Pánikbeteg vagyok! (beszélgetés)
Szia!
Megnyugtatlak, hogy ez nem SM! engem most arra vizsgálnak, eddig csak koponya MR mutatta ki, hogy SM-re jellemző gócok vannak, de semmi más vizsgálat nem igazolja! Igy csak gyanúja van! Én pár éve pánikos vagyok illetve generalizált szorongásom van és hipochondria. :( 100 felé tünetet produkáltam már...
Nadekomolyanám,--- kis csípőizületi kopásnak indult, ( első reuma doktor diagnosztizálta!), ebből lett lumbágó ( második reuma doktor diagnózisa), majd jött a csontkovács aki végleg elrontotta ( saját diagnózisom szerint) míg negyedjére intenzív könyörgés és bégetés után egy empatikus idegsebész doktoramdusz megszánt és elküldött MRI-re ( ekkorra már harmadik hete a falat kapartam a fájdalomtól) majd kibökte hogy jogos a jaj meg a sántika, ez itten szép fejlett sérv, ráadásul nem is egy hanem mindjárt kettő ( dupla élvezet) oszt már fente is rám a szikét.
Műtét egyáltalán nem kellemetlen mert közben alszol, ébredés után viszont valami ISTENI azt érezni hogy annyi idő után NEM FÁJ a csülköd, csak az a kis seb vacakol a hátadon amit metszettek.
Nincs szándékomban senkit ijesztgetni de saját példámból okulva senki se higgyen mindjárt az első diagnózisnak, főleg akkor ha a tízszeresére emelt adag kábító fájdalomcsillapító után is ugyanúgy fáj-fáj-fáj-------azt a számot (fonográfék vagy még illésék szerzeménye) éjjel nappal el tudtam volna énekelni ha dalolós kedvemben lettem volna.
Menj és kunyerálj ki egy lumbál MRI-t idegsebésztől vagy reumatológustól, az feketén fehéren kimondja hogy zsába vagy sérv, nem érdemes várni hogy majd csak szűnik a beste fájdalom, mert ha sérv okozza, azt csak műtéttel lehet elmulasztani és ott az időfaktor is játszik!!!( ha sokáig vársz, sorvadásnak indul a beteg láb izomzata és az már nem regenerálható)
Jó hajnalt!
Kemény munka lesz megnt a héten, a majré előre indul.
Ki hogy?
Olyan idiótán tudnak fogalmazni a laikusok. Idegbeteg.Nincs más kifejezés a szótárukban?
Igen ezek jó koncepciók, csak azt nem tudom, hogy mi van akkor, ha a többi ember is a hierarchia legmagasabb fokára akar kerülni mindenhol, akkor végülis meddig megy a huzavona.Mert ez azt jelenti, hogy egyik sem enged.
Engem egy elég jó mondattal engedtek el hazúlról, talán életükben ez volt a legnagyobb okosság, amit mondani tudtak, hogy a jómodor előtt minden ajtó megnyílik. Lehet, hogy ez hamarabb nyitja a kapukat, mint a hierarhikus civódás. Csak úgy eszembe jutott.
Éjszaka felébreszteni valakit tapintatlanság, méghozzá nagyfokú. De valószínűleg azért akarja veled újra és újra megbeszélni, mert gyengédséget igényel, és ezért próbálkozik. Ilyenkor körbe kéne puszilgatni, meg egy kicsit babusgatni, és akkor megnyugodna. Csak mondom. :)
Biztos hogy igazad volt abban, ami miatt üvöltöttél, az éjszaka közepén, meg is értelek. Csak a nők attól mennek leginkább a padlóra, ha a pasas hátat fordít nekik éjszaka és kussol sértődötten. Tudom, mert én is utálom, ha nálunk ez van.
Nagyon szar sértődésben elaludni. :)
De persze azt is megértem, hogy egy veszekedés után egy perc múlva még nem lehet teljesen úgy csinálni, mintha semmi sem történt volna. Viszont el lehet kezdeni szép lassan, fokozatosan a békülést.
Hogy haragos típusú vagyok-e?
Úgy gondolom, alapvetően nem.
Amikor kitört rajtam ez a nyavalya, csodálkozva jegyezték meg a munkahelyemen, hogy " a nagy nyugodt XY idegbeteg lett?"
Természetesen sok dologra be tudok pöccenni és a magánéletben bizonyos esetekben "hatagtartó" vagyok, pontosabban, nem tudok kiereszteni, mert nem fér a fejembe hogy valaki, adott esetben a b.nőm, hogy tud marhaságokat beszélni, aztán meg mintha mi sem történt volna
Csak pici példa
Az ő ügyében járok el, arrol beszélünk
"Én ehhez fáradt vagyok, hagyjál ezzel, nincs rá időm"
Vazze, nem a saját bajaimmal foglalkozok!
Másik
Csinálja a hiszit, tegyük fel igaza van/persze nincs :) /
OK rendben van, hagyd abba a dumát, megbeszéltük, vége.
Aztán elkezdi újból. Volt hogy elaludtam de felébresztett éjjel és elkezdte előlröl
Persze üvöltöttem vele és elküldetem ** oda
Mert én csak üvölteni tudok és durva vagyok
Na, ilyenektöl felmegy a pumpám
Az hogy a való életben elhajtok valakit, nem durvaság, vagy idegböl teszem, de ha hülyének néznek pl. valamely hivatalban, vagy valaki arcoskodik, azt elöször csak keményen figyelmeztetem, aztán tényleg beleszövök pár keresetlen szót.
Az az álláspontom, hogy az élet minden területén ki kell vivni mindig a lehető legmagasabb helyet a hierarhiában.
Igy van ez munkahelyen, egy utcai bandában, hivatali bürokráciában/ügyintézésben, így itt a neten is ha valaki ekézni próbál vagy "beszól" stb.
Nem mindenki olyan "kemény" ahogy mutatja magát elsőre, ha valakivel szembetalálja magát aki erősebbnek mutatja magát, aki határozottabb, akkor visszahúzódnak.
Azt viszont észre kell venni, hogy adott esetben igazam van-e, vagy épp a másiknak van.
Esetek többségében, udvariassággal többre lehet jutni, mint erővel.
Süldősrác koromban olyan kis nyuszi "pirulós" voltam, de a katonaság igencsak helyretett, megtanitott ebben a tekintetben is.
Jó hajnalt! :)
Nem felesleges. Én is biztam benne, hogy majdcsak lesz valami mély lelki oka ennek a szemétségnek
Amíg meg nem tapasztalod, addig nem tudod eldönteni
Menj el hozzá jópárszor és utána lehet véleményt mondani
Én már objektive tudok
Visszakérdeztem a dokinál jó pár év mulva, hogy minden megváltozott amire anno azt mondták, hogy az engem zavar és mégis itt tartunk
Hm, bla-bla, volt a válasz
Pedig a doki mellett pszichodráma csoportra is mentem minden héten, vagy2-3 évig
A pszichiáterek arra képesek összességében, hogy beszéltetnek az életedről, kiskorodtól kezdve, hogy felmérjék, milyen hatások értek téged. Eközben meglátnak olyan összefüggéseket, ami adott esetben eltérhet a normálistól, és ezekre jó esetben felhívják a figyelmedet, és segítenek a hibásan berögzült mechanizmusokat átalakítani benned. Nem valószínű, hogy konkrét megoldásokat adnak neked, hogy mit csinálj ezzel vag azzal a problémával,és hogyan oldd meg, csak rávezetni tudnak arra, mit kéne tenned, mi szolgálja a te érdekedet, mi vezetne közelebb a lelki megerősödéshez.
Pl. tudomásodra hozhatja a saját értékeidet, amikről nem is tudsz, hogy vannak, mert más emberek a hétköznapokban csak a negatívumokat nyomatják neked, hogy mi az, amiben nem vagy jó, mi az, amit még nem értél el. És a jó dolgaidról meg nem vesznek tudomást, mert azt a legtöbb ember természetesnek veszi. Pedig ott vannak benned, neked szembesülnöd kell azzal, hogy értékes vagy, és amikor elhiszed, onnantól kezdve a környezetedre is vissza tudod sugározni, és onnantól kezdve ők is elhiszik. Meg kell tanulnod tisztelni magad, mert értékes vagy és jó.
De ha adhatok egy jó tanácsot, mindig magadtól várd a végső megoldást, és ne a pszichiátertől, mert te tudod magadat meggyógyítani, ő csak rávezetni tud a helyes útra.
Valószínűleg azért nem voltál rosszul, mert nagyon akartad. Amit szeret az ember és amire vágyik, attól valószínűleg nem fél. És gondolom, büszke voltál magadra, és a feladatra, amit felvállaltál. Érdekes, hogy milyen sok közös vonás van a sorsunkban , értem ezt arra, hogy neked sincs már édesanyád.:(
Amikor azt írtad, hogy a terhesség alatt nem voltál egyedül, akkor megkérdezhetem, ki volt melletted,a férjed erősítette meg a lelkedet?
És úgy kell érteni, hogy előtte pánikos voltál, de a terhesség alatt megszűntek a szorongásaid, meg amíg a gyermek kicsi volt, és később tért vissza újra? Érdekes, hogy ez így működik a valóságban. Én úgy tudom elképzelni, hogy ha terhes lennék, végig be lennék retyózva.
Anyám is be volt. Persze nekem más az életem, mint az övé volt, és a sorsom is más.
Az a baj velem, hogy van bennem valamennyi vágy a gyerekre, de a félelem sokkal erősebb, sajnos.
Nem vagyok egy csúcsszerencsés ember, vannak jó dolgok az életemben, de valahogy, ha visszanézek, nem mindig tűnik úgy, hogy Fortuna kegyeltje voltam.
Ez most egy elég fontos megállapítás volt, amit írtál, hogy "mivel nem tudják becsületesen belátni,hogy vesztettek-akkor jönnek azzal,hogy"vedd be a bogyódat". Gondolja,fájdalmat okoz.."
Még szerencse, hogy nemigen szedtem soha bogyót.:)
Mert ez egy fontos lelki folyamat, amire rá kell ébrednünk. Pontosan most arra gondolok, hogy ha észrevesszük, hogy a velünk szemben álló tulajdonképpen egy személyiségzavaros hülye, csak még nem tud róla, mert sötét ahhoz, hogy belássa, hogy orvoshoz kéne fordulnia, mivel beteg, akkor nem fogunk félni sem tőle, sem a véleményétől, le tudjuk sajnálni magunkban, jó esetben még ki is tudjuk röhögni, és ezáltal kioltjuk a saját szorongásunkat. Ez fontos mechanizmus, így összességében. Nem?
Mert például anyós esetében ez elég jól kezd beválni nekem.
Elizabeth Taylornak volt egy királyságos mondása:
"A siker a legjobb megoldás mindenre"-ja, hát igen. Mert aki sikeres, és jól érzi magát a saját életében, az lesz igazán vonzó mások szemében is.
Teljesen barátságosan kérdem, hogy te haragos típusú ember vagy? :)
Még nem mindenki áll össze teljesen, akikkel itt beszélgetek, de arra emlékszem, hogy te találtál a hűtőben éjfélkor csirkemellet meg krumplit, és kiolvasztottad és megsütötted. Ez a leírás nagyon tetszett nekem, úgy elképzeltem csendélet formájában, amint egy megfáradt dolgozó ezt véghezviszi a konyhájában, kedves történet volt. :)
Különben én nemigazán tudom, mit köpnek a köpködők rólunk, nem olvastam egyet sem, csak megi04 utalt rá, hogy olvasott ilyet, és maga a tény háborított fel, hogy létezik a problémáink kiforgatása, kigúnyolása.
Érdekes a társadalom, itt legtöbb esetben nem az számít, hogy valaki emberileg milyen, lehet e rá számítani, vag tök jó fej, mert becsületes.
Mostanában egyre jobb a tapasztalatom az emberekkel, és kezdem elhagyni mimóza lekületemet, és egyre határozottabban rakom helyre a bunkókat. Valahogy ráeszméltem, hogy egyenrangú vagyok más emberekkel, és nem alárendelt, és totál nem biztos, hogy a másik fél jobban a helyén van, mint én.De mégmindig látom, hogy az emberek értéktelenebb része, és sokszor ezek vannak vezető pozícióban, azt nézi, hogy ki mennyire sikeres és mennyi pénze van.
A legnagyobb bűnös pedig az, aki gyenge, gyengébb mentálisan, mint a többiek. És ez piszok szemétség. De asszem kezdek megvilágosodni, és tisztába jönni a saját értékeimmel, mert most legutóbb az OPT-ben is már sikerült helyreraknom egy hülye önelégült p.csát, bocsánat a szóért, és el tudtam érni, hogy vegyen már vissza, mert én vagyok az ügyfél. Fel is fogta végül, de először nagyon el volt foglalva azzal, hogy fekete hajú kékszemű, és rohadtul hasra volt esve magától.
Tipikus nárcisztikus mocsadék volt. Nekem életem során mindig azokkal volt a legtöbb bajom.
Gondolom én, hogy ha kibeszéled a problémáidat és ujraértékeled az, meg sok más, akkor a pszichés folyamatok olyan fizikai változásokat hoznak létre, hogy rendesen működik a szrvezeted, illetve az idegrenszered vezérlése, ami az okosok szerint most hibásan
Nekem javulásilag nem jött be, nem tudtunk érdemben semmit sem találni ami rágta volna a lelkem
Arra jó volt a doki, hogy foglalkozott velem ha szarúl voltam és megnyugtatott, vagy telelökött valami "gyógykeverékkel", oszt ellazúltam
Mit foglalkozol azzal, hogy máshol mit mondanak
Amúgy a legtöbb fórum szabályzatban le van irva, hogy más témában ejtett kommenteket tilos vagy nem illik idézni
Tehát egy műszaki topikban, hogy pánikos vagy
Történt hasonló velem
Elküldtem rendesen a p*ba, Amikor megsértődött, mégjobban. Persze letiltottak
Ki törődik vele?! Ne légy mimóza lelkű
Nehogymár a lekvár rakja el a nagymamát! :)
Sziasztok!
Lehet,hogy huyoe kerdes,de Meg azt szeretnem kérdezni,hogy a pszichoterápiás kezelés hogyan segít meggyógyítani embereket?ugy értem olvastam olyat,hogy súlyos panikbetegsegbol sikeresen ki gyógyult gyógyszerek nélkül a kezeléssel....Az hogy elmondom a pszichiáterek a gondom,bajom attól miért lesz jobb?Bocsi ha hülye volt a kérdés:)
Azt mondod, hogy más fórumokon különféle köpködők visszaélnek az infókkal, amiket itt olvasnak?
Mert az elég ocsmány dolog, ha igaz, és az ilyen típusú, mocskolódó hozzászólásaikat töröltetni, vagy korlátozni kéne. Azért egy fórum had legyen már, ahol mi is beszélhetünk a problémáinkról. Az ilyen köpködőknek üzenem, hogy a pánikbetegség nem egyenlő az elmebetegséggel, igen igen távol áll tőle, és nekik valószínűleg sokkal súlyosabb pszichés zavaraik vannak, ha kihasználják mások helyzetét, és ezen csámcsognak. Akkor az ő állapotuk még inkább orvost igényelne.Csakhogy informájam ezeket a bizonyos köpködő embereket, vannak a pánikbetegek között menedzser igazgatók is. Ez esetben azokat is köpködik, ami azért elég érdekes.
Sziasztok!
Lehet megköveztek de elmondom amit gondolok.
A Xanax tabletta hatóanyaga, az alprazolam egy triazolo-benzodiazepin típusú vegyület, amely szorongásoldó, nyugtató-altató, izomlazító és görcsgátló hatással rendelkezik.
Igenis nyugtató, bevételtől számítva 20-25 perc múlva hatni kezd.
Az antidepreeszánsok beépülése a szervezetbe 6-8 hét.Tehát nem hat azonnal.
A nyugtató viszont alkalmas egy-egy pánik megszűntetésre , de felesleges szedni folyamatosan ha nincs rá ok.Okoz függőséget de nem pár alkalomszerű bevett tabletta, hanem 1 év vagy annál több ideig folyamatosan szedett tabletta.Memóriazavart is akkor okoz ha folyamatosan és sokáig szeded.Az orvos zudja mit miert ír fel.
Olyan jókat írsz, köszi. Bárcsak lenne mindenki olyan megértő, mint te. Kíváncsi vagyok, a nagyokosok közül hányan vállalnának gyereket, ha harminc éves korukban már óne szülő, aki segíthetne, vagy tanácsot adhatna, jó, ez még semmi. De az már valami, hogy az embernek diploma ide-oda, alig van mancsója. És akkor még egy kis pánik is van, pl. a császármetszéstől, vagy attól, hogy kibírnám e, nem lennének e esetleg pánikrohamok, amik most hála Istennek nincsenek.
Mindig eg olyan jutott eszembe, hogy tólnám a gyereket az utcán, egyedül, mert férj dolgozik, és mondjuk rosszul lennék, és mire felocsúdnék, a gyereket ellopta valaki. Jó baromság, mi? Tudom, hogy ilyenek nincsenek, hülyeség az egész, de eszembe jutott.
Mostmár negyven évesen nem tudom, bele szabad e vágni. Dagi is vagyok, előb le kéne adni 10 kilót.
A macska kivitelezhetőnek tűnik, lehet hogy beizzítok egyet. A tengeri malac tényleg jó fej, de amint látja, hogy a gazdija ébredezik, máris visít, és követeli a kaját. Nálatok nem ez megy? :)
A menhelyet már én is néztem, csak férj felvetette, hogy olyan körülmények között tartják az állatokat, hogy lehet, hogy férget kapnék tőlük. Nem is tudom. De sok igazság van abban, amit mondasz. Ugye te írtad, hog mindenhová viszed magaddal kismalackát? Ez tök jópofa. :)
Megintcsak nem olvastál a sorok között
:)
Ugyanakkor
"A Seduxen injekció szorongásoldó készítmény, aminek egyúttal görcsállapotokat szüntető, nyugtató és a nem kívánt izomfeszülést csökkentő hatása is van."
Szoval ugyanaz, csak igy szebben hangzik
Nagyon sok esetben, sőőőőt, adnak ma is Seduxent ha nyugtatni kell a beteget gyorsan, nem csak idegbetegség esetén
Amúgy a Seduxen ivást pszihiáter mondta és irta fel anno
Elöször szokásosan persze csak hordtam magammal, aztán hogy nagyon kemény lett a helyzet, nem volt mit tenni, megittam
Jó ócska ize van, de azonnal lelazitott és olyan közönyös állapotot okozott
Ez ajánlgatásnak olyan, mint amikor ezt vagy azt a gyógyszert ajánlja valaki, hogy neki az használt
Nem jelenti azt, hogy más azonnal beszed belőle egy zsákkal , ugyanakkor receptre megy
Ha már itt tartunk, egyszer megtudom már, mi az a nyugtató amit műtétek elött adnak, mert az tényleg nyugalmi állapotot ad