Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Pocakosok és Pocaklakók topik fórum

Pocakosok és Pocaklakók topik (beszélgetés)

42500. Paróczainé Knyul Tímea (válaszként erre: 42496. - Rlibertas)
2007. aug. 2. 17:38
Szia! Először is örülők, hogy jól vagytok és minden rendben van! Gratula a kis csöpséghez! Mivel most mindent rendben találtak ezért szerintem ráérsz 12.hetesen menni a nagy Uh-ra van már időpontod? A munkával pedig vigyázz csak óvatosan! Mit dolgozol?
42499. rlibertas
2007. aug. 2. 17:34

no, leugrok a postára...mire visszajövök remélem nem csak monológot írhatok :))))

azért ma elfáradtam így 3 hét után melózni....

42498. rlibertas
2007. aug. 2. 17:32
még egy kérdésem lenne: szerintetek most elég ha 12. héten megyek majd legközelbb és ahhoz akit választok? vagy menjek el most is, meg majd akkor is....addig is mutatkozzak be...vagy most már ez a 3 hét....? ha nem lesz bajom...?
42497. rlibertas
2007. aug. 2. 17:30

Amúgy nem is tudtam, beutaló kell a nőgyógyásztól a védőnőhöz....bumm neki...eddig nem mondta senki. Most kaptam, úgyhogy mehetek hozzá, és nem ekll már keresgélnem továb.Viszont a nagy hercehurca után úgy döntöttünk talán oda kellne járnom ahova tarozok, hogy ne legyen többé kavarodás, meg kellemetlenség, meg ki tudja mi lesz még itt az egészségüggyel, meg egy-egy kórházzal.

A Szent Istvánba tartozok Pesten. HA esetleg valamelyikőtök tud infót róluk, ill. ismer valakit aki szül tott, vagy dokit ha javasolna megköszönném...próbálok infót szerezni kihez érdemes bizalommal lenni ott.

42496. rlibertas
2007. aug. 2. 17:27

csajok! jó hír. Tegnap megvizsgáltak a rendelőbe ahol először voltam:)És azt mondta a doki, teljesen eglészségesek vagyunk semmi bajom, mehetek dolgozni is.Persze én hülye ma már mentem is, de olyan jó volt ezt hallani!ármint hogy kutya bajunk.

Meg is Uh-zott 2 cm-esek vagyunk 9. héten. NEm mutatott semmit ill. amit mutatott azon nem láttam, de a szívhangják kihangosította:)

úgyhogy a barna folyáson remélem túl vagyunk akkor, és minden megy tovább.

42495. rlibertas
2007. aug. 2. 17:24
Timi, szegény ez nagyon bosszantó.
2007. aug. 2. 17:15
Dejó annak aki most pihen, én most végeztem a főzéssel, takaritok még egy picit azán mára ennyi! :)))
42493. Lindus1017
2007. aug. 2. 16:58
Sziasztok.No megvan a mai szunya:)
2007. aug. 2. 16:52
Hahó, eltünt mindenki? Hol vagytok Pocisok? :)))
2007. aug. 2. 15:53

Az igaz, hogy anyukám nem látott, mert nem volt. Így nem izgult, ha kimaradt egy-egy uh.

1,5 hónapja volt utoljára uh. csak nyugodtabb vagyok, hogyha hallom a szívhangját, vagy azt mondja a Doki, hogy jó a magzatvíz. Érdekes az én Dokim nem mondta még, hogy ha nincs panasz akkor nem vizsgál meg! Pedig SZTK-s rendelésre járok!

2007. aug. 2. 15:31

Van ahol összesen 3-4 uh-t csinálnak. Téged meg valószínűleg nem is látott senki uh-n anno...

Szóval nyugi:)))

Két hét gyorsan eltelik, ha nem számolod a napokat. Mikor voltál előtte uh-n?

2007. aug. 2. 15:29
Megpróbálok lenyugodni, csak még bánt a dolog! Így nem tudom a kicsi adatait, meg, hogy milyen a magzatvíz. Bár ha baj lenne azt úgy is érezném! Úgye? Két hét múlva lesz a 32 hetes nagy Uh kint a Kórházban addig meg kibírom! Rá 2 hétre meg már lesz a Dokim, az meg hamar elfog telni!
2007. aug. 2. 15:22
Nem csodálom, hogy felháborodtál. Ne is menj hozzá, ha nem muszáj, mert csak felhúzod magad!
42487. 7130b15964 (válaszként erre: 42475. - Mizi)
2007. aug. 2. 15:19

Azt tök átlagos, mármint a 93mm. Amennyire én tudom olyan 95mm körüli érték abszolút korrektnek számít terhesség végén.

Dr. Kontár

2007. aug. 2. 15:14
Neked is! Jó pihit! :))
42485. Paróczainé Knyul Tímea (válaszként erre: 42482. - Mizi)
2007. aug. 2. 15:14

Szia! Örülök, hogy itt vagy sokat gondoltam rád az utobbi napokban, hogy mi lehet veled! Szoritok, hogy minden simán menjen, könnyü szülést kívánok!

Pusszi

42484. 7130b15964 (válaszként erre: 42464. - E3fbbc47f9)
2007. aug. 2. 15:13
:DDD
2007. aug. 2. 15:12

Sziasztok!

Nagyon mérges vagyok, délelött voltam vizsgálaton és helyettesitő Doki van már több hete. Ráadásul ezt a Dokit amúgysem kedvelem! 3 hete nem vizsgált meg mondván, ha nincs panaszom akkor nem kell! :( Mára visszarendeltek, hogy mégis megvizsgál. Behívtak és mondták vetközzek le, majd szólit a Doki! Megjegyzem 1nm-es az öltöző és átjáró helység az egyik teremből a másikba. Ott szóbroztam 1órát mesztelen picsával, közben mindenki járkállt keresztül, elnézést kértek de akkor is. Majdnem elmennt a Doki, amikor az aszisztens megkérdezte, hogy vizsgál-e még, mert várakoznak régóta kismamák. Behívtak, megnézte a méhszéjat, (zárt) és ment haza! Mondtam a Védőnőnek, hogy ezért vártam 1 órát? azt hittem komolyabb vizsgálat lesz! Megse nézte a babát, hogy vele mivan! Másfél hónapja nem látta Doki a babát! Úgy kiakadtam, hogy azt mondtam többet nem megyek hozzá. 3 hétig még ő lesz, 4 hét múlva a Dokim, majd hozzá megyek! Nagyon felháborodtam!

Bocsi, ha hosszú lett!

42482. mizi
2007. aug. 2. 14:59

Én is elköszönök, ügyesek legyetek!

Úgy hiányzik a net, annyi kérdésre választ lehet itt kapni, és én most annyit tudnék kérdezni, de indulunk haza.

Pusssz!

42481. e3fbbc47f9 (válaszként erre: 42480. - Lindus1017)
2007. aug. 2. 14:50
Jó pihit!
42480. Lindus1017
2007. aug. 2. 14:48
én elköszönök egy időre,le kell pihennem mert mano nem hagy békén...:)szép délutánt!
42479. e3fbbc47f9 (válaszként erre: 42476. - Lindus1017)
2007. aug. 2. 14:48

Nos,akik rémísztgetnek,azok az anyósom és az ö baráti köre...az én barátnöim azt mondták:1.:óh,olyan hamar túl volt rajta,hogy ideje sem volt fájdalomcsillapítást kérni..és minek arra a kis idöre?Mert csak akkor érdemes,ha elhúzódó szülés..és hülyére fáradod magad.

2.:ö elkezdte normál,majd elhúzódott,nem bírta,kért csillapítást..neki jó volt és most menne helyettem szülni:)))

na..szóval ebböl is látszik,mindenkinek másképp zaljik:)

42478. e3fbbc47f9 (válaszként erre: 42475. - Mizi)
2007. aug. 2. 14:45
Hm..valamit hallottam a 10 centis bdp-röl.hogy utána számít nagynak..de nem tudom pontosan,majd jön Tereza, ö nagyon jó az ilyen dolgokban.Mindig gyorsan tud választ keresni:)))
42477. e3fbbc47f9 (válaszként erre: 42474. - Mizi)
2007. aug. 2. 14:44

Ez nagyon jó hozzáállás!!!Segíteni a kisbabát,hogy könnyebb legyen neki!

Amúgy én is csak azért féltem,mert nem tudom,hogy mi vár rám.Èn nem szeretem a meglepiket:)Az a jó,mikor tosztában vagyok a dolgokkal,akkor vagyok biztos magamban és akkor nem érzem,hogy kihúzzák a lábam alól a talajt.

De már nem félek..csak úgy az egész terhességém alatti szüléstöl való félelmet vagy gondolatokat foglaltam össze.

Èrdekes,amikor kicsi voltam és anyukám vitt dokihoz,akkor mindig megkérdeztem mi vár rám.Mikor anyu mondta:nem tudom..akkor kicsit féltem.Amikor mondta:vagy szuir vagy gogyszer..akkor már tudtam mit kezdeni.Ha mondta,hogy most szuri lesz,akkor hiába tudtam,hogy fájni fog,megnyugodtam,mert tudtam mivel jár.Elmondta mindig:ez most kicsit fájni fog,de pár perc és elmúlik.Sosem csalódtam,hogy extrafájdalom volt..vagy bömböltem volna,már elöre..én mindig is csak a bizonytalantól féltem.Ha tudom mi mekkora fájdalommal jár,semmi gond,túlélem..de amikor nem,akkor stresszes leszek:)))Hát ezért féltem én..,de már nem nagyon:)

42476. Lindus1017 (válaszként erre: 42471. - E3fbbc47f9)
2007. aug. 2. 14:41
Tényleg érdekes mennyi különbséget hallani...A barátnőm olyan könnyen megszült fájdalmai sem nygyon voltak,közvetlen utána jött ment mintha mis em történt volna...
42475. mizi (válaszként erre: 42472. - E3fbbc47f9)
2007. aug. 2. 14:41
Nem tudom, de nekem az elmúlt két és fél hétben kétszer is nézték, két különböző gépen, két különböző doki, és az eredmények abszolút összevágnak, 500 g-ot hízott ez idő alatt, ami szintén reális. Majd kiderül. A bpd 93mm, ofd 110mm. Ez nagynak számít, tudja valaki?
42474. mizi (válaszként erre: 42471. - E3fbbc47f9)
2007. aug. 2. 14:38
Én eddig egyáltalán nem féltem, azt gondoltam elég lesz akkor elkezdeni, ha itt az idő. Hát, mostmár itt van, és szeretnék már menni, de amikor erősebben fáj, legbelül még mndig azt kívánom, hogy múljon el, és kapjak még egy napot. De tudom, hogy ha elkezdődik, már csak arra fogok koncentrálni, hogy segítsek a kicsinek.
42473. Lindus1017 (válaszként erre: 42470. - Mizi)
2007. aug. 2. 14:38
Szeretném látni már a te babód is:)Mindenki olyan szép!
42472. e3fbbc47f9 (válaszként erre: 42465. - Mizi)
2007. aug. 2. 14:35
nagyon fogunk drukkolni:)))Ügyes leszel biztosan!Az uh mérések vajon mennyire igazak?Mert nekem a következö alkalommal fogja megmondani a doki,h kb mekkora lesz a baba majd várhatóan a szülésnél.
42471. e3fbbc47f9
2007. aug. 2. 14:33

Valaki kérdezte a szüléstöl való félelmet..hát én elmondhatom az enyémet.

Èrdekes,mert az elsö idökben nem is gfondoltam magára a szülésre,aztán a középsö harmadban kezdtem el parázni,de nem kicsit!!!Már olyanokat mondtam a páromnak,hogy én még be sem teszem a lábam a kórházba,de már az adminisztrációs pultnál kérem a fájdalomcsillapítás összes módjának azonnali bekötését és alkalmazását!

Aztán ahogy telt az idö,egyre idegesebb lettem ...

Most viszont úgy vagyok vele,hogy mindenképpen meg kell szülni,benn nem maradhat és néha,mikor már gondot okoz,hogy benn van..pl:3 hét kökemény hátfájás(elmúlt szerencsére)..no,akkor kifejezetten kívántam ,hogy túl legyek rajta.

Olvasni kezdtem szüléstörténeteket,mert a környezetemben sokan csak a rémsztorikat mesélik,úgy fel*zva,mintha nem is szülés lett volna,hanem egy mészárszék..szóval gondoltam vannak ennél kellemesebb sztorik is(és nem fájdalommentességröl beszélek)..persze,hogy vannak,találtam is szép számmal,így megnyugodtam,hogy túl lehet élni,bár roppant módon fog fájni..(ezzel még mindig nem barátkoztam meg,csak tudom,hogy vele jár..reménykedem,hogy nekem vagy kevés ideig fog taratni,vagy kisebb lesz a fájás).

Szóval´para ide-para oda..szülni fogok:)))

Hát,néha megfordult a fejemben a császár gondolata is..mikor annyira rettegtem,hogy kipirosodott az arcom is a stressztöl....

Aztán arra gondoltam,az sem egy leányálom,hisz ott meg utólagos fájdalom van,meg ne akarjak már egy hétig is kórházban lenni,meg komplikációk..jaj..szóval ezer baj...

No,de a lényeg,most úgy gondolom,hogy legyen természetes szülés, s ha odaáig fajul,hogy nem bírom..akkor kérek fájdalomcsillapítást,mert nem cél a szenvedés,de ha bírható,akkor minek ?Szóval hagyom,hogy majd ott alakuljon,de nyitott vagyok mindenre:)

Amúgy mondom én ezt úgy,hogy fogászaton nem kérek érzéstelenítöt,mert tudom mivel mi jár..és mi meddig fáj és tisztában vagyok azzal mi történik ott..szóval oda fölöslegesnek tartom..(persze vannak kivételek...gyökértömés,rezekció..stb..)

De sima töméshez nekem ne szúrkáljanak:)

Szóval meglátjuk mi lesz...jó lenne ha nem fájna nagyon:)))De ez nem végenincs fájdalom,hanem egy olyan,aminek eredménye van:)))))))

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook