Pesterzsébeti anyukák, apukák! (beszélgetés)
Halihó!-Itt vagyok-csak nem volt időm írni.
Végül is gulyás levest főztünk bent fazékban,mert nem volt bográcsunk,és Lajos nem csinált tüzet.
Még megmaradt a fele hús,amit pörköltnek fogok megcsinálni-mivel,majd 3 kilót vettem.
Este 11 kor kapcsoltam le,nagyon kemény volt a hús:(
Holnap hozzák a masszírozó ágyat,kíváncsi vok,milyen lesz.
Az ágy betétet bevittük,de most még sokkal büdösebb,mint volt.
Kidobjuk.Enikő tegnap ráadásul újra rápisilt-túl fáradt volt már az este,és nem ment bilire.
Szia!
Sikerült szabadban főzöcskézni?
Mi ma voltunk az Europarkban,elintéztük,hogy ne fizessünk majd annyit a telefonért,netért,meg a tvért:))
Aztán postára is meg a sparba is bementünk még.
Nem vettünk sok mindent,inkább csak gyümölcsöket,meg vettünk másfél kg oldalast,mert már jó ideje jó kis zsíros kenyérre vágyunk és abból nagyon finomat lehet csinálni:))
A bográcsozás nagyon jó ötlet,csak nem akarok kárálni,de nehogy szombatra tervezzétek,mert állítólag holnap esni fog az eső.
Tudjátok már milyen hamit szeretnétek?Levest?Pörit?
Nem voltunk ma sehol csak ez a meleg teljesen lefárasztott.Már alig vártuk hogy délután ki lehessen menni,mert oxigénünk már nem sok volt a lakásban:))
Szerintem, ha valaki megteheti mindenképpen bármennyi pénzt megér az egészség,vagy az egészség valamilyen szintű javítása.Tehát ha segít Lajosnak az az ágy és belefér a költségvetésetekbe a megvétele akkor szerintem jobb ha megveszitek kipróbálás után,mert akkor nem csak potyára dobjátok ki a havi 20 ezer forintot.
HHHHHHHÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ!!!!!!!!!!Én nem hallottam még erről az ágyról,de nagyon tetszik az a kevés dolog amit írtál róla.Remélem Nektek is beválik:))))
Veletek mi újság?
Voltatok valahol?Mentek a hétvégén valahova?
Mi tervezünk egy bográcsos főzést,de még nincs meg a tűz helye.
Meglátom,holnap sikerül-e a piacon szép húst kapni
Hello!
Ma nekifogtam az ablakoknak,mikor telefonált Évi,hogy menjek át,mert el kell ugrani a zaciba-az autóját elvitték egy szállításra,amiért kapott 3 ezer forintot.
Akkor itthagytam csapot-papot-rohantam,mire átértem,ebédidő lett a zaciban.
Aztán nála az asztalon felejtettem a recepteket,amit a Lajosnak kellett kiváltani-fájdalomcsillapító a lábára.
Aztán meg haza kellett menni megint,mert a Lajos kevés pénzt adott-rosszul számolta ki-ki tudtam fizetni,de a piacra már nem maradt pénzem.
Mikor hazaértünk,rá tíz percre meghozta a srác az Évi autóját.
Akkor megdumáltuk,hogy egy maszírozó ágyat bérlünk,ami talán segíthet a Lajos gerinc problémáján is,mert gerincsérvtől elkezdve,a cukorbetegségen át,magasvérnyomás,stb-sok mindenre jó.
Egy hónapra 20 ezer a bérleti díja,amúgy 650 ezer az ára.
Egy próbát megér-aztán,ha beválik,elgondolkodunk a megvételén.Persze részletre:))
Szia!
Mi volt ma Veletek?
Még nem jutottunk el az APEH-ba,de remélem jövő héten el tudjuk intézni.
Akkor már Bence is megkezdi az ovit,és ketten mennénk a Lajossal.
Na,ez szuper hír:).reméljük,hamarosan megszokja a gyomrocskája is-és minden rendben lesz:))
Igazából lent a földszínten egy 20 nm-es szoba van,mert a másik ugyanekkora lett a kozmetika szolárium.
Tehát ez lenne a nappali,és ott van a franciaágy is,ahol Enikővel alszunk.
Azt kellene berendezni normálisan,egy nappali garnitúrával-ahová a vendégeket is le tudnám ültetni:)
Fent a tetőtérben három kis szoba van,amik igazából hálónak valók.
Illetve egy nagyobb szobácska van,amit gyerekszobának terveztünk.
Az lesz most majd,ha teljesen kész lesz-Bence szobája.
Enikő pedig velem alszik a legkisebb szobában fent-ideiglenesen.
Fent a tetőtér
Szióka!
Már el kezdtem az előbb írni Neked,amikor Áriszkám felkelt és meg kellett etetnem.
Erről jut eszembe!!!Árisznak kedd óta adok ismét gyümölcsöt.Vagyis csak almának a levét egyenlőre.Most ugyan úgy kezdtem egy-két kanállal a levét,mint amikor fél évesen elkezdtem Nála az evést és majd ha már megeszik 50milit,akkor adok pürét ismét.
Változó étvággyal eszi.Kedden a 2 kanál lét a háta közepére sem kívánta,szerdán már többet adtam neki,de az utolsónál már kezdett undor fejet vágni.Ma viszonylag sokat megevett belőle jó ízűen.Közel sem 50 milit,de már haladunk.:))De ami a legfontosabb,hogy NEM HÁNYT!!!!!
Ennek annyira örülök,olyan boldog vagyok tőle.
Ma egész nap takarítottam,aztán meg jött a barátnőm a két kisfiával.Árven nagyon várta már Őket.Annyi idősek a gyerekei mint az enyémek:))
Nem lehetett egyszerű kivinni,meg kimosni az ágy tetejét.Mennyire kellett eláztatnod?Vajon mikorra fog megszáradni?Drukkolok,hogy ne essen az eső,mert akkor ha a lakásban szárad is olyan pára tud lenni,hogy az életbe nem szárad ki.
Most a francia ágy a nappaliban van,ott alszotok Enikővel,vagy,hogy van a lakásotok szoba elrendezése?
Nálunk a fürdőkád borzalmas állandóan.Na nem azért mert nem takarítom,hanem mert iszonyatosan hülye bevonata van.Borzalom.Hiába használok rá akár olcsó,akár drága súroló szereket olyan állandóan mintha el sem mostam volna:(((
De ma bepipultam és miután elsúroltam súrolóval,megint nem látszott rajta,ezért beleszórtam egy jó nagy marék sót,rá ecetet,meg a szivacsra ecetet,sót,súrolót és átsúroltam ezzel a trutyival.Hagytam állni rajta jó ideig aztán megint áttöröltem és lemostam.
Na most végre látszik rajta,hogy el van súrolva.Persze nem olyan,mint amilyennek lennie kéne,de ahhoz képest,hogy milyen szokott lenni,ahhoz képest gyönyörű.:))
Halihó!
Mi újság Veletek?
Ma kivittük az ágy tetejét,és kinta szabadban kiporoltam,újra hipóztam.
Kíváncsi vagyok,kijön-e belőle a bűz.
A párom nagyon ellene van,hogy ülőgarnitúrát vásároljak,mert sajnálja a pénzt.
Tkp. nincs is rá keretünk-az örökségből vennék ki-pontosabban ,amit nem utaztunk el,abból vettem volna,hogy legyen egy normális ülő alkalmatosság a nappaliban,és ha jön egy vendég,le tudjam ültetni.
Szia!
Főztem-fasirtot,krumplit.
Még ma is nyomott vagyok-olyan kedvtelen.
Lajos volt a Lidl-ben-de csupa haszontalan dolgot vett:((Jellemző.
Most hívtam az ELMÜT-jövő héten csütörtökre kaptam időpontot,hogy felvehessem végre a túlfizetésünket.
APEH-ba is kell menni a héten:&
Szia!
Mi van Veletek?
Ma nekem nem indulhatott olyan lustisan a napom,mint tegnap.Reggel Áriszkám szokásához híven olyan sokat kakilt a pelusba,vagyis inkább pelusokba,mert 3 pelenkát kakilt össze,hogy össze kente vele az ágyneműnket,ezért azzal indítottam a napomat még reggeli előtt,hogy pakoltam bele a ruhákat a mosógépbe.3 adag ruhát mostam ki már.
Bár megmondom őszintén,hogy jobban szeretem az ilyen napokat,mint a lustikat,mert egy csomó mindent meg tudok ilyenkor csinálni és gyorsabban,mint amikor lusta vagyok és ilyenkor olyan jó végig gondolni a napon,hogy mennyi mindent sikerült már megcsinálni.:))
Külön ágyban,egy szobában.:))
Majd odarakom mellé a nagy mackót:)
Nem különösebben bújósan alszik el-sokszor egyedül is elalszik.csak álmában néha odajön szorosan mellém-és,ha nem érzi,hogy ott vagyok mellette,akkor kezd el keresni-és ha nem talál-sírni kezd.
Muszáj valahogy külön szoktatni,mert nem egészséges egy ágyban a szülővel:))
Sajnos nem tudom,mert nem találom a katalógust.Mikor takarítottunk,Évi elpakolhatta valahova.Mindjárt megyek,és megnézem pár dobozban,hátha benne lesz.
A gyerekvilágnál van.
Egyébként ma én is olyan levert vagyok-kialvatlan.
reggel,alig tudtam felkelni.
Enikő már fél 7 kor fent volt.
Semmihez nincs kedvem,pedig folytatnom kellene a takarítást-de már nagyon unom:((
Egyedül,nehéz elkezdeni.
Évi most otthon dolgozik-férje a napokban indul újra Svédországba-most várja,az árut,hogy felpakolhasson.
Igen,és régebben gyakrabban leesett.
A rácsos kiságy nem vált be,mert folyton beütötte a fejét,és állandóan felkelt.hamar szétszereltük:)
Most velem alszk a franciaágyban-de ezt az ágyat ki kell dobnunk,mert gyakran bepisilt,és nem tudtam rendesen kitakarítani-pedig Domestosoztam is rendesen-nem jött ki a szag-ezen kívül a kárpitja is szétjött több helyen-pedig csak két éves.
Hááát lelaktuk....Ez van:DD
Nem baj-ülőgarnitúrát szeretnék a helyére a lenti szobába,hogy legyen helyem-mert ez a batár nagy ágy egy csomó helyet elfoglalt.160*200-as.
A tetőtérbe veszek Enikőnek egy kis leesésgátlós ágyacskát.
Nemrég dobtak be IKEA katalógust,és abban láttam egy kis aranyos ágyikót,és nem is volt drága.
ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!!!!!!Szegény!!!!!!!!!!!
Lehet kapni ágyhoz leesés gátlót.A Brendonban láttam.
Az nem jó,ha unatkozik,az nagy szenvedéssekkel jár:))
Ilyenkor mit szoktál Vele csinálni,játszani?Vagy Ő már nagy a közös játékhoz?
Remélem Lajossal a másik helyen tudnak csinálni valami érdemlegeset,mert borzalom lehet Neki így csinálni gyerekek mellett a napot egymás után.
Ma én is nagyon nyűgös vagyok.Nagyon bal lábbal keltem ma:((
Szia!
Sajnos nem használt semmit:((
A lába,egyre jobban fáj-már alig bír menni.
Bottal ment be ma is az oviba.
Szeptemberben fog menni Körmendre a fiához.
Hamarabb nem lehet,mert most Erdélyben vannak.
Úgyhogy,addig valahogy ki kell húznia.
Bence már nagyon várja az ovit-de csak mert iszonyúan unatkozik.:(
tegnap itt voltak Bettináék-eljátszadoztak.
Enikő éjszaka leesett az ágyról-szegény nagyon sírt.
Mindjárt nézek neki leesésgátlós kiságyat.
Szia!
Mit csináltok ma?
Lajosnak letelt már az a várakozási pár hete a tűszurkálás után?Javult a helyzet valamennyit?
Igen,én sem akarta, beadni,de Enikő nagyon imádja a bölcsit.
ma is kérdezte-mikor megyünk vissza,mert játszani szeretne a bölcsiben.
Ne olyan tucat bölcsire gondoljál-hanem családias légkörű,és igen drága.
9 ezer a havi ebéd,plusz egyéb költségek.
De Encsi oda-vissza van tőle-és az Ő érdekét is néztem.
Külömben nem jár gyakran.
Tavaly i be volt iratva,és összvissz ha 5 hetet járt a 10 hónapból,akkor sokat mondok.
Idén sem lesz másképp.
Meg,muszáj,hogy szokja a közösséget.
Képzeld,mikor oviba adom,akkor lesz beteges-és sokat fog hiányozni.Addig a legtöbb betegségen átesik,és erősödik az immunrendszere is.
Úgyhogy,csak a javára válik.
Persze,ha nem igényelné,és pityeregne-itthon szeretne maradni,akkor nem vinném:D))
Köszi a tippet:)
Mindenesetre holnap úgyis megyek vásárolni,megnézem.
Milyen megfontolásból adjátok bölcsibe?
Én annyira örülök,hogy még van egy évünk itthon együtt Árvennel és addig nem kell mennie oviba.
Mi már az elején úgy terveztük Tomival,hogy 3 éves korukig a gyerekeknek itthon vagyok Velük és nem adjuk bölcsibe Őket:))
További ajánlott fórumok:
- Budapest XIV. kerületi anyukák, apukák segítsetek!
- Tud valaki jó és olcsó CSEPELI vagy pesterzsébeti (vagy bármilyen pesti:)) menyasszonyi ruhakölcsönzőt?
- Gyermeküket egyedül nevelő anyukák és apukák barátkozós fóruma
- Meg tudná mondani valaki a Pesterzsébet városközpontban található Interspar számát?
- Péceli Anyukák, Apukák és Mindenki más..
- 4-5 gyermekes anyukák, apukák, családok: milyen az élet ennyien?