Pánikbetegség - Tapasztalatok. Kinek mi segített? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Pánikbetegség
Szia
Köszönöm a segítséget!szép napot!
Szia, én a kognitiv terápiát javaslom a gyógyszerek helyett. Én évekig szedtem gyógyszereket, de nem gyógyultam meg. A terápia pár hónap alatt segített. A pánik tulajdonképpen erős félelem érzés. A kapcsolódó szorongás a félelemtől való szorongás. A félelem irreális dolgoktól van. Ha a pánikzavarban szenvedő ezt megérti, akkor könnyebben gyógyul. Érdemes neked is, de elsősorban lányodnak elolvasni Szendi Gábor, Pánik című könyvét.
Sziasztok! Október 29-én Bp-en lesz egy pánikról szóló ingyenes előadás,csoportos beszélgetés egy szakértővel,ki tart velem?
Véleményem szerint:a pánikbetegség és a depresszió is hiánybetegség!Pl:skorbut-C vitamin,Angolkór-D vitamin,farkasvakság-A vitamin stb!Ezért mikor én pánikbeteg voltam,hasonló képen jártam el.Vettem egy nagy dózisú multi vitamin készítményt,egy nagy dózisú aminosav készítményt,ebben a legfontosabb az L-triptofán!!Ez alakul át a szervezetedben 5-HTP-vé és ebből lesz a SZEROTONIN!!Szedtem még omega-3 zsírsavat,futottam napi 5 km-t,/30 perc után Endorfint termel az agyban,ez a boldogság hormon/.Leszoktam a koffeinről/ez önmagában képes pánikrohamot kiváltani az arra érzékenyeknél/És meggyógyultam-már 9 éve!!ez segített nekem...
Szia
Köszönöm a segitséged,nagyon jòl esik,nagyo.n egyedül éreztem magam ezzel a problémàval,de most jòl esik mindenkinek a tanàcsa,tudom hogy van kiút belöle,csak nem tudtam merre induljak ,tudom min megy keresztül ilyenkor az ember,azok a megmagyaràzhatatlan érzések,tudom,én 4 évig voltam depressziòs,de kijöttem belöle,sikerült,és tudom a lànyomnak is fog,csak idö idö idö,de mindent megteszek érte!%
Sziasztok!Átérzem a problémátokat:2004-ben voltam én is pánikbeteg-kő keményen!Csak akkoriban még nem volt ilyen fórum,ahol tapasztalatot és segítséget adhatunk egymásnak...A pánikbeteg vagyok c.fórumban a napokban leírtam a gyógyulásom menetét-ha valakit érdekel,gyógyszerek nélkül,3 hónapon belül.
Iszia.
Igen oda utaltàk be a lànyom,bízom benne hogy segítenek,kimondottan serdülökorban lévö fiataloknak van ez a részlege a kòrhàznak!
Sziasztok,üdvözlök mindenkit!Sajnos én is már lassan 4 éve pánikbeteg vagyok,jobb és rosszabb időszakokkal, igyekszem visszaolvasni az elmúlt pár hét bejegyzéseit, remélem megértő sorstársakra találok!
Nem kell elkeseredni! Bár gondolom mennyire aggódik a lánya miatt,az én anyukám is teljesen ki volt mikor állandóan rohamaim voltak ... Velem együtt sírt minden alkalommal mikor rám jött ! Pszichiátriára utalták be ?
szia
az egyik ismerősöm hasonlóan járt. 17 éves lány folyamatosan küzdött pánikbetegséggel. végül ő sem tudott iskolába járni, mindezt érettségi évében. kérvényezték a magántanulóságot ,amit meg is kapott. egyik orvostól a másikig mentek , gyógyszerek nem voltak egy ideig jók. megálapították a fogamzásgátló gyógyszer miatt felborult a hormon-háztartása. persze mhol más lehet. abbahagyta az antibébi tabletta szedését , utána még 2-3 hónap telt el , szedi mostmár folyamatosan a szakember által felírt gyógyszert. Szegeden tudok egy doktornőt akit szívből ajánlok. nekem a gyógyszerek segítettek mindig. persze 4-6 hét a beépülési idő. rosszabb napok vannak, DE a rohamaim megszűnetek, el tudok menni A pontból B pontba. keressetek egy szakembert aki kimondottan erre szakosodott. remélem tudtam segíteni.
Sziasztok!segítsetek nekem,teljesen elvagyok keseredve,van egy 16éves lànyom,pánikbetegségel küzd,pànikrohamai is vannak,és àllandóan szédül,iskolàba sem tud màr menni,teljesen belevan betegedve,hogy mi lesz vele,a hònap végén kórhàzba kell mennie,teràpiàs céllal,és hogy teljesen feltàrják nàla ezt a betegséget,nemlàtunk kiutat,ebböl a betegségböl,segítsetek,köszönöm!
szia
én köbányán ajánlom a Vízy Beátát. Ma voltam nála. Nagyon jó fej, segítőkész. Mondjuk nekem hagyta h maradjon a gyógyszerem, amitől görcsökben voltam, meg remegtem. Jó hát nem fogom szedni.
Ismerős ez a pánik, nekem is ilyen van. Szőrnyű egy dolog. 2 napig azt hittem nem élem meg a reggelt. SZóval nagyon fasza
Sziasztok! Még soha nem írtam ide de ma eljött az ideje :) Július óta küzdök a pánikbetegségemmel,eddig orvoshoz nem mentem,csak homeopátiás cseppekkel és orbáncfü teával próbálkoztam.Kicsit kezdek kimerülni az állandó szorongástól,fejfájástól stb.....Egyedül nem megyek sehova mert annyira szorongok hogy félek rosszulleszek.De érzem most már valami segitségre lesz szükségem. A férjemmel babavárás elött vagyunk de mivel elég régota nem sikerül így lombikprogramra jelentkeztünk,amin nem tudunk részt venni a szorongásos pánikólos tüneteim miatt :( Tudna nekem valaki ajánlani egy türelmes,kedves,segítőkész pszihiátert,pszhihológust akihez bizalommal fordulhatok?
Ilyen emberekre van szükség aki kitart a másik mellet
Mellőlem is rengeteg ember eltűnt. Sokan egyszerűen csak kinevettek,volt aki nem bírta elviselni a folyamatos rohamaimat.Miután beteg lettem az egyik barátnőm is az lett pár hónappal később,és én voltam az egyetlen aki mindig vele volt! Sokszor itt aludt,mert tudta,hogy én nem nézem hülyének azért mert fél.
Én amikor letettem hetekig jól voltam,aztán jött a szorongás sokszor,a fulladás stb stb .. De erőt vettem magamon,és túltettem magamat az egészen :) Van,hogy most is néha padlót fogok ! Főleg ha valami rossz dolog történik ... Pl pár hónapja a barátommal volt egy hónap szünet,akkor megint minden bajom volt ... Könyörögtem anyunak,hogy adjon nyugtatót...Akkor nagyon féltem,hogy visszaesek :/
Én van h kitudok és van mikor nem :( Ma sikerült kirúgatnom is magam. Szóval tök jó. Zsibbadnak a végtagjaim, ami már nagyon régen volt. Pánikbeteg, agorafóbiás, szociális fóbiás, kevert/bipoláris személyiségzavar.. így fejből ennyi jut eszembe.
Te otthonról nem tudsz kimozdulni és egyedül vagy?
Csak ugyanezt tudom hozzáfűzni.. én agorafóbiás is vagyok. Ugye indult az itthon maradástól és így tovább mindaddig míg már nem hívtak. Nagyon rossz mikor várod a segítséget és nem kapod. És egyedül nehéz egy ilyet végigcsinálni. én meg sem próbálom. Szedem a bogyóimat, amik ugye nem megfelelőek. Állandóan váltjuk. Majd csak alakul valahogy.
Sziasztok! Az a baj ezzel a betegséggel hogy sokan nem értik meg hogy mi zajlik ilyenkor az emberben.Nagyon sok barátot,ismerőst lehet elveszteni mert nem tudják megérteni hogy miért vagy rosszul és miért nem mész ide oda.Én márcsak tudom...sajnos pár embert már elvesztettem így akik nélkül nehezebb ez az egész
Sziasztok! Én is pánikbetegségben szenvedek. Eddig szinte majdnem az összes kedélyjavítót kipróbálták rajtam a 2 év alatt. Most antipszichotikumokkal kezelnek, de híztam és tejem lett, ezért lettek váltva. Most megint rosszul vagyok, mert nem találják a helyes gyógyszert. Nehezek a napok is, mert nem mászkálok ki. Ha elindulok pánikroham. Voltam rehabilitáción is már tündérhegyen 2 és fél hónapot. Magamtól jöttem el, mert túlgyógyszereztek. Nem nagyon látom a kiutat. Tudtok tanácsot adni? Próbáltam leszokni is a gyógyszerekről, de az első 2-3 hét jó, önfeledt, aztán jönnek az elvonási tünetek, meg a rohamok. Tudom, nem szabad hírtelen abbahagyni, nem is szoktam. Válaszotokat előre is köszönöm :D
Szia! Én ugyanígy voltam,de erőt vettem magamon és igenis felszálltam a buszra akármilyen borzasztó is volt ... Lehet viccesen hangzik,de én ilyenkor elkezdtem egy történetet magamban mesélni ! Pl felidéztem azt a napot amikor a szalagavatóm volt! Ez valamennyire elterelte a figyelmemet arról,hogy hol is vagyok! Próbáld ki,nekem sokat segített :)
Sziasztok! Régebben mikor pánikbeteg lettem,párszor írtam ide,most újra regisztráltam ! Elmesélem az én történetemet... 2010-ben kezdődött az egész. Barátnőmnél voltam,és egyszer csak elkezdtem remegni,kapkodtam a levegőt és halál félelme volt. Kaptam egy enyhe nyugtatót,és hazamentem. Két nappal később újra rám jött,de olyan erősen,hogy már olyan képzelgéseim voltak,hogy kárt fogok tenni magamban vagy valaki másban!Zokogtam,fulladoztam,és reszkettem mint a kocsonya. Könyörögtem anyunak,hogy adjon egy nyugtatót,mert ezt nem bírom. Megbeszéltük,hogy másnap ha ugyanezt érzem akkor irány a helyi pszichiátria.Természetesen nem múlt el az érzés... Elmentünk és közölték pánikbeteg vagyok. Kaptam frontint,ajánlottak nyugtató teát. Szedtem a gyógyszert,ittam a teát és egész jól voltam.Bár sokszor előjött. Főleg mikor buszoztam,héveztem,vagy tömegben voltam. Az éjszakák borzalmasak voltak,éjjelente 4szer 5ször is felkeltem remegve,fulladozva.2 hónapig húztam,aztán egyre erősebb lett. Na akkor döntöttem úgy,hogy nem bírom tovább,nekem antidepresszáns kell.Kiderült nem csak pánikbeteg,de még depressziós is vagyok.A gyógyszertől nagyon jól voltam,bár voltak mélypontok még így is.Ahogy teltek múltak a hónapok,úgy lettem egyre jobban,és körülbelül egy évvel később elhagytam a gyógyszert :) Azóta jól vagyok,bár ha valami rossz dolog történik akkor rám jön a roham,de megtanultam kezelni a dolgot,és eltudom terelni nagyjából a figyelmem :) Remélem egyszer mindegyikőtök meggyógyul,kívánok sok sok boldog,szorongás mentes napot !
SSziasztok.Csütörtökön sikerült átélnem egy olyan rohamot amit hála a papnak már régen nem.Iszonyatos volt,a lakástól kb 60 méterre voltam -nem egyedül de képtelennek éreztem magam,hogy elinduljunk haza.Ciki nem ciki taxit kellett hívni,bár kissé szégyenlettem,hogy ekkora távra de nem volt más választásom.Közben persze megint megtapasztalhattam mily "segitőkészek" az emberek!.De viszont másnap -saját magamat is meglepve-úgy döntöttem hirtelen,hogy gyalog megyek el az Árkádba a lányommal,ami kb 3 saroknyira van és át kell kellni egy széles úttestten-amit én már vagy 15 éve nem merek -.Igaz a férjem kocsival odajött-kell a biztonság,hogy beugorhatok-de tök jól éreztem magam,egy csomó üzletbe bementünk,élveztem-olyan volt mintha a régi énem sétálna!Nemtudom mi történt,miért nem lehet ez már mindig igy?!Félve irtam le ezt ,van egy olyan buta félelmem,ha jóval dícsekedek akkor az eltünik,többé nem lesz.Szép napot
Szia. En 8eve uzom az ipart de kb2 honappal ezelottig csak par rohamom volt. Aztan vmiert total osszezuhantam. 3 hetig allando szorongas napi 2-3 roham. Nem tudtam enni, allandoan feltem az ujabb rosszullettol. De elhataroztam h igy nem vaagyok hajlando elni. Vannak trukkok amik segitenek. Ez mindenkinek mas. A legfontosabb nalam az volt h belassam ez egy lassu folyamat. En azt akartam h vki varazsutesre tuntesse el...mikor elfogadtam h apro lepesekkel tudok halaadni azota haladok:-) szivesen megosztom a dolgaim es a trukkjeim veled, ha gondolod. Igaz en se gyogyultam meg meg pl utazas nem megy de en meg a boltig se tudtam elmenni 2 hete ami 1 utcara van es. Ma mar 6 utcanyi tavolsag gond nelkul megy. :-) lehet kevesnek tunik de sztem nagy dolog. Minden nap feszegetem a hataraim, gyakorlok. Idebkevesebbet jarok de ha gondolod irj emailt: kun_anita_@freemail.hu ezt naponta tobbszot nezem. Ami nagyon fontos meg fogsz gyogyulni!!
Sziasztok.Én kb 1 éve szenvedek ebben a valamiben és rettentően fáj hogy nem tudok elmenni szinte sehova(BKV-ra fel sem tudok szállni)biciklivel próbálkozok de ott is előjön a rosszullét.Kérem aki tud segíteni hogy ilyenkor mit tegyek az irjon!! Próbáltam a légzést,a cukorkákat de csak csekély mértékben használnak
előre is köszönöm
én már kismillió gyógyszert próbáltam, a legutóbbi hónapokban valoxant, cirpalexet és most sertralin sandozt, xanax helyett meg rivotrilt. utóbbi cseréje minőségileg hatott, én a xanaxtól olyan másnapos voltam, hogy csak na, dülledtek ki a szemeim. oké, a rivotrillal is csak fél órát aludtam elmúlt éjjel (leírni is szörnyű :( ) , de más volt a másnapi hatása.
Én a gyógyszerekkel kapcsolatban nem tudok véleményt mondani, mert nem szedek semmit.
További ajánlott fórumok: