Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Pánikbetegség - Tapasztalatok. Kinek mi segített? fórum

Pánikbetegség - Tapasztalatok. Kinek mi segített? (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Pánikbetegség

❮❮ ... 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 ... ❯❯
396. e623a30cba (válaszként erre: 388. - 49ca420470)
2009. aug. 28. 15:24
Én a kórházban mindig megnyugodtam,jobb kezekben voltam mint otthon vagy az utcán.Inkább találjanak valamit amig kezelhető mint,hogy túl késő legyen.Egyáltalán úgy érzed,hogy beteg vagy?Egyáltalán vannak nőgyogyászati vagy egyéb tüneteid?Mert ha nincsennek nyugodtan elmehetsz,minden negatív lesz!Ha mégis találnak valamit, mivel nincs tünete,nagyon kezdeti lehet és kezelhető,mint egy torokgyulladás,Erre kell gondolnod!Doki elött vegyél be valami nyugtatót!
2009. aug. 27. 03:52

Ajánlom mindenkinek!!!

Müller Péter - Szeretetkönyv - 4.fejezet - A lelkem a barátom

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2009. aug. 27. 03:46

Kedves pánikbetegek!!Betegségeitek oka hogy szüleitek öntudatukon kívül nem figyeltek rátok igazán. Fájdalmas kimondani de nem szerettek titeket eléggé mert nem tudták hogyan kell.

Ebből kifolyólag ti megéltétek azt hogy értéktelenek vagytok a világgal szemben. Elvesztettétek a belső biztonságotokat, békéteket, aminek következményeként elkezdtetek félni, rettegni. Megjelentek a pánikrohamok és most itt tartotok. Az életetek gyötrelmes mert annak látjátok. Csak szeretettel lehet ezt a problémát orvosolni. Ugyanis a fény elnyeli a sötétséget. Ehhez azonban meg kell tanulnotok szeretni önmagatokat. Csak az tudja a másikat szeretni aki önmagát is szereti. A fényt csak akkor sugározhatod át a másikra ha először benned megvan. Menj oda a tükör elé és mondd bele: SZERETLEK!! SZERETLEK (NEVED)!!! Nagyon nehéz lesz és kellemetlen először de belejössz!!! Tükör nélkül is mondogathatjátok. Öleljétek meg magatokat. Felejtsétek el az orvosokat és a gyógyszereket!! Azok csak tovább rombolnak. Hallgassatok rám. Én már túl vagyok rajta. Tudom miről van szó!!! Sok sikert!!!

2009. aug. 26. 12:11

Sziasztok! Én egy 19 éves lány vagyok,és lassan 1éve,hogy kialakult nálam ez a pánikbetegség! Én arra fogom,hogy az érettségi miatt! De mivel ugye az már lezajlott,sőt a továbbtanulás miatt sem kell már aggódnom,mert felvettek az egyetemre,így nem tudom,miért nem múlik! Nagyon rossz,egyre többet jön rám! Izzadás,zsibbadás,rettegés,hányinger,fulladásérzet,

szédülés,étvágytalanság! Szmako leveléhez hozzászólva: én is attól félek,hogy mi lesz,ha hányok! Ebből kifolyólag alig merek enni,a gyomrom sokat fáj,egyre csak gyengülök és fogyok!

Gondolkoztam,hogy kéne dokihoz menni,de attól is félek,mert nem akarok gyógyszereket szedni! Most abban reménykedek,hogy az egyetem majd helyreráz,hogy sok lesz a dolgom és nem fogok ezzel foglalkozni! Néha már a buszra/vonatra is alig merek felülni,pedig ugye muszáj leszek megszokni a suli miatt,mert nem helyben fogok járni! Jajj nagyon rossz,látom a többi velem egykorú fiatalokat,semmi gondjuk,élik az életüket felszabadultan,vidáman én meg itt vagyok és küszködök ezzel a dologgal! Nem mondom,vannak jobb és rosszabb napjaim is,de mikor az ember úgy kel fel,hogy pánikrohamja van,hát nem tudom,meg van pecsételve az egész napja,legalábbis pár órája! Arról nem is beszélve,hogy állandóan szorongok,hogy vajon mikor tör rám megint?! És ha jól érzem magam,hirtelen bepattan,hogy "na úristen hogyhogy jól vagyok"-és akkor bumm,köszön a pánik! Nagyon rossz ez így,erre kell valami megoldás! Szerintetek mit csináljak? Vegyek önerősítő könyveket vagy járjak dokihoz??? Valaki légyszives válaszoljon,mert ezt így nem bírom...:(

392. szmako
2009. aug. 25. 15:23
Sziasztok! Ma találtam erre a fórumra. Én is vmi hasonló dolgokat élek át! Nem használok olyan szavakat mint a "szenvedés" vagy "küzdés", mivel a nyelvünk is kétélű fegyver. Vmikor 2002 dec.-ben vagy '03-ban kezdődött. Tünetek: izzadás, gyengeség, félelem, étvágytalanság, h ha ez így megy tovább akkor vége, hasmenés, rókázás. Nem mertem buszra felülni, moziba menni, étterembe, mert mi lesz, ha rókázok. Azt hittem, h magam meg tudom oldani a dolgot. Elöszőr a valláshoz fordultam, de semmi. Aztán a filozófia, de semmi. Ezek után, tavaly nyáron elmentem egy dokihoz. Vmivel jobban vk. Nem kaptam még bogyót! Dolgoztam kint Ausztriában, de nem múlt el akkor sem. Voltak jobb és rosszabb napok! A szakdogát is írnom kellene, de nem érdekel. Nincs pozitív megerősítője. Majd csak lesz vhogy! Szeretnék kikecmeregni ebből az egészből, de nem lehetek/tünk türelmetlenek. Nálam ez csak több stresszt jelentene, ha siettetném a dolgot. Minden jót! Üdv!
2009. aug. 6. 13:07
Kihagytam azt,hogy nincs munkám,de már lassan nincs is kedvem dolgozni,nap mint nap felkelni,8 vagy több órát emberek közt lenni.De talán hülyeség.Tíz évig voltam tünetmentes,s eszembe sem jutott,hogy volt valaha akár depim,vagy rossz kedvem,csak éltem az életet.Talán ez a rossz világ is kiváltott egy ilyen érzést,mert tényleg amiket olvasok ilyesztő dolgok várnak az emberekre.Nem a világ végéről beszélek most!Alig nevetek már úgy igazán!Nem jó igy lenni!
2009. aug. 6. 12:59

Sziasztok!

Nekem a nagy érdektelenség tavaly a munkahelyen jött elő.Ültem a munkaállomásomon,s azt éreztem:nem érdekel az egész,s úgy is maradtam.Táppénzre mentem vele 2 hétre,majd vissza a munkához,de felmondtam,mert már rossz volt.S elkezdtem süppedni a nagy érdektelenségbe.Jött a tél,a rosszkedv,s nem javult.Szedtem minden fajta bogyót,de nem volt jobb.Egyedül ültem nagymamámmal,aki teljesen kikészitett,ez évben idegkimerültséggel mentem dokihoz,s csak sirtam,meg sírtam folyton.Majd bekerültem egy általam kedvelt közösségbe,hátha segit.De annyira nem segitett.Ez az év rosszabb lett.Már szinte a létem se érdekel,sem a házasság,sem a szülés,sem más egyéb,csak vagyok,s ez szörnyű.Nincs kedvem egyedül elindulni sehová sem,se vonattal,se busszal.Már nagyon ki vagyok ezektől,s most megint fáradtan ébredek ragad le a szemem vissza reggel.Itthon csak a vita a pénzen,mamánál az,hogy mi lesz vele,mert butaságokat csinál.Velem az,hogy félek a házasságtól,meg a kötöttségtől.Azt sem tudom mit tegyek magammal,hogy jól érezzem magam végre.Próbálok olvasni,jönni menni,de közbe szorongok a nagy semmitől.Ezelőtt érdekelt még a kutya farka is,meg vidám voltam,utaztam,kirándultam egyszóval:éltem.De most?????Mint egy bábú!Rettenetes az egész!

2009. júl. 30. 22:37
Régen mindig bújtam az egészségügyi könyveket kiolvastam az egészségügyi abc-t töviről hegyire.Anyukám mikor beteg lett,akkor alakult ki nekem ez az egész fóbia.Utána.
2009. júl. 30. 22:35
Én a kórház és orvosfóbiámat vagyok képtelen legyűrni.Halálosan rettegek ha orvoshoz kell mennem pedig kéne mennem a szűrésekre amire eddig szoktam.Tüdő,bőrgyógyász,nőgyógyászati szűrések.De képtelen vagyok rávenni magam annyira félekj hogy találnak valamit és azt nem fogom tudni feldolgozni.Foglalmam sincs hogy mit tegyek ez ellen mert akkor is nyomasztó érzésem van ha csakegy kísérője vagyok valakinek aki kórházba megy,vagy csak látogató vagyok.Olyan mint ha egy nagy sziklát tennének a mellkasomra,azt érzem.
387. cottage
2009. júl. 26. 22:46

Sziasztok.

Egy nagyon kedves barátom sajnos pánikbetegségben szenved. Én azt szeretném kérdezni, hogyan tudok neki segíteni, hogy könnyebb legyen meggyógyulnia. Próbálom támogatni, de nem igazán vagyok tisztában vele, hogy mivel segítek a legtöbbet. És még csak annyit, hogy ha pánikrohama van mit kell tennem? Meg tudom valamivel nyugtatni? Bármilyen segítségnek nagyon örülnék.

2009. jún. 9. 18:33

Sziasztok!

Légy szíves, aki tud, az segítsen.

Milyen tapasztalatotok van a Cimbalta nevű gyógyszerről?

Másik kérdésem: Van-e olyan, aki jár már párterápián, és segített rajta?

A válaszokat előre is nagyon köszönöm!

385. vicki78
2009. ápr. 29. 19:25
Sziasztok!Szeretném veletek megosztani pánikbetegségem történetét.Pontossan 10 éve vagyok pánikbeteg,vagyis másfél éve nem volt rohamom,mert eljutottam egy nagyon jó pszichológushoz,akihez a mai napig járok.Én szinte minent kipróbálta a 8 év alatt.Amikor kiderült,hogy mi a bajom fogalmam nem volt mi ez a betegség!4 évig szedtem gyógyszert Zoloftot+Sanaxot.Elegem lett a gyógyszerkből ezért abbahagytam.Sajnos a tünetek jöttek lassan vissza.Megint nem mertem kimenni azutcára,rosszullétek,megint a kivizsgálások.Elmentem kineziológushoz,akupunktúrára,stresszoldásra,egy ismert pszichiáterhez(a nevét nem írom le)aki szintén nem segített.Aztán az edzőteremben az edzőm,akinek állandóan panaszkodtam volt pszichológus vendége akihez jártam,de sajnos elment külföldre, ezért ajánlott magahelyett 1 nagyon jó dokit akihez mai napig járok,heti egyszer.2 éve járok hozzá,a pánikrohamok szinte teljessen elmúltak.Most már csak a szorogások vannak az állandó megfelelési kényszer miatt.Most azt kezeljük.Sajna az előző pszichódokim azt mondta a páromnak(ő is elment hozzá,hogy ő hogy tudna segíteni nekem)sajna 5,10 évmire teljessen kigyógyulok,ezért most pakoljon össze,mert nem fogja bírni mellettem.Nem hagyott el!!!!A kezelés elején csak beszélgetés volt,aztán megtanultam relaxálni.Nagyon nehéz,de ha gyakorolja az ember rengeteget segít.Most sématerápiát csinálunk.Le kell írnom a negatív gondolataimat,érzéseimet,és átbeszéljük,hogy éppen az aktuális szorongást milyen negatív dolog váltotta ki.
384. endris
2009. ápr. 21. 19:06

Sziasztok.

Szed valaki pánikrohamok ellen homeopátiás készítményt? Ki, hogyan kűzdi le a rohamokat?

383. csaki
2009. ápr. 20. 12:41
Sziasztok! Sokat nézelődtem már erre, a pánikbetegséggel kapcsolatos fórumra azonban csak most találtam rá. Diagnosztizáltan (pszichiáter véleménye által) pánikbeteg vagyok immáron 7 hónapja. Hol erősebben, hol gyengébben jelentkező tüneteim, ugyanazok ami más pánikbetegeknél is (hevesebb szívverés, gombóc érzés, önkontroll elvesztésének félelme, remegés, ájulástól való félelem) csak ehhez nálam az is társul, hogy ilyenkor nagyon erőssen érzem, mintha pisilnem kellene, pedig általában nem, vagy nem annyira kell, mint ahogy érzem. Odáig jutottam most a 7. hónapban, hogy nem tudok tömegközlekedésre szállni (már több, mint egy hónapja nem is ültem ilyenen), már a vásárlással is vannak gondjam (eddig nem volt azért ilyen „kiemelkedő” ennek a jelentőssége), nagy hipermarketekben nem tudok sorban állni, egyből rosszul leszek, és támadom a mosdót. Szórakozóhellyel eddig nem volt gond – gondoltam a társaság jót tesz, elterelték a figyelmemet – de most már az se megy. Így 1 hónapja már, hogy szó szerint itthon ülök (úgy, hogy régebben, tehát a 7 hónap előtt, jöttem-mentem naponta többször, és állandó jelleggel szükségem volt a pörgésre, jövésre-menésre…), ha elmegyek itthonról csak is autóval. Nem tudom, hogy mit kellene tennem. Jártam pszichiáternél (majd mikor javulni kezdtem akkor abba hagytam a kezeléseket) de se ő, se én nem bízunk a gyógyszeres kezelésben, alternatív mód nem segíetett amit próbáltam (bár rendszeresebben kellett volna járnom, de hát ugye pont ezzel van a problémám). Most már nagyon érzem, hogy bekorlátozza a mindennapjaimat ez a dolog. Ha valaki tudna egy kis útriányítást nyújtani, hogy akár a gyógyszer, akár más módszer miben tudna segíteni, vagy volt e hasonló tapasztalata, annak örök hálával tartoznék, mert most értem el arra a pontra, hogy kezdek kétségbeesni :( nagyon.
2009. ápr. 16. 01:18

Sziasztok!

Szeretném veletek megosztani pár tapasztalatomat a témában. 29 éves nő vagyok, több mint egy évig küzdöttem pánikbetegséggel. Ezalatt megjártam a poklot, és megannyi pszichológust és pszichiátert.Már az utcára sem mertem kimenni, alig aludtam, és tömtem magamba a gyógyszert.

Először csak akkor tört rám a roham, mikor munkába indultam reggel, majd mindenhol, azaz azt hittem...

Eljutottam egy lányhoz, aki egy uj terápiás formával kezelt, az NLP-vel, ráadásul mivel azt mondta, hogy ez neki gyakorlás, ingyen. Először 2 órát voltam. Meglepődtem azon, amit csinált velem. Nem csak beszélgetett, vagy kérdezgetett, hanem egy gyakorlatot, technikát csinált velem. Úgy álltam fel, mintha könnyebb lenne a múltam terhe, és célokat fogalmaztatott meg velem képekben. Elég nehéz ezt leírni. A második alkalmat végigsírtam. Azaz a technikát. Feltépte a sebeimet, majd segített begyógyítani, eltüntetni a hozzá tartozó nagyon rossz érzéseket. Rájöttem, persze a vezetésével, miért is vagyok beteg, és miért tavaly előtt decemberben indultak a rohamok. Azért akkor, mert előtte decemberben a barátom felvágta az ereit, azelőtt 2 évvel pedig decemberben kaptam egy fertőzést, ami miatt nem felvételizhettem gyógypedagógia szakra. Passzívan így tört fel bennem az, hogy nem azt csinálom, amit akarok, és hogy ezt tudat alatt nem fogadom el. Most védőnő vagyok. Aztán arra is rájöttem, hogy nem mindenhol tör rám a roham, hanem a 2. nagy töréspont mikor a barátomhoz megyek, aki felvágta az ereit, mert elhagytam. Rájöttem, hogy nem szeretem, és csak azért vagyok vele, hogy ne tegye meg újra. Szörnyű volt a 2 felismerés, de akkor, és ott segített kezelni. Leálltam a gyógyszerekről is. Azóta nem volt rohamom (február eleje), és nem is mentem el hozzá, nem azért mert nem akarok,hanem mert új körzetet kaptam, ő pedig elköltözött.

381. lucy22 (válaszként erre: 375. - 9a81d3aa32)
2009. márc. 29. 20:12
Bocs, ezt nem ide akartam:)
380. lucy22 (válaszként erre: 375. - 9a81d3aa32)
2009. márc. 29. 20:10

Szia! A gyógyszer hatóanyaga a paroxetin. Tegnap este sokkal jobban voltam meg napközben is. De megfogadom a tanácsod:)

És tudsz vmi jó dokit? Mert az enyém elég gyorsan leráz...

379. MarsaX
2009. márc. 29. 19:16
Azt mondta a doki h fél évig mndenképpp szedni kell de miota szedem jobban vagyok csak azt érzem h csökkent a vágy bennem. Amugy nincsen barátnőm de alakul éppen ugyh lehet aktuális lesz és ez a dolog akkor még zavarobb lenne.
2009. márc. 29. 16:25
Szerintem próbálkozni kell másik gyógyszerrel, hátha az jobb lesz, de ha most nincs barátnőd akkor szerintem nem érdemes még ezen is aggódnod. Persze ne hanyagold el, szólj a dokinak, de ne ezen rágódj hanem koncentrálj arra hogy meg akarsz gyógyulni és akkor hamarosan nem lesz szükséged a gyogyikra. :-)
377. hamurapi (válaszként erre: 376. - MarsaX)
2009. márc. 29. 15:07

Komoly a probléma!Vagy abbahagyod a fluoxetint és akkor .?????....visszaesel,csak elhuzódik és ki tudja hova fajul a betegséged? De a betegségedtől sem lesz kedved!!

Vagy szeded és akkor.???....na itt jön a baj.Ki vár addig meg?

Vagy beszélsz a dokival hátha tud valamit!NE A HAVERRAL BESZÉLD MEG!

Miután ez a képesség a központi idegrendszer kezelésében van,a gyógyszer meg ezt tompitja,minden ilyen gyógyszernek ez a hatása.De a doki jobban tudja!!A kisérőcédula a gyógyszerdobozban is ad erről tájékoztatást CSAK EL KELL OLVASNI.!!

376. MarsaX (válaszként erre: 374. - Hamurapi)
2009. márc. 29. 13:05
:S:S:S hát ez remek. haverom azt tanácsolja h áljak le a gyogyszerekkel. De akkor meg elöjön a szorongás. viszont most meg ez zavar h csökkent a szexuális vágy bennem. Ha abbahagynám a gyogyszereket (Frontin, Fluoxetin Sandoz) akkor ujra normális leszek) vagy elmulhat e véglegesen a szexuális vágy? Most megijedtem :S
375. 9a81d3aa32 (válaszként erre: 373. - Lucy22)
2009. márc. 29. 11:19
nekem kb. 3 hétig tartott ez az állapot. Hányinger, kitágult pupilla, remegés, feszült állapot, de aztán egyre jobb volt. Igaz a hányingerem még megvan, és nyugtalanul alszom, ezért másik gyógyszert írt fel nekem a dokim, remélem ez majd mégjobb lesz. Kitartás, mert elmúlik! Fogamzásgátlót pedig nem szedek úgyhogy nem tudok arra mit mondani.
374. hamurapi (válaszként erre: 372. - MarsaX)
2009. márc. 28. 21:18

Az antidepresszánsok csökkentik a szexuális vágyat mindkét nemnél,sőt akár képtelenné is tehet

Főleg ha viszonylag nagy adagban szeded!Jelezni kell a dokinak /talán/ valamit tehet.

373. lucy22
2009. márc. 28. 20:11

Sziasztok!

Lenne pár kérdésem hozzátok, mert kétségek között vagyok. 3 hónapja volt az első pánikrohamom, azóta csak kisebb zsibbadások voltak meg szívdobogás. Elmentem dokihoz és felírta nekem a gyógyszert(paroxetin-ratiopharm-ot). Bevettem kedden este és hajnalban olyan erős rohamom volt mint soha. Arra keltem, h megfeszülnek az izmaim, remegek és egy furcsa különös szúró érzés öntött el, mintha higed testtel egy forró fürdőkádba ültem volna be. A gyógyszertől egész nap rosszul vagyok, kitágult a pupillám, megy a hasam, remegek, lefogytam 4 kilót stb. szinte az összes mellékhatást. Nagyjából így tudnám leírni.

A doktornő nekem mondta h aszedem a gyógyszert, akkor eleinte rosszabb lesz.

Az első kérdésem az lenne, h nálatok meddig volt csak ez az "átmeneti" rosszab állapot? Ha szedem a gyogyit akkor tényleg jobb lesz majd?

A másik h tudtok-e arról valamit,h a fogamzásgátló hatását befolyásolja-e valahogy? És még egy fura kérdés, h a szexuális életetekre hogyan hatott? pl egy orgazmus nem vált ki egy rohamot? Tudom furcsán hangzik, de érdekelne.

Válaszotokat előre is köszönöm. És mindenkinek gyors gyógyulást kívánok!

372. MarsaX
2009. márc. 28. 13:55

Viszont lenne kérdésem .

Az antidepresszáns és hangulatjavito gyogyszerektől lehet szexuálsi vágy csökkenés? vagy valaki tapasztalt hasonlókat? mert ugy érzem miota szedem csökkentek a szexuális ingerek bennem. Valamint 1-2 dolgot elfelejtek, kiesik 1-2 dolog pl kaptam pénzt és arra emlékszem h kaptam de hogy hova tettem azt nem tudom, és amit kellett volna vennem azt se vettem meg mert elfelejtettem. Remélem ezek véletlenek.

371. MarsaX
2009. márc. 26. 11:39
Hát én fél évig szedek gyógszert be is veszem már nem agyalok nem érzem a fejfájász meg semmit csak néha kicsit , eléggé elfoglaltam magam és lám lám alakul 1-2 dolog hirelen . Szal elöbb magunkat kell rendezni utána jöhetnek az egyéb dolgok. Mostmár remélem minden jol alakul és mindenkinek ezt kivánom :)
370. hamurapi (válaszként erre: 361. - MarsaX)
2009. márc. 25. 23:28

Mindenkinek aki uj még itt!

Van egy másik hoxa pánikos lap:Fórum Pánikbeteg vagyok.Ott keressétek meg a 11894.11866,11887,keresgéljetek a l2450-12550 között,a 13234,et,13075 öt.

Sok ismeretre találtok.

Szasztok.

369. hamurapi (válaszként erre: 350. - Maja03)
2009. márc. 25. 20:28

Szia maja03!

Van aki kigyógyult.Biztos,hogy pánikbeteg vagy?

Ha igen keresd meg:Kovács Ágnes panikbetegseg@gmail.com .Van egy segitő CD-je is.

Üdv.

hamurapi

2009. márc. 25. 15:56

Kedves Mindenki!

Senkit semmire nem szeretnék rábeszélni, se lebeszélni, csak a saját tapasztalatomat megosztani veletek. Mindenkivel történnek váratlan események, mellyek pánikot okoznak. Mégis van aki pár óra múlva fellélegzik, megnyugszik, az érzés soha többet nem jön vissza, és van aki évek múlva is viseli a következményeit. Mindenki próbál először nem tudomást venni róla, de ha nem meg keresi a megoldást. Én is így voltam. Persze először az orvos, a gyógyszer. De rájöttem, hogy ezzel nem lehet állandóan élni. Hiszen a gyógyszer befolyásolja a tudatomat, az életemet. Ezért elkezdtem olvasni, és az ezoterikában találtam meg a megoldást. De ehhez meg kellett tanulnom hinni benne. Ma már én is segítek másokon a bioeneria (pszichotronika) segítségével, mely azon az elven alapszik, hogy a fizikai testünket egy energiatest veszi körbe. Ezen keresztül történik a negatív, beteg energia eltávolítása, és a pozitív, gyógyító energia bevitele. Ha tudok valakinek segíteni az írjon, szívesen válaszolok.

Szeretettel

Ági

367. e76523ebe3 (válaszként erre: 365. - MarsaX)
2009. márc. 25. 14:42
Én is azon vagyok köszi.Szedek én is két gyógyszert Rivotrilt meg Coaxilt most már egy kicsit jobb, javúlgatok..... minden jót.:-) köszi hogy válaszóltál.....Most mennem kell, de nekiálok, majd végigolvasok itt mindenkit...ki mit írt....Mégegyszer kösz hello....
❮❮ ... 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook