Pánikbeteg vagyok! (beszélgetés)
Na ezt az utolsó mondatod ne feledd ha legközelebb jön egy hasonló felkérés...
Biztosan tudnál olyan melókat is csinálni amihez nem kell segítség, elbütykölgetsz vele egymagad, ott legalább nincs az a feszkó az emberben hogy talál-e segítséget pont akkorra amikorra kell.
Nem bátor vagyok, nálam ezt váltja ki ha bepánikolok, nem ledermedek hanem ellenkezőleg, mint a vulkűn kitörök...közben meg úgy félek mint a franc, belülről ráz a hideg az idegtől de akkor is ezt teszem, ösztönből jön, nem bírok magamra szólni.
Én csak azt tudom tanácsolni Neked hogy a bejárati ajtótok folyamatosan legyen kulcsra zárva nappal is, nem tudsz mást tenni ezek ellen a mocsadékok ellen.
sziasztok!
kérdeznék...ha szabad, ha tud vki segítsen légyszike. van itthon cerucal tablettám...hányinger, hányásra kaptam anno, xanaxot szedek...mehet a kettő együtt szerintetek? SOS lenne:-( köszike!
Éppen hivogattam két régi havert
Nem elérhetők telefonon most
Ha kész vagyok péntek délutánig, akkor lehet lesznek akik felviszik az emeletre, de a beállitáshoz akkor is kell segitség
A tetőn levőröl fogalmam sincs hogy állitom, be
Oda +2 ember kellene beemelni
Holnap még festegetek és úgy tűnik kész
Ha élve megúszom, soha többet ilyen munka
A régi haverok-ismerősök közül senki se akad aki elmenne segíteni?
Én úgy gondoltam, találsz állandó embert , olyan valakit akit régről ismersz és akiről tudod hogy megbízható.
Én mindig védtem a közelmultig, ha azt mondták nem karnak dolgozni a munkanélküliek
A jómultkorában, hasonló szituban körbeautóztam, hogy keressek egy csövest, aki segít forgatni a rácsot
Semmi más, csak üljön és ha kell fogja meg az egyik végét
100 kérdés merült fel, hogy mekkora, hogy, miért, hol
Nagy nehezen jött el az egyik, miközben űcsörögtek a padon
A másik, pár orára adtam 3ezret, aztán részegen pár nap mulva még neki állt feljebb, hogy én a szegíííny csövest kihasználom
Na, helyreraktam rendesen. Azóta is ott keresi a munkát a sarkon egy táblával a kezében
Most is talán körbeautózok, mert kell egy hasonló segitség
:))) Értem a viccet és kösz az érdeklődést, a hátam gyógyulgat, csak a benne lévő varrat olyan mintha egy százas szög lenne jó alaposan beleverve, nem bírok ülni és hanyatt feküdni sem, annyira nyom.
2 nap és kiszedik, utána remélhetőleg könnyebb lesz a mozgás meg az ülés is.
Ami jó az az hogy nem fáj úgy mint előtte, és járni is tudok a lábamon, szerintem maximálisan elégedett lehetek, minden jel szerint jól raktak össze a doktorok . :)
Ez a lakatos munka korábban egy-emberes volt, mert birtam fizikálisan, csak a beszereléshez kellett segitség, de az mindig megvolt
Nem tudom mi történt a régi segítőkkel
Napi 7ezer, de pl. egy ajtóbeállitás sem több takaritással együtt mint 5 óra, de akkor már sokat mondok, akkor valami koplikáció van
És sírnak hogy nincs pénz, de eltünnek.
Iszol elég vizet? Én ilyenkor mindig, kötelezően berakom a vizet a táskámba, megy lehet egy kis kekszet is, mert azt tapasztaltam, hogy ha jön valami pocsék érzés a melegtől, és iszom vizet, meg belekapaszkodok a vizesüvegbe, akkor jobb lesz. A víz viszi felfele a vérnyomást. És egészséges is.
Ha meg kekszet is eszel, akkor abszolúte meg tudod nyugtatni magad, hogy fizikálisan mindent rendbetettél, nem lehet más, csak a pánik.
Tényleg hervasztó ez a nyomorult meleg, én is nagyon utálom. Le van engedve a kocsiban az összes ablak, mert különben behalnék.
Ez tök jó ötlet. :)
Csak nehogy rabszámnak nézzék. :) :)
Ez ám kizárólag vicc volt. Hogy van a hátad?
Olvasom mi történt, együttérzek veled. Ilyenkor érdemes szétnézni, hogy milyen mozgásérzékelők vannak. Nekünk van otthon egy kis mozgásérzékelő, akkora, mint egy termosz, vagy még kisebb. Be kell kapcsolni, odarakni a nyílászárók közelébe, de úgy, hogy ne legyen feltűnő, és ennek van egy hatósugara. Ha azon keresztül csasztázik az a disznó manus, akkor megszólal, és akkor már nem tud észrevétlenül ténykedni. Azt te is meghallanád, akkor is, ha épp másik helyiségben tartózkodsz, és lenne esélyed meggyimálni a fejét. De jobb az ilyennek nem nekimenni, hanem lefújni valamivel. Én Pin kódnak kreestem egy könyvet régebben, amíg meg nem szoktam az új számot, abba beleraktam, és akkor onnan mindig elő tudtam venni. Vagy tartsd a táskád egy másik titkos rekeszében. Vagy még egy jó, a férjed vagy a lányod küldje el neked sms-ben, és akkor mindig ott lesz a telefonodon.Csak egy fontos, hogy még véletlenül se legyen egy helyen a kártyával. Az azért nem a legtutibb ötlet. :) :)
A vasrács az ajtóra nagyon jó ötlet, azt nemigen tudja leszedni záros határidőn belül senki. Azzal az ajtó teljesen védve van, szellőztetni is lehet, mert lyukacsos. Ha ablakot tör, azt meg úgyis meghalljátok.
Kicsit merész, ha a házból valaki. Azért az baromi nagy kockázatot vállal, mert mekkora leégés lesz neki, ha elkapjátok, és nyilvánosan leég. Gyanakszol valakire?
Lehetne csinálni, ha volna egy állandó társad aki segít olyankor amikor két emberes meló van.
Én is nehezen fogadom el hogy nem bírok annyit mint 30 éve, de rájöttem hogy ikább leállítom magam még mielőtt ismét a szívem vagy a gerincem állítana le, hülyeség volt megvárni egyszer is hogy az egészségem menjen rá a sok idegeskedésre de utólag már marha okos az ember.:(
A pénzt megértem, én is azért dolgozom hogy meg tudjunk élni, nem pedig mert olyan igen jólesik a meló vagy nem találnám fel magam itthon.
A pin kódomat én se tudtam soha megjegyezni, ha pénzt kellett levennem, a csuklómra írtam le nem kopó filctollal oda ahol az óraszíjam takarta, így okés volt.
Most már még okésabb, mert egy ideje nincs pénzforgalom a bankszámlámon,így aztán nem kell bajlódnom a pin kóddal sem.
Jaj Dudi, nagyon sajnálom ami Veletek történt!
Rohadt mocsok hitvány emberekkel van teli a világ, akiknek már semmi nem számít csak az hogy munka nélkül szerezzenek pénzt----a bajban a nagy szerencse az hogy nem esett bajotok és hogy az iratok meglettek, meg a kártyádat le tudtad tiltatni még időben.
Egyszer én is jártam hasonlóan még télen, a szobában voltam és az előszobából halk motoszkálást hallottam, azt hittem a férjem jött haza.( tök egyedül voltam itthon)
Aztán csak nem szólt semmit-- pedig szokása hogy mindig beköszön ha érkezik--gondoltam kimegyek megnézem mi van.
Azt hittem elájulok, egy vadidegen "rézbőrű" ipse éppen bőszen kotorászott az előszobánan lógó télikabátjaink zsebeiben, addigra már a kezében volt a buszbérletem meg a bizsus dobozom.(ékszerem nincs, azokkal a szarokkal semmire se ment volna)
A piszkavas esett kézre, felkaptam és akkorát vágtam vele a kezére meg ordítottam rá hogy takarodjon, kifele menet a kerítésen ugrott át, félt hogy ha a kaput használja, netán utolérem és megölöm. ( képes lettem volna rá, szerencséje hogy elinalt)
Azóta szigorúan zárva tartjuk a kapunkat és a lakásunk bejárati ajtaját is, a kabátaink zsebében és az előszobában meg nem tartunk semmit.
Rohadt mocskos emberek vannak, remélem nem okoztak ezzel egy életre szóló traumát Neked, más már nem is hiányozna mikor amúgy se egészséges az ember pszichéje. :(
Hijnye a mindenit!
Nagyon észnél kell lenni
Sok ilyen esetet tudok
Pont ilyen miatt készitettem/készitek vasrácsos ajtót, mert délelött akkor törtek be, amikor otthon volt a tulaj
És nem eldugott kis falú Bp.Belváros
Én is csak becsaptam idáig az ajtót, azóta ráforditom a kulcsot is
B.nőm elég majrés
Van egy 10kg-os hosszú nyelü kalapácsom, ő azt támasztotta éjjel az ajtóhoz
Kinevettem
Most én is keresztbe teszek egy combos vasat, azon nem lehet észrevétlenül "átjönni"
Ugyanakkor, 4 számot mint pin kódot nem megjegyezni, hanem felírni és ott tartani a bukszában?
Háááát..
fel kell mérnünk hogy hol vannak a határaink"
Éreztem én, de egyszerűen nem tudtam elfogadni, hogy megvénültem és elment az energiám, az erőm.
Ugyanmár, majd azért bírom!
Hát nem!
:(
Mert hülye vagyok
Sokszor megfogadtam, de ugye a pénz
Most tényleg elhatároztam hogy ha ezt befejezem, vége, soha többet ilyen vagy hasonló munkát
Hallo Regin, csak azt nem értem, miért vállalod folyamatosan túl Magadat, ha tetszik ha nem be kell látnunk hogy nem vagyunk már huszon meg hermincévesek.
Meg ne sértődj, nem azért írtam, de fel kell mérnünk hogy hol vannak a határaink, és csak addig lehet feszíteni a húrt, különben csúnyán visszaüt a bumeráng, ráadáasul nem csak testileg, hanem lelkileg is.
Jó reggelt!
Valamikor régen, amikor még volt kedvem humorizálni, azt aszoktam irni, hogy olvass
Regin_a összest
:))
Én erős fél év kivételével '93 óta főállás nélküli vagyok, azért nem munkanélküli, mert mindig kerestem a munkát, hosz meg kellett élni igy átnyergeltem a lakás/üzlet felújításra
Alaphelyzetben elektrotechnikus vagyok, de a foglalkozásom messze állt ettöl a területtöl
De elsajátitottam az ehhez tartozó követelményeket és mellette gipszkarton, lakatosmunka, kis parkettázás, alap festési munkákat.
Nyelvismeretemnek köszönhetően kapcsolatba kerültem külföldi körökkel és nagyon sok jólfizető munkát kaptam hosszú évekig
Persze mellette minden mást is bevállaltam, fővállalkozók nemegyszer szóltak ha villanyrol volt szó
Tehát nem volt és nincs állásom, akkor hagyom abba amikor akarom
Viszont mégsem. Ha bevállalok egy munkát határidőre, akkor ha törik-szakad megpróbálom teljesiteni
Korábban nem is volt gond, max. "normálisan" elfáradtam, mint más
Vagy 3 éve kezdődött, hogy rosszul lettem a fáradtságtol és kiszáltam egy munkábol amit soha nem tettem
Azóta megyek lefelé ilyen tekintetben
Már ha csak egész nap talpon vagyok, nem normálisan fáradok el
Megfogadtam hogy soha többet nem vállalok munkát
Megtehetném, mert nyugdíjas vagyok, de a pénznek mindig van helye
Aztán "elfelejtem" hogy miért is nem vállalok és ha beesik valami persze belemegyek
Most két nagyon nagy darab vasrácsos ajtót vállaltam, de számitottam a haver segitőre, mert örökké sírt hogy nincs munkája, pénze
A 4 napbol egyszer jött, azóta egy telefon sem
Én nem hívom, inkább belegebedek
Most várok egy jó ismerőst, csak azért jön oda hogy az ajtószárnyat fel tudjam tenni a zsanérokra. Lehet a szárny vagy 80kg, egyedül már mozditani is alig tudom
Hogy fognak ezek a helyükre kerülni, még magam sem tudom.
Majd megoldom valahogy
Jómultkorában ugyanez a szitu volt
Rács kész, hogy kerül a 2. emeletre?
Segitő sehol.
Hívtam egy költöztető céget, 7ezerért felvitték, ott meg egyedül már beállítottam
Az egészben az a szép, hogy az a rács a szomszéd házba kellett
Ezek a mostaniak meg a mi házunkba és a pincében melózok
Tehát jelen esetben még el sem kell mennem
Lehet mondani, befoghatnád a szádat, lazithatsz, míg mások pánikkal utaznak, pontos időre
Volt régen egy főnölöm, egy nagy állami cégnél, kötetlen munkaideje volt, de sokszor hajnalban ott volt és ő ment el később mint más
Mondtam neki, ha nekem ilyen lenne, lazán döglenék reggel stb.
Ez a legrosszabb, mert a munkabecsület hajt, mondta
És így is van!
Naaa, idézet volt a Regina_ összesböl
:)
Akkor vagy te rossz ember, amikor piros hó esik. :)
A többit megírtam privben, és te egy nagyon jó ember vagy.Azt hiszem, túl jó is. :)