Neera léböjtkúra (beszélgetés)
Szia!Hát ma nem ittam meg a sós vizet,hanem teát ittam helyette,ma nem bírtam volna legyűrni.:(Amúgy azt hittem már jó lesz ennyi nap után,de nekem most is megerőltető meginnom a lötyit.:(Talán mert nem ízlik.De azért kilehet bírni.Bár az lehet hogy a 10 napot nem fogom kibírni.Tegnap majdnem ettem,de inkább levittem a szemetet,és sétálgattam egyet:) amíg a fiuk kajáltak.
Ma jön meg a 2.neera szirupom,meg a sima juharszirup,a kanadai.Szerintem az már elég lesz amíg csinálom.sok citrom fogy.:)De a borsból már kevesebbet teszek,így jobb az íze a lötyinek.:)
Köszi szépen!:)Dolgoztunk rajt sokat!:D
Hogy vagy?
Kitartás!:)
szia!
Én megmondom őszintén,még nem mértem magam,de ha hétfőn megyek a konditerembe első dolgom lesz,és megmérem:)
Neked azt tudnám tanácsolni hogy este 6 után már semmit ne egyél.Nálunk a konditerembe sok olyan emberke van akik így adták le a 3-4kilójukat,meg szaunáztak heti 2-3 alkalommal 45percet.
De a neera szerintem jól kipucol diéta elött,és jobb lesz az anyagcseréd.Csak nagyon nehéz hogy tényleg ne együnk semmit.De azért ki lehet bírni.
Ha belevágsz,mi itt leszünk,és támogatunk!:)
Szia drága!
Semmi gond,előfordult már hogy valaki feladta!:)Később esetleg újra nekilátsz,vagy ennyi ebből elég is volt?
Én még egyenlőre kitartok,de csak azért,mert jobban érzem magam hogy üres a pocakom,és mégsem vagyok éhes.:)Bár azt nem garantálom hogy a 1 nap menni fog,de azért igyekszem minél tovább kihúzni:)
Várlak vissza ha meggondolnád magad később.
Most pedig jó étvágyat!:)
Puszi
Szia Süni!
Nekem megvannak a testzsírszázalékok, írom:
Azon a napon, amikor elkezdtem felkészíteni a szervezetemet a brutálisabb diétára, augusztus 10-én: 39,6
Aztán elkezdtem odafigyelni arra, hogy miket eszem, kevés szénhidrát, sok zöldség, gyümölcs, ilyesmik. De ez még szolid volt, a súlyom nem is változott sajnos tőle, csak tán néhány deka.
Aztán eljött szeptember elseje, amikor belevágtam a neerába, szeptember 3-án a testzsírszázalékom 37,4 volt, a víz bennem pedig 43
A mai napon, szeptember 5-én a zsír 37,6 (hogy mitől lett több, az rejtély), a víz 42,9
Hát nem tudom, hogy a mérlegek mennyire megbízhatók. Bízzunk benne, hogy fogy a zsírom. Valószínű, hogy zsírégető tornával lehetne még ezen változtatni, annak az ideje is majd eljön, reméljük, amikor azt elkezdem. :)
Sziasztok Kedves Fórumozók!
A hozzászólásaitok nagy részét elolvastam a Neera léböjt kúrával kapcsolatban, és egy részről nagyon szimpatikus a dolog, más részről, pedig aggályaim vannak, a fogyókúrás részét illetően.
/Magam is kipróbáltam már néhány méregtelenítő kúrát, és volt ami be jött, volt ami nem. Viszont az biztos, hogy egy jó kúra, tényleg pozitív hatással van mind a szervezetre mind a közérzetre.
7 éve én is egy gyógyteás léböjt kúrával kezdtem el a fogyókúrámat, és néhány hónapon belül sikerült is leadnom(a léböjttel, és utána a diétával együttesen)12 kg-ot. Utána a teljes életmód váltás kb. 3-4 évbe került. Ez idő alatt volt súlyingadozásom (max. 2-3 kg, mert erre mindig figyeltem), de végül sikerült.
Viszont a 12 kg-val még nem adtam le mindent, kb. 3-4 kg rajtam maradt, amit semmivel nem tudok "letornázni" magamról, azóta sem. :( Az elmúlt években mindent elkövettem: az össze kozmetikai kezelést kipróbáltam, hetente 3-5-ször edzettem 1 1/2-2 órát alkalmanként, futottam, bicikliztem, aerobikoztam, stb. De ez a felesleg mindig megmaradt. :( Lehet, hogy nem tűnik soknak, de annyira lokális, hogy feltűnő legyen, viszont annyira nem, hogy egy zsírleszívás érdemben segíteni tudjon./
Bocsi! Kicsit elkalandoztam. :)
Tehát a lényeg: arra gondoltam, hogy mivel amúgy is itt az ideje a szokásos méregtelenítő kúrámnak, most kipróbálnám a Neera kúrát. Viszont most eltökélt szándékom, hogy a maradék felesleget is leadjam, és ne csak méregtelenítsek.
A bejegyzéseitekben nagyon szép eredményekről számoltok be, ami a kilókat illeti (elismerésem mindenkinek, aki végig csinálta/csinálja, amit eltökélt :) ), viszont a CENTIKRŐL, vagy a zsír%-ról sehol nem esik szó! Pedig ez fontos. Nem csak annak aki fogyni (is) szeretne a kúrával, hanem annak is, aki méregtelenít. Mert egyik "csoportnak" sem mindegy, hogy a kúra végére 5-10 kg salakanyagtól, és zsírtól, vagy közel ennyi izomtól szabadult e meg.
Én is csináltam eleinte "rossz" fogyókúrákat, ahol csakúgy olvadtak rólam a kilók, a testzsírarányom, meg 2hetente 2-3%-kal NŐTT. Vagyis az izmaim szépen bomlottak, én egyre könnyebb lettem, de végeredményben folyamatosan híztam (a szó orvosi értelmében), mert a zsír egyre több lett rajtam! És azt tapasztalatból tudom, hogy ebből az állapotból, nagyon nehéz nem elkezdeni a jo-jo-zást.
Más fórumokon is szét néztem, több cikket is elolvastam a tapasztalatokról (külföldieket is), de centiméterben történő változásról nem nagyon írnak konkrétat. Úgyhogy ha valaki közületek, aki már végig csinálta, vagy éppen javában benne van (KITARTÁST nekik :) ), és tudna ezekkel az adatokkal szolgálni (testzsírarány lenne az igazi, de a centi is nagyon jó!!!), azt nagyon megköszönném! :))
További jó méregtelenítést!! :))
Szia Zsu!
Hajrá! :-)
Szia Marylu, sajnálom :(
ne is kínozd magad, én azt mondom. :)
Sziasztok Csajszik!
nagyon ügyesek vagytok! Én már nem vagyok az :(.
Abbahagytam.
Még benézek hozzátok! Kitartás!
sziasztok lányok!:)
Még kitartok,de nagyon nehéz :(
Szép napot nektek!:)
Nem iszom hidegen, csak úgy, ahogy esik alapon, a sós vizet
mondjuk ma reggel a maradékot gyorsan bevágtam a hűtőbe, holnap reggel azt fogom meginni. mindenesetre csak volt értelme a sós víznek, mert volt hatása, és gondolom, ez a lényeg.
a majdnem fél kávéskanálnyi bors az tényleg sok! én ma már csak tényleg egy késhegynyit tettem bele, és így nagyon finom.
köszi a linket
Köszi ari vagy!:)Hát nekem is megkellet erőltetnem a sós vizet reggel.Már nekiálltam a második liter lötyinek,de ebbe kevesebb borsot tettem.Szerintem reggel sok volt a majdnem fél kávéskanálnyi.
Igen,a kanadai szirup olcsóbb.Átküldöm priviben a linket amit marylu93 küldött nekem is:)
Te hogy iszod a sós vizet?Én jó hidegen,de még így is alig ment le 1 liter.De nem is szoktam amúgy sem egybe meginni 1 liter folyadékot.Úgyhogy mire megittam dugig lettem:D
Szia Zsu!
Nagyon büszke vagyok rád!! (főleg a sós víz miatt, nekem abból ma reggel csak kb. félliternyi ment le, de volt hatása...)
Érdekes, hogy neked nem ízlik a lötyi. Lehet, hogy később majd megszokod.
Figyi, a kanadai juharszirup olcsóbb? Mert akkor lehet, hogy az is jó lenne nekem is, és olcsóbban megúsznám. Azt tudom, hogy C vagy D minőségűt kell venni mindenképpen.
Az első napon én is nagyon fáradt voltam (plusz ugye a hányás...)
Hú, az nem rossz ötlet a folyékony dolgok evése a kúra után. Sőt.
Én ma egész nap főtt kukorica illatát érzem. :)
Gyógyulj meg!A kilók miatt ne aggódj,mert mindenkinél más,és kell pár nap szerintem míg beindul!:)Próbálj meleg teát inni citromlével,talán segít a megfázáson!Kár lenne ha ez miatt kéne feladnod.:(És újrakezdeni se lenne egyszerű dolog:)
Kalória számlálással fogyott le az egyik ismerősöm kb 20 kilót,de mindent számolt amit csak megevett.Én ehez lüke vagyok,nincs energiám számolgatni,bár ez is elhatározás kérdése gondolom:)
Sziasztok lányok!:)
Hát le a kalappal elöttetek,hogy már pár napja csináljátok!
Én ma álltam neki de majdnem abba is hagytam.Tegnap esti szenna teának hajnali5-kor volt meg a hatása jó kis görcsökkel.A reggeli 1 liter sós vízet úgy kellett magamba tuszkolnom,a vége már iszonyú volt!!!!Megvártam a fél órát,(mert azt írja sós víz után fél óráig semmit ne fogyassz.)de nem voltam éhes,így még nem ittam mást.A vizet fél 9-kor ittam meg,és kb délben csináltam 1liter lötyit.Hát annak az íze valami borzalom!Még ha nem veszek levegőt,lelehet lökni,de utána a borsnak olyan utóize van,meg csípi is kicsit a számat belülről.Ha még arra gondolok hogy ezt még 9napig kell csinálnom,sírni tudnék.De ha már belekezdtem,megcsinálom.Lassan kb1litert már megittam,még 1-et csinálok,és a mai napra ez kész.Majd még főzök menta teát,és annyi.Amúgy éhes nem vagyok,csak nagyon kívánok mindent!Annak aki szereti a juharszirupot tuti könnyebb!Nekem még az illata se tetszik.Bár ez a neera szirup.Nemtudom hogy a sima juharszirupnak is ilyen -e az íze,de most rendeltem egy sima 100%kanadait is ha ez elfogy,akkor azzal folytatom a kúrát.
Ja,jelentem a fejem nem fáj,de nagyon fáradt vagyok,és tök lusta!
Hogy utána mit fogok csinálni?Még elöbb ezt kéne túlélni,de ugy gondoltam hogy ha ezt kibírom 10 napig,akkor utánna is egy darabig csak folyékony dolgokat eszem.Pld joghurt,leves gyümölcslé,ilyesmit,hogy az anyagcsere megmaradjon legalább amíg a kilók elindulnak rendesen lefelé.:)Egyenlőre ennyi.
Szia!
Szegény, sajnálom. Fel a fejjel!
Én élvezem a megtisztulást, most jöttem masszázsról :) isteni volt!
és nemsookára megyek dolgozni, az már nem lesz ennyire isteni, de hát ez van.
Kúra utáni folytatás? Na ez az én nagy gondom még, mert fogalmam sincs. Nekem kb. 20 kilót kéne lefogynom összesen. Ezzel a lötyivel, ha így haladok, lemegy mondjuk 6 kiló. Tegyük fel. Aztán még valahogy le kell adnom 14-et. Fogalmam sincs, hogy csináljam. :(
Azt tudom, hogy a régi habzsolásokra végleg nemet kell mondanom.
Szép napot, jobbulást!
Jó reggelt lányok! Hogy vagytok?
Én pocsékul. Nem elég, hogy fáj a fejem, meg is fáztam rendesen. :( A gyerkőc is náthás már pár napja, párom is. Hmmm.
Remélem ti élvezitek a megtisztulást :) Én őszintén szólva nem annyira. A kilók sem úgy kúsznak lefelé ahogy elképzeltem.
Mondjuk a postás küszöbén állok.... Akkor mindig hízok kb 3 kilót. Legalább ez ebben a hónapban kimarad az életemből.
Ti hogy folytatjátok a kúra után? Vagy utána már nem kell fogyóznotok? Én kalória számolgatásra gondoltam.
:) a vallomások estéje.
Köszi a biztatást :)
Szerintem nem gond, hogy nem iszod annyit a hashajtókat. Csak azért ürüljön a cucc. Mert ugye itt távoznak az évek során "bent ragadt" dolgok. Plusz a méreganyagok.
na bevallok nektek valamit: én első este (tegnap) nem ittam meg a szennateát, mindkét reggel ittam (annak szerintem semmi hatása nem volt), de akkor ma este/éjjel megcsinálom a szennát, nehogy aztán emiatt bukjon el a dolog.
gondolom, nem lesz mindennap széklet, hiszen semmit nem eszünk.
Szia!
Nekem is tele van, Marylu, mármint a hócipő. Ne add fel. Bennem is a párom tartja a lelket, rajtatok kívül. Ma aranyos volt, és mondta, hogy az arcomon mintha látszana :)
Most hogy mondod a leveskockás vizet, most döbbenek rá, hogy sót sem eszünk ez alatt a néhány nap alatt. Az nem káros?
Meg sajnos az van, hogy nekem olyan a munkám, hogy olvasok ezt-azt a gasztronómia világából is... és ma épp egy olyan cikk akadt a kezembe, ami egy 3 napos tisztítókúráról szólt. A lényeg, hogy azt írta benne, 3 napnál tovább nem szabad csinálni, mert mivel nem visz be a szervezetbe fehérjét és szénhidrátot, és ROSTOT, ezt kiemelte, merthogy a bél- és a gyomorműködést a rost segíti... és én ekkor megijedtem, hogy mi van velünk? mi sem viszünk be rostot, mi segíti nekünk 10 napon keresztül a bélműködésünket???
jaj, de jó lesz, végre együtt szenvedni! :-)
akkor hajrá!
Ne ám feladd te drága!Kivel csinálom akkor én??Most csináltam meg a szenna teát,10 perc,és megiszom,onnantól már semmit.Nem tudom hogyan lesz,tele a hűtő kajával,mert nemigen ettek a fiuk.:)De inkább odaadom a barátnőm kutyájának minthogy engem hizlaljon:D Mert most tutira elhatároztam magam!
Szerintem az a kis leves belefér!:)
Tuti nekem is azon jár majd az agyam hogy mit lehetne belenyomorgatni a kúrába mikor kopogni fog a szemem!:D
De kitartok!(mondom most ezt:D)Ti már túl vagytok pár napon,ne ám feladj ennyi kínlódást!Ügyi vagy!
Sziasztok!
ma majdnem feladtam. Igazából nagyon nagyon tele van a hócipőm... A párom tartja bennem a lelket. Meg ti :)
Bevallok nektek valamit. Mi néha megiszunk egy bio leveskockás vizet. Este amikor ránk jön az ehetnénk. De ebben jóval kevesebb kalória van mint pl egy deci narancslében. Tudom a só miatt lehet gáz. De ennyi kell... nekünk legalábbis
Az is tökéletesen megfelel ha bicajozol:)
Meg amugy is úgy vagyok vele ha ezt a kúrát valaki kibírja(még ha torna nélkül is )az nagyon ügyes!:)Úgyhogy csak hajrá!
A két literbe tettél késhegynyit?Azt hittem a két literbe kell tenni fél kávéskanállal.:D
Akkor gondolom annyit ne tegyek,mert begörgök:)))
este kezdem a szennát és holnap már csatlakozom együtt szenvedhetünk:)