Neera léböjtkúra (beszélgetés)
eltévesztettem.
Nem küzdök a kilókkal.
Beleolvastam a fórumba, látom itt is küzdesz a kilókkal, egy kis helyesbitést szeretnék tenni.
Én a juharszirupost csináltam, de nem értem miért azt irod, hogy 2.5 dl szirup és ugyanannyi citromlé??
Az már 5 dl, az nagyon sok.
Napi másfél deci a szirupból is, és a citromléből is és az 1,7 dl tisztitott viz, és ugy jön ki a két liter!
És én semmiféle zöldségléről nem tudok,ez ujdonság nekem, szerintem az felesleges!
Sziasztok! Most értem haza a tornáról,mit mondjak...nem élveztem :-(Elég pocsék a közérzetem,fáj a fejem is,csak az vigasztal,hogy zuhany és irány az ágy. Mondjuk nem is vártam jobbat.Gondolom holnap még pocsékabb lesz. Irigyellek,hogy már a negyedik napon túl vagy. :-)
Bár már én is ott tartanék. További szép estét és jó éjt Nektek!
Hát a füzetem már nem tudom hova tettem, de úgy emlékszem, hogy valami 7 dl sós vizet kell inni, meg 1 vagy 2 liter zöldséglét.
Na én a sós vizet váltottam ki a keserűsóval reggelente, a zöldséglét meg ezzel a zöldséglekvárral.
Ugyanis naponta kellett volna egy csomó zöldségből főzni, viszont a főtt zöldségeket nem lehet megenni.
Ma este biztos ki fogod bírni:)
Sziasztok! Ez a zöldséglé nekem is új! (?) A bélműködés segítésére nekem jó reggel este 1-1 szenna tea. Egyébként én a Neera lén és gyógyteákon, vízen kívül mást nem iszom. Minden nap igyekszem sporolni egy kicsit, levegőn lenni egy kicsit, s a kúra alatt ha időm engedi szaunázom 1x-2x-3x.
Még nincs vége a napnak, de nincs panaszom.. Jó a kedvem, talán így a negyedik naptól már jobb lesz..
Talán az első két nap ingatott meg lelkileg a legjobban engem, a tegnapi nap fizikailag volt rosszabb, ma eddig kifejezetten jól vagyok!!!!
Kíváncsi vagyok, mit írtok, Ti mit tapasztaltok????
Szió Éva!
Sikerült hazaszaladnom a munkahelyemről :-)pár percre... Szóval nekem ez egy csomó újdonság amit írsz-én megkaptam a neera-nak a kis füzetkéjét,de abban nem írtak keserűsóról,de nem is tudom,hogy azt hogy lehet munka mellett?! Vagy az azonnal hat? Mert ahogy én ismerem magam,ha nem eszem rendes kaját úgy székletem sincs akár egy hétig se.:-( Ez a zöldséglé is újdonság,ez nekem nincs írva. Na,mindegy elkezdtem,nem mondom,hogy nem tudnék enni...:-(( De azért még elég jól bírom. (még jó,hogy első nap délben még nem adom fel:-))))Remélem nem fogok elcsábulni,délután meló,utána torna. Csak este kibírjam...Nektek is kitartás!
Én is elkészítettem a 2 liter neerát (2,5 dl neera,2,5 dl citromlé, cayene bors) és 1,7 víz)
Mára csallán (3 dl) és zöld teát (6 dl) készítettem.
A 2 liter zöldséglevet flavon zöldséglekvárral pótolom.
A 7 dl sós viz helyett én reggel is keserűsót iszom. Ma egy nagyobb adag keserűsót tettem a vizbe, hisz az első nap, de holnap már csak egy kis kávéskanállal.
Este lefekvés előtt pedig a legegyszerűbb magyar hashajtó teát forrázok le egy filterrel, és árgus szemekkel figyelem, hogy csak 6 perc teljen el, mert utánna igen keserű lesz.
Amit vétkezni szoktam, az a szőlőcukor. Van olyan délután (talán időjárás miatt, vagy nem tudom), amikor szédülök, függetlenűl attól, hogy iszom a neerát, Megmérem a vérnyomásom normális, ekkor szoktam 4-3 szem szőlőcuktrot megenni, és sima vizet inni rá, és megszünik a szédülés. A kúra alatt 1 zacskó szőlőcukor szokott elfogyni.
A fenti módszerrel már többször megcsináltam és nekem ez vált be.
Nem tudom szed-e valaki rendszeresen gyógystert, Én igen, igy a gyógyszer bevétele és a reggeli keserű só megivása között 3 órát (minimum) várni kell
Ezt igazán és nagyon nagyon jól fogalmaztad meg:)
Első alkalommal én is 8-9 kg között fogytam (ennyi felesleges méreg, szemét volt a szervezetemben. második alkalommál már csak 3 kg ment le (fél év múlva) Az ősszel már csak 1 kg.
Szóval ez nem fogyókúra, hanem szervezet szeméttelenítő:)
Januárban akartam megcsinálni, mondván, hogy karácsony környékén azért elcsábul az ember olyan dolgokra, amire évközben nem.
Viszont közbejött egy gondom, mindként lábamon a bokáim (küls-belső) bedagadtak jó egy hónapja, orvosok és vérvételek hada zárta ki a lehetséges betegségeket (rheuma,köszvény) kapok fizikótherápiás kezelést is, de nem használ.
Tegnapelőtt jött egy gondolatom: nyirokmirigy.
Már tegnap megittam 2 liter zöls teát, meg fél liter csallánteát, és estére nem is volt már olyan dagadt a lábam.
Ugyhogy holnaptól NEERA:):)
(sajnos esendő vagyok:(, ma nagyon finomat főzzök, ezért csak holnaptól.
Vannak példaképeim. De hogy én is lehetek az, erre még nem gondoltam. de aranyos, s a név, már kötelez... Nem-e? :-)
Nekem meg Te lehetnél az, mert ha végigcsinálod, belőled is példakép lesz. Azt hiszem inkább saját magunk számára leszünk azok.
Nos szerintem nem igazán jó, ha fogyásra akarod használni ezt a Neera kúrát. Ez annál sokkal többet ad!!! Túl sokat tennél meg, hogy "csak" lefogyjál. Azt gondolom, hogy lelki gubancoktól, szellemi gondoktól, rossz gondolatoktól, sok felesleges idegesítő dologtól szabadít meg, pl a sűlytól is. De ne csak a súlyvesztés miatt csináld!!! Kapsz a végén átvitt értelemben egy kreszkönyvet , amit megtanultál a kúra által, hogyan élj egészségesen. És ez a program benned lesz a végére. Segít, hogy ne legyenek oly fontosak a vágyaid, ha nem akarod. Ne egyél süteményt, ha nem akarod. Beéred kevesebbel is, ha akarod. A mozgás örömmé válik, ha akarod. És nem kényszer többé szinte semmi ilyen szempontból. Aztán fél év, s újrajátszható a játszma. Sok fogyókúra áll mögöttem, rendszeres torna, lovaglás, squash, mindig más. De ez a léböjt bejött. Sikerül vele a vágyaimat fékentartani, még ha az asztalra csapnék, akkor is uralkodom magamon többször. Ha akarok. :-)
Megértelek, hogy sok sikertelenség esetén az ember lánya szkeptikus. De ha ruhát akarsz venni, ne kenyérboltba menjél. Ha fogyni akarsz nem ez a kúra jó, szenvedni fogsz vele, nem a jót látni benne. Mert fogyni biztos, hogy fogsz, de még sok más változást is fogsz tapasztalni, amik továbbsegítenek a további fogyásban pl. Én első alkalommal 6-7 kg-t adtam le. 2-3-at a kúra alatt 4-5-öt utána. Már megijedtem, nem hagyom abba. Direkt figyeltem, hogy egyek. Igy jött vissza 2 kilo.De feltúnöen sok döntést is hoztam, amit éveken át eszembe sem jutottak, hogy problémák. Szóval jó ez a kúra még azért is, hogy keveset kell vele pepecselni, ezért megbocsájtom az ízét...Akkor holnap visszaszámlálás? Legyél Te is az én példaképem! 3-2-1---ZÉRÓ :-))
Viszonylag jól telt a napom, így utólag. 15 perc torna, s egy félórás séta délután a szélcsendes, havazásban jót tett.
Ha már sokat foglalkoztál a gondolattal, hogy végig szeretnéd csinálni, hát nosza! Fontos, szerintem, hogy mi vezérel? Mi a célod az egésszel? Az íze egyébként nekem nagyon rossz. Eleve az édeset nem szeretem. Még jó, hogy citrom, és csípős paprika is van benne! :-))
Sziasztok! Pár hónapja is a második nap volt a legrosszabb. Akkor nagyon fájt a fejem. most semmi ilyesmi, de nagyon fázom. Inkább hidegem van.. :-) Bár igaz, amúgy is tél van..Tegnap tornáztam negyed órát, jól aludtam. Nem vagyok éhes, de étvágyam lenne, hiányzanak az ízek, és a rágás. De ez szerintem meg is marad a 10 nap alatt. Ez a feladat ezt legyőzni, nem az éhséget, kellemetlen tüneteket.
Örülök, ha csatlakozol, és baromira feldobott, hogy írtad, írjak minden nap! Tényleg adott erőt, mert bár tudom, végig lehet csinálni, megváltozol tőle, de azt is tudom, hogy nem könnyű.
Sziasztok! Mostanában nem néztem a fórumot, mert jó darabig nem járt senki ezen az oldalon... Lassan 1 hónapja, hogy végigcsináltam a 10 napos kúrát, és azt tervezem, ünnepek után megint csinálok egyet. Nem volt vészes, ki lehetett bírni. 5 kilót fogytam tőle, pedig max 10 kiló felesleg volt rajtam. ( A kúra befejezése után 2 kg jött vissza). A bőröm sokkal szebb lett, és a közérzetem is sokkal jobb lett. A nyelvem végig sárgás lepedékes volt, ezért tervezem, hogy megismétlem viszonylag hamar a kúrát. Azt olvastam,ez azt jelzi, hogy még sok a szervezetemben méreganyag...
Azóta több ismerősöm is megjegyezte, hogy milyen jól nézek ki, hogy nem tudják mitől de valahogy más vagyok....
Mindenkinek csak ajánlani tudom!