NuvaRing hüvelygyűrű (fogamzásgátló) (beszélgetés)
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem felhelyeztem a Nuvaring gyűrűt, mikortól véd biztonságosan, úgy hogy más védekezés nem szükséges? Első felhelyezés, én a menstruáció 2. napján tettem fel. Köszi a választ!
Nálam ugyanez a helyzet!
Ősszel is volt egy ilyen, de akkor kivettem azonnal és egy hónap szünet következett. A doki jól le is szúrt miatta.
Most az előző gyűrűmentes időszakban nem jött meg egyáltalán, de az útmutató szerint használtam tovább, mintha minden rendben lett volna. Most holnap kell kivennem, de tegnap előtt már volt kis barnázás...
Nem hiszem, hogy nagy gond lenne, esetleg kis hormonzavar. De nekem már fél éven belül a második, ezért nagyon gondolkozok rajta, hogy esetleg abbahagyom végleg mert nekem ez így nem jó...
Pontosan ugyanez a probléma, a ciklusom első napján tettem fel, és már 10. napja hogy megvan.
Nem úgy rendesen, de nem is pecsételőnek mondanám.. Jó, biztos felborult a hormonrendszer meg minden, de nem tudja valaki, hogy ez így normális-e? Kb. mikor kéne abbamaradnia?
Nuvaring betegtájékoztató 18. oldal:
"Az első gyűrű felhelyezésének időpontja
Nem használt hormonális fogamzásgátlót az elmúlt hónapban
Természetes ciklusának 1. napján helyezze be az első gyűrűt (pl. a menstruáció első napján)"
Pontosan követve ezeket az utasításokat nem gondoltam, hogy meghosszabbítja a nők általába nem kedvelt periódusát :D
Sziasztok!
Én két hónapja használom a nuvaringet, és nagyon meg vagyok/voltam vele elégedve. Pár hete sajogni kezdett hátul, egész lent a derekam, és a háziorvosom azt mondta, valószínűleg vmi. nőgyógyászati fertőzés vagy gyulladás jele lehet. Valaki tapasztalt már ilyet? Lehet köze a gyűrűhöz? (kértem időpontot a dokitól, csak közben érdeklődgetek...)
menstruáció 5. napján kellett volna felhelyezni.
nem tudom, mi a teendő ilyenkor. sztem várj még, lehet pár napon belül elmúlik.
én mindig szerdai napon veszem le, általában rá pár napra meg is szokott jönni (olyan szombat körül), aztán a következő szerdán (ami a mensim 5. napja) helyezem fel a következőt.
speciel ma az utolsót, mert másfél éves nuvaring használat után úgy döntöttem, hogy áttérek a tablettára.
Sziasztok!
Január 17én helyeztem be az első gyűrűmet a menstruációm első napján. Ma január 25-e van és még mindig tart a menstruációm, ami jóval hosszabb a megszokottnál. Ilyenkor mi a teendő? A segítségért előre is köszönet :)
Sziasztok!
Több mint 6év után a napokban hagytam el a gyűrűt. Nekem jobban bejött, mint a gyógyszer, amit nap mint nap a fejembe kellett tartanom, hogy el ne felejtsem.
Sosem éreztem, a testem része volt. Ha ügyetlenül raktam föl, akkor tényleg mocorgott, de egy kis igazítással „beugrott” a helyére.
Kezdetben én is gombásodtam – bár sosem gondoltam a gyűrűre, hiszen gyógyszer mellett is szenvedtem vele. (S, amíg pinpongoztunk nem is múlt el. Végül a partneremnek lórugós gyógyszer, nekem meg 10 estés KlionD100 pezsgőtabletta-kúp segített.)
Gyűrű mellett gyakorlatilag leredukálódott a menzeszem. Én péntekenként tettem be, így a 7vége még szabad volt és szerdától péntekig le is zajlott; elég volt pár tisztasági betét/mini tampon. Volt 1digitális „homokórája”, ami csipogott, ha ki/be kellett helyezni. A képernyője elromlott, 1*bennmaradt +1hétre; aztán meg elfelejtettem betenni = 1 hetet csúsztam vele, de nem történt semmi, beraktam egy újat, csináltam egy teszetet (-).
írj ha bevált! :)
Én most béres probio6-kot kezdtem szedni, mert kaptam egy csomó termékmintát, és a vizsgaidőszakban az emésztesem sem mindig az igazi, úgyhogy gondoltam kipróbálom... úgyhogy most azt szedem, amikor nem felejtem el, és sikerültek a vizsgáim is, úgyhogy a stressz is megszűnt, és most jobb is a helyzet...
aztán majd meglátjuk:)
sziasztok.
nem tudom h normális -e...
amikor tegnap levettem a gyűrűt volt rajta egy kis sérülés ilyen rece, vagy mi, és hámlott:) egy picike helyen....
ez normális, vagy sérült a gyűrű?
nektek egyenletes sima a gyűrű tapintásra??
bocsi a hülye kérdésért de már használom egy ideje , nem emlékszem ilyenre.....
Sziasztok!
az normális,h az elsö gyürü után sokkal erösebben jött meg mint idáig?
sziasztok!nekem a mensim után hétfőn kellett volna felraknom a gyűrűt,de csak szerda este tudtam felrakni mert elfelejtettem!de közben nekem volt nemi életem ebben a 3napban 2x!és azota is,úgy hogy melette nem védekeztünk!lehetek terhes?23éves lány
előre is köszi
Azért nem kell drukkolni :D
Idővel úgyis kiderül :)
Azért gyanakodtam, mert időnként émelygek meg feszít a hasam. Nem jött meg, csak icipici maszatolás volt, de nagyon halvány. Akkor a teszt negatív lett, de elhatároztam, hogy felteszem a gyűrűt, nagy baj nem lehet, ha maradnak a rosszullétek meg a tünetek akkor újra tesztelek.
Nem aggódok túlzott mértékben, mert lassan jöhetne a baba :)
További ajánlott fórumok:
- Mik a tapasztalatok a Belara nevű fogamzásgátlóról?
- Szed valaki Yasminelle fogamzásgátlót? Mik a tapasztalatok?
- Mi a véleményetek a yadine fogamzásgátlóról?
- Ha a fogamzásgátló, az óvszer, és a hüvelygyűrű sem jött be mivel védekezzünk?!
- Milyen tapasztalatok vannak a hüvelygyűrűt tekintve? (hüvelyi fogamzásgátló)
- A Nuvaring hüvelygyűrű használat közben nem mozdul el a helyéről?