NuvaRing hüvelygyűrű (fogamzásgátló) (beszélgetés)
Na még egyszer:
A leges-leg első gyűrűt a menstruáció első napján. Az fent hagyhatod 3-4 hétig Te döntöd el. Én 4 hétig szoktam.
Leveszed mondjuk a 3. héten és rá 1 hétre kb ugyanabban az időben felteszed.
Ha hétfőn reggel vetted le akkor 1 hét múlva hétfő reggel rakd fel.
Én nem szedtem gyógyszert és így nem egészen világos...
Tehát a menzesz utolsó napján helyezzem fel?
Amikor a gyógyszermentes hét letelt, tehát ami az 1. szem tablettát vennéd be.
Nekem még van 2 hetem és én is kezdem. :)
Sziasztok!
Biztos volt már ez kérdés de megkérdezném újre,mert vissza olvasni nincs időm.
Én most fogom az elsőt felrakni.Azt szeretném megkérdezni hogy mikor kell?
A menzesz első napján vagy várjam meg amíg kicsit gyengébb lesz?
Köszi a válaszokat!!!!
Szia inci-finci!
Igen,már én is gondoltam arra,hogy pszichés dolog nálam,de a páromnál is?:D
Nem tudom...Gondolkodom rajta,hogy váltsak-e vagy sem,mert tényleg eddig ez vált be a legjobban.Lehet rosszul felhelyezni?Ameddig csak tudom,jól felrakom és kész is.:)Nem értem mi lehet a baj. :(
Szerény véleményem szerint úgy, hogy aktus után tág ugye a hüvely és ha felállsz van elég helye visszaigazodni és lecsúszni oda, ahova való :)
Nekem nem feszül rá a hüvelyfalamra, ugyanúgy merőlegesen fekszik, mint ahogy feldugom, így azt is elképzelhetőnek tartom, hogy mellette siklik a pénisz. Mivel nem érzem, hogy fel lenne tolva a torkomba :) Viszont a párom sem érzi... szóóóval... rejtély....
Nekem régen a gyógyszertől nem volt gondom.Hat hónapja használom a nuvaringet, az első levétel után nagyon gombásodtam (canesten kúp+krém megoldotta). Utána nem volt semmi gond,de a mostani levétel után már az első gyanús pillanatban oda kentem egy kis krémet-lehet hogy nem is lett volna semmi gáz, de nagyon paráztam-inkább a tutira mentem nem is lett semmi gáz!A gyógyszertárosom azt mondta, hogy hormonális ez a gombásodás, vagy megszokja a szervezet, vagy nem, de olyanok is vannak akik évek óta használják, és a szervezetük besokall, azért gombásodnak.
Egyébként az én uramat nem zavarja-évekig gumiztunk,az inkább zavarta!:)
Én 14 éve használom ,olyan kísérleti nyuszi voltam anó.
A hüvelyköré van felhelyezve, így a páromat sem zavarja és ki sem esik , amúgy meg ha leguggolsz simán egy ujjal felnyúlsz és kihúzod ennyi és kész egyszerű:)
Sok sikert.
Sziasztok!
Én méág "szűz" vagyok e témában, már évek óta óvszerezünk a párommal és már nagyon unom. Ez a gyűrű tűnik a legszimpatikusabbnak a fogamzásgátló módszerek közül. De lenne egy dolog, amit valaki elmagyarázhatna! Na most...ugye a gyűrű max 10 cm mélyen helyezjedik, egy átlagos pénisz 15-17 cm. Hogy lehetséges, hogy a helyén marad és nem tolódik olyan mélyre hogy az Isten sem imádja ki onnan? Várom a megfejtéseket!:-)))
Puszi nektek!
Hát remélem így lesz és ezt bírni fogom, mert ha nem, akkor marad az óvszer vagy családalapításba fogunk. ;)
Csak még nem találkoztam a gyűrűvel és az a fura hogy barátnők közül sem találkozott vele senki, mindenki gyógyszert szed.
Én elsőre sem féltem tőle... összenyomtam, feltettem, ő ott megtalálta magának a helyét és kész. Ha az ember jól teszi fel ugye, akkor a tampont sem érzi, szóval ez miatt ne izgulj. Az meg, hogy lentebb vagy fentebb van, mozog-e belül, ne izgasson, a hatása ugyanaz. Aktus közben pedig ki lehet venni, de mi nem szoktuk, mert nem zavaró még úgy sem. És valóban drágább (bár nekem már gyógyszert is írtak ennyiért), viszont három hétig nincs rá gond.... kényelmes... nem roncsolja a belső szerveket....
Szóval ne izgulj! Ha bírja a szervezeted, jó lesz! :)
Olvasgatlak benneteket, de még nem jutottam a végére. Senki nem használja ezt az ismerősök között, ezért is kicsit idegenkedem miatt.
Még egyenlőre a felhelyezés miatt idegeskedem, mivel még felfogni sem bírom, hogy hogy nem fogom én azt érezni. Igaz a tamponnal nincs gondom. :)
Tudom hülyén hangzik, hiszen már 10 éve szedek fogamzásgátlót, de ettől most kicsit... Szóval értitek. Ti hogy voltatok vele elsőre?
Páromnak mondtam a dolgot, de inkább azon akadt ki, hogy ez drágább lesz a családi kasszának. :)
Szia, én nuvaring mellett kezdtem fogyózni és nagyon jól ment-szóval nem híztam tőle!
Nekem (főleg használat elején) a gombásodással volt gondom-levétel után 1-2 nappal már éreztem, de egy kis canesten krém "célzott kenésével" ez is megoldódott.
sziasztok! csak most regeltem ,de állandóan olvasgattam a fórumot.Nem tudom volt-e ilyen kérdés, ha igen bocsi,én nem igazán találtam:S
Lett valakinek súlygyarapodása a gyűrű mellett?
Illetve fogyott vki vagy csak nagyrészt stagnáltatok?
Én yasminelle mellett 10-11 kg-t híztam, úgyhogy megelégeltem, hogy 3-4 alkalommal eddzek mint hülye és semmi haszna (izmosodtam,de cm-ben nem változok a hormonok miatt sztem)
Előre is köszönöm a válaszaitokat:)
Sziasztok!
Hát ma írta fel a dokim, már vagy 5 gyógyszer próbáltunk az utóbbi 1 évben, de mindtől volt valmi bajom. Ez az utolsó esély a doki szerint, utána jön az óvszer.
Még sok a kérdésem, de majd holnap visszaolvasok itt mindent.
Remélem beválik, mert kell a hormon, ugyanis görcsös vagyok.
További ajánlott fórumok:
- Mik a tapasztalatok a Belara nevű fogamzásgátlóról?
- Szed valaki Yasminelle fogamzásgátlót? Mik a tapasztalatok?
- Mi a véleményetek a yadine fogamzásgátlóról?
- Ha a fogamzásgátló, az óvszer, és a hüvelygyűrű sem jött be mivel védekezzünk?!
- Milyen tapasztalatok vannak a hüvelygyűrűt tekintve? (hüvelyi fogamzásgátló)
- A Nuvaring hüvelygyűrű használat közben nem mozdul el a helyéről?