Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Pánikbetegség - Tapasztalatok. Kinek mi segített? fórum

Pánikbetegség - Tapasztalatok. Kinek mi segített? (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Pánikbetegség

❮❮ ... 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 ... ❯❯
1026. vikibene (válaszként erre: 1025. - Susuzsizsi)
2012. júl. 21. 13:16
Még nem sikerült elmennem orvoshoz. Egyenlőre a pszichológus mellett döntöttem, mert nem szeretnék gyógyszerrel indítani. Megpróbálnám anélkül. Frontinom van itthon vészhelyzetre. Igen tolna megyei vagyok. Már én is akartam kérdezni tőled, hogy hova való vagy, mert láttam, hogy Tolna megyét írtál.
1025. susuzsizsi (válaszként erre: 1023. - Vikibene)
2012. júl. 21. 12:59

most olvastalak vissza, végül jártál dokinál, kaptál valamit? egy másik általad létrehozott fórum miatt gondolom úgy, hogy talán tolna-megyei lehetsz.jól sejtem? :)

szép napot!

1024. susuzsizsi (válaszként erre: 1023. - Vikibene)
2012. júl. 21. 12:54
Simán járhat ez is a pánikkal, illetve a szorongással. Nálam is elég szokványos, meg amúgy is a hasi, gyomortáji panasz gyakori a szorongós betegeknél...Ez a pánik, szorongás mindent képes előidézni :(
1023. vikibene
2012. júl. 21. 08:38
Sziasztok! Kérdeznék valamit! Reggel arra keltem, hogy fáj a gyomrom. Ez is a pániknak a jele lehet? Rendes gyomorgörcsöm van.
1022. Juti52 (válaszként erre: 1021. - Mc99)
2012. júl. 19. 08:11
nem tudom, bár a leírás szerint arra adják
1021. mc99 (válaszként erre: 1007. - Juti52)
2012. júl. 18. 21:54

Teljesen "normális". A 2. hét a legnehezebb. Pár nap után javulnia kell, 4 hét után meg kell haladja a korábbi szintet. Máskülönben rossz a dózis (többnyire túl kicsi), vagy eleve hatástalan nálad ez a szer, de utóbbinak kicsi az esélye, mert az olyan eleve leginkább semmilyen hatást sem fejt ki.

Ez a floxetet nem kifejezetten pánikra ill szorongásra adják, nem ?

2012. júl. 18. 20:38
no mindegy is :) nem akartam ilyen kis bogaras lenni, csak hát tényleg így van.
1019. susuzsizsi (válaszként erre: 1018. - Juti52)
2012. júl. 18. 20:35
de ha az ember már fizet neki, akkor csak elvárhatnánk, hogy a figyelmet arra a kis időre tényleg fordítsa ránk...
1018. Juti52 (válaszként erre: 1017. - Susuzsizsi)
2012. júl. 18. 13:11
Nagyon nehéz jó orvost találni, az a lényeg, hogy legyél hozzá bizalommal, bár ha azt érzed, hogy Te is csak egy vagy a sok közül, akkor csalódás ér. Legalábbis én így vagyok vele.
1017. susuzsizsi (válaszként erre: 1016. - Juti52)
2012. júl. 18. 10:42

akkor erőt és kitartást kívánok! :)

én is kerítettem ma dokit. pontosabban ajánlottak egy hölgyet, aki már a telefonban is rendkívül szimpatikus, segítőkész és empatikus volt, de sajna szabin van aug közepéig, az meg még messze van, így kénytelen voltam felhívni a régről ismert, általam kevésbé kedvelt doktornőt.

olyan elkeserítő már a 20as évek elején elkezdeni ezeket a bogyókat szedni...illetve ez az egész... no, de lesz ez még jobb is! :)

1016. Juti52 (válaszként erre: 1015. - Juti52)
2012. júl. 18. 08:50
most beszéltem vele, azt mondta, hogy igen fölerősödhetnek a tünetek, míg a vérben nem áll be a szint, legyek türelmes
1015. Juti52 (válaszként erre: 1014. - Susuzsizsi)
2012. júl. 18. 08:49
napi 1 szem floxet meg 1 szem rivotril 0,5-ös
1014. susuzsizsi (válaszként erre: 1013. - Juti52)
2012. júl. 18. 08:44
Mit írtak fel neked? Azért biztos ami biztos, hívd fel a dokit, hogy tudjon róla, mi a helyzet...
1013. Juti52 (válaszként erre: 1012. - Susuzsizsi)
2012. júl. 18. 07:58
Igen, én is ugyan így vagyok, nem tudok 100 %-osan ott lenni, részt venni dolgokban, mintha egy fal lenne előttem ami megakadályoz abban, hogy tovább lépjek. Az is rossz, amikor azt mondják, hogy "mert mindig ezzel foglalkozol". Hogy a fenébe nem lehet ezzel foglalkozni, amikor ezt érzem? Azért bízom abban, hogy kijövök belőle, de biztos hogy sok idő kell hozzá, hiszen nem egyik pillanatról a másikra kaptam, hanem rakódott rám hosszú idő alatt, tehát idő kell hozzá, hogy megszabaduljak tőle. Remélem.
1012. susuzsizsi (válaszként erre: 1011. - Juti52)
2012. júl. 17. 22:16

Igen, ismerős a helyzet.

Abból tanulva, hogy legutóbb sokat segített a dolgon az, hogy aktív életet éltem, most is igyekszem tartani magam ehhez.Magamhoz képest nyitott vagyok, ha kedvem nincs is, nem mondok nemet egyből dolgokra.MÉgis, nem igazán tudom élvezni a dolgokat. Ha a barátokkal vagyok, nem tudok 100%-van ott lenni, ha sportolok, nem tudok felszabadulni, ha tanulok, nem tudok figyelni... nagyrészt azért, mert a nap 24 órájában egy görcsmerevségben van az egész testem. SZóval megértem, még így,hogy tudatosan próbálok ellene tenni, így se megy. Nem segít mondjuk, hogy a környezetem hülyének néz és abszolúte egyedül vagyok a dologgal.

Adok még magamnak pár napot, de szerintem én sem úszom meg a gyógyszereket. Bár nem is értem, miért filózok ezen ennyit, az se jobb, hogy lassan 2 hónapja csak altatóval alszom. Maga a tény se jobb, meg az altató sem.

1011. Juti52 (válaszként erre: 1010. - Susuzsizsi)
2012. júl. 17. 22:03
Köszönöm a biztatást, már én is voltam benne 15 évvel ezelőtt, akkor szedtem már, meg pszichoterápiára jártam, aztán kijöttem belőle, de mostanában történtek traumák az életemben és sajnos visszajött, de már nem emlékszem, hogy hogyan kezd ez hatni a gyógyszer, és már 2 napja teljes összeomlás van, remeg mindenem, mintha nem is én lennék, tehát a szokásos, szorongok, semmi kedvem semmihez, nem tudok csinálni semmit, a fene egye meg, már mérges vagyok nagyon.
1010. susuzsizsi (válaszként erre: 1009. - Juti52)
2012. júl. 17. 22:00

mindannyian itt a fórumon megértjük ezt! de van kiút, hiszen olvastam én is itt sikertörténetet. sőt, egyszer már nekem is sikerült, az egy dolog, hogy megint nem jól kezeltem dolgokat, sok minden összejött, és visszaestem...

de mindenképp beszéld vele, ha mást nem is nagyon tesz, de tudni fog róla, esetleg megnyugtat, amit mond...

kitartás mindannyiunknak :) !

1009. Juti52 (válaszként erre: 1008. - Susuzsizsi)
2012. júl. 17. 21:52
holnap fölhívom, teljes a káosz, már nagyon elegem van
1008. susuzsizsi (válaszként erre: 1007. - Juti52)
2012. júl. 17. 21:45
ELfogadhatóbb, ha a tünetek a kezdetkor még ugyan nem hagynak alább, de nem erősödnek, de azt mondják, az sem kizárt, hogy azok az elején fokozódnak. Nálam is kellett pár hét, mire éreztem azt, hogy na, ez tényleg használ! AZ orvosdnak jelezted? Bár az enyémet nem nagyon érdekelte semmi, pedig magánba jártam hozzá...
1007. Juti52
2012. júl. 17. 21:06
Sziasztok! 2 hete kaptam antidepresszánst pánikra, úgy veszem észre, hogy fölerősödtek a szorongásos tüneteim, ez idővel elmúlik? Van valakinek tapasztalata? Köszi
1006. susuzsizsi (válaszként erre: 1005. - Ef03c703e8)
2012. júl. 17. 09:39
?
2012. júl. 16. 22:52

akkor "barinő hajrá" úgy hallottam rád is rád fér-bár nem ismerlek talán egyszer láttalak...

Szállj le rólam te kezdted...!

2012. júl. 16. 22:47

ó, és a szorongás a legrosszabb. :(

bár kétségtelenül a legjobb diéta...

1003. susuzsizsi (válaszként erre: 1002. - Mc99)
2012. júl. 16. 22:41

Mindenképp biztató, hogy azt mondod, mára már tünetmentesen élsz...

Alapjában belül kell helyre tenni dolgokat, amik ide vezettek, úgy gondolom, de már belátom, hogy 20onévnyi problémák nem fognak megoldódni hosszú távon hipp hopp. Kemény meló, de talán nem lehetetlen. Először féltem a sertralinos dologtól, és szégyelltem is,a legnagyobb hiba pedig az volt, hogy elolvastam a btegetájékoztatót... :D De ha újból az jön,ami valószínű, megpróbálok másképp hozzáállni. Ámbár borzalmas, hogy milyen hülyének nézik az embert és nem fogják fel, hogy ez nem hiszti, hanem egy nem tudatosan generált valami... és igen nehéz jó dokira lelni. nekem nem sikerült, ezért hezitálok már napok óta,hogy felhívjam :)

köszönöm a választ :)

1002. mc99 (válaszként erre: 1001. - Susuzsizsi)
2012. júl. 16. 21:56

Serlift (az is sertralin hatóanyagú) 75 mg + frontin (kvázi u.a mint a xanax) max adag napi 4*0,25 (ez aránylag nem számít soknak).

Frontint fél évig, serliftet másfél évig+ fél év leépítés. Előtte 2 évig kínlódtam, ebből kb 1 évig nem tudtam mi a baj. Illetve egészen pontosan még fél évvel az egész előtt kezdődött, de azalatt nem volt semmi az 1. és a 2. roham között (amik között tehát fél év telt el. Boldog tudatlanság: amíg az ember azt hitte, hogy csak múló roszzullét volt, addig sokáig se szorongás, se semmi nem volt. Aztán a 2. után már gyanút fog az ember és szépen félni kezd. Be is sűrűsödött)

1001. susuzsizsi (válaszként erre: 998. - Mc99)
2012. júl. 16. 09:05

valószínű hogy már volt róla szó, de talán nem jutottam addig a visszaolvasásban... te milyen gyógyszert szedtél?

Előző körben nekem sertralint adtak (fél szem per nap) meg mellé nyugtatót,pontosabban Xanaxot.

1000. mc99
2012. júl. 15. 22:47

Ej, lemaradtam a jubileumi hsz-ról, most látom...!

Nem vitás, hogy a gyógyszerek nagy része úgy általában a tüneteket kezeli csak így a 3. évezred elején. Többnyire azonban a végeredmény számít. Különösen, ha meg lehet úszni különösebb mellékhatás (nálam pl semmi sem volt) vagy károsodás (ezt majd megmondom 20 év múlva) nélkül. 0 roham mindenképpen jobb, mint évi 6, én maximalista vagyok. A másik meg, hogy bizonyos helyzetben, egy szint alatt, már nincs választási lehetőség, gyógyszerhez kell nyúlni.

Vitamint az egészséges embernek is kell szednie, ha mi is csak ennyit teszünk szerintem ezzel még nem vagyunk beljebb, mert mi - ezzel a problémával - nem vagyunk egészségesek.

999. Sleek (válaszként erre: 998. - Mc99)
2012. júl. 15. 22:25

Az a baj hogy én tanultam egy részét mi miből van.

Meg amikor vettem be gyógyszert nem volt egyszerű

szellemeket láttam pl kiakartam ugrani a 3.ról csak azért mert hogy milyen lehet meg hasonlók.

Fogtam eldobtam a gyógyszert.

A roham meg 2-3 havonta egy belefér. Akkor van az is amikor apum túlzásba viszi a piát vagy anyám felcsesz esetleg melóhely gondok. Amióta szedem a vitamint helyreállt a vérnyomás a gyomorproblémák.

Mindenkinek szíve joga eldönteni mit szed :) Én a vitaminban hiszek mert gyógyszerrel csak tünetet kezel az ember nem okot sajnos. Lehet a vitamin nem hat egyszerre de hatásos legalábbis nálam

998. mc99 (válaszként erre: 997. - Sleek)
2012. júl. 15. 22:03

Sleek

Biztosan nagyon jók a vitaminok, egyetértek.

De azt azért ne felejtsük el, hogy nekem - aki gyógszert is szedett és most már nem szed - nincsenek rohamaim. Ez nagy különbség. Nem kéne ezt csak arról az egy oldalról szemlélni, hogy a dokiknak ebből van a pénz. (Egyébként felőlem nyugodtan meggazdagodhat belőle, ha ettől nekem is jobb lesz.)

997. Sleek
2012. júl. 15. 20:47
Nekem is még akadnak rohamok de megpróbálom kezelni teával. Nekem akkor van amikor éjjel felkelek. 2-3 óra között. Este benyomatok egy nagy adag citromfű teát.
❮❮ ... 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook