Neera léböjtkúra (beszélgetés)
Édes Csibém:-))) Nagyon örülök neki, hogy túl vagy rajta, most már gyerekjáték az egész hidd el:-))) Ugye elhitted?????:-)))
8. nap!!!!!!! Mit mondhatnék, éhes nem vagyok, csak hiányzik a tejfel, a túró, a sajt, a zöldpaprika.
Reggel fél 5-kor Gyurinak fasírtot sütöttem ki, tökfőzelék van hozzá, amit imádok, de én este orvoshoz megyek, és nehogy éhen haljon szegény ember, pláne, hogy megy a Snétberger koncertre:-)))
Szép estét Nektek!
Az az igatság, úgy érzem nálam még több kiló is lemenne, de én már nem szeretném.178 cm vagyok, 66kg. Nekem a kúrák után beindul métsékelt fogyás, ill. szülés elötti ruháim is rámjönnek, az tetszik benne, hpgy átalakulok. Kevesebbet eszem, mert kamarabb jól lakok, és kívánom a zölséget, főzeléket. gyümölcsöt. Húst alig, pedig elvben szeretem, a halat is ahhoz képset mennyire imádom, most meg vagyok nélküle. Kenyeret nem eszem, mert nem esik jól, csak ha igen, akkor rozskenyér. Viszont finom sok vajjal kívánom, amiért nem voltam ida. A süteményeket elég nehéz lenne megennem, nem kívánom.Szóval én úgy fogyok a kúrától, hogy alatta 1-2 kilót, de utána mennek le a jilók, 5-6-7. s figyelek, hogy rendszeresen egyek.Sok teát, ásvánvizet iszom. Aztán megint megcsinálom, s ugyanez a helyzet. Sokkal kevesebb a kiló is, de inkább átformálódtam, nem akkora a fenekem, hasam combom. Én nehezen tudnék egyből a régi csőben sült csülök, meg szalonna eevésemre visszaállni. Ezért is érdekelne, Ti hogy élitek meg a kűra utáni napokat Tornázom 1x, jógázom 1x, fallabdázok 1x egy héten. A fallabda mellé dukál a szauna. :-) De én megszoktam még az egyetemről. 30 éve rendszeresen szaunázom. Na ez a plussz még a kaja mellé.
Próbáltam sokféle kúrát, ez támaszt ad nekem. Fegyekmet. Nagyon érdekelne, veletek hogy lesz. Hisz az egész kúrát oly lelkesen vezénylitek le, hogy érdemes lenne számotokra is kellemes, sikerhez vezető étrendet kitalálni. Szerintem a sport nem megúszható. Energiát, jó kedvet ad,, De ha majd írtok jobb nekem is konkrétumokat írnom. Megvárlak benneteket!
Nagyjából egy nap: Reggelire 1 citrom leve kifacsarva, felhígítva, Vagy egy grapfruit, Vagy 3 narancs. Esetleg rozskenyér, ha éhes vagyok. 1-2 csésze zöld tea. Délelőtt nagy csésze zöld tea, délben leves, és általában főzelék, ha hús, akkor salátával. Ásványviz citrommal. A citromkarikákat héjastól eszem meg. :-) délután egy flakon ásványvíz közben egy banán, este vajaskenyér paradicsommal, paprikával, vagy főzelék, vagy zöld saláta olivabogyóval, szardiniával. nem kávézom nem cigizem, soha nem is vágytam rá. Ez szerencém.
Durván, röviden ezt csinálom, de nem kényszerből, jól esik,,s ezzel énrólam mennek le a kilók
Asmodel! Szerintem azért van sok megoldás valamire, mert nincs rá tuti, mindenkinek jó megoldás. Persze nem a Neerán a hangsúly. Mint Gandhi vízen is lehetne élni pár napig. A léböjt, a szilárd étel megvonása a lányeg itt, hogy bélrenszered ne az emésztéssel, a kiválasztással törödjön. Erre átállni 2-3 nap. A Neera sikere nálam abban van, hogy szénhidráttartalmának is köszönhetően tele vagyok a kúra alatt energiával, nem akadályoz a böjt a munkámban.
Ha alaposan elolvassátok miről van szó akkor rájöttök, hogy a Neera nem más mint "KŐLEVES"
Ősember szlengben azt mondanám, PARASZTVAKÍTÁS.
Egy palack Neera szirup hat és félezer forintot kóstál és semmivel nem tud többet, mintha vennél egy palack juharszirupot+pálmaszirupot ( 3K cakkumpakk) és bekevernéd citrommal, vízzel meg csilipaprikával.( Cayenne-i bors)
Azért lehet fogyni tőle, mert nem hizlal, nem másért.
No ugyanezt tudja az összes csodalötty, ilyet bárki keverhet.
Még én is, csak hiába írom ide, hogy 2 dl házi bodzaszörpöt keverj össze egy evőkanál citromlével és egy liter vízzel és kortyolgasd egész nap ezen kívül semmit ne egyél,lefogysz; azt fogják mondani hülye vagyok.
Kabala, hát nem is tudom mit mondjak:))))
Le a kalappal előtted. Én is várom a válaszokat a kérdésekre, amiket Csibe feltett.
Csibe, most értem ide, gratula a kitartásodért. nagyon ügyes vagy, hogy türelmesen építed fel a kúra utáni időszakot:)
Ildi, te is nagyon ügyes vagy, most amikor írok már csak 3 napod van hátra. Szuper:))))
Szia kabala!
Minden elismerésem a Tiéd, h 3x is megcsináltad!
A súlycsökkenés a kúra eredménye vagy csinálsz mást is, h ilyen szépen lefogytál??
Te, h bírtad a levezetést? Én szörnyen vágyom már ételek után.Ez nehezebb,mint a kúra maga.
Én biztos itt leszek beszámolni a tapasztalataimról, remélem a többiek sem hagynak magunkra bennünket!
További szép estét!:))))
Köszi Ildi!:))) Gartula jucus!
11.nap. Narancslé egész nap, de nagyon ennék már. A tegnapi nap sem volt olyan könnyű,mint gondoltam, Most,h érzem, h vége,minden nap ennék már,mondván,h a 10 napot úgyis betartottam.
Alig várom már, h ehessek. Tudjátok mire vagyok nagyon kiéhezve? Zöldpaprika vmi.felvágottal.
Ildi, jucus! nagyon ügyik vagytok!.))Túlvagytok a felén, fel ne adjátok! Idáig eljutni is szép dolog, de a teljes elégedettség és az igazán jó közérzet a 10.nap után van! Szóval csak hajrá!
Igazad van, ok, akkor segíts légyszi tanácsokkal, hogy folytassam.
Nekem a 90 napos a gyomorfekély miatt nem megy, hogy délelőtt csak gyümi. Úgy gondoltam, hogy reggel 2 szelet teljes kiörlésű kenyér és valami teával, délben teljes kiörlésű lisztből valami könnyű főzelék, vagy zöldség köret, vacsira fehérje: kefír, párizsi, virsli stb. Szerinted?
Sziasztok!!!!
Nagyon jó olvasni benneteket, s igen örülök, hogy sikerrel viszitek véghez, amit elterveztetek! Nagy kitartás kell hozzá, az biztos, de megéri!
Tiszta szívből gratulálok mindenkinek! S ez a kis csodás csapat, ami így összejött, és biztatjátok egymást! ... Ez fantasztikus!!!! :-))))))
Én is végicsináltam már 3x ez a "kúrát", és sosem bántam meg. Sok időm nincs fórumokon keresgélni, de olyan jó lenne az is, hogy utána ki hogyan csinálja tovább. Szóval ezt tudni. Szerintem ez is a lényeg! A kúra nagy kihívás, és nagy hőstett!!!! Gratulálok mindenkinek, még egy napért is!
Ha utána is itt lennétek tapasztalatcserére... Mit szóltok hozzá?
Én tavaly juli végén, aug. elején csinátam először, devemberben újra, s most márc 11-én kezdtem. A tavalyi súlyomhoz képest 14-15 kg-mal vagyok kevesebb. De ez már nekem rég jó, inkább a táplálkozás kialakítása, mozgás, a feladat. Ezért szóltam hozzátok.
Ez sem kisebb feladat, csak nem oly heves, látványos megfelelés. Heteken, hónapokon át megőrizni a 10 nap kitartását.
Bár itt nem süt a Nap, de szélcsendes, békés idő van.
Kívánok Nektek a hétvégéből még nyugodt perceket! :-))))
Gratulálok, tudtam, hogy megcsinálod:-))
Nekem ma van a 7. napom, nagyon sok bókot kapok a páromtól, mindennap elmondja, hogy nem gondolta volna, hogy végigcsinálom, le a kalappal előttem.
Sajnos tegnap egész délelőtt az ügyeleten ültem, jól felfáztam, és most antibiotikumot kapok, egész nap dolgoztak a többiek a lakáson és meg néztem ki a fejemből:-(((
Már egész jól megszoktam, hogy nem eszem, csak nehogy úgy járjak mint a cigány lova, hogy mire megszokja az éhezést elpusztul:-))))
Szép napot Nektek:-))
Sziasztok!
10.nap! újabb -10 dkg. Tegnap már nem ittam este teát és ma reggel sem sós vizet,csak egy pohár narancslevet.
Utolsó nap,el sem hiszem.Nagyon megérte!
Remélem Ildi sikerül túlélned ügyesen a mai traktát a családnak!Drukkolok!
További szép hétvégét mindenkinek!:))
Próbáld meg minél jobban mellőzni a szénhidrátot.
esetleg a főzeléket sűrítheted krumplival
Hát Lányok, minden elismerésem. Szuper, hogy így kitartotok.
Remélem április végén is itt lesztek, és Ti fogtok engem ösztönözni:)
Bár már így is nagyon ösztönözve vagyok, alig fér belém:D
Azért arra is kíváncsi vagyok, hogy menni fog-e valami vissza.
De azért addig is minden nap jövök, vagy legalábbis majdnem minden nap:)
Hogy gondoltátok felépíteni a kúra után a táplálkozást? És mivel folytatjátok?
Sziasztok!
Köszönöm szépen a tanácsot és hogy durkkolsz! Egyelőre még nem fogytam azóta, de szerintem az is tök jó, hogy semmi nem jött vissza. Hiába nem eszem sokat, és az is szinte csak gyümölcs meg zöldség, de úgy gondoltam, hogy a sok koplalás után ha elkezd enni az ember tuti jön vissza valamennyi. Hát egyelőre nem, úgyhogy most ennek is nagyon örülök. Aztán egyszer csak hátha beindul, és megy majd lefelé. Most mondjuk még meg is van, úgyhogy sok értelme nincs is a mérlegelésnek, igy legközelebb csak napok múlva fogok ráállni a mérlegre. Remélem akkor már lesz valami eredmény.
Mindenkinek kitartás, nagyon ügyesek vagytok! A 10 naposok előtt meg fejet hajtok és kalapot emelek! Istennők vagytok! :)
Szép napot, kellemes hétvégét!
Én is csak azt tudom mondani, hogy meghajolok Előtted:-))) Nem semmi, amit megcsináltál-))) Gratulálok hozzá. Egyébként narancslevet én ittam közben, mert azt írták, hogy azt lehet.
Nekem rosszabb lesz a hétvége, mert otthon leszünk és jönnek a gyerekek és enni fognak, meg a párom is, de nem baj:-))) Majd jövő hét végén már én is fogok, elvégre ma vagyok félidős:-))) Sok puszi Nektek:-))
Gartulálok Ildi! Csak így tovább! Minden elismerésem a Tiéd!
A kúra alatt ma először ittam egy pohár narancslevet (frissen facsart!)! Lányok!!! El nem tudom mondani, hogy milyen jól esett!
Holnap is dolgozom, tehát könnyebb lesz átvészelni a napot, mintha egész nap itthon lennék! Délután is elfoglaltságom lesz,így aztán remélem elmondhatom vasárnap reggel, h túl vagyok a 10 napon!
Csodás napot mindenkinek és írjatok, h kivel mi van!:)))
Sziasztok!
9. nap! Csak -10 dkg!:(((
Túl a sós vízen, a hatásra várva!
Kicsit szomorú vagyok, mert úgy hozzászoktam a napi, min, fél kg-hoz, h 10 dkg-nak már nem is tudok annyira örülni...:) Persze nem vagyok elégedetlen,mert -6,0 kg, azért nem rossz...:)
Nem is beszélve arról, h jobb a közérzetem,kisebb a hasam és a lábam és elmondhatom, h kibírtam és megcsináltam.
Ildi! Hogy bírtad ki a franciasalit meg a pipi húslevest?:)
Mona! Aki kibírja a 90 napost és ilyen szépen fogy mellette, az úgy megcsinálja ezt a kúrát, mint a pinty!:)Amúgy nagyon régen éreztem így magam!Még mindig fehér ugyan a nyelvem, de ma már ha törik, ha szakad rágózni fogok, mert ez az egy, ai nekem zavaró. Sosem kellett száj elé tett kézzel beszélnem...:(
Amúgy meg egy rövid szünet után, bármikor újra kezdeném!Szóval kezdd el bátran,mert csak pozitív hozadéka van!
Kitartás mindenkinek, szép napot és kellemes hétvégét!!:)))
Lányok, mi van, ugye nem adtátok fel?
Feszt itt lógok a fórumon, hogy erőt merítsek.
tapasztalatok?
Hogy érzitek magatokat, van a testetekben változás?
Istenem de várom már, hogy elkezdhessem.
Sziasztok:-)) Ma nagyon sok munka volt, így még csak fél üveg szirup fogyott el és nem is vagyok éhes:-))
Már megszoktam, csak este lesz rossz, csinálok francia salit meg pipi hús levest és imádom:-))) Na mindegy, majd csak kíbírom valahogy, holnap már az 5. nap lesz, a fele:-))
Fel a fejjel lányok, mindent bele:-))) Legyen további szép napotok:-)))
Sziasztok Lányok!
Milyen ügyes mindenki! Csak így tovább!! Jucus! Innen már sokkal könnyebb lesz!
8. nap!!!!! Juhéé! -70 dkg! Annyira örülök! Tegnap elaludtam,mielőtt kihűlt volna a teám, ezért csak a reggeli sós víz! Nagyon jól érzem magam! Igazából már annyira éhes sem vagyok, úgy érzem bírnám bármeddig:)Na,nem állítom, h nem lebeg a szeme előtt néha egy-két finomság, de közel sem olyan nehéz elhessegetni a gondolatot,mint az elején.
Annyi a könnyebbségem, h én nem dohányzom, nem kávézom! Az egyetlen zavaró momentum, h úgy érzem
a leheletem még a borsmenta ellenére sem mondható a legüdébbnek!:))))
Szóval lányok,kitartás,mert nagyon jó érzés! Fel ne adjátok!
Szép napot Mindenkinek!:)))))))))))))))))