Neera léböjtkúra (beszélgetés)
Szép békés napot Mindenkinek! Süt itt a Nap! :-)
9 nap alatt elfogyott a 3 üveg Neera, így tegnap vettem már narancsot, ma még annak a levét iszom. Jó a közérzetem, 3,5 kg-ot fogytam. Eddig. Ma főzök a családnak, mert tegnap is, dolgoztam, holnap is munkanap. De délután még készülődhetek, mert este elmegyünk a férjemmel egy koncertre. Nekem megérte ismét megcsinálni a kúrát, s nagyon örültem a társaságotoknak, igazán nagyon kedves mindenki! :-)))!!!! Kitartást, türelmet, és sok örömöt Nektek a kúrához, s utána is mindenhez!
Sziasztok!
Csak pár napja olvasgatom a fórumot és nagyon sok infóval gazdagodtam. A tapasztalataitok pedig erőt adnak!
3 napja csinálom!
1.nap. reggel 1 l sós víz, elég könnyen lehúztam, rosszabbra számítottam. Csodásan kimosott, szinte hihetelen.Napközben sem lett volna semmi baj, ha nem kezd el iszonyatosan fájni a fejem. 5 körül lángolni kezdett az arcom és baromi melegem lett, szemben az esti fázással és a majd egész éjszaka tartó fejfájással.
2. nap. Ma reggel is sós víz,eredmény alig valami, napközben nagyon jól bírtam és meglepően fott voltam. Fejfájás nincs.Este megittam a szokásos szenna teát majd alvás.
3. nap. Reggel frissen ébredtem! Sós víz, eredmény egyre kevesebb. Napközben a lötyi és du. szülinap a húgoméknál. Erős kísértés, de ellenálltam. Most viszont baromi éhes vagyok. Ezt az első két napon nem éreztem. Megittam a teámat és lugos vizet iszogatok, h elmúljon a korgás.
Ja, -2,5 kg. Remélem így folytatódik tovább is.:)
Még 7 nap!!:((((( Remélem kibírom! Nagyon szeretném!
Zumbára én is járok és csak jót tudok róla mondani, bár az izületeimet egy kissé igénybe veszi, lévén, h vannak fölös kilóim!:(
Kitartás mindenkinek és további szép hétvégét!
Sziasztok!
Kitartás, kitartás, kitartás Mindenkinek!
Az idő nem túl biztató, de ennek ellenére sem adjuk fel! Vidámak vagyunk, szépek, és büszkék saját magunkra, már azért is mert egyáltalán belefogtunk! Ha pedig végig is csináljuk, akkor pláne, és miért ne csinálnánk!? :) Anci, neked gratula, nagyon ügyes vagy!
Nekem is ez a második napom, nagyon éhes vagyok, de még birom. Rosszullét, fejfájás nincs. Tegnap estére kicsit megfáradtam, gondolom ez ma is igy lesz, de igazából nem bánom, legalább többet alszom mint egyébként szoktam. Tegnap még edzeni is voltam, igaz nem birtam annyit mint egyébként szoktam, de azért még igy is jó volt. Mára kevesebb lettem egy kilóval, de ez gondolom még csak a vizveszteség és nem zsir. Egyébként én nem birok annyi lögyit a vizbe tenni, mint amennyit olvastam hogy kéne, mert úgy nem birom az izét, szóval ezért gondoltam, hogy lehet kitart 7 napig is egy üveg. Ha igen, akkor 7 napos lesz, ezt már eldöntöttem. Jaj, még nagyon sok van hátra! Na, de menni fog ez.
A zumba egyébként tényleg nem egy régi dolog, viszonylag újkeletü. Tényleg csak ajánlani tudom, én nagyon szeretem. Persze csak azoknak élvezhető, akik szeretnek táncolni, szeretik a latin ritmusokat. Én imádom!!! :)
Szép napot mindenkinek, jó hétvégét, és sok-sok erőt!
Sziasztok!
Én befejeztem a kúrát, végül 9 napos lett.
Egy negatívumot tudok mondani, de ez sem teljesen az. Alig bírok enni szilárdat, olyan mintha kövek lennének a hasamban.
De nagyon jól érzem magam a bőrömben. Egész nap dolgozok, este házimunka, olvasás, és reggel 5kor már frissen ébredek. 3 kilót fogytam, a bőröm szép lett.
Megfogadtam, hogy egy ideig minden héten egy napon neerázni fogok.
Sok sikert nektek az erőgyüjtéshez, és álmaitok eléréséhez!!!
Sziasztok! Köszönöm a választ! Csak már eszembe jutott, hogy sok a pozitív, de hol az apróbetűs??? :)) Én egészségügyi hatás, utóhatásra gondoltam. Persze a saját tapasztalat majd megszüli, ha akad. Mert felelőtlen lenne azt hinni - számomra biztos -, hogy csak szépülünk és épülünk, az ital fogyasztása ellenére, csak megvonjuk az ételt hosszabb időre. Ez nem negatív hozzáállás a részemről!
Örülök, hogy mindenki kitartóan csinálja!
Videót én is láttam, de csak angol nyelvűt és negatívról igazából nem számoltak be benne, csak hogy nem kifejezetten használt. Az egészséges életvitelhez hozzá tartozik, hogy nehéz - és nem mindenki engedheti meg magának. A piciről tudom a napi gyümölcs, zöldség, tejtermékek mibe kerülnek, és ezt csak a kicsi fogyasztja. Természetesen mindent meg lehet oldani! Az én párom szakács, és mi mindig természetes, jó alapanyagokból igyekszünk főzni. Igyekszünk a minőségre törekedni. Nem veszünk gyorsfagyasztott kaját, gyorsétterembe nem járunk,nem használunk ételízesítőt, sem üveges, por cuccokat. Nem nasizunk, de néha megengedünk magunknak egy sütit vagy csokit.Hiszen az ételt attól, hogy az ember odafigyel, lehet szeretni.A mértékletesség, és a mozgás nagyon fontos és sokat jelent!!!, a biztos. A második napomat kezdtem. Volt ma már gyengeség, a reggeli kávé hiányzik, fáradtnak érzem magam, hányigner és éhség váltakozik.De nem elviselhetetlen vagy ilyesmi.Amúgy bizonyára alakul, ezt a nyelvemen vettem észre. Nálam a hashajtó tea nem működik, igaz keveset tudtam meginni belőle. Lehet nem jót vettem. Második napon, azon töprengtem, hogy a 10 napot csökkentem 7-re. Én most úgy érzem,az lehet sok lenne a szervezetemnek elsőre. A 3 nap kevés. 7 nap + átvezetés. A 10 lenne szerintem hatásos, de belső intuíció ma, hogy rövidítsek.Lehet csak a pszichém dolgozik a kajáért :), bár a szervezetem tudja hogy mit kíván, mit szeretne, mit bír el. A belső hangomra mindig hallgattam, nem súg butaságot.
Zsír, rossz szokás elhagyáshoz csatlakozva hajrá, és szép napot mindenkinek! :-))))
Sziasztok! Jó kérdés. :-) Valahol láttam egy részlet videót. Arról, hogy még mindig drágább egy squashpálya bérlete, mint egy doboz cigi. Nekem ez a "negatívum" benne.
Én ugyan soha nem dohányoztam, és igen szeretek fallabdázni. A kúra által könnyebben tudsz úgymond egyfajta egészségesebb életrendet (étkezés, sport, nyugalom...) kialakítani. S ez sokkal többe kerül, mint a disznózsír, a tévé nézése, a cigaretta, a semittevés. Nos, ha valaki amúgy is tudatosabban éli az életét, ezt nem veszi észre, de ha nem, s váltotat rajta akkor az többe fog kerülni.Anyagilag, odafigyelésben, időben. Szerintem ez lehet a kevésbé jó benne. Ezért tetszett a videó.
Én egyébként ahogy időm engedi, de sportolgatok, s általában az "egészséges" ételeket is szeretem, s eszem, ennek a lendületnek a fenntartásában segít a kúra.Lefaragja a fölösleges súlyomat a testemből lelkemből. Én nem vettem magamon észre semmi kedvezőtlen hatást.
Anci82! A sófürdőt kipróbáltam, nagyon jó! :-)
Ritu83! A zumbáról nem hallottam még, kíváncsiságból utánanézek.
Kitartást, erőt, lendületet mindenkinek, annak reményében hogy sikerül majd elhagyni zsírt, rossz szokást! :-)
Szép, vidám napot Nektek! Sok mosolyt!!!! :-)
Szép estét újra mindenkinek! Akartam már írni, vagyis kérdezni: mindenki a pozitív dolgokról mesél, de történt valakivel negatív dolog is? Negatív utóhatás meg ilyenek? Egészségkárosodás? Vagy olyan, ami tartósan kialakult utána, alatta ami előtte nem volt? Sok szép dolog van, de van kevésbé szép is?Gondolom.
Szép estét mindenkinek! :))
Üdvözlök Mindenkit! Szia Ritu83!Sok kitartást kívánok. A mozgás jó dolog, én a pici mellett jelenleg nem tudom megtenni, nem fér bele a napomba. Ma kezdetem el én is. Érdekes lesz, minden szempontból. Én a 10 naposat kezdtem,ma estére végeláthatatlannak tűnik a dolog, de nem hátrálunk meg. Ösztönösen támadom a hűtőt ha éhes vagyok, reggel ki is írtam rá, hogy NE EGYÉL! :), mert rutinból akartam harapni valamit.Az ital ízével különösebb gondom nincs. Sőt, van egy tölts még egy pohárral érzésem is. Nagyon kívánom az ételt, pedig még csak 1 napja nem eszek.Mindenhol kaját látok, boltban voltam ma és vicces, hogy mindent megkívántam, még azt is ami eszembe sem jutna. Ha nincs étel a közelben, úgy nincs gond. Főznöm most csak a kicsinek kell (párom külföldön nyomul), emiatt kénytelen vagyok kicsit csalni, erre ma jöttem rá. Meg kell kóstolnom majd néha amit adok neki. Íz és hőmérséklet szempontból is. Nem enni, csak az ajkamhoz érinteni, vagy beleszürcsölni. Remélem ez nem zavar be. Elég sok a leves és bébiétel, szóval szilárd nincs, elméletileg nem okoz majd gondot. A reggeli hashatjó tea ma elmaradt, most este iszom abból is. Enyhe fejfájás, estére kicsit gyengébbnek éreztem magam néha-néha, de semmi különös. Sőt, a délutáni kávét tényleg nem kívántam, eszembe sem jutott. Én azért bízom a kg vesztésben is. Ez nekem is egy ugródeszka szerű, hogy valami előremozdítson, a majd holnap elkezdem helyett, és kíváncsi vagyok mire vagyok képes e téren. A kúra után az átvezetést a szilárd ételre még meg szeretném csinálni. Úgy gondolom, mindenképp pozitívan zárjuk a kúrát, legyen az 3 vagy 10 napos.
Szép estét, szép holnapi napot mindenkinek! :)
Sziasztok!
Örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra, nagyon szimpatikus mindenkinek a hosszászólása, és úgy gondoltam csatlakozom, hátha ez ad egy kis erőt.
Ma kezdtem el a Neera kúrát, eredetileg csak 5 naposra tervezem, de lehet lesz belőle 7 is, majd meglátom hogy birom.
Egyelőre nagyon éhes vagyok, és már most utálom az izét. :) De természetesen kitartok.
Sajnos felpakoltam magamra az elmúlt 5 évben 21 kilót. 6-tól már megszabadultam, de csak nagyon lassan, majdnem egy év alatt, és még mindig van 15 amit le kellene adni. Jó ideje viszont csak stagnál a dolog, pedig kevesebbet eszem és tornázom is, de csak az történik, hogy 1 kilót pakolgatok magamra hol fel hol le, de előre meg nem haladok, igy úgy gondoltam, hogy megcsinálom ezt a kúrát, hátha miután kiüztem magamból minden mérget :) beindul a dolog. Az meg csak pozitivum lesz, ha még veszitek is vele néhány kilót. Szóval nem feltétlenül ezzel akarok lefogyni, hanem azzal ami utána jön, most csak beinditanám a dolgokat. Remélem összejön. Ida, te elkezdted ma? Mik a tapasztalatok?
Ami a tornát illeti egyébként, én zumbázni járok, és nagyon élvezem, úgyhogy csak ajánlani tudom mindenkinek. Végre találtam egy mozgásformát, amit nem kényszerből csinálok, nem csak azért mert fogynom kell, hanem amit élvezek is, és mindig várom hogy mikor jön már el a következő alkalom, hogy mehessek. Jó a zene, nem unalmas, szóval szuper!!! :)
Szép napot Mindenkinek!
Sziasztok! :)) Ma meghozták a csomagot. Olvasgattam, szaglásztam, semmi kóstolás. A mai vacsit úgy ettem meg, mintha többet nem is ennék szilárd ételt. Holnap még citrom vadászat. Azon gondolkodtam, hogy nehéz lesz nem enni, gondolom, de a 3l folyadékbevitel is jó munka lesz. A napi kúra adagot mindenképp, remélem a többit is bírni fogom. Viszonylag iszok elég folyadékot, de ennyit nem. Én a sós vizet kilövöm, nem bírom meginni. Teák, hashajtó, kamilla, zöld, borsmenta. De a sófürdőt lehet megpróbálom.Ha a kicsi tündérkém baráti időben elalszik.
Ti már a végénél jártok, igazán remek, büszkék lehettek magatokra!!! Szép estét mindenkinek, holnap kellemes napot!
Szia! Talán legyél büszke magadra, hisz máris kontrollálod magad, s változtatni szeretnél a továbbiakban. :-)) Szerintem ez az egész lényege.. :-) A változtatás. S különben is minden kezdet nehéz.. Sokszor reggel felkelni az ágyból. :-)
Én holnap mérem meg magam, s azon drukkolok, minél kevesebbet adtam le, hisz én a méregtől szeretnék megszabadulni testileg is, de lekileg is. Ez is kaland, ez működik-e. Hát nem röhej? :-)
Jajjj! elírtam! uupsz :s :s óóóóó jajjj, ez olyan bizarr!
életmentes napot kívántam :(
ÉTELMENTES napot akartam írni!!!
jajjjj!!!! jajjjj hát ez kínos, elnézést kérek!!!!!
Szóval könnyű, ételmentes napot kívánok!
Nagyon lelkesítő, amit írtál, meg az is, hogy ilyen rengeteget fogytál!! Igazán tiszteletreméltó.
Nagyon haragszom magamra, az ünnepek alatt egy csomót főztem, ott kavarogtak az illatok, és így este mindig lecsúszik egy alma, vagy narancs kompenzálásnak.
Ezért is jó volt ezt olvasni. A maradék négy napon küzdeni fogok, leginkább önmagammal!
Az biztos, hogy ez a neera hatékonyabb a többi étvágycsökkentőnél. Próbáltam én már adipexet is, az hamar hatását veszíti. Fehérje porokat, farkas éhes voltam. Élni kell ezzek a lehetőséggel.
Szia Ida!
Én is először csinálom, ezért nem tudok véleményt mondani, de a kávéval kapcsolatban meg tudlak nyugtatni. 14 éve megrögzött kávés vagyok, imádom, és minden reggel az első dolgom a kávézás...
Elkezdtem a neerat, első nap irtózatos fejfájásom volt, másnaptól semmi. És nem hiányzok, még akkor sem ha érzem az illatát, vagy látom, hogy más issza.
Szia Ida! Szerintem bagyon jó, hogy készülsz a kúrára, nekem is sokkal könnyebb most, hogy már decemberben elhatároztam, hogy tavasszal, méregtelenítés céljából is meg fogom csinálni. Akkor írtam egy kis véleményt róla, ha érdekel a 23229. számú. Azt a véleményem, hogy sikere a rákészülésen, a célon, a következetes szigorú ktartáson, az étkezésre való visszaálláson, és az azt követő életmódon van. Összetett egy kicsit, de ettől működik. Így azt gondolom semmi, de kiváltképp szigorúan a kávé sem, mint az alkohol, és dohányzás nem fér bele. Szerintem vedd egy feladatnak, egy nagy "utazásnak", "kalandnak", s akkor menni fog az kávé nélül is. :-) Nem könnyű következetesnek lenni, de nem ad az élet semmi igazán jót, küzdelem nélkül. Persze főleg az első napok nekem is nagyon nehezek, most sem esne kedvem ellenére valamit enni, ezért jó pl. az is, hogy itt vagytok!! :-))
Ma az ötödik napon kifejezetten jól vagyok, tornáztam egy kicsit és szaunáztam. És szép tavaszi nap volt az Ünnepen! :-))
Kíváncsi vagyok a további gondolataidra is..
Helyesbítésre szorulok, elnézést. Fogyókúrához írják a fogyó holda, böjthöz az újholdat. Szép napot mindenkinek!
U.i: Itt sok kedves ember van :) Üdvözlök mindenkit :)
Sziasztok!
Laura83 köszönöm a választ, és én is gratulálok a 3kg-hoz, nagyon jó eredmény az is. Veszíteni - ha kg-t mégsem - nem lehet ebben,hiszen jól átmossuk a szervezetet, gondolom, ez pedig mindenképp jó dolog. Úton van hozzám,még nem csináltam elhatározás már megvan, remélem kitartás is lesz elég.Fogyó holdra várok, állítolag befolyásolja, aztán kezdés.
Sok sikert mindenkinek aki menet közben van, és gratulálok mindenkinek aki megcsinálta! Szép estét!
Sziasztok! Tegnap délután, s ma egész nap nagyon éhes lettem, főleg, ha konyha közelben voltam.Talán lassabb is vagyok. Eddig egyéb rossz tüneteim nem voltak. Mérlegre még nem álltam. Nekem ez a negyedik napom volt.
Nekem is jobb a közérzetem mától. :-) Vagy a kúrától vagy a szép időtől?
Szép estét Nektek! :-)
Szia! Köszi a választ, azóta már próbáltam, csak rossz volt az időzítésem, mert éjszaka mászkáltam ki vécére, és ezért most fáradt vagyok.
Egyik kúrát sem bírtam még ilyen jól, azaz szenvedés nélkül. Viszont eddig minden nap becsúszott egy alma vagy narancs :(( Eddig két kiló kicsit több, és az 5. napon vagyok.
Mindenkinek kitartást, és örömet a jobb közérzetben, mert az biztosan van.
Szép napot Mindenkinek!
Szia, Laura! Nehéz rá válaszolni, mert nem én általam megszabott étrend volt, ill. csak annyiban, hogy tudatosabban figyeltem oda, hogy mit eszek. Mintha önálló életre kelt volna részben a szervezetem szabályozása. Kevesebb étellel jóllaktam, viszont reggel-délben-este éhes lettem Nem kívánom a tésztát, alig a kenyeret, az édeset egyáltalán nem. Persze meg tudnám enni jó étvággyal, de meg vagyok nélkülük. Szóval erre a jelzésre figyeltem oda, hogy rendszeresen, de egyek, s ami inkább egyre jobban esett több zöldséget, gyümölcsöt. Pl. reggelire mindig kifacsarok egy citromot, felhígítva megiszom, vagy megeszem 3-4 narancsot, ebédelek rendesen, végülis bármit, de a könnyebb kaják esnek jól, és vacsorázom, lehetőleg 7 előtt, de ez sem esik nehezemre. Aztán lassan visszatér a szokásom a disznósajtevésre, meg a késő esti evésre, ezért decemberben újra megismételtem a kúrát, és "megszabályoz", csak figyelni kell magamra. :-) Nos nálam így műkődik, szóval annyit eszem, és azt, ami jól esik végülis.. Aztán, ha ez már nem jó, talán jót tesz ez a kúra. ja! És én sportolok kicsit, de renszeresen heti 2x torna, és 1x fallabda szaunázással, és sok teát, vizet iszom egyébként is. Én ülőmunkát végzek elég intenzív szellemi terheléssel.
GRATULÁLOK! Szerintem jól haladsz azzal 3 kilóval eddig! :-)
További vidám, napsűtéses napot! Sziasztok!
Sziasztok!
Ida27! Dm üzletekben, és bioboltokban kapható, emellett van hivatalos honlapjuk is, onnan is rendelhető...
Nekem ma van a 6. napom... 3 kg mínusz... határeset:S
Kabala10! Milyen étrended volt a kúra után, h 12 kilót még leadtál?
Szia Anci!
Lehagytam azt, hogy nekem nem durva az esti szenna hatása, nem volt hasmenésem, görcsöm tőle. Ittam mindig 2x, reggel is, így reggel és délután is volt egy kis eredméye. De este arra gondoltam, ma reggel nem iszom, hátha elég 1x is. Keserűsót volt már tavaly, hogy reggel ittam, de én felpuffadtam tőle, a sok vizet mintha megkötötte volna bennem a só. Űgyhogy 1x próbűltam tavaly, a kúra alatt. Szia!