Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Pocakosok és Pocaklakók topik fórum

Pocakosok és Pocaklakók topik (beszélgetés)

8810. Pitypang
2007. jan. 27. 11:46

A varrasra nem valaszoltam... Nem tudok en varrni, csak probalok. :)) 2 eve nayron vettem egy varrogepet, kicsitt unalmamban, de inkabb azert, mert mindig tetszett es erdekelt a dolog. Elotte jottem haza Moszkvabol, munkam nem volt ugye, minden elo ember dolgozott a kornyezetmben en meg halalra untam magam egyedul, minden elfoglaltsag nelkul. Meg a kapcsolatunk is itta ennek a levet, mert kedves parom szerint en "folyton ot nyaggattam", hogy tessek mar velem akar tobb idot is eltolteni, mint ami egy nap 24 orajaba belefer. :)) Szoval a vilagot valtotta meg a varrogep otlet. :))) Aztan neha ezt-azt varrogatok, de kozel sem profi modon am! Pl. kosztumnek nem mernek nekiallni. Viszont aminek nincs tul sok szabnivaloja, azt szivesen.

Na, a tegnapi az egy nagyon egyszeru dolog volt, emlitesre sem melto szinte. Azert elmondom, nehogy titkolozasnak tunjon. :))

Par eve kaptam egy bor uloparnat a paromtol, meg Kuvaitban. Szandekosan nem vettunk bele szivacsot vagy valamit, hogy uresen haza is tudjam hozni mondjuk borondben. Aztan evekig itt kallodott csak... Kozben vettem bele ilyen kis darab szivacsot (nem tudom, mi a neve, valami kis osszetepett szivacsdarabkak egy zsakban...). Ugye ennek kellett egy huzat, amibe tolthetem es ezzel egyutt lehet beletomni a borparnaba.

Ennek az "i"-nek tettem tegnap pontot a tetejere. Igy nem ocsmanykodik a zsaknyi szivacs a kisszobaban es vegre hasznalhato a parna is. Bar en nem tudok most raulni. Illetve ra tudnek ulni, de nem tudom, fel tudok-e allni konnyen rola. :))) Ugye ez eleg alacsony uloalkalmatossag... :))

8809. Bubbaboo
2007. jan. 27. 11:42

Én is lelépek, nem ártana zuhanyozni, felöltözni végre :-)) Lehet, hogy megyek sóbarlangba pihizni, ha a férjuram még ma hajlandó felkelni!?

Pitypang, azért írd le naaaaaa, hogy miket varrtál? Hadd csodáljalak még picit!

Ekka, légy magadra büszke, hogy ilyen önálló és talpraesett vagy! Erre gondolj és ne a "szerencsétlen" rokonra, mindig az "osztja az észt", akinek a legkevesebb van, mert ahhoz is hülye, hogy spóroljon vele! :-))) Ezt most találtam ki, hehe..

8808. Bubbaboo (válaszként erre: 8806. - Bubbaboo)
2007. jan. 27. 11:38

Na jó, esetleg még annyi, hogy neked Édesanyád az illető, aki esetleg túl "sok" néha, az más! Anyum nem zavarna szerintem, sőt, úgy örülnék, ha mellettem lenne. De akárhogy küzdök is, a "szuper-wumen" vagyok és iszonyat jól tudok mindent, úgy kell csinálni, ahogy én" anyósommal szemben van bennem egy alap-ellenszenv :-((

Az az érzésem, mintha majd folyton ellenőrizne és lesné, hogy mit hogyan csinálok a babával és úgy általában mindennel. De lehet, hogy csak paranoiás vagyok? Mindenesetre fárasztó mindig "megfelelni" és azt várni, hogy mikor mibe köt bele..Lepihenni sem merek majd, nehogy lustának gondoljon!

8807. Ekka
2007. jan. 27. 11:34
Csajszik megyek vissza a konyhába, mert a gép meg a konyha között ingázom... A végén még felgyújtom a konyhát:))))))))))))))
8806. Bubbaboo (válaszként erre: 8805. - Pitypang)
2007. jan. 27. 11:31
Ezekhez a gondolataidhoz már tényleg nem sok hozzáfűznivalóm van...Egy srófra jár az agyunk :-))
8805. Pitypang (válaszként erre: 8802. - Bubbaboo)
2007. jan. 27. 11:28

Hehehehe... TEJhatalom is, mert rajtunk kivul "rendes" kajat nem tud mas adni a babanak. ;)

Aranyos a kornyezettol, hogy ok is varjak es segiteni akarnak, de tisztes tavolsagbol, please... :))

Nekem is anyu segitsegbol neha ugy ereztem, hogy mar tullo a celon, de aztan valahogy visszavonult. Utana meg en ereztem szarul magam, hogy szegeny anyu csak segiteni akar es csak jot akar... Es hogy en milyen egy bunko, gonosz vagyok, hogy neha elutasitom. :(

8804. Pitypang
2007. jan. 27. 11:24

Csibe, azert ha csak tudsz, pihenj! Bar a babokad ugyis "kikoveteli" maganak. :) Neha, amikor van par perced, probald meg kicsit nyujtoztatni a hatad, karod. Par vallkorzes is csodakat tesz. :) Amig dolgoztam, nekem is folyamatos ulomunkam volt, en ezt a "trukkot" szoktam alkalmazni es ha tokeletes nem is lett, de jol esett nagyon. :)

Bubbaboo, ertem az aggalyaidat az anyos betolakodasaval kapcsolatban. Fuggetlenul attol, hogy csak reszt szeretne venni az unokaja eleteben es csak jot akar, engem is zavarna. Esetleg majd valahogy elmondhatnad neki, hogy nektek kotott napirendetek lesz, amit nem szivesen bolygatnal meg Maja egeszseges fejlodese erdekeben. Ez meg raadasul nem is hazugsag. A babak hiaba "csak" esznek es alszanak, attol meg erzekelik a kulvilagot... Tobb anyukatol is hallom, hogy delelot szigoruan nem johet senki, mert o akkor takarit, foz, stb., kozben meg a babat latja el, amikor szukseges. A baba is megszokja, hogy delelott ott az anya, amikor kell, de nem tud vele jatszani folyton. Azzal, hogy neha valaki felbukkan ebben az idoben is, felborul a rend es ha epp nem jon pesztralni senki, akkor csak a baba szenved miatta (meg anyuka). Delutan seta, szoval vagy csatlakozik valaki, vagy csak jojjon este, illetve hetvegen. Persze nem keso estebe huzodoan... Szerintem aki meg akarja erteni, megerti. Aki sertodni szeretne, ugyis megsertodik.

Ekka, mire megirtam a regenyemet, biztos te is leirtad a banatodat, de azert mondom, hogy kivancsi vagyok en is. Azt meg elore bocsatom, hogy ne foglalkozz senkivel! Ugysem akarsz te sem rosszat a babadnak, tuti, hogy nem a padlon fog aludni az a gyerek... :))) Meg a babat nem az arcedula erdekli, hanem anya es apa szeretete, a biztonsag korulotte. ;)

8803. Ekka (válaszként erre: 8802. - Bubbaboo)
2007. jan. 27. 11:21

Sziasztok:)

A férjem ebben a kérdésben tök normális. Azt mondta azt veszek meg amit csak szeretnék ill. olyat amilyet gondolok. Persze elmondja a véleményét, ha kérdezem, de engedi, hogy én döntsek.

Maradjunk annyiban, hogy egy okos rokon.. (nevet szándékosan nem írok):P

Az egészben az a legbosszantóbb, hogy olyan magyaráz akinek az egész babavárás 1 fillérjébe nem került, mert más vett neki meg mindent, meg mindent kölcsön kért.

Én meg nem ilyen vagyok. Van erre külön bejáratú pénzünk amivel úgy gazdálkodom ahogy én szeretnék!!!! Én nem vagyok potyalesőőőőőőőőő!!!!!!

8802. Bubbaboo (válaszként erre: 8797. - Ekka)
2007. jan. 27. 11:13

Harcos első hónapok várnak ránk asszem, mire mindenkinek leesik, hogy mi vagyunk az Anyák, azok, akik "teljhatalommal" (v. tej..? :-)) rendelkeznek a babát érintő kérdésekben..

Ki ugatott be, csak nem a férjed?

Vagy valami okos rokon?

8801. Pitypang
2007. jan. 27. 11:12
Benvik, gratulalok Krisztinahoz! Kivancsian varjuk a beszamolot majd. :) Ugyesek legyetek es vigyazzatok magatokra! :)
8800. katalin25
2007. jan. 27. 11:08

Sziasztok lányok!

Szép napot mindenkinek!

Benvik! Gratula nektek Krisztikéhez!

Megyek visszaolvasni.

2007. jan. 27. 11:02

Benvik nagy gratula a babához és sok puszi!!!!!!

Ekka mi történt nem értem ki szólt be???

8798. Ekka
2007. jan. 27. 10:50

Benviknek sok gratula a Babócához.

(szerintem pont ideális nagyságú baba)

8797. Ekka
2007. jan. 27. 10:48

Sziasztok Pocisok:)

Jöttem dühöngni:P

Tegnap nem kicsit húztam fel magam. Utálom mikor kioktatnak és megmondják mit tegyek.

Miért olyan babakocsit veszek amilyet?

Miért nem pelenkázóval egybe veszem meg a kiságyat?

Miért olyan kádat veszek amilyet?

.

.

stb.

Azért, mert az én Babám, az én pénzem az én életem!!!!!!!!!!!!!!!

Attól, hogy a baba nem kacsalábon forgó 200ezer ft-os kiságyban fog szuszmákolni az nem azt jelenti, hogy szarba fogom fektetni!!!!!!!!!!!!!

PONT.

8796. Bubbaboo (válaszként erre: 8794. - Csibebaby)
2007. jan. 27. 10:40
Gyógypuszi repül a fájó szárnyacskáidra!!!
8795. Bubbaboo (válaszként erre: 8790. - Benvik)
2007. jan. 27. 10:38

Szia Benvik!

Hadd gratuláljak én is!!!

Édes csöppnyi lány lehet Kriszti, s bár izgatottan várjuk, de ráérsz a képekkel és a beszámolóval is, amíg jobban leszel! Pihenjetek sokat, amennyit csak enged a kis uralkodó! :-)))

8794. csibebaby
2007. jan. 27. 10:33

Jó reggelt!

Először is hatalmas gratula Benviknek és Krisztinek.Sok sok örömöt,egészséget,boldogságot kívánok nektek!!Nagyon kíváncsi vagyok a picúrra,de most ne ezen pörögj,pihenj és szeretgesd a kicsi lányod.:)

Bocsi mindenkitől,hogy így elvesztem,de egyszerűen képtelen voltam behozni benneteket.Tegnap a végére értem a visszaolvasásnak,de utána már képtelen voltam tovább ülni és írni nektek.Ugye a pénztárban is egész nap ülök.Annyira gyorsan telik ott az idő,hogy hihetetlen.Persze ez is fárasztó,mert nagyon oda kell figyelni,meg annyira még nem ismerema gépet sem.Főleg a hátacskám és a kis szárnyaim szenvedik meg,biztos nem csinálnám hosszú távon.Ráadásul ma szombat van és ilyenkor bolondokháza van bent.Sajnos mindjárt mennem is kell.:(

Boo:anyóst szerintem is hagyd,hacsak a pároddal nem beszélsz erről,aki finoman megmondhatná neki,hogy ezt szeretnétek ketten intézni.Bár szerintem a végénmég hálás is leszel a segítségért.Az az utáni dologban pdig semmiépp se engedj,mond meg,hogy te ezt másképp képzeled.Ha megsértődik is,talán megérti ezt.

Mandy!Örülök,hogy végre sikerült kikecmeregned a náthából,de most aztán vigyázz,mert még könnyen visszaeshetsz!!Sál,sapi,ha kimész és szedd a c-vitamint,tea-méz-citrom,miegymás!!:)

Nem tudok tovább maradni,mert mindjárt kezdenem kell.

Majd benézek.Addig is mindenkinek szép hétvégét kívánok!!

Csibe:)

8793. Bubbaboo
2007. jan. 27. 10:29

Szép jó napot!

Pár éjszakája én is "jól" alszom (ami annyit tesz, hogy alszom) szerencsére, lekopogom...

Pitypang, jó tevékeny napod volt akkor neked is tegnap! Miket varrtál? És honnan tudsz egyáltalán ilyet? Nekem egy nyomorult gombfelvarrás, egy kis szakadás megvarrása is iszonyú tortúra..Mondjuk gépem nincs, "alkotni" valamit biztosan egész más érzés!

Rose, ha ilyen ütemben haladtok, biztos készen lesz és ragyogni fog minden, mire a kicsi lány megérkezik! :-))

Az "anyós-ügy" /jó uncsi lehetek már vele :-((/ úgy zajlott pontosan, hogy megkérdezte tegnap, jó meleg takarót vettünk-e Majának, amibe majd belebugyolálJUK, ha hazahozZUK..

És Lányok, igazatok lehet, "okos enged, szamár szenved" , próbálom a jó oldalát nézni és segítségnek venni a dolgot, nem ráakaszkodásnak...Nem is az a baj, hogy jön, végülis az imádott kisfia gyerekéről van szó :-))

csak ne lenne neki olyan rohadt egyértelmű, értitek? Kérdezné meg, hogy: jöhetek majd én is? Úgysem mondanék rá nemet!

Mindegy, "nyel"-'"nyel" és "nyel"..Végülis sokkal jobb ez, mintha nyílt színen ellenségem lenne és cseszegetne, igaz!? ;-))

De a Babát nem nagyon adom ki a kezemből, az tuti! A védőnő is lelkünkre kötötte, hogy már az elejétől mi fürdessük Apával, mi csináljunk mindent, hogy minket szokjon meg, a szüleit! :-))

8792. mandy (válaszként erre: 8790. - Benvik)
2007. jan. 27. 10:08

Szia Benvik!

Jaj nem is láttam hogy ide is írtál, én már bepofátlnkodtam az új anyukás topicba köszönni és gratulálni Nektek :)))

Nagyon várjuk a képeket, meg ha lesz időd, írd meg azt is, hogy volt!

puszi

8791. norahhh (válaszként erre: 8790. - Benvik)
2007. jan. 27. 10:06

Drága benvik!

Nagy nagy gratula Krisztikéhez! Örülök, hogy minden rendben ment!

Türelmesen várjuk a képeket.

Sok puszi!

8790. benvik
2007. jan. 27. 10:00

Sziasztok Lányok!

Hétfő reggel 8:32-kor megszületett Köves Krisztina. 2850 g, és 51 cm. Szerencsére minden rendben volt, csak eléggé megszenvedtünk. Ha lesz időm, teszek fel képeket is.

8789. Pitypang
2007. jan. 27. 09:50

Jo reggelt! :)

Tenyleg szokatlan, hogy az utobbi par napban szinte sehol senki. Ilyenkor, fel 10 korul mar regenyt kellett neha olvasni... :))

Mandy, orulok, hogy mar jol vagy. Azert csak ovatosan, mert most meg hideg lett kicsit. :)

Nalunk sajnos ami esett ho (alig valami), az van csak, de mindenhol feketedik alola mar a fold/fu. Nem tul szep. :(

Rozsa, nem irigylem a felfordulast nalatok az epitkezes miatt. Viszont amint elkeszul, boldogan lelegeztek fel es imadni fogjatok a nagy, uj teret! :) A szep kis romantikus lakotokban. :))

8788. mandy
2007. jan. 27. 08:30

Jó reggelt!

Én is fantasztikusan aludtam. Mondtam is a férjemnek, hogy lehet hogy ezt kéne csinálni, hogy csak minden második éjjel aludni és akkor rögtön nem lenne álmatlanság, forgolódás. Na persze nem gondoltam komolyan, hiszen tegnap egész nap kába voltam a nem-alvás miatt ;-)

Nem is tudom ki írta, hogy ez a nátha, amiben benne vagyok, kb egy hétig tart. Bejött. Vasárnap estétől tart, most szombat reggel van, de sokkal jobban vagyok. Szerintem holnap estére nem lesz már semmi bajom!! Dejó, dejó, dejó :)))

Esett a hó nálunk az éjjel. Előszőr idén. Nem tudom megmarad-e.

Rózsa, mi is voltunk cirkuszban kb két éve. Klau nálunk is nagyon élvezte. Lehet hogy nekünk is el kéne menni, amíg még hármasban vagyunk....

Boo szerintem is hagyd anyóst. EBBEN. Abba már ne, hogy otthon is aztán átvegye az irányítást. Sajnos lehet hogy meg fogja próbálni.

Szegény, szegény Kicsikata :((((( De drukkoljunk, hogy mielőbb hazaengedjék. Hiszen, ahogy a férje is írta, pihenni otthon is tud. Szegényke azért nem akarta főleg, hogy befektessék, mert akkor mi lesz a gyerekekkel otthon nélküle. Vajon hogyan oldották meg? :(

2007. jan. 27. 08:21
sziasztok, na ilyen sem volt még soha hogy én legyek az első, hát nekem mostanában működik az alvókám és nem ébredtem meg egyszer sem!!!! tök ciki de a festő ,burkoló ébresztett minket!! Remélem Kicsi Katánkkal rendben lesz minden. Boo szerintem is hagyd hogy menjen anyós a férjed viszi a lánykád így meg neked sem cipelni a kórházi cuccost már csak segít!!
8786. Pitypang
2007. jan. 26. 23:39

En is szolnek, hogy elek es minden a legnagyobb rendben, van igazolasom a mai eltunesre... :) Delutan ugye aludtam, ezt irtam is. Aztan be kellett fejeznem, amit varrtam, mert nem tul szep latvany a szoba kozepen a varrogep es az anyagdarabok stb. Aztan mindennek a maradvanyait el kellett takaritani, majd jott a hugom, aki most ment el. Szoval nem voltam forumkozelben. Viszont ahogy nezem, mas sem, igy max. magammal beszeltem volna nagyreszt. :)

Kicsikatanak nagyon drukkolok es remelem, valami jot megis kitalalnak a dolog enyhitesere a dokik. El tudom kepzelni, milyen lehet servvel, fajo labbal, csaladdal es VARANDOSAN. Nekem nincs ellatando gyerekem, sem servem, de neha igy is mar nehezemre esik furgen jonni-menni, tevekenykedni...

Bubbaboo, szerintem ha az anyos annyira ragaszkodik az unoka hazaszallitasaban valo reszvetelhez, nem fogod tudni sertodes nelkul lebeszelni. Annyit tehetsz, hogy elfogadod a dolgot, akkor nem idegesit majd. Jo, mi? :))) Na, szoval hogy elhiteted magaddal, hogy ezt te "megengeded neki", akkor kicsit becsapod magad, hogy nem is zavar. (Jol osszevissza irtam, de talan ertheto a gagyogasom. :)) )

Mondjuk en meg nem tudom, hogy jutunk haza... Ha kedves Apuka nem er haza idoben, akkor mi anyukammal jovunk ugyis. Viszont ha nem, akkoris at fog jonni biztos kicsit. Jo, nem fel napra. Csak tudom, hogy oromeben tenne, nincs szivem ettol megfosztani. :))

N.Rose, biztos jo volt a cirkusz! :) En gyerekkoromban voltam utoljara. Bator a kislanyod! :) Ne rohogjetek ki, de en pl. emlekszem, hogy feltem a bohoctol es visitottam, hogy uljunk mashova, mert "idejon!". :)))

8785. Bubbaboo
2007. jan. 26. 22:32

Sziasztok!

Csak egy gyors lejelentkezés! Minden rendben velünk, csak húzós napom volt, egész nap talpon és most egy kicsit döglünk a TV előtt és együtt vagyunk a párocskámmal, aki ma megint közölte párszor, hogy mennyire szeret! Szép az élet! :-)))

Egyébként szerintetek normális, ha anyós is akar jönni majd hazahozni Maját a kórházból? Nem tolakodás ez? Vagy csak én vagyok lüke, hogy így ki akarom sajátítani kettőnknek a leányzót?

Igazából attól félek, hogy ott okoskodik majd, hogy mit, hogy csináljunk és attól sík ideg leszek...Vagy a nagymamának abszolúte alapjoga van ehhez? Mármint begyűjteni az unokát?

Szerencsére azt már bátorkodtam közölni vele, hogy a szüléshez nem jöhet be, de hogy ott fog nyomulni a klinikán, az tuti!

Szegény Kicsikata... :-(((

Szerencse, ha nem trombózis, más se hiányzik most még neki! De sehogyse hangzott az jól, amit írt a férje...Nagyon sokat gondolok erre a hős lányra, aki ennyit szenved és nem csupán örömteli várokozás a pocakossága, mint azért itt a legtöbbünknek...

Rose! A cirkusz nagyon klassz dolog, én felnőtt fejjel is voltam már párszor, annyira lenyűgöz! Persze most már inkább a színvonalas show-k és a vándorcirkuszok kevésbé, de varázslatos egy világ az mindenképp!Micsoda boldogság lehetett látni a kislányod sugárzó arcocskáját! :-)))

Köszi a tapasztalatokat a kengurúról, nem tom még mindig, de ezek szerint még ráérek vele 3 hónapot.

Ma tényleg jó kihalt volt a topik, de legalább nem frusztrálom magam amiatt, hogy mennyi mindenről lemaradtam...

Pitypang! Tényleg aludj, amikor csak tudsz, mindegy, nappal van vagy éjszaka, ezt kell megszoknunk most a következő jó pár hónapra!

Mindenkit nagyon puszilok, a licitálós-turis témához nincs tapasztalatom, úgyhogy ezt megúsztátok! ;-))))

8784. norahhh
2007. jan. 26. 21:40

Híreim vannak Kicsikatáról!

Írt a férje.

Bemásolom:

Katának kedd éjszaka lezsibbadt a lába, másnap megmutatta a sebésznek, aki

műtené, ha kizáródna a sérve. A sebész bekülde a sürgősségire, mert

felmerült, hogy trombózisa van. Délutánra ezt kizárták, azonban senki nem

tudta, hogy mi okozza a fájdalmait. Hazafele mentünk, amikor

utánatelefonáltak, hogy ha hazaért, csomagoljon össze, és menjen vissza a

kórházba, mert felveszik. Azóta vizsgálják, ma is volt három helyen, de

sokkal okosabban nem lettünk. Abban egyetértenek az orvosok, hogy nem

akarják megműteni, addig amíg csak lehet (sérv), mert azzal csak rontanának.

Így viszont fájdalmai vannak, amit el kell neki viselni még 90 napig. Műtét

esetén altalni kellene, de terhes kismamát nem igazán javasolt. Ezen kívűl a

baba most nől csak igazán, így feszítené a sebet, ami nem gyógyulna be,

valószínűleg szülés után ujra kell műteni. Azt csak szoptatás után, tehát a

fájdalak kitolódnának még egy évig.

Lehet azonban, hogy egyszerűen a sérv akkora, hogy nyomja az idegpályákat és

ez okozza a panaszokat. Ebben az esetben lehet, hogy hazaengedik, mert

teljesen mindegy, hol fekszik.

8783. norahhh
2007. jan. 26. 21:37

Ma este biztos

Mindeki úgy csinál, mint Katalinék!

Kitiltották egymást a gép elől és most bizti bújciznak egyet.

Megyek és "besátorozok" én is apuka mellé.

2007. jan. 26. 21:00

Na sziasztok újra itt: na voltunk a cirkuszba a kislányom A nagyobbik(Viki) nagyon élvezte sikongatott tapsolt meg kiabált a bohócnak és az még labdát is dobott neki. szóval volt boldogság meg élménybeszámoló apának. Volt egy kígyó is mi a második sorban ültünk gondoltam is hogy ha ez idejön én rögtön megszülök...brrr...

Kedves Pitypang jól emlékszel mi lakunk a vadregényes tájon, csak hozzáépítettünk a házhoz mert kis pindurka volt .úgyhogy közvetlen közelről élvezhettem az építkezés gyönyöreit most lett egybenyitva az egész úgyhogy a régit szétszedjük(Konyha) de az új még abből kifolyólag nincs készre vive teljesen úgyhogy mindenhol por összetologatott bútorok és minden felzsúfolva az emeleti két pici szobába. De mire Virágocska megszületik kész KELL lennie szóval izgi a szitu.

Na megyek virslit főzni mert éhes az emberem!!!

8781. norahhh
2007. jan. 26. 20:01

Hol esett? Nálunk épp elolvadt.

Ma nem semmi, hogy mennyire gyér volt a termés.

Jól vagy?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook