Pesterzsébeti anyukák, apukák! (beszélgetés)
Most azon gondolkodunk.Muszáj valamibe bele kezdeni,mert baromi nehéz gyerek nélkül is munkát találni,hát még 2 gyerekkel.
De Neked milyen papírokat kellett kiváltanod a kozmetika megnyitása előtt?
Elhoztuk a biciklit.
Jó,minőségi -kerékpárboltban vásárolták.
ma egy ilyen bringa-30 ezertől van-úgyhogy megérte az árát.
Bencus kicsit szerencsétlenkedett vele,mert picit nagy még neki-magas az ülés-de nem nagyon-csak nem ér le a lába-és így nem tud megállni.
Nem baj,lesz még ideje megtanulni.Sajnos nem
tudom,mi kell egy webáruház indításhoz- a keresőben nézted már?
Szeretnél nyitni egy webáruházat?
Szió!
Nagyon megköszönném-hátha bencének izlene.
Igazából Ő mindent imád,ami tésztaféle.
Nokedli-főzött tészták,túrógombóc-palacsinta-ezeket szereti.Hús féléket nem nagyon eszik:(
Sikerült eljutnotok szegény Bence bicajáért?
Tudnál nekem abban segíteni,hogyha egy webáruházat szeretnék csinálni akkor szerinted milyen papírokat kell ehhez kiváltanom és azok mennyibe kerülnek,hogy árulni tudjak rajta?
Tudom,hogy Te nem csinálsz ilyesmit,viszont Te is otthon fogsz dolgozni és ezért kérdezem hátha tudsz a saját tapasztalataidból segíteni.
Szia!
Ha szeretnéd én nagyon szívesen adok Neked amerikai palacsinta receptet.Én nem amerikai palacsinta sütőben sütöm.Nekünk volt de nem szerettem.Sima,egyszerű serpenyőben szoktam megsütni,tenyérnyi nagyságokban.
Pont az Europarkban voltunk,mikor érkezett a vihar.
Jól bőrig áztunk,míg az autóig mentünk.Bence nem annyira-inkább én.
Délután hozta be az Interspar katalógust a Lajos-most dobták csak be.
Mivel a túrórudi,meg a lángolt kolbász ,meg csomó minden le volt árazva-elmentünk vásárolni Bencével.
Aztán megettünk bent egy fagyit-vártuk,hogy elálljon az eső.
Hát az úttesteken bizony nyoma volt a viharnak-mindenütt leszakadt faágak,levelek-szóval erős széllökések voltak-de országszerte pusztított.
Holnapra már elvonul a front-remélem el tudunk menni a bicajért.
Hát az,hogy Kulcson írtják-e azt nem tudom.
Önkormányzattól függ.
Az biztos,hogy előző években mindig a polgármesteri hivatalban kellett verni az asztalt,hogy történjen valami-de nem nagyon van rá pénz.
Pesten lesz írtás,csak gondolom megvárták az esőt-mert utána megint lehet írtani.
Most ma este nem láttam szúnyogokat-lehet megbújtak a bokrokban.
Nem tudok sajnos amerikai palacsintát csinálni-sosem próbáltam-nincs olyan sütőm sem-receptem .Bár én szeretem-Bence szerintem még nem is evett.Enikő evett már,mert a bölcsiben adták párszor ebédre.
Amíg el nem ment a vihar,addig én olyan rosszul voltam kora délutántól.Annyira nyomta a fejemet és annyira fájt,hogy mozogni sem tudtam mert akkor elhánytam majdnem magam.És az a legfurcsább,hogy abban a pillanatban amikor kiviggyant a nap,máris sokkal jobban lettem,majd amikor egy kicsit megint beborult abban a pillanatban újra jött a hányinger,meg a rettenetes fejfájás.Borzasztó hogy az emberre mennyire hat az időjárás.
Nálatok csinált valami kárt ez a vihar?Nálunk holnap fel kel menni a tetőre mert hallottuk hogy megemelte a szél a tetőnket és meg kell nézni nem csúszott e el.Szerencsére ha el is csúszott akkor sem ázott be a lakás.
Meg akkora ágakat tört le a vihar,hogy eltorlaszolta az utat teljesen.A nyanyiéknál pedig a teraszon a két méteres ajtó darabot felborította,a gerendákat el lökte.
Árven cicámat az előbb lefektettük,most itt séta fikál a gyerekszoba és a mi szobánk között alvás helyett.És az előbb megszólal az apjának hogy szeretném ha megnyúznál.Olyan dumája van hogy olyanokat szoktunk rajta röhögni,hogy csak na.Van már egy pár aranyköpése amit jó lenne felírni mielőtt teljesen elfelejtjük.:))
Szia!
Van rá esély,hogy irtsák a szúnyogokat?
Nálunk mostanában ha palacsinta van akkor csak az amerikai,szeretem csinálni,mert gyorsan,könnyen készen van,nem úgy mint a sima és nagyon finom,meg ezt Árven is szereti nagyon,mert a simát nem eszi meg.De a Tomival mi nagyon szeretjük a simát is és a legjobb,hogy ha sima van itthon akkor azt nem nekem kell csinálni,hanem azt a Tomi készíti. :)) Olyankor nekem csak annyi a dolgom,hogy amíg süti kiosonjak a konyhába és elcsenjek egy-két darabot. :)))
Szió!
Kulcsra egyhamar nem megyünk.
Tegnap telefonált a párom a kulcsi szomszédunknak-és azt mondta,hogy nem lehet kimenni a kertbe,annyi a szúnyog.
2005 nyarán volt szerencsénk megtapasztalni,milyen is ott egy szúnyog invázió.
Mikor délben a tűző napon csapkodod magadról a vérszívókat-az már nagyon gáz.Most hasonló a helyzet-várunk,hátha írtanak.
Sima palacsintát sütöttem-nem szoktam más fajtát csinálni.Fiam csak a kakaóval töltöttet eszi meg.
Régebben megette a lekvárosat,de már nem szereti:(
Túrósat,és nutellásat sem eszi.
Nagyon válogatós.:(A lányom ,mindegyiket szereti-most újabban Enikő nem eszi a gyümölcsöket.
Csak az almát és a banánt eszi-de utóbbit a székrekedése miatt nem nagyon ehet.
Szia!
Hát nálunk is vannak szúnyogok,de szerencsére azért nem olyan vészes mennyiségben.
Mikor mentek Kulcson?Tudjátok már mennyi időre mentek?
Milyen palacsintát csináltál,a simát vagy az amcsisat?
Szió!
Hát,igen.
Most már ezek után én is a rendelőbe fogok járni,és TB kártyára megcsináltatom,a negyed évente esedékes szűréseket.Mert kiszámoltam,hogy egy évben 80 ezer forint lenne:((
Amíg nem volt panaszom,őpontosabban komoly betegségem-én sem jártam magán dokihoz- kivéve akiknél szültem-de nagyon kedvesek voltakAkinél Enikőt szültem,sajnos külföldre távozott.:(
Ezt a dokit az unokatesóm ajánlotta,mert neki is hasonlóbetegsége volt-és áradozott róla,hogy milyen szuper-rendes orvos-azt azért hozzátette,hogy drága orvos-hát nem tudtam,hogy pénzéhes is.
Nem baj,utoljára voltam nála.Még egyszer nem megyek:D.
A bicajt még nem néztük meg-tegnap későn jött meg a férjem-és Bence nyaggatott,hogy palacsintát akar enni-szóval estig sütögettemebben a döglesztő hőségben.
Nálatok is sok a szúnyog?Itt rengeteg van:(Ha Kulcson nem írtottak,akkor lehetetlen ott megmaradni-még akkor is,ha nem közvetlen a parton van a házunk-fent is iszonyú:((
Szia!
Jaj ne haragudj,hogy nem írtam.Csak tegnap nem tudtam megnézni mit írtál,mert elszállt a gépünk.Délután meg válaszoltam rá,amikor az utolsó fél mondatnál valamit megnyomtam és az egészet kitöröltem és közben mennem kellett Áriszkához is,aztán megint lehasalt a gép.
Pedig nagyon izgultam,hogy mi van Veled.Nagyon örülök hogy nincs semmi bajod.Így végre mehettek nyugodtan a telekre lubickolni,kikapcsolódni egy kicsikét.:)))
Nem semmi a doki,kedves ember lehet.
Nekem nincs magán dokim.Az én nőgyógyászom szerencsére baromi jó ember és nagyon jó doki.Mindig tudja ki vagyok,kérdezi hogy mi van a gyerekekkel,és ezek mellett mindig nagyon rendesen megvizsgál,ha bármi gondom volt akkor addig küldte a dolgokat mindenféle vizsgálatra amíg ki nem derült,hogy mi a bajom.Nagyon szeretem.Mindig elmondja rendesen türelmesen akár többször is ha nem értem,hogy mi van velem.Ő egy olyan doki aki annyira rendes ember hogyha magán praxisba menne még fizetnék is neki hogy Ő vizsgáljon.De egyszer kerültem egy olyan dokihoz UH-ra aki sokszor van a TV-ben,meg magán centrumban dolgozik és úgy UH-ozott meg hogy azt hittem beszarok a fájdalomtól és,hogy Áriszt kipréseli belőlem,Amikor meg meg mertem kérni hogy mondja már meg nekünk is ne csak a kollegájának hogy mi van a gyerekkel,akkor rám förmedt hogy majd a végén mindent elmond.Amikor végzett akkor meg kiment a vizsgálóból és nem mondott semmit csak hívta a következő beteget.Majd amikor utána mentünk és rákérdeztünk egy mondattal lerázott.Ezzel csak azt akartam mondani hogy nem mindig a pénzes dokik a legjobbak.
Te miért ehhez a dokihoz jársz?Biztosan Ő a legjobb?
Bencének megtudtátok nézni a biciklit?Mikor mentek pihizni?
Megjöttem-minden negatív lett,nem találtak HPV kórokozót egyáltalán.
P2 lett a citológia is,vagyis jó lett.
3 havonta kell járni-2 hónap múlva megyek.
Mondtam,hogy még jön a tejem-írt fel gyógyszert rá-
Amúgy elég pénzéhes-mert nem is vizsgált-jó írt receptet-de közölte,hogy kellene egy kis lóvé.
8 ezret kért-hát adtam egy tizest legyen boldog vele.
ÚÚÚÚtálom a pénzéhes dokikat.Ma már a legtöbb jó szakember igencsak rákapott a lóvéra:((Szégyen gyalázat:((
Igen,ha szar-akkor nem veszem meg.
Adunk egymásnak egy semleges értékelést-"nem felelt meg" szöveggel-aztán keresgélünk tovább.
Azt mondta,fél 6 és 6 között-de a múltkor is várnom kellett.
Mert gondolom-oda rendeli azokat ,akik a leletért mennek.-és előtte nem voltak bejelentkezve.
Így előfordul a csúszás.
4 hete voltam nála,akkor kb fél órát vártam.
nem csodálom.Én is be lennék szarva a helyedben.
Ha jó állapotban van akkor tényleg megéri.Kiváncsi leszek rá.
Még nem tudom,az attól is függ-hányra érek haza a dokitól.10 ezer-de állítólag új állapotú,és kontrafékes,és nem kínai-papírjai megvannak.
A Tescoban egy kínai bicaj ára 22 ezer forint.
Hervisben,egy nem kínai-44 ezer.Hát ennyit nem adok érte-úgyis kinövi egyszer:))
ÁÁÁ már én is nagyom kíváncsi vagyok.
Féééélek:((
Ma nézitek meg a biciklit?Mennyiért sikerült venni?
Na akkor kíváncsi leszek mit monda doki személyesen.
Persze,a magánrendelőjébe megyek,ott lesz a dokim is.
Gondolom elmondja mi a helyzet.
Egyébként ő most szabira megy péntektől,úgyhogy nem is tudott volna már műteni.
Mindenképpen írok,ha megjöttem.
Jaj,elfelejtettem megemlíteni,hogy vettem a vaterán egy bicajt-Erzsébeten a Kossuth Lajos utcában van-oda is el kell menjek érte-megigértem a fiamnak-persze kipróbálja előtte.
Az volt a hírdetéshez írva,hogy 20 colos-de nagyobbnak látszik a képen.
Mindegy,úgy is meglátjuk milyen,aztán ha jó,megfelel,akkor megveszem neki:))
Ez meg a másik,-jó,hogy említetted-mert nekem is van túlfizetésem-és nem akarták kifizetni-hazaküldtek,hogy valami rosszul lett kitöltve,és hiányos-de a párom meg váltig állítja,hogy jó-stb.
Annyira nem értek ezekhez az APEH dolgokhoz.
barátnőmnek is csúsztak a múltkor vagy egy hónappal.
Borzasztó,mi megy ott is:((
Enikő-most a nagy melegben,és hogy a székelése nincs rendben-ritkán alszik.Inkább korábban fektetem le.
Olyan 8-9 körül kel fel-és 6-kor már alszik.
Tegnap este 11-kor felébredt,hogy éhes-megetettem-és utána aludt is vissza:))
Még az ovodában is lefektetik Bencééket-csak bencust ebéd után hazahoztam mindig-mert sose aludt bent-csak zavarta a többieket.
Nekünk sincs klímánk,ezért sötétítővel próbálok tenni a meleg ellen. :)) Délutánra már nagyon elszokott fogyni az oxigénünk és alig várom olyankor hogy végre kint legyen egy pici légmozgás hogy kinyithassam szellőzni az ajtót.:))
Este írjál ha lesz időd rá,hogy mi van a leleten.És ma még tudsz beszélni személyesen a dokival,amikor a leletért mész vagy már nem?
Igen valóban az anyatej ebben a korban már nem elégíti ki a táplálék szükségletet.
Bár,Enikő 7 hónapos kora végéig csak anyatejet kapott-ritkán-napközben adtam neki gyümölcsöt-de sokáig kiköpte-még az almát is-hát új volt neki.
Az éjszakákra nem emlékszem-felkelt-e.
Súlya rendben van?-mert ha igen-akkor nincs ok aggodalomra,szépen fejlődik-csak ha kevés a súlya,.
Hát ezek a hivatali dolgok elintézése soha nem olyan egyszerű,mint ahogyan eltervezi az ember.
Nekem is van valamennyi túl fizetésem az apeh felé,amit egy bizonyos nyomtatvány kitöltésével lehet vissza igényelni.Már novembertől vagy mikortól szenvedek vele.Először beküldtem,majd felhívtak,hogy nem jól töltöttem ki,ezért küldjek egy faxot hogy szüntessék meg azt az eljárást,aztán elmondta a nő,hogy hogyan töltsem ki hogy jó legyen.Pontról pontra ugyan úgy kitöltöttem ahogy mondta és beadtam.Aztán másfél hónap múlva kiderült hogy még sem volt teljesen jól kitöltve.na akkor beadtam még egyszer.Múlt héten felhívtam őket hogy megkérdezzem most végre sikerült e jól kitöltenem a nyomtatványt.Mondták hogy persze 9-én telik le a 30 nap és akkor folyósítják.Hát várom hogy a számlámra kerüljön a pénz de sehol semmi,pedig már rajta kéne lennie ha 9-én utalják.Gondoltam felhívom még egyszer hátha még is valami hibádzott abba a h....e nyomtatványban.Rákérdezek szépen.Mondják megint hogy minden rendben van vele,de még nem utalják,mert el vannak csúszva a kiutalásokkal.Megkérdeztem hogy mégis mennyit kell még várnom rá,erre közölte velem hogy a jövőhéten de az azutáni héten már valószínűleg megkapom.Hát most várok és remélem hamarosan utalják a pénzemet.Bezzeg ha nekünk kéne fizetni és csúsznánk egyből jönnének a levelek,meg a büntetés.Ők meg egy levelet sem küldtek,vagy fel sem hívtak hogy elnézést a kellemetlenségekért,de késve utaljuk a pénzt.Na mindegy,de legalább már nem kell többet be adnom a papírt és egyszer csak megkapom már a pénzt. :)))
Enikő szokott még aludni délutánonként rendszeresen vagy csak alkalmanként?
Semmit-majd később rákap az ízére.
Bence sem szerette-most meg imádja a krumplit.
Szegény,biztos kínlódik,hogy jön a fogacskája,meg még új neki.Majd ha látja,hogy ti is milyen jóízűen eszitek,akkor fogja enni:))
Szió!
Az előbb hívtam a dokim-azt mondta most nem kell műteni-de úgy vettem ki a szavaiból-később viszont igen.
Mindegy,ma bemegyek a leletemért,és akkor már többet is tudok mondani.Kb 8 -ra érek haza.
Azért még izgulok,és félek:((-említettem,hogy fáj a bokám,és a tenyerem.Ez ennek a betegségnek az egyik tünete-de már az is lehet,hogy beképzelek magamnak minden baromságot.
Hazajött a párom-végre itthon van-kissé nyűgös,fáradt-és persze melege van-nincs klímánk.
Nem szereltettünk be,mert nincs fent a tetőtérben akkora helyiség-hogy meg tudnánk oldani.
Szia!
Na tudsz már valami eredményt?Most megy el a dokid szabira ugye?Meddig lesz szabin a dokid?
Szerencsére tegnap már Árisznak nem volt semmi baja.Ma is nagyon vigyorka.Lehet hogy tényleg csak gyomor rontása volt.
Ma főztem Árvennek meg magamnak egy kis főt krumplit a tegnapi husi mellé és gondoltam hogy megkostoltatom Áriszal hátha a főzelék állagával van a gondja és jobban tetszene neki egészben úgy is van már Neki 2 foga. Hát nem jött be a tervem.Ugyanolyan undorral tartotta a szájában mint eddig a főzeléket.Annyira nem eszi meg hogy még kiköpni sem köpi ki,hanem úgy kell kihalászni a szájából nehogy hozzá érjen még valahova a száján belül.És ha nem veszem ki el kezd öklendezni.Én nem tudom mit csináljak hogy meg szeresse az enni valókat.
További ajánlott fórumok:
- Budapest XIV. kerületi anyukák, apukák segítsetek!
- Tud valaki jó és olcsó CSEPELI vagy pesterzsébeti (vagy bármilyen pesti:)) menyasszonyi ruhakölcsönzőt?
- Gyermeküket egyedül nevelő anyukák és apukák barátkozós fóruma
- Meg tudná mondani valaki a Pesterzsébet városközpontban található Interspar számát?
- Péceli Anyukák, Apukák és Mindenki más..
- 4-5 gyermekes anyukák, apukák, családok: milyen az élet ennyien?