Pánikbetegség - Tapasztalatok. Kinek mi segített? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Pánikbetegség
Szia!
Nem szedtem semmi fajta gyógyszert.
Amikor jelentkezett az első roham,akkor aznap még dohányoztam és kávéztam,de azóta nem dohányzom és nem kávézom...
Én is ilyen voltam... Bár engem a valeriana megnyugtatott kicsit (én néha lefekvés előtt használtam). Tudom ajánlani a gyógynövényeket-teákat.
Citromfű teát reggel, macskagyökeret este (nagyon nyugtató hatása van, és 10-20 perc után már éreztem, mintha kába lennék, és simán tudtam tőle aludni).
Ma keresgettem cikeket a pánikbetegséggel kapcsolatban és erre a fórumra találtam végső elkeseredésemben muszály ide írnom!
A tüneteim kb 8 honapja jelentek meg folytonos fejfájas szédültséget éreztem régen sok stressz ért de ezeken tultettem magam és most hogy helyre jött az életem jött ez a pánik szerü rosszullét.
Emberek közé se merek kimenni mert annyira félek rosszul leszek. Vasárnap a mentő jött ki mert begörcsöltek az izmaim elzsibbadt az arcom beszélni nem birtam. A pulzusom 110 alapjáraton. Orvoshoz elmentem kivizsgálásokra elküldött még nem jött meg az eredmény de ő is pánikbetegségre tippel. Minden reggel tompa fejfájással ébredek a memoriám és aszemem is rosszabult a fülem folytonosan bedugul a járásom labilis és sokszor szédülök!A fejemben folyton tompa érzés van! A semmiből jön rám a rosszul lét és van hogy orákig eltart csak aludni van kedvem. Nem tudom mit kéne tennem! Gyógyszereket énsem akarok szedni de valamivel enyhitenem kell ezeket a tüneteket . 20 évesen nem gondoltam hogy ilyen problémáim lesznek. Kérlek irjatok tanácsokat vagy ilyenkor hogy kezeljem a rosszulétem? Köszi
A mostani rohamaid azért jelentkeznek újból a peteérésed környékén, mert az előző is akkor volt. Valószínűleg véletlen, hogy pont az érés környékén volt az első rohamod (bár lehet, hogy a hormonok játéka), de egyszerűen ezt megjegyezted (tudat alatt) és félsz a szituációtól, ezért jön a következő is ekkor. Tehát te magad generálod a rohamod, csak nem tudsz róla. Nekem volt olyan rohamom, ami szoptatás alatt jött. Aztán újból és újból, mindig szopizás alatt. Na, ne tudd meg, mennyire féltem már tőle.
Amiket szedsz, azok jók. Csináld tovább. Segíteni szokott a relaxáció is. Próbálj pozitívan gondolkodni. Tudom, hogy ez nagyon nehéz ilyenkor. De próbáld meg! Kérj segítséget a közvetlen családodtól, barátaidtól. Beszélj velük a problémádról. Remélhetőleg olyanok, akik ezt meg fogják érteni, vagy legalábbis megpróbálják megérteni. Teljesen nem fogják érteni, mi van veled, tehát ne haragudj meg rájuk, ha egy kissé furán néznek majd rád. Beszélj velük nyíltan. Esetleg ültesd le őket, hogy olvassanak bele ebbe a fórumba, hátha másként látják majd az eseted.
Egyébként már tettél egy nagy lépést. Segítséget kértél a sorstársaktól. Tudod, hogy sokan ezt hosszú idő után teszik csak meg?
Ne feledkezz el arról, amit priviben írtam! Segíthet!
Valami gyógyszert nem szedtél?
Vagy nem került új gyógyszer az életedbe? Esetleg dohányzás ital kávé van ?
Sziasztok!
A jelek szerint én is pánikbeteg lettem. Az első rohamomnál a mentők vittek be a kórházba, ott a vizsgálatok semmit sem mutattak ki, hazaküldtek.
3hétig semmi sem jelentkezett(ittam citromfű és orbáncfű teát, magne b6-ot szedtem, valerianat és supradint, de ezeket még mindig szedem)
Most újra elkezdődtek a rohamok. (az első peteérés környékén volt a múlt hónapban és a most jelentkezők is peteérésnél kezdődtek, addig semmi tünetem nem volt)Tudnátok javasolni valamit?
Mit csináljak?
Szeretem amikor az üzletben veszik a drága csodaszereket...
Huh ilyen jó olyan jó.
Én megoldok itthon mindent ecettel szódabikarbónával
mosószódával boraxal.
Egyedül öblítőt használok ha nincs itthon illóolaj.
Amikor azt mondom hogy víz lágyítására vegyenek nátrium karbonátot néznek rám mint a hülye. Ekkor szoktam mondani nézze meg a calgonban mi van. Hígított nátrium karbonát.. avagy mosószóda .De ott van még a fal penészesedése sok helyen. Veszik a drága cuccokat aminek alapja hígított hypo...
Én is gyógyszer ellenes vagyok. Ma már nem is szedek semmilyen bogyót. De volt olyan időszak, amikor szedtem. 2001-ben jött először a roham. Kisgyerekem volt, nagyon gyorsan rendbe kellett jönnöm, sógorom pszichiátrián dolgozik, szóval egyenes út vezetett a gyógyszerhez. Vagy 5 évig szedtem. Úgy éreztem, rendbe jöttem. Aztán most (úgy hat év után) újból jött a szorongás. Rohamom nem volt, de folyamatosan szorongtam. Most újból olyan helyzetbe kerültem, mint 2001-ben. Kisbabám született :) Persze ez nagyon jó, nagyon akartuk őt. Csak nálam az előző szülésem után a sok egyedüllét, na meg a felelősség súlya pánikot váltott ki. Persze az hozzá tartozik, hogy a legelső babám halva született. Tehát a terhesség, na meg a szülés nálam valahogy nem ment simán, szinte rettegtem mindentől. A lényeg, hogy most újból kezdtem érezni az erős szorongást. Rettegtem, hogy újra bepánikolok. Szóval gyógyszer sóba sem kerülhet, hiszen szoptatni akarom a babám, így keresnem kellett más megoldást. Szerencsére találtam. 2-3 hét alatt csökkentek a szorongásaim, egy hónap alatt teljesen elmúltak. A szer, amit találtam, nagyon jó. Nem fogom reklámozni, ezért a nevét nem írom le. Ha valakit érdekel, priviben meg tudom írni.
A lényeg, hogy én is úgy gondolom, van olyan állapot, amikor az ember már mindenre hajlandó, csak múljonak el a tünetei. Főleg, ha mindenhonnan azt hallja, hogy csak a gyógyszer segíthet. Pedig van más megoldás is. Az is, amit én használok, de biztos vagyok benne, hogy ezen kívül még sok minden más is segíthetne, csak nem tudunk róla. Na, ezért is jó egy ilyen fórum. El tudjuk mondani egymásnak, kinek mi használ. Nem kell a tömeggel menni.
Én teljesen gyógyszer ellenes vagyok alapból.
Mikor gyerek voltam akkor is csak úgy tudták belémerőltetni a kanalas orvosságot, meg a Paxirazolt.
Még a vitaminokat is elítéltem mindig, és hüyének tartottam mindenkit, aki akár gyógyszert, akár vitamint szedett.
Aztán egy méregtelenítő programot csináltam, amiben nagy dózisú vitaminokat és ásványi anyagokat kellett magamba erőltettem.
A program után a vezető azt mondta, hogy álljak rá a vitaminokra. Mondtam kizárt. Azt mondta fogad velem, hogy rá tud venni.
Elolvastatta velem a Lenkei könyvét, a Cenzúrázott egészséget. Na azóta rendszeres előfizetője vagyok a barátom cégének, és napi adagot szedek ezekből a nagydózisú vitaminokból.
Persze nekem Lenkei könyve azonnal reális volt, és tudtam, hogy minden úgy igaz, ahogy benne e van írva. Voltak már korábban is hasonló irányú olvasmányaim, ismereteim, és a könyv segített abban, hogy "kinyissam a szemem".
Én azt mondom, hogy a gyógyszerek csak a tünetet kezelik. A pánikbetegségre is szereket szedni csak egyet jelent azzal, hogy tönkre teszi vele az ember mind a testét, mind az elméjét.
Ha véletlen ezek eredményt érnek el, az csak néhány százalék - és az sem a gyógyszernek köszönhető egyébként, de ezt most nem fejtem ki bővebben.
Viszont!, De!
Én is voltam beteg. És tudom milyen az, amikor az ember olyan rosszul van, hogy nem tudja mi legyen.
Mindent elkövetne azért, hogy megszűnjön a baj.
Ilyenor minden, ami a probléma elmúlásának a reményét jelenti, az elfogadható a személy számára.
Ilyenkor még a gyógyszert, és minden más lehetőséget is bevállal, megpróbál az ember, mert minden mi az ára, de múljon el a baj.
Én nem mondok rosszat azokra, akik gyógyszert szednek.
Persze sajnálom őket.
A legtöbb ember nem ismeri a valódi, hatékony, gyógyszer mentes megoldást/megoldásokat - pedig van/vannak.
Sok ember pedig a "tömeggel megy". A gyógyszerbiznisz pedig nyomatja a reklámokat.
Régen mosópor reklámból volt sok, aztán egy időben autós reklámból, most 10 reklámból 9 gyógyszert és vegyi anyagot reklámoz a TV-ben. Megy a butítás. Egy ismerősöm panaszkodott, hogy a fia hisztizett a boltban, hogy milyen mosóport vegyenek a szülei, mert ő tudja mi a jó, mert látta a TV-ben, hogy ilyen és ilyen, ezt és ezt tudja.
És sokan pedig nem tudnak dűlőre jutni, hogy most haladjanak a társadalommal, a butított tömeggel, vagy megpróbálkozzanak az alternatív és szellemi lehetőségekkel, amelyek meg inkább negatív PR-t, reklámot kapnak mind a gyógyszerészek, orvosok, pszichiátria, média, kormányok, háttérhatalmak részéről.
Ha nincs más lehetősége, és már nem látja az ember a kiutat, nem nevezhető butának, mert a gyógyszerhez fordul.
De okosan teszi, ha keresi a valódi, jobb megoldást. Mert van! És sokkal egyszerűbb az egész kérdés, mint amit gondol róla az, aki már régóta szenved, és régóta tanácstalanul keresi a megoldást. És sokkal gyorsabban meg lehet szabadulni a problémától, mint azt bárki is gondolná. És úgy, hogy meg sem fordul majd a fejében még az sem, hogy esetleg visszatérhet - mert tudja, hogy nem, illetve tudja, hogy ha véletlen valami történések, az élet alakulása miatt vissza is térne, akkor is egy pillanat alatt könnyedén megszüntethető ismét.
Lali
Ah arra is folyamatosan költök :DDD
Most kell rá két gumi azt majd hajtómű meg egyebek :D Hiába nekem olyan a bringa mint nőknek a ruha ha tetszik meg kell venni :D
Erős szorongás? Alap :)
A pánikosok szinte folyamatosan szoronganak, hol jobban, hol kevésbé. Meglepő módon mégis inkább egy-egy relatíve nyugodtabb időszak után üt be egy roham gyakran. Ez mondjuk összefügghet azzal, hogy az ilyen nyugodtabb időszak egybeesik azzal, amikor az ember egyedül van, vagy hosszú unalmas utazás ilyesmi, szóval, amikor van ideje magára figyelni.
Én amikor voltam nekem nem írt gyógyszert azt mondta az legutolsó dolog.
Sokat jelent a vitamin de nem elsőre hat.
sokan csak a gyógyszert ismerik sajnos.Nem is akarnak a vitaminról hallani.
A dr lenkeinek van egy jó filmje erről.
Élni jó az a címe majdnem két óra fent van a youtubon
sziasztok!
tudom, elég sokat kiirogattam már, ne haragudjatok, de hát itt megértést remél az ember...
van valaki, akinél a pánikdolog a rohamokon kívül erős szorongással is jár? egyszerűen hónapok óta minden egyes nap kínoz már (megint), és már mindent bevetettem (sport, tea, relax), de egyszerűen nem szűnik, és ahogy más korábban írtam, minden éjszaka egy rémálom, nem alszom, ez az altatózás meg már eléggé soknak tűnik (magam sem értem, honnan volt ilyen nagy altatókészlet itthon..). A legtöbb bejegyzésben "csak" rohamokról olvastam, a szorongásról nem nagyon. Legyegyszerűbben úgy tudnám leírni, mintha a nap 24 órájában vizsgadrukkban lennék...
Elvileg kedden megyek pszichiáterhez (akinék már korábban is jártam és sok bizodalmam akkor se volt benne, és most sincs több, és nem igazán találtam a környéken), de annyira ódzkodom a gyógyszertől, pedig tudom, hogy ez se jobb, ami most történik, hogy egy nagy görcskupac vagyok...
:(
További ajánlott fórumok:
- Stressz, szorongás, pánikbetegség, depresszió?Gyógyszer nélkül van megoldás?
- Otthonszülők - ki segített, milyen tapasztalataitok voltak?
- Kinek miben segített az agykontroll?
- Nagyon erős hypochondria és pánikbetegség. Kérlek titeket beszélgessünk!
- Akik pánikbetegségből gyógyultak le tudnák írni, hogy mi segített nekik?
- Van olyan anyuka köztetek akinek óvodás gyermeke pánikbeteg?