Pánikbeteg vagyok! (beszélgetés)
Nem értem miért kell mindjárt mindenkiről azt feltételezni hogy "kamuzik"?
Köszi szépen ha most egyik kérdésre se ír vissza, sőt, ha intelligens, kivonul a Hoxáról és hagyja hogy azok ossszák továbbra is az észt akiknek pedig legkevésbé kellene.
Gratulálok, remélem elégedett vagy magaddal!
én is mondhatom magamról hogy orvos vagyok, ezt mindenki mondhatja.
Az írás stílusa nem támasztja ezt alá. A dicsekvésen kívül még nem írt semmi értelmeset, ha igazán segíteni akart volna, rögtön rákérdezett volna pár dologra.
kamudoki...
Mivel orvos vagy, kérdeznék valamit. Ha egy korábban nem pánikbeteg embernek, aki most erősen szorong, van egy olyan tünete lefekvés után, hogy szorít a mellkasa, és zsibbad a bal karja, és ez kb. 30 perc alatt elmúlik, akkor mire gyanakodnál? Az illető szíve karácsonykor volt kivizsgálva, nem volt kóros tünet, de a szorongása pár hónapja kezdődött. Ugyanis nem mindegy, hogy inferktusos vagy pánikbeteg tünet ez így. Segítenél?
Szia, sértené az orvosi titoktartást ha leírnád miket kérdezel a pánikbetegektől?
( Tudom h. mindegyik eset más, általánosságban értettem)
A másik kérdésem: mindez a terápia a szociális szorongókra is érvényes?
Gondolom pesti vagy, így személyesen nehézkes lenne egy vidékinek eljutni Hozzád. Kár.
A pánikbetegség az a szervezet abnormális adrenalin termelése.
Nem több!!!
Mint "repülő orvos" - ez a hivatalos megnevezése (aviation doctor)- sok tapasztalatom van ezzel a jelenséggel kapcsolatban.
A lényeg: nem volt még olyan pánikbeteg szindrómás esetem, akinek a heves szívdobogását, félelmét, fokozott izzadását, nehéz légzését, emelkedett vérnyomását, székelési ingerét, remegését, stb. ne tudtam volna 10 perc beszélgetés alatt elmulasztani.
Nem azért, mert szuper okos vagyok, hanem azért, mert tudom, hogy ezt a szindrómát mi okozza és annak megfelelően tudom kezelni - akár szóban.
Igen...ebben lehet valami..
Ja,és ivott vörösbort!!!!Resveratrol,antioxidáns!!!
Nem értem félre!A kérdésedben ott a válasz!A szalonna hús része tele van aminosavakkal,hisz ezek alkotják a fehérjét!Ebből kifolyólag esszenciálissal is(Nélkülözhetetlen és a szervezet nem tudja előállítani)!!A zsír része omega-3 zsírsavat tartalmaz,főleg a Mangalicáé!!A paraszt bácsi a napon volt egész nap,ami D3 vitamint szintetizál-bőrön keresztül!!Hagymát,zöldséget és gyümölcsöt evett(vitamin és rost).És rengeteg fizikai munkát végzett!!Kb. ennyi a lényege....
esszenciális savakat,sem pedig omega3at...Ilyenkor azt szokták válaszolni,hogy mert ŐK vegyszer mentesen,egészségesen táplálkoztak...Holott egy frászt!!!!!!!!!!!!!
(Bocs,ez az előző hsz. folytatása,csak valamiért elküldte az előzőt,írás közben)
lenne egy kérdésem.Ne érts félre,nem gúny,hanem igazi érdeklődés....
"Réges régen" amikor az "alföldi parasztember" szinte semmi mást nem evett,csak lisztet,szalonnát,és krumplit...Miért nem lett pánikbeteg?? Tuti,hogy nem evett esszenciáli
CT-t csináltak,de nem találnak semmit!nem is tudják mivel magyarázni ezt! az lenne a legjobb,ha pont orvos közelben történne a rosszullét,látnák pontosan,hogy milyen,és hogyan zajlik! pajzsmirigy ügyben csak 1 vérvétel volt,de mint írtam tartományon belül. 1.19mlU/l. gondolom ebből kideríti a doki,hogy rendben van e?!
Így van, pánikos nem ájul el. Az eleve a leeső vérnyomástól történik meg (pániknál épp, hogy magasabb lesz), tehát másnak is kell lennie a háttérben.
Anno nekem se volt egyértelmű a pajzsmirigy próbléma,de csináltak terhelést és kiderült,hogy túlműködik. Persze azóta már rendeződött a megfelelő gyógyszerekkel.EEG-t nem csináltak? vagy ct,?A pánikra tudomásom szerint nem jellemző az ájulás,sőt mindig azt mondta a pszichiáter,hogy ne féljek nem történik meg.mindenképpen egy jó dokit kellene keresned ha lehetséges
Igen,negatív! volt vérvétel,EKG,hasi uh,látott több pszichiáter! minden jó volt! csináltattak egy TSH-t is mert első ránézésre is megvan dagadva a nyakam, 1.19 mlU/l ,tartományon belül van! ugyan erre semmit nem mondott az orvos,csak megnézte a papírt! Minden eredményem negatív! Csak az agyam beteg,de az nagyon!
Teljesen kivizsgáltak?Neurológia volt? és az is negativ?
Ezert kell elkerulni a hyperventillaciot. Az orvosok elvileg tudnak tanitani egy legzesi technikat ennek megakadalyozasara. (Neten olvastam) Nem veletlenul van a zacskoba legezes sem.
Igazabol mindennek utana kell olvasni! Rajottem, hogy 100%-ban egyik orvosban sem lehet megbizni... :(
Szia! Igen, én is hallottam,hogy az eszméletvesztés káros lehet az agyra! Én sajnálom,hogy nem vagy orvos,őket nem érdekli mi történik az emberrel! Tisztelet a kivételnek,de nem sok ilyennel találkoztam! Elvégzik a kötelező vizsgálatokat,ha minden negatív,kezembe nyomják a papírokat és közlik ,nem találnak semmit,(ez persze jó,de nem érzem magam jobban) fáradjon haza. A sürgősségin bolondnak,vagy munkakerülőnek néznek,és azt kérdezik szüksége van e egy fiatal lánynak gyógyszerekre?! Egyedül már nem bírok ezzel,orvosoktól várom a segítséget,de ha ők nem tudják,én honnan tudjam???
Igen! a legelső rohamnál,11éves voltam.....be is vizeltem! :( máskor csak annyit éreztem fáj a hasam,hányingerem van,mire lett volna erőm,hogy szóljak anyámnak,már elvesztettem az eszméletem! másodpercek alatt tört rám!
Szia!Az ájulás a szervezet védelmi vonala,ami az evolúció alatt azért fejlődött ki,hogy ha a szív a leesett vérnyomás miatt nem tudja felpumpálni a vért az agyig és így nem tudja oxigénnel azt ellátni,vízszintes helyzetben hozza a testet.Az omega-3 zsírsav szinte minden emberben kevés,mivel kevés tengeri halat fogyasztunk!!Az agyunk felének ebből a szírsavból kéne állni,de sajnos omega-6 többletünk van a helytelen táplálkozás miatt!Az ember agykapacitása is ettől indult anno fejlődésnek,ez a zsírsav kevés az öngyilkosok vérében is a Depiseknél is.Angliában kötelező táplálék kiegészítő az általános iskolásoknál.Hogy az orvos mit mond, :D Ők csak tüneteket kezelnek gyógyszerekkel.Pl: megemelkedik a vérnyomásod,mert keveset ittál,vagy meghalt valakid,vagy készülsz a vizsgáidra(ez 3 különböző ok!!)Ők felírnak neked 1 vérnyomáscsökkentőt és annyi,nem vizsgálják ki a kiváltó okokat és nem csírájában fojtják el azt....Nem érdek,hogy meggyógyulj,kit kezelnének és ki venné a drága gyógyszereket,mert a mellékhatások miatt úgy is kapsz rá másikat is....
hyperventillaltal is a rohamoknal? Mert az felboritja a ver pH-jat es az izomgorcsot okoz.
Sziasztok!Ez nem hit kérdése,nem a placebo hatás érvényesül.Nekem 3 hónap kellett ahhoz,hogy szinte teljesen elmúljanak a tüneteim!A szomatizációs zavar volt(lelki tünetek fizikai megnyilvánulása)-ami leghamarabb eltűnt!(mellkasi fájdalom,légszomj,magas pulzusszám és vérnyomás,alvászavar).Egyre jobb lett a hangulatom,már nem rohangáltam az ügyeletre(halálfélelem)és a megőrüléstől sem tartottam már,nem figyeltem magam és egyszer csak azt vettem észre,hogy már nem is agyalok...
Szia, bár nem vagyok orvos, de azt gondolom hogy a gyakori eszméletvesztések egyáltalán nem tesznek jót sem az aggyal, sem pedig a szervezettel, főleg ha epileptikusak, azaz rángatózik valaki közben.
Minden egyes ilyen roham után sérülnek az agysejtek, és károsodik a memória.
Az elképzelhető hogy a pánikroham is mérséklődik egy időre de hogy nem ez az antipánik-terápia hatásos gyógymódja az egészen biztos.
( elvétve még ma is használják az elektrosokkos kezelést gyógyszer-rezisztens skizofréneknél, ami egy időre valóban segít rajtuk, de azt minden orvos elismeri hogy a gyakori agyi "elektromos rövidzárlatok" negatív hatással vannak a gondolkodásra és az emlékezetre.)
Szia, igen, én voltam aki csak az "alap" vitaminokból szedtem multi-dózist egy ideig, de úgy tapasztaltam hogy nem hatottak, így abbahagytam.
Az esszenciális amonosavak jótékony hatásáról sokaktól hallok és orvosi szaklapokban is egyre többször találkozom vele.
Valóban érdemes lenne kipróbálnom, csak abban nem vagyok biztos hogy ha eleve nem tudok hinni abban hogy segítenek, vajon ennek ellenére is képesek volnának pozitívan hatni a szervezetemre egy idő után?
Nem szeretnék hülyeségeket írni,még új vagyok és bocsánat,hogy mindig ismétlem magam,én gyerekkorom óta szenvedek a depressziótól,szorongástól,majd 16 éves koromban jöttek a pánikrohamok! Mint említettem,régen többször elájultam,és vissza gondolva, amint megtörtént az eszméletvesztés,hónapokig,sőt volt,hogy évekig nem volt problémám!(ezzel most nem azt írom,hogy mindenki érje valahogy el az ájulást) A gond csak az,hogy mikor elvesztettem az eszméletem,epilepszia szerű roham volt rajtam! A napokban,többször voltam az ájulás szélén,de rettegek ettől is,pedig lehet, hogy ha nem küzdenék ellene,1 ideig ismét jobban lennék! Mellesleg a doki azt mondta,szedhetek én bármilyen vitamint,nem lesz jobb! Omega3 -at ajánlotta!
Nem vagyok sem természet gyógyász,sem orvos én nincs érdekeltségem a táplálék kiegészítők piacán!Festő-szobrász-tetováló művész vagyok.De mikor ez a betegség-anno a hatalma alá vont,tanulmányoztam az emberi szervezet működését.Kialakult 1 lista a fejemben a megfelelő "üzem és kenő" anyagokról,ami a normális működésünkhöz kell!És ezek az anyagok az ismerőseimen is segítettek különböző betegségekben!Pl: Pikkely sömör teljesen eltűnt,herpesz,depi stb
Tisztelet és béke!Valami eszembe jutott!ha jól emlékszem,Te is szedtél vitaminokat elég nagy dózisban és nem hittél benne.Neked nem segített,ha emlékezetem nem csal-a lényeg és nem megtéríteni-papolni szeretnék,mindig hangsúlyoztam,hogy az aminosavak-főleg az esszenciális aminosavak még fontosabbal,ezeket egyszer a vitaminokkal próbáld ki...
Szia, a más vélemény az simán belefér!
Egyezem Veled : szerintem se legyen harag egyikünkben sem, ha pedig anno megbántottalak akkor most nyilvánosan megkövetlek érte.
Kézcsók!Maradjunk a tegeződésnél,ha nem gond-egyszerűbb a fogalmazás,bár én vagyok a fiatalabb(38).Nem a figyelmetlen olvasás volt a "gondom",hanem a múltbéli párbeszédünk itt a fórumon,de nem is szeretném e-téma miatt foglalni az írásmező felületet.Nincs harag-csak más vélemény!
Szia (Jó napot), dehogy kritizállak, kérlek olvass (olvasson) egy kicsit figyelmesebben: csupán annyit jegyeztem meg hogy a Te (Ön) módszeredet nem lehet mindenkire-- mint egy egyenruhát-- ráhúzni.
További ajánlott fórumok: