Mit főztél ma? Receptek candidásoknak. (beszélgetés)
hát én már nem értek semmit. az összes netes candida diétában a TILOSnál szerepel a sütőpor....
ti is azt küldtétek nekem a word dokumentumban..most meg mégis lehet.
Inkább a gyógyteákat kellene,vagy szárított csipkebogyót vegyél és ebből készíts teát. egyébként ismerem ezt a teát, nagyon fini. De nem ajánlom igazán, mert kandírozott gyümölcs van benne és mazsola is, ezek pedig nem férnek össze a diétával.
Ez pl a vadcseresznyés, de gondolom a többiben is van.
A gyümölcsteák alapját szárított, kandírozott gyümölcsök, virágszirmok, növényi részek és egyes gyógynövények változatos összetételű keveréke alkotja.
Összetevők hibiszkusz, alma, csipkebogyó, rózsaszirom,
meggy (5), mazsola, körömvirág és aroma.
közvetlen a kérdés felett válaszoltam mindkét kérdésre, de lehet nem voltam egyértelmű
sütőport és szódabikarbónát lehet használni
kakaópor helyett pedig a karobport, ha nem jön be a fahéj is használható, sőt ajánlott mert gombaölő hatású
és a sütőpor? azt most lehet? egyszer azt mondjátok igen, utána pedig, hogy nem. most akkor lehet vagy nem?
a keserű kakaóporomra se kaptam választ. azt most lehet?
Köszönöm szépen!
A tojást el is felejtettem. Már visszavezettem, de nem ettem még se rántottát, se tükörtojást. De most hogy írtad... :)
Saját készítésű paradicsomszósz (hagyma megdinsztelve, belevágod a lehajazott paradicsomot, só, stevia, oregáno, bazsalikom, készre főzöd turmixolod). Durum makaróit megfőzöd, összekevered a szósszal egy tepsibe rakod reszelsz rá mozzorellát és a sütőben addig sütöd amíg a sajt ráolvad.
Rakott padlizsán: a padlizsán szeleteket tk lisztbe forgatod, pici zsíron megforgatod (nem kell készre sütni, csak hirtelen megforgatni). Egy tepsibe szórsz egy kis teljes kiőrlésű élesztőmentes prézlit, erre teszel egy sor padlizsánt, teszel rá a fent leírt paradicsomszószből ezzel megkened a sort. Utána még egy sor padlizsán megint pariszósz, kb a fél tepsinél resszelj rá mozzorellát majd ezt fojtasd tovább és mozzorellával fejezd be a sort. Süsd meg.
töltött cukini: megpuculod, kettévágod hosszába kiszeded a magvas részt, sózod, borsozod. Csirkemellből készítel pörit ezzel megtöltöd és möozzorellát reszelsz rá.
Ha már a csireksúst visszavezeted akkor ebből készíthetsz daráthús pörit ezt is lehet használni a makaróninál és a rakott padlizsánnál is.
Reggeli ötletek: Lecsó, ha a tojást visszavezeted akkor már tojás lecsó is lehet barnarizzsel.
A túrót ha visszavezeted, csinálhatsz körözötet (hagyma, só, piros paprika, túró egy pici teavaj és hogy lágyabb legyen egy kis natur joghurt ezt kell kikeverni).
Padlizsánkérmes tk kenyér.
Tojáskrémes tk kenyér (a kemény tojás sárjágát pici teavajjal, sóval borssal turmixold), tükörtojás, hagymás rántotta, a tk kenyeredből bundáskenyér, 4 dl víz pici édesítő fahéj és 4 evőkanál teljes kiőrlésű lisztből készíthetsz vízbegrízt,második időszaktól ezt lehet növényi tejjel is.
Lehet kapni növényi kolbászt a bioboltban, ezt is használhatod, tk kenyér teavaj, növényi kolbi, mozzorella.
Natur joghurt natur műzlivel (ezt saját magad is el tudod készíteni zabpehely, szezánmag, napraforgó mag, gyógyszertárban lehet kapni szárított csipkebogyót).
Görög saláta, tazsiki saláta pl zabfasírttal. Hirtelen ennyi jut eszembe.
Mozzarela sajtot ki mire használja? Én pizzára tettem. Mit lehet még belőle készíteni? Vagy inkább rakott kaják tetejére?
Sajtos tésztának próbálta már valaki?
Reggeli ötleteket szeretnék kérni. Ti mit szoktatok reggelizni?
Én mindig vajas zsemlét eszek paradicsommal, néha hagymával.
Elvétve lángost is sütök.
sütőport???????:O egész eddig azt mondtátok hogy NEM lehet sütőport használni!
karobpor szerintem nagyon rossz :S
Szia. Lenne nekem egy olyan apró kérdésem, hogy hallottál-e már a diólevélből készített teáról? Amit csak kúraszerűen lehet alkalmazni, viszont kiöli a gombákat, baktériumokat a vérből.
Nyilván-e mellett sem lehet a diétát elhagyni, de szerintem ez egy jó lépés lehet a gyógyulás felé. Neked mi a véleményed?
Én két liter tejből készítek joghurtot egy-egy alkalommal, ami kb. egy hétig elég és eltartható.
1.Először kell venned egy pohár (natúr!) joghurtot, amivel beoltod a tejet.
2.A tejet felforralom és picit hagyom hűlni. Addig, hogy a kezemnek már bírható legyen a hőfoka, de még ne legyen kéz-meleg.
3.Majd 2-3 evőkanál joghurtot teszek a már nem forró tejbe, és egy jól zárható -én kelesztőtálnak hívom- műanyagtálba teszem. A lezárt műanyag tálat „bedunsztolom”, vagyis egy hungarocel (EPS) dobozba teszem, hogy minél tovább megőrizze a hőfokát. A lényeg, hogy lassan hűljön ki. A hungarocel doboz helyett, nyugodtan használhatod a nagyanyáink dunsztolási technikáját, a működési elve ugyanaz.
a karobport javasoljuk inkább. Szalakálit szerintem nem lehet, viszont használhatsz szódabikarbónált vagy sütőport.
Kefirt nem lehet, mert kefirgomba kultúrával oltják be a készítés során.
A natur joghur készítéséhez pedig natur joghurtott használnak. Ez egyébként házilag is készíthető.
keserű kakaóport lehet enni?
és mi van a szalakálival?
kefírt miért nem lehet ha natúr joghurtot igen?
köszi előre a válaszokat :D
További ajánlott fórumok:
- Kizárólag kezdő candidások receptjeit várjuk
- Aki tud candidásoknak sütemény recepteket /édes, sós/ leírná?
- Tud valaki olyan szaloncukor receptet, amit candidások fogyaszthatnak?
- Pontosan mit jelent egy receptnél, hogy "kilábalóban lévő candidásoknak"? Utolsó 1 hónapban lehet csak enni?
- Kell tartani diétát vagy miért van ez a sok recept candidásoknak?
- Hol találok olyan recepteket, ami lisztérzékeny candidásoknak is ehető pékárukról szól?