Negatív tapasztalatok a vegetáriánus vagy a paleolit étrenddel (beszélgetés)
Azért én még reménykedek..:D Abba persze nem hagyom..
És ha engem a sport miatt komoly fizikai stressz ér? Akkor szabad szedni vitamint vagy akkor is belehalok ha megfogom a dobozát?:)
Köszönöm!
Sok a tévhit, mert minden a pénz körül forog, minden érdekből van.
Nem igaz, hogy a vízben oldódó vitaminokat nem lehet túladagolni! Dehogynem! Csak épp majd 1-2 évtized múlva jeletkeznek a káros mellékhatások. A szervezetre minden hat, ami a körfolyamatba bekerül. Illúzió azt gondolni, hogy nyomtalanul 'kipisiljük'. Minden anyag, ami a szervezetbe bekerül, hat egy másik anyagra. Módosítja a felszívódását, a raktározás helyét és módját.
Szent-Györgyi halálával kapcsolatban neked volt igazad.. Mi hülyék vannak..
Keress rá erre:
Gödöllői Agrártudományi Egyetem kutatás
az első ami feljön. Bár gondolom ők is biztos hazudnak és a kuruzslóknak dolgoznak..:)
Ezzel tudnék vitatkozni!
Kertészmérnök vagyok, ezzel foglalkozom, és nem igaz, hogy annyira ki vannak merülve a talajok, és az sem, hogy alig van vitamin a termésben. Mellékesen a fóliás és üvegházas zöldségek alacsony vitamintartalma sem igaz!
Valamiből a táplálékkiegésztő gyártóknak is meg kell élni.
Én nem vagyok táplálékkiegésztő ellenes, sőt. Akkor van rá szükség, ha olyan dolgokat eszünk, amik a szervezetünkből elvonják a vitaminokat és ásványi anyagokat - kávé, cigi, alkohol, sok adalékanyag, fokozott stresszhatások esetleg.
Aki egészségesen és kiegyensúlyozpttan táplálkozik, nem fog vitaminhiányban szenvedni. Esetleg a tél elején megtámogathatjuk a szervezetünket egy kis vitaminnal, de többre nincs szükségünk.
Én is csak az utóbbit követem, tél elején 1 hónapig szedek egy vitaminkomplexet, és sosem vagyok még megfázva sem.
:D:D:D
"93 éves korában halt meg, egészséges volt. Egy autóbaleset okozta halálát. A baleset körülményei rejtélyesek...."
Ha a balesetben a veséjének lett baja akkor lehet..:D
Mások szerinte ezt amit mondasz meg csak a gyógyszergyártók találták ki, hogy több beteg ember legyen aki több gyógyszert vesz..:)
Tegyél igazságot!?:)
"Ha az ember egészségesen táplálkozik akkor abból meg kell lenni a szervezetnek a szükséges tápanyagoknak."
Sajnos, ez már csak elméletben igaz. Annyira ki vannak merülve a talajok, hogy a megtermelt zöldségek, gyümölcsök nagyon kevés vitamint tartalmaznak már, legalábbis sokkal kevesebbet mint régen. Ráadásul, arra gondolunk hogy sok zöldség=egészséges táplálkozás, de azért elgondolkodtató hogyan és honnan kerül az asztalunkra decemberben, januárban paradicsom és paprika??? Magamnak mondok ellent, mert Én is eszem ezeket a növényeket télen is és Én is vega vagyok, de sajnos az is tény, hogy emellett is kell a vitaminpótlás - tetszik vagy nem tetszik... mert nem egyébként egyáltalán nem tetszik, de ez van....
További ajánlott fórumok:
- Miért támadják azokat a szülőket, akik vegetáriánus módon étkeztetik a gyermekeiket?
- Lehetek így valaha is vegetáriánus?
- Tenyleg divat lett a vegetarianizmus? Te miert lettel vegetarianus?
- Mi a véleményed azokról a vegetáriánusokról, akik leállatkínzózzák a húst evőket?
- Van itt olyan, aki cukorbetegségből vagy más betegségből gyógyult meg a paleolit étrenddel vagy olyan, akinél nem vált be?
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?