Mit főztél ma? Receptek candidásoknak. (beszélgetés)
Sajni ezt még nem találtuk ki, viszont paradicsom szószt tudsz csinálni én ezt ajánlom mindkettőre.
A hagymát megdinszteled egy kis mangalica zsíron, belevágod a héjától megszabadított paradicsomot (én nem szoktam leszedni a héjját), pici só, édesítő (stevia vagy nyírfacukor), oregánó, tárkony, majoranna. Készre főzöd, turmixolod és kész. Hűtőben nem tudom meddig tartható, de inkább mindig frissen csináld. Az egész megvan kb 20 perc alatt.
Szerintem jól csinálod. Egyél pár szem meggyet úgy natúr is kb 10 dkg. (de aznap ne vezess be más újat). Ha nincs gond, akkor jöhet a meggyleves natur joghurttal lehet behabarni.
Érdemes bevezetni a mozzorella és a feta sajtot, a túrót, és a többi gyümölcsöt. Egy új étlet 2-3 napig célszerű bevezetni, mindig kicsivel növelve az adagot, így hetente kb 3 új dolgot tudsz visszavezetni, ha valami panaszt okoz, akkor pihentetni kell és mondjuk egy hét múlva megpróbálni újra.
Reggeli: natur joghurt natur műzlivel, vizbegríz, görög saláta (második időszaktól só helyett feta sajt) (vagy az amit tízórai írtam), lecso (második időszaktól tojásosan is lehet)
Tízórai: tk kenyér teavajjal zölségekkel (mikor milyen pl paprika, ubi, paradicsom, hagyma), második időszaktól mozorellával (de lehet pl padlizsánkrémmel, második időszaktól körözöttel (saját készítésű házi túróval), növényi biokolbász, tojáskrém, bundáskenyér stb),
Második időszaktól: túrógombóc (lehet kapni tk grízt), lehet sütit is csinálni a második időszaktól ezeknek is fenn van a receptje a receptes oldalon (pl piskóta, palacsinta, almás süti stb)
Ebéd:
Levesek:
pl: brokkoli krémleves, fokhagyma krémleves, sütőtök krémleves, sárgarépa krémleves, tökleves, céklaleves(második időszaktól pl: meggyleves, csirkemellből gyenge húsleves friss zöldségekkel stb)
Második fogás: első időszakban pl: barna rizs zöldségekkel sütőben összesütve (második időszakban lehet rá mozorellát tenni)
durum tészta paradicsomszósszal (második időszaktól mozorellával), paradicsomos rakott padlizsán (első időszakban is jó), rakott zöldségek (második időszaktól rántva is lehet pl karfiol, patiszon, padlizsán, hagyma), húsok (heti egyszer persze): csirkemellből kölessel (egy tojás is kell hozzá) főszerekkel lehet fasított készítni és hotplane-ben megsütni, csirkemellből tudsz rántani, darált husit csinálni ebből pöri és rá a paradicsomszósz + mozorella + durumtészta és kész a makaróni, csirkemellből lehet töltött káposztát készíteni barna rizzsel) stb.
Második időszakban durum tészta (én házilag készítettem tk lisztből és laskavágóval laskát csináltam belőle lehet mákos vagy diós, vagy túrós laskát (itt tejfel helyett natur joghurtot használtam) készíteni. Itt már a mákhoz vagy dióhoz tudsz nyírfacukrot tenni.
Ezek a receptek fenn vannak a receptes oldalon. Természetesen tartani kell, hogy heti egy alkalommal egyél húst. Érdemes végig olvasni a receptes fórumot, ez nem olyan hosszú és kigyűjtejni magadnak a recepteket pl word dokumentumba.
Habarni natur joghurttal habartam mindent. Rántás esetén tk liszt.
Ecet helyett a citorm kicsavart levét lehet használni első időszaktól.
A nyírfacukor édesítésre kéne használni, én nem gondolnám, hogy jó ötlet a napi 1-2 kiskanállal való fogyasztása. A leírtak alapján neked az első időszakban sem ajánlom, mert úgy tűnik kívánod az édeset. Sárgarépát rágj nyersen,ha édességet kívánsz.
Egyébként ez pusztán biológia, ha kívánod az édességet és a szervezet kap (még akkor is ha ez a gombát nem eteti) még jobban fogod kíváni és könnyen bűnbe esel. Ezért nem ajánljuk az első időszakban az édesítő használatát.
szerintem ha ha vanília rudat vennél akkor az lenne az igazi:D
Én zabpelyhet is raktam bele de le kell utána szűrni attól egy picit krémesebb lesz:D
ezt a palacsintát szeretném megcsinálni. egyetlen gondom van vele: tönkölylisztből készített ételeimnek van egy keserű utóíze :(
ha felesbe csinálnám rozsliszttel szerintetek milyen lenne?
vagy mivel keverjem felesbe?
ötletek? tapasztalatok?
További ajánlott fórumok:
- Kizárólag kezdő candidások receptjeit várjuk
- Aki tud candidásoknak sütemény recepteket /édes, sós/ leírná?
- Tud valaki olyan szaloncukor receptet, amit candidások fogyaszthatnak?
- Pontosan mit jelent egy receptnél, hogy "kilábalóban lévő candidásoknak"? Utolsó 1 hónapban lehet csak enni?
- Kell tartani diétát vagy miért van ez a sok recept candidásoknak?
- Hol találok olyan recepteket, ami lisztérzékeny candidásoknak is ehető pékárukról szól?