Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Neera léböjtkúra fórum

Neera léböjtkúra (beszélgetés)

❮❮ ... 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 ... ❯❯
2346. záporka
2010. dec. 14. 20:46
Sziasztok! Gyorsan írok,mert most értem haza és nemsokára vidéki rokonyok érkeznek.Szóval ennél rosszabb már remélem nem lesz,mert a szemem majd'kiesett a fejfájástól. Kénytelen voltam egy gyógyszerért bemenni a gyógyszertárba. Az valamit enyhített,de még most is nagyon fáj.:-( Amúgy kibírtam,de nagyon hiányzik az evés öröme. Egész nap levert és feszült voltam. Sok erőt ad a bíztatásotok, enélkül már rég abbahagytam volna :-) És hol van még a vége? Ráadásul most is sül a csirke,meg majonézes salátákat csinált a fiam. (a vendégek miatt) Szombaton meg 3 éves :-) szülinapra vagyunk hivatalosak . Mindenhol magyarázkodni kell ez még jobban megnehezíti. Jól van,most már abbahagyom a siránkozást:-) Hashajtóteát nem merek inni,mert én reggeltől estig dolgozom. Jó éjt! :-)
2345. d0f360ed26 (válaszként erre: 2330. - 4b6a2525df)
2010. dec. 14. 19:50
Szia, Éva! Én is válaszolok rá, mert valahogy elmaradtam vele. Tulajdonképpen lehet azért, mert nagyon sorstársnak éreztelek. Engem sem a kilók vezérelnek. Sőt! Tulajdonképpen 2-3 kiló ide-oda, de súlyfeleslegem igazán nics is. A múltkor is már egy idő után figyeltem rá, hogy rendszeresen, és egészségeset egyek. De azért örök harcom van a súllyal persze, de nem az édesség miatt, hanem én a csülköt, császárszalonnát, tepertőt is szeretem!!! Amikor mostanában este 8 után újra rámjött, hogy megegyek egy-egy szelet sajtot, vagy igazán jól esett este a disznósajt lilahagymával, akkor határoztam el, hogy megint oda kell figyeljek, mint írtam egyik hozzászólásban a "vágyaimra". Fél év óta ezzel nem volt gond, most sincs, s remélem nem is lesz. Egyébként a napom kellemesen telt. Munka után volt időm elmenni szaunázni, most értem haza. sokat írhatnék a testi tüneteimről, meg azért a munka jobban igénybe vesz, de kit érdekel? :-))
2344. 4b6a2525df (válaszként erre: 2342. - Cullinan)
2010. dec. 14. 14:51
olvasd el a 2330-as bejegyzésem, hogy miért is kezdtem bele e Neearába
2343. 4b6a2525df (válaszként erre: 2342. - Cullinan)
2010. dec. 14. 14:41

eltévesztettem.

Nem küzdök a kilókkal.

2342. cullinan (válaszként erre: 2334. - 4b6a2525df)
2010. dec. 14. 12:25

Beleolvastam a fórumba, látom itt is küzdesz a kilókkal, egy kis helyesbitést szeretnék tenni.

Én a juharszirupost csináltam, de nem értem miért azt irod, hogy 2.5 dl szirup és ugyanannyi citromlé??

Az már 5 dl, az nagyon sok.

Napi másfél deci a szirupból is, és a citromléből is és az 1,7 dl tisztitott viz, és ugy jön ki a két liter!

És én semmiféle zöldségléről nem tudok,ez ujdonság nekem, szerintem az felesleges!

2010. dec. 13. 22:14
Nekem is azért volt jó, hogy írtad, irjam le, mit érzek, mert sok érzés volt, ami rossz, és örültem hogy ha írom, valaki kíváncsi rá. Most én is kíváncsi vagyok arra, mit érzel mert tudok írni,hogy ezt éltem pl én is át. De feküdj le minél előbb, idd meg a hashajtó teádat, és aludj jól! Éjszaka már nem kell enni. A holnap még rejtély... :-) Mindenkinek! Még jót is hozhat! :-))
2340. záporka (válaszként erre: 2339. - D0f360ed26)
2010. dec. 13. 21:58
Köszi,valahogy tényleg úgy vagyok,hogy nem mardos az éhség (legfeljebb néha) csak olyan ehetnékem volt. Bármit felfaltam volna. :-) Nem tudom,hogy tíz napig ki fogom-e bírni. Hétvégén ráadásul még vizsgázom is.
2339. d0f360ed26 (válaszként erre: 2338. - Záporka)
2010. dec. 13. 21:41
Sziasztok! Nagyon ügyes vagy a mai nappal!!!! El ne keseredj, és kitartás!!!! az első nap a legeslegrosszabb, mert este még működik benned az óra, hogy mi lesz már?? Hol a kaja? De reggelre már egy nappal kevesebb!! :-) Ne add fel!!!
2338. záporka
2010. dec. 13. 21:32

Sziasztok! Most értem haza a tornáról,mit mondjak...nem élveztem :-(Elég pocsék a közérzetem,fáj a fejem is,csak az vigasztal,hogy zuhany és irány az ágy. Mondjuk nem is vártam jobbat.Gondolom holnap még pocsékabb lesz. Irigyellek,hogy már a negyedik napon túl vagy. :-)

Bár már én is ott tartanék. További szép estét és jó éjt Nektek!

2337. 4b6a2525df (válaszként erre: 2335. - Záporka)
2010. dec. 13. 15:49

Hát a füzetem már nem tudom hova tettem, de úgy emlékszem, hogy valami 7 dl sós vizet kell inni, meg 1 vagy 2 liter zöldséglét.

Na én a sós vizet váltottam ki a keserűsóval reggelente, a zöldséglét meg ezzel a zöldséglekvárral.

Ugyanis naponta kellett volna egy csomó zöldségből főzni, viszont a főtt zöldségeket nem lehet megenni.

Ma este biztos ki fogod bírni:)

2010. dec. 13. 15:41

Sziasztok! Ez a zöldséglé nekem is új! (?) A bélműködés segítésére nekem jó reggel este 1-1 szenna tea. Egyébként én a Neera lén és gyógyteákon, vízen kívül mást nem iszom. Minden nap igyekszem sporolni egy kicsit, levegőn lenni egy kicsit, s a kúra alatt ha időm engedi szaunázom 1x-2x-3x.

Még nincs vége a napnak, de nincs panaszom.. Jó a kedvem, talán így a negyedik naptól már jobb lesz..

Talán az első két nap ingatott meg lelkileg a legjobban engem, a tegnapi nap fizikailag volt rosszabb, ma eddig kifejezetten jól vagyok!!!!

Kíváncsi vagyok, mit írtok, Ti mit tapasztaltok????

2335. záporka (válaszként erre: 2334. - 4b6a2525df)
2010. dec. 13. 12:34

Szió Éva!

Sikerült hazaszaladnom a munkahelyemről :-)pár percre... Szóval nekem ez egy csomó újdonság amit írsz-én megkaptam a neera-nak a kis füzetkéjét,de abban nem írtak keserűsóról,de nem is tudom,hogy azt hogy lehet munka mellett?! Vagy az azonnal hat? Mert ahogy én ismerem magam,ha nem eszem rendes kaját úgy székletem sincs akár egy hétig se.:-( Ez a zöldséglé is újdonság,ez nekem nincs írva. Na,mindegy elkezdtem,nem mondom,hogy nem tudnék enni...:-(( De azért még elég jól bírom. (még jó,hogy első nap délben még nem adom fel:-))))Remélem nem fogok elcsábulni,délután meló,utána torna. Csak este kibírjam...Nektek is kitartás!

2010. dec. 13. 07:19

Én is elkészítettem a 2 liter neerát (2,5 dl neera,2,5 dl citromlé, cayene bors) és 1,7 víz)

Mára csallán (3 dl) és zöld teát (6 dl) készítettem.

A 2 liter zöldséglevet flavon zöldséglekvárral pótolom.

A 7 dl sós viz helyett én reggel is keserűsót iszom. Ma egy nagyobb adag keserűsót tettem a vizbe, hisz az első nap, de holnap már csak egy kis kávéskanállal.

Este lefekvés előtt pedig a legegyszerűbb magyar hashajtó teát forrázok le egy filterrel, és árgus szemekkel figyelem, hogy csak 6 perc teljen el, mert utánna igen keserű lesz.

Amit vétkezni szoktam, az a szőlőcukor. Van olyan délután (talán időjárás miatt, vagy nem tudom), amikor szédülök, függetlenűl attól, hogy iszom a neerát, Megmérem a vérnyomásom normális, ekkor szoktam 4-3 szem szőlőcuktrot megenni, és sima vizet inni rá, és megszünik a szédülés. A kúra alatt 1 zacskó szőlőcukor szokott elfogyni.

A fenti módszerrel már többször megcsináltam és nekem ez vált be.

Nem tudom szed-e valaki rendszeresen gyógystert, Én igen, igy a gyógyszer bevétele és a reggeli keserű só megivása között 3 órát (minimum) várni kell

2333. záporka
2010. dec. 13. 06:27
Szép reggelt! Én már elkészítettem magamnak a mai napra való "táplálékomat" és mellette egy harmonizáló és mate tea keverékét. Ezt gondolom lehet.Este csak torna után (kb. fél tízre)érek haza,gondolom addigra már olvashatom a Ti beszámolóitokat! Szép napot! :-))
2332. záporka
2010. dec. 12. 18:12
Jajjj,de jóóóóó! Nem kell egyedül elkezdenem. Mert azért mégiscsak irigykedek egy kicsit arra aki már a harmadik napját csinálja végig...:-))) De így,hogy van akivel egyszerre kezdjük így még jobb..Így előre is "látok" és van aki egy cipőben jár velem. Ez szuper.Ma én is megittam kb. 3l zöld teát és mate teát keverve. Akkor hajráááá! :-)
2010. dec. 12. 17:29
Sziasztok! Örülök, hogy többen leszünk! Bízom benne, holnap csatlakoztok hozzám! A mai napom a harmadik. Kicsit gyengébb voltam, mint szoktam. De lehet csak lustább? :-) Lepedékesebb volt a nyelvem, többször volt kevés, híg sötét székletem, s gyakrabban fájt kicsit a fejem teteje. Minden rendezőgött, ha ittam vizet, vagy teát. Étvágyam nincs, ennek örülök,(persze tudnék enni!), éhes viszont egyáltalán nem vagyok. Negyed óra torna ma is volt és jó félóra tempós séta a friss levefőn, s ez most is jót tett. A kedvem jó, talán a holnapi nap könnyebb lesz.. :-)
2330. 4b6a2525df (válaszként erre: 2329. - D0f360ed26)
2010. dec. 12. 08:03

Ezt igazán és nagyon nagyon jól fogalmaztad meg:)

Első alkalommal én is 8-9 kg között fogytam (ennyi felesleges méreg, szemét volt a szervezetemben. második alkalommál már csak 3 kg ment le (fél év múlva) Az ősszel már csak 1 kg.

Szóval ez nem fogyókúra, hanem szervezet szeméttelenítő:)

Januárban akartam megcsinálni, mondván, hogy karácsony környékén azért elcsábul az ember olyan dolgokra, amire évközben nem.

Viszont közbejött egy gondom, mindként lábamon a bokáim (küls-belső) bedagadtak jó egy hónapja, orvosok és vérvételek hada zárta ki a lehetséges betegségeket (rheuma,köszvény) kapok fizikótherápiás kezelést is, de nem használ.

Tegnapelőtt jött egy gondolatom: nyirokmirigy.

Már tegnap megittam 2 liter zöls teát, meg fél liter csallánteát, és estére nem is volt már olyan dagadt a lábam.

Ugyhogy holnaptól NEERA:):)

(sajnos esendő vagyok:(, ma nagyon finomat főzzök, ezért csak holnaptól.

2010. dec. 11. 22:10

Vannak példaképeim. De hogy én is lehetek az, erre még nem gondoltam. de aranyos, s a név, már kötelez... Nem-e? :-)

Nekem meg Te lehetnél az, mert ha végigcsinálod, belőled is példakép lesz. Azt hiszem inkább saját magunk számára leszünk azok.

Nos szerintem nem igazán jó, ha fogyásra akarod használni ezt a Neera kúrát. Ez annál sokkal többet ad!!! Túl sokat tennél meg, hogy "csak" lefogyjál. Azt gondolom, hogy lelki gubancoktól, szellemi gondoktól, rossz gondolatoktól, sok felesleges idegesítő dologtól szabadít meg, pl a sűlytól is. De ne csak a súlyvesztés miatt csináld!!! Kapsz a végén átvitt értelemben egy kreszkönyvet , amit megtanultál a kúra által, hogyan élj egészségesen. És ez a program benned lesz a végére. Segít, hogy ne legyenek oly fontosak a vágyaid, ha nem akarod. Ne egyél süteményt, ha nem akarod. Beéred kevesebbel is, ha akarod. A mozgás örömmé válik, ha akarod. És nem kényszer többé szinte semmi ilyen szempontból. Aztán fél év, s újrajátszható a játszma. Sok fogyókúra áll mögöttem, rendszeres torna, lovaglás, squash, mindig más. De ez a léböjt bejött. Sikerül vele a vágyaimat fékentartani, még ha az asztalra csapnék, akkor is uralkodom magamon többször. Ha akarok. :-)

Megértelek, hogy sok sikertelenség esetén az ember lánya szkeptikus. De ha ruhát akarsz venni, ne kenyérboltba menjél. Ha fogyni akarsz nem ez a kúra jó, szenvedni fogsz vele, nem a jót látni benne. Mert fogyni biztos, hogy fogsz, de még sok más változást is fogsz tapasztalni, amik továbbsegítenek a további fogyásban pl. Én első alkalommal 6-7 kg-t adtam le. 2-3-at a kúra alatt 4-5-öt utána. Már megijedtem, nem hagyom abba. Direkt figyeltem, hogy egyek. Igy jött vissza 2 kilo.De feltúnöen sok döntést is hoztam, amit éveken át eszembe sem jutottak, hogy problémák. Szóval jó ez a kúra még azért is, hogy keveset kell vele pepecselni, ezért megbocsájtom az ízét...Akkor holnap visszaszámlálás? Legyél Te is az én példaképem! 3-2-1---ZÉRÓ :-))

2328. záporka
2010. dec. 11. 20:39
Én az a tipikus jojó fogyókúrás vagyok. Imádok enni,nassolni és én Veled ellentétben pont az édes ízt hiányolom.(én valami limonádé félére gondoltam)Szóval aztán jön egy pont és akkor mindent megteszek azért hogy lefogyjak ami általában sikerül is,csak aztán kezdődik minden elölről.Persze elméletben mindent tudok (egészséges táplálkozás,stb. ),de sajnos az édességnek nem tudok ellenállni. Szeptember óta hetente 3x járok tornázni és fogyóztam-le is ment 9 kg. De sajnos ahogy elkezdek rendesen (vagyis az édesség a gyengém)enni máris visszajött 3 kg. Szóval jó lenne Karácsonyig még leadni egy pár kilót,mert tudom hogy az ünnepek alatt újra elgyengülök. Szóval ennyi...Hajrá! Te leszel a példaképem,ok? :-)
2010. dec. 11. 19:44

Viszonylag jól telt a napom, így utólag. 15 perc torna, s egy félórás séta délután a szélcsendes, havazásban jót tett.

Ha már sokat foglalkoztál a gondolattal, hogy végig szeretnéd csinálni, hát nosza! Fontos, szerintem, hogy mi vezérel? Mi a célod az egésszel? Az íze egyébként nekem nagyon rossz. Eleve az édeset nem szeretem. Még jó, hogy citrom, és csípős paprika is van benne! :-))

2326. záporka (válaszként erre: 2325. - D0f360ed26)
2010. dec. 11. 12:50
Én esténként tudom elolvasni a beszámolódat és remélem,hogy én is erős leszek és végigcsinálom. Mondjuk én az ízétől nem voltam elájulva :-( ,de ez nem is erről szól. (most magamat próbálom győzködni :-) )
2325. d0f360ed26 (válaszként erre: 2324. - Záporka)
2010. dec. 11. 11:37

Sziasztok! Pár hónapja is a második nap volt a legrosszabb. Akkor nagyon fájt a fejem. most semmi ilyesmi, de nagyon fázom. Inkább hidegem van.. :-) Bár igaz, amúgy is tél van..Tegnap tornáztam negyed órát, jól aludtam. Nem vagyok éhes, de étvágyam lenne, hiányzanak az ízek, és a rágás. De ez szerintem meg is marad a 10 nap alatt. Ez a feladat ezt legyőzni, nem az éhséget, kellemetlen tüneteket.

Örülök, ha csatlakozol, és baromira feldobott, hogy írtad, írjak minden nap! Tényleg adott erőt, mert bár tudom, végig lehet csinálni, megváltozol tőle, de azt is tudom, hogy nem könnyű.

2324. záporka
2010. dec. 10. 22:13
Sziasztok! Úgy sajnálom,hogy tegnap nem voltál itt... Én hétfőn fogok csatlakozni hozzád,remélem lesz elég erőm. Így már sokkal jobb,hogy tudom hogy sorstárs is van. Légyszíves számolj be minden nap a tapasztalataidról,gondolom Neked is könnyebb lesz ha tudod hogy figyelemmel kísérik a beszámolóidat. Kitartást Neked!:-)
2323. Sportosági (válaszként erre: 2312. - Juccko)
2010. dec. 10. 20:26

Sziasztok! Mostanában nem néztem a fórumot, mert jó darabig nem járt senki ezen az oldalon... Lassan 1 hónapja, hogy végigcsináltam a 10 napos kúrát, és azt tervezem, ünnepek után megint csinálok egyet. Nem volt vészes, ki lehetett bírni. 5 kilót fogytam tőle, pedig max 10 kiló felesleg volt rajtam. ( A kúra befejezése után 2 kg jött vissza). A bőröm sokkal szebb lett, és a közérzetem is sokkal jobb lett. A nyelvem végig sárgás lepedékes volt, ezért tervezem, hogy megismétlem viszonylag hamar a kúrát. Azt olvastam,ez azt jelzi, hogy még sok a szervezetemben méreganyag...

Azóta több ismerősöm is megjegyezte, hogy milyen jól nézek ki, hogy nem tudják mitől de valahogy más vagyok....

Mindenkinek csak ajánlani tudom!

2322. d0f360ed26 (válaszként erre: 2321. - Záporka)
2010. dec. 10. 14:47
Szia! Záporka! Én ma elkezdtem a kúrát, ha gondolod cstlakozz, örülnék neki. Nem vagyok éhes, de étvágyam még van, tudnék enni... :-)
2321. záporka
2010. dec. 9. 20:40
Szia! Nem volt szerencsém,mert senki nem volt itt...:-( Délutánig bírtam,de aztán feladtam...:-((( Majd szerintem januárban újra kezdem. Persze,ha valaki jövő héten elkezdené velem akkor újra nekivágnék! :-))
2320. d0f360ed26 (válaszként erre: 2319. - Záporka)
2010. dec. 9. 16:28
Valóban könnyebb, ha van kikkel megosztanod a tapasztalataidat. Végülis elkezdted?
2319. záporka
2010. dec. 6. 10:16
Sziasztok! Én eddig csak olvasgattam és próbáltam erőt meríteni,de ma rászántam magam és elkezdtem. Remélem lesz valaki aki engem is bíztat és tapasztalatot cserélhetünk. Látom,hogy sokkal könnyebb ha nem egyedül kell végigcsinálni hanem vannak sorstársak... Akkor hajrá! Ki kezdi velem?
2010. nov. 29. 18:01
Fél éve végigcsináltam a kúrát. A 10 nap utáni hetekben éreztem inkább kedcezö változásokat. 6-7 kilót adtam le. Ezt tartom is. A közérzetem is jobb lett. Mostanság elkezdi valaki a kúrát?
2317. judyt640
2010. nov. 23. 15:53
Ma vagyok tul a 2. napon nemettem semmit és nem szenvedtem,csak mindig a kaja jutott az eszembe.Jól érzem magam .Ezt a szigoru böjtöt csak 3 napig akarom csinálni aztán a könnyitett változat jön nekem is.
❮❮ ... 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook