kis kabatot sem kaptam volna, nem am hordozot... :))
Raadasul pozitovan csalodtam, mert a licitoldalon levo kepektol sokkal jobb allapotu mindketto. Ok, ott sem tunt hibasnak stb, de a szinek szebbek eloben. A kepeken fakobb volt, ezert is izgultam, mit fogok en kapni (meg majd Apukatol, hogy az o kisfianak mi a sz@rt vettem en! :))) )
Ekka, a postaköltséget meg tudod érdeklődni mielőtt rálicitálsz valamire. Meg aztán, lehet, hogy személyesen is át tudod venni az eladótól a cuccot.
Nekem pl. tök mázlim volt a múltkor, a csaj férje, aki a mellszívót árulta, errefelé dolgozik, ahol lakom, és bedobta nekem. El se kellett mennem érte.
Ez ne legyen akadály ;)
Pitypang: gratulálok!!!!!:)))))))))))
Csomagként, utánvétellel kaptad?
Én is licitálnék, de félek, hogy a postaköltség több lesz mint maga az áru értéke:((((
Jajj, ugy orulok! Ezt muszaj leirnom Nektek! Kepzeljetek, eletem elso licitje megerkezett! Illetve nem ezt nyertem eloszor, de az elso majd penteken jon, anyu hozza Pecsrol.
Szoval... El sem tudom hinni magam sem, de kemeny 1900 Ft-ert vettem egy bebihordozot! :)) Feltem, milyen lesz, de kockaztattam es bejott jobban is, mint remelni mertem. :)) Az eladoja jobban "leirta", szerintem meg teljesen jo. Azt irta, hogy meg van karcolva a muanyag. En forgattam itt 5 percig korbe, de egyelten karcolast talaltam az aljan, ami olyan, mintha vekony tuvel egy 3 cm-es csikot huztak volna ra... :))
Juheeee! :)))))
Most mennem kell sajnos készülődni,ugyanis vár a munka.Ma este 9ig leszek.
Jó fórumozást lányok!!
Csibe:)
Bizony másképp vannak a dolgok,de már kezdem megszokni,csak néha ijesztő,hogy hogy lehetnek ekkora különbségek.Persze itt is felnőnek,de ha szürnének erre-arra,akkor nem élne itt ennyi beteg ember...Nekem itt egy uh-m volt 13hetesen,valósznűleg nem is lesz több.Otthon voltunk 4d-n és ebből az egyből merítem az erőt,hogy tudom minden rendben van Kiscsibével és velem is.
Akinél szülni fogok,még csak meg se vizsgált,egyszer taliztunk és a 32.héten megyünk újra hozzá.A körzeti dokink lesz szerintem a védőnő is,bá ebben nem vagyok még biztos,majd kiderítem legközelebb.Egyébként meg semmit se mondanak..szóval nem kell elveszni az infóáradatban.:DD
hűha, ezt priviben akartam!!!!!! :(
becsszóra!!!!!
Ez tenyleg igy van, hogy mar kotelezo a bebihordozoban hazavinni a babakat. Illetve olyan mozeskosarban, amit Bubbaboo is irt, hogy epp ugy bekotheto biztonsagi ovvel, mint ezek a bizonyos hordozok.
En arra gondoltam, hogy elore ki fogom probalni, hogy kell bekotni pontosan, ne ott kelljen forgatnom korbe-korbe, amikor indulnank haza vegre. :))
Csibe, nalatok tenyleg minden maskepp van. Azert az is talan mukodik. ;) Ott is felnonek a gyerekek valahogy. :) Talan annyibol meg jo, hogy nem aggasztjak halalra a kismamakat. Nalunk pl. ultrahang volt ugye a 6., 12., 18., 30. heten eddig. Mindig nagyon vartam, de az elso haromnal az utolso pillanatokban elegge izgultam mar, hogy csak jo hirrel szolgaljanak! :)) Aztan ugye mivel mindig minden jo volt, meg voltunk 4D-n a 27. heten, a 30. hetre mar nem volt kerdes szamomra, hogy NEM LEHET BAJA. :)
A vedono es az orvos meg latod, nem is biztos, hogy ugyanazt mondja. Igy legyel okos... :))
Sziasztok!
A baba kórházból való "hazavitele" kapcsán merült fel bennem egy kérdés. Egyik kórházi védőnő szerint a rendőr már akkor is megbüntethet ha nem gyerekülésben van a pici? na erről mi a véleményetek?