Pánikbetegség - Tapasztalatok. Kinek mi segített? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Pánikbetegség
A tünetek elmúlnak, de csak ideig-óráig. Elmúlik egy kis idő, megint kezdem kellemetlenül érezni magam, bemagyarázom, hogy miért, és jönnek a tünetek. Ez azért nem túl bizalomgerjesztő. Tegnap a kórház felé menet majdnem összecsuklottam, úgy remegett a lábam, jön a fejfájás, szédülés, ájulás érzet. Tudom, hogy az én gondom, kisebb, mint a tiétek, csak azért mégsem nevezném normálisnak, hogy így éljek. Nem kell, hogy pánikbetegként kezeljetek, de azt reméltem, talán megértitek, milyen az állandó szorongás ellentétben a környezetemmel, aki hülyének néz jobbára.
Helóka!Itt vagyok megint.Mazsinka!Tulajdonképpen én is a betegségek miatt pánikolok..Minden kis tünet be tudja ám indítani.Ha van egy kis aritmiám hát azonnal beindul valami.De mint írtam,már meg tudom állítani.Az orvosom azt mondta,hogy gondoljak arra,hogy ez csak egy rossz érzés.A rossz érzések pedig elmúlnak..Persze néha csak frontinnal:-((
Mazsinka! Történeted olvasva, szerintem te ezt tényleg csak bemagyarázod magadnak, és már annyira hogy az agyad tényleg generálja ezeket a problémákat:/ csak onnan gondolom hogy ahogy irtad, miután kiderült hogy semmi baj onnantól megszüntek a tüneteid. Nálunk, pedig hiába mondják az orvosok hogy minden rendben akkor sem múlnak el a tünetek:/
Sziasztok! Gondoltam csatlakozom hozzátok, mivel nekem is hasonló a problémám. Ti legalább megértitek és elfogadjátok, mivel tudjátok, milyen is ez.A történet nagyjából: pár évvel ezelőtt, miután meghalt a tatám, elkezdtem azon stresszelni, hogy én is beteg lehetek, és valami történhet velem. Egy nap a mamámmal kávéztunk, és szinte egyik percről a másikra lettem rosszul. Furcsán éreztem magam, mintha a gyomromból megindult volna valami az agyam felé, éreztem, össze fogok esni. Zúgott a fülem, elfehéredtem. Gyorsan bekaptam egy kanál cukrot és felpolcoltam a lábaimat, mert azt hittem, leesett a vérnyomásom, vagy a vércukrom-nem használt ez semmit. Kivert a víz, elkezdtem remegni, önkéntelenül rángatóztam ide-oda, azért annyira nem, mint egy epilepsziás. Hívták a dokit, kaptam nyugtatót. Ez ennyire durván nem ismétlődött meg, de utána még kétszer-háromszor volt olyan remegős, hogy le kellett ülnöm remegni. Vérkép rendben, pajzsmirigy rendben, ekg rendben, minden rendben. Nem foglalkoztak vele. Ez néha olyan hipochondria formájában jön elő nálam, ilyenkor halálfélelmem van. Télen volt legutóbb. Amikor kiderült, hogy semmi bajom, megszűntek a tünetek.
Most napok óta fáj a fejem, szédelgek, gyengének érzem magam, felkerestem egy dokit. Megint ugyanez a tortúra lesz. Ma voltam pajzsm. vérvételen, majdnem összeestem, hétfőn ált. vérvétel, oda már nem egyedül megyek, aztán szemész, hátha attól van. Csak akkor nyugszok meg, ha kiderül, semmi bajom. Aztán pár hónap múlva kezdődik megünt elölről. Olyan ideges vagyok ilyenkor, hogy még az állkapcsom is görcsben van, és szét tudnék verni valamit. Tudtok valami tippet gyógyszer helyett? Mivel nálam még nem annyira durva a helyzet...a mamám szerint enyhén szólva baj van az idegeimmel.
:O sokszor néztem már hogy rá van irva hogy retard, de bele sem gondoltam hogy ez mit jelent.. elég durva:S
Nekem is azt javasolta a doki,hogyha nem hat,akkor emeljem az adagot.De nem emeltem,inkább szédelgek,stb...
A HELEX UGYAN AZ A HATÓANYAG,MINT A FRONTIN ÉS A XANAX,TEHÁT ALPRAZOLAM.
Csak a helex retard hatású,egy tabletta hatása 12 óráig tart.Bevétel után csak 2 óra múlva kezd el hatni,mert speciális bevonata van.Ha hirtelen rosszul vagy,ilyen esetekre sokkal jobb a sima Frontin vagy a Xanax,ami 15-20 percen belül már hatásos is.
A Helex másik "áldásos" hatása,hogy nem lehet lassan leszokni róla,mivel nem lehet elvagdalni!!!
Csak úgy szabadulsz meg tőle,ha hirtelen azonnal elhagyod.De akkor meg túl kell élni a kegyetlen elvonási tüneteket...
Remélem még beszélgetünk!ölellek
Rendben! Menj csak szeresd nagyon a kis drágaságot:)
H van kedved este még beszélhetünk!!Most mennem kell.Marci éhes:-)
Ez így van:)!De ott és akkor nem olyan vicces....Nekem nem okozott gondot a csökkentés.Nekem mindenhol volt gyógyszerem..A kocsiban,minden táskában,pénztárcámban.Még a férjemnél is.Aztán megszabadultam szépen tőlük.Lényeg a fokozatosság.Ezen ne aggódj.Simán le tudod majd tenni!Hiszen,jobban fogod magad érezni!!
Hááát igen.. annyit olvastam erről, annyian irták hogy mennyire rá lehet szokni és aztán a leszokás meg még rosszabb mint maga a betegség volt:S most a hétvégén rokonoknál voltunk, és itthonfelejtettem a helexet, hát ne tudd meg milyen hisztit vágtam hogy én ebbe tuti belehalok az éjjel.. de végülis urrá tudtam lenni a dolgon, de szerintem csak mert orvospalánta a rokon és igy tudtam hogy ha valami van talán újra tud éleszteni..:D igy belegondolva vicces miken jár az ember agya:S
Pont ez lenne a lényeg.Lenne egy állandó és valami,tüneti kezelésre.Amikor rosszul vagy.Hidd el én is utálom a gyógyszereket!Kezd el és,ha már kicsit jobb,csökkented.Jobb,mintha csak húz le az örvény.Nekem is sokan mondogatták,hogy majd gyógyszerfüggő leszek!Na neeem.Az már bizony rajtam múlott.Légy türelmes,hogy rendeződjenek a dolgaid,hogy gyógyszerrel jobban légy!Azután dolgozhatsz majd a csökkentésen...
Tényleg? Csak annyi bogyót meg nem merek bekapkodni. Igaz igazából napi három van ráirva, de én azt soknak tartom:S Főleg hogy sokszor kell fájdalomcsillapító a fejemre. Jövő héten mindenképp bevonulok a háziorvosomhoz aztán majd talán sikerül valamit kiokoskodni.. Igazából mindig is utáltam a gyógyszereket de hát most muszáj:S
Azért ügyes vagy!!!Nekem mindig kellett valami nyugtató,mert nem ment másképp.Nem mellesleg,azért is kéne valami nyugtató azonnal,hogy ne terhelje a rosszulléted a szívedet olyan sokáig.Nekem a kardiológusom mondta.
Kérlek,ne hagyd annyiban!Irány az orvos!Nehogy rosszabb legyen!A háziorvosodnak tudnia kellene,hogy ez nem játék...Ahová körzetileg tartozol,kell hogy legyen pszihiáter.Kezdésnek az sem rossz.Csak indulj el valamerre!!
Ablak ajtó kinyit, úgyérzem azonnal levegőre van szükségem, akkor mászkálok egy sort össze vissza aztán általában olyan félóra/órán belül jobban vagyok. Próbálom nyugtatni magam hogy semmi baj nincs de nem mindig sikerül.
Mit csinálsz olyankor?Mennyi idő amíg helyrejössz.lenyugszol?
Csak azt a napi kettő Helexet szedem semmi mást
Egy ideje rendszeresen fáj a fejem. aztán egyszercsak úgy beindul a szivem hogy az valami hihetetlen ilyen 140es pulzus a minimum:S szédülök. pár napja meg már úgy vagyok hogy már felkelni sem akarok, nulla az életkedvem is
Mit szoktál érezni?Milyen időközönként jön?Be veszel valamit olyankor?
Akkor tényleg nagyon szerencsés vagy! Igen, tényleg nagyon elgondolkodtató, sok mindent átértékeltem én is. Hmm fura hogy a terhesség alatt nem volt semmi, lehet az agyad tudta hogy olyankor nem szabad szórakozni:) Mellettem sajnos igazán nem áll senki:/ ez a legnagyobb baj
Szoktam mondani,hogy ez egy komoly önismereti tréning.Az ember begondolkozik mit csinál sz..ul.A szorongást viszont én már soha nem tudom,,letenni".Ha valamim kicsit másképp működik,egyből betojok,és halni készülök...A terhesség alatt viszont egyszer sem éreztem!!!!Pedig ott vannak fura dolgok.Szóval az elme hatalma végtelen...
Én nagyon szerencsés vagyok.A férjem végig segített nekem.Nem hisztinek hitte,látta,hogy nagy a baj..Mi még Debrecenben is jártunk a szívkórházban.Elektrofiziológiai vizsgálatot is csináltatott az orvosom.Szerencsére semmit nem találtak.
Lehet hogy igazad van:) Talán nekem sem ártana visszavennem kicsit, bár ez a nagyobb rosszullétem óta folyamatban van:) De örülök hogy te valami jót is kihoztál ebből az egészből:)
Úgy lesz!Talán a sors azért szívatott meg(bocsi a kifejezésért),hogy változtass.Valamin.Nekem ezek szerint az arcomból kellett vissza vennem:-)
Hát igen! 20 évesen még pár hónapja azt hittem minden sikerül.. most már nem vagyok benne biztos hogy bármi sikerülne:S de bííízok!:D
Ha jó veszem ki a szavaidból,még nagyon fiatal vagy.Jó én sem vagyok öreg,de azért Te még annyi minden előtt állsz!Semmi sem lehetetlen!
Igyekszem! Most még reménykedem hogy ha változtatok az életemen akkor talán ez is jobb lesz ..
Ne ijedj meg!!Neked lehet,hogy megfelelő kezeléssel elmúlik!Mint mondottam,nem vagyunk egyformák!:-)Tudod az érzés megmaradt,csak már tudom irányítani.Már nem jutok el a kétszázas pulzusig...Ez azért jó.Én már ennek is örülök!
Köszönöm!!!Neked is szép kis családod van.Örömmel látom,milyen szép nagy lett a kisfiatok!!
További ajánlott fórumok: